PDA

Επιστροφή στο Forum : Δακτύλιος κ νέα μέτρα !



Vasilis
23-09-11, 23:31
Για μία ακόμη φορά ανοίγει το θέμα του περιορισμού της κυκλοφορίας των Ι.Χ. στο κέντρο της Αθήνας. Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε αλλαγές στο μέτρο που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ το 1985 κι έκτοτε έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις για την αναθεώρησή του, ακόμη και η επιβολή διοδίων.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,το υπουργείο εξετάζει τα ακόλουθα μέτρα:

- Τη δημιουργία «πράσινου» δακτύλιου, στον οποίο θα κινούνται χωρίς περιορισμούς οχήματα, βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και υβριδικά, εφόσον έχουν κυκλοφορήσει μετά το 2009 και εκπέμπουν λιγότερα από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά διανυόμενο χιλιόμετρο.

- Τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 1990 θα μπαίνουν στον δακτύλιο μόνον τα σαββατοκύριακα.

- Τα υπόλοιπα οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 1990 έως το 2009, θα εξακολουθούν να κινούνται με το σύστημα μονά-ζυγά.

https://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=94423&catID=12

Nino
24-09-11, 08:48
Όπως και σε όλα,προχειρότητα αναποτελεσματικότητα,βιασ νη και δόλος κυριαρχεί.
Απο τότε που εφαρμόστηκε το μετρο του δακτυλίου,έχουν αλλάξει και οι πληθυσμιακές και συγκοινωνιακες συνθήκες, σήμερα πια δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Ας κάτσουν να μελετήσουν σωστά τι και αν χρειάζεται να γίνει κάτι.
Όχι γελοιότητες σαν και αυτές που "ανακοίνωσαν"

BILL007
24-09-11, 11:30
Απο τότε που εφαρμόστηκε το μετρο του δακτυλίου,έχουν αλλάξει και οι πληθυσμιακές και συγκοινωνιακες συνθήκες, σήμερα πια δεν έχει λόγο ύπαρξης.


Συμφωνώ απόλυτα...+100000000000000000000000

Samaro
24-09-11, 13:07
Δουλειά δεν έχει ο διάβολος , γ@μ@ει τα παιδιά του ..

Και μόλις γίνει αυτό το μέτρο, θα αρχίσει η ανάπτυξη της αγοράς στο κέντρο,
θα ανοίξουν νέες επιχ/σεις και θα δημιουργηθούν 150 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.
Δεν πάνε στο διάβ..... :ranting2:

120ie87
24-09-11, 17:27
θα βαλουν διοδια στον δακτυλιο
θα αγοραζουμε καποια καρτα και θα ισχυει για μια μερα


άλλο ένα χαράτσι δηλαδή..... (ειμαι σιγουρος για αυτό.... έτσι δεν κάνουν σε ολα τα αλλα? γιατι να μην το κανουν και στον δακτυλιο????)

Stathis
24-09-11, 20:16
ζωα...

Samaro
13-07-12, 20:42
Πάει διακοπές ο δακτύλιος


Σε αντίθεση με αρκετούς Έλληνες, ο δακτύλιος θα...πάει κανονικά διακοπές και φέτος. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2011-2012.
Κατά συνέπεια όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2012-2013.

Τα μέτρα αυτά θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα με καινούργιο δελτίο Τύπου.

https://www.enikos.gr/society/61738,Paei_diakopes_o_daktylios.html