Τούρμπισε το το μοτεράκι στο Καρρά και μη κάνεις καθόλου μετατροπή. Δεν αξίζει καν τα χρήματα η όλη βαβούρα.
Με το τουρμπάκι θα πάρεις τη ροπή που σου λείπει και ούτε το 1.9 ή το 2.0 μπορεί να σου δώσει.
Τούρμπισε το το μοτεράκι στο Καρρά και μη κάνεις καθόλου μετατροπή. Δεν αξίζει καν τα χρήματα η όλη βαβούρα.
Με το τουρμπάκι θα πάρεις τη ροπή που σου λείπει και ούτε το 1.9 ή το 2.0 μπορεί να σου δώσει.
Σίγουρα θα έχει δυνατότερο μοτέρ από οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό 2λιτρο αλλά να υπολογίσει ο φίλος ότι θα διπλασιαστεί η κατανάλωση του μετά το τούρμπισμα αν "παίζει" συχνά πάνω από τις 3000rpm και κάτω από τις 3000 θα πηγαίνει χειρότερα από 1800αρι..... ας με διορθώσουν οι τουρμπάτοι με Μ43 αν κάνω λάθος
Εγώ πάντως δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο το μοτέρ είναι παντού καλύτερο ακόμα και στις χαμηλές στροφές που υπάρχει lag είναι ποιο δυνατό απο πριν.Μέχρι και στην κατανάλωση βλέπεις καταναλώσεις που πριν δε μπορούσες να φανταστείς,απίστευτα χαμηλές,το αμάξι πλέον μπορεί να κινείται χωρίς να ζορίζεται.Αμα το σκίζεις όλα καίνε και πάλι δε νομίζω ότι καίει παραπάνω απο ένα πιεσμένο 6κύλινδρο.
επειδη εχω ''καποια'' εμπειρια με τουρμπατα, εχω τις εξης παρατηρησεις! η καταναλωση..αυξανεται οταν το προκαλεσεις( οτι παει -καιει.)...και δεν εχει σχεση ,μονο με τις στροφες! μπορεις να κινησε με 5000 στροφες και να εισαι ατουρμπιστος..εκει η καταναλωση θα ειναι περιπου στα ιδια. επιπλεον σε ταξιδια...θα ειναι μικροτερη η καταναλωση...λογω της αυξημενης ροπης!οταν τουρμπιζει...εκει θα πινει...αλλα φανταζομαι δεν θα ειναι συνεχως στο κυνηγι..οποτε την καταναλωση την ρυθμιζει! κατω απο της 3000 στροφες, που αναφερεις θα ειναι χειροτερος,μονο...αν ριξει συμπιεση και βαλει μεγαλη διαμετρο σωληνας στην εξατμιση, αν δεν γινουν αυτα..θα εχει ιδια αποδοση!
Καταλαβαίνω τι λες Λευτέρη, είχα 2 τουρμπάτα στην κατοχή μου αρκετά χρόνια πριν ...στο "κυνήγι" έβλεπες το δείχτη της βενζίνης να κινείται....
Από συγκίνηση δεν το συζητώ!!! πιο "γνήσια" από τα σημερινά turbo κι ας είχαν lag ...η κλωτσιά που έτρωγαν οι πιτσιρίκες μετά το lag.... τις ετοίμαζε για το κρεββάτι... χαχαχαχαχα
όχι παιδιά turbo δεν θα έβαζα αν και σαν φιλοσοφία μου είναι να πειραματίζομαι στο αμάξι και μου αρέσουν οι βελτιώσεις αλλά άμα βάλω το βλέπω το γκάζι στο πάτωμα να το χω βιδωμένο γιατί κάτω από τις 5000rpm δεν θα το ρίχνω οπότε καλύτερα να με προτατέψω.χεχε