Καλησπέρα.
Ελπίζω να μην με banάρετε με τέτοιο θέμα και τέτοιο αυτοκίνητο (ξέρω ότι δε θα το κάνετε μιας και όλοι μια μέρα με AUDI θα καταλήξετε όπως είπε κάποιος στο φόρουμ...)
Το αυτοκίνητο το πήραμε την Παρασκευή που πέρασε (είναι αυτό της αγγελίας ). Να ευχαριστήσω το Σταμάτη, που μας πληροφόρησε τόσο σχετικά με το αυτοκίνητο όσο και για τη βοήθειά του με το συνεργείο.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο και τελικά όπως μας είπαν στο συνεργείο καλό από πλευράς κατάστασης.
Την Παρασκευή μόνο το είδα και το άκουσα. Όμορφο λοιπόν τόσο μέσα όσο και έξω. Μάυρο εξωτερικό , καφέ δέρματα μέσα... μοιάζει λίγο με το εσωτερικό της Μ3 σε απόχρωση. Ο ήχος πολύ ωραίος, μπάσος, βαρύς.
Σήμερα το οδήγησα για λίγο. Πολύ άνετη θέση οδήγησης. Κάθεσαι πολύ πιο χαμηλά από τη Μ3. Τιμόνι αρχικά ΠΑΡΑ πολύ ελαφρύ! Στο ρελαντί δεν ακούγεται καθόλου. Γενικά μέσα με κλειστά παράθυρα δεν ακούς τίποτα. Απόκριση στο γκάζι άμεση. Καμία σχέση με το group VAG. Επιτάχυνση άμεση και .... (σκέφτηκα πολύ ποια λέξη να χρησιμοποιήσω)... αβίαστη! Χωρίς δράματα, ζόρια, εξάρσεις κλπ , όσο πατάς επιταχύνει πολύ. Γεμάτο από χαμηλά! Καμία σχέση με το Μ3 που πρέπει να πατήσεις το γκάζι βαθιά, να ανεβάσει, και να νιώθεις ότι όσο πατάς ανεβάζει μεν, πασχίζει δε για να βγάλει τη δύναμη... Πολύ γραμμική δύναμη, όμορφα απλωμένη!
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Μπορεί να είναι τα κυβικά-ροπή, μπορει ο V8, δεν ξέρω, αλλά τέτοια ξεκούραστη δύναμη δεν είχα νιώσει ξανά.
Δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορο από Μ3 Ε46, αλλά η ροπή αυτή την εντύπωση δίνει. Σίγουρα δε στροφάρει ψηλά, αλλά δεν ξέρω αν το χρειάζεται.
Στην καθημερινή οδήγηση η δύναμη είναι άμεση ακόμα και πάρα πολύ χαμηλά.
Το κιβώτιο πολύ γλυκό, μαλάκό, βουτυρένιο. Της Μ3 (το δικό μου έχει και το short shift) είναι πολύ πιο σκληρό στο κούμπωμα.