PDA

Επιστροφή στο Forum : Οικονομικό αυτοκίνητο πόλης



S8N
16-08-11, 17:30
Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Το καθημερινό μας αυτοκίνητο είναι ένα Opel Astra G 1.4 Sport του 2000 με 132.000 km. Είναι δίπορτο, καίει τα κέρατά του, δεν πηγαίνει βήμα, έχει ένα σωρό εκνευριστικά ελαττώματα που μόνο η Opel μπορεί να προσφέρει σε αυτοκίνητο παραγωγής ενώ τώρα τελευταία βγάζει ένα σωρό ζημιές.

Φέτος έχω δώσει 180 ευρώ για πολλαπλασιαστές, 450 ευρώ για σωληνώσεις air-con και 250 ευρώ για τον κομπρέσσορα του κλιματισμού. Πίστευα πως με το τελευταίο service (1100 ευρώ) το είχα συμμαζέψει, καθώς άλλαξα συν τοις άλλοις ακρόμπαρα, σινεμπλόκ, αμορτισέρ κλπ αλλά δε μου έκανε τη χάρη. Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές η ανακύκλωση δε λειτουργεί -και πρέπει να λυθεί το μισό ταμπλώ για να επισκευαστεί-, η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού είναι σπασμένη (καταστράφηκε ο μηχανισμός από τις πολλές ανακλήσεις και όχι από κακομεταχείρηση) ενώ για τον ίδιο λόγο το κάθισμα του οδηγού δεν έχει πλέον ανάκληση, καθώς έσπασε το συρματόσχοινο. Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει τόσο κακής ποιότητος υλικά που αν το αφήσεις μισή ώρα στον ήλιο, το εσωτερικό μυρίζει σαν τα αποδυτήρια ομάδας της Γ' Εθνικής. Κι αυτό μετά από βιολογικό καθαρισμό (όχι, δε δοκίμασα όζον κύριε Φικιώρη).

Λέμε λοιπόν από το νέο έτος να το στείλουμε από εκεί που ήρθε και να πάρουμε με κάποια χρηματοδότηση ένα πρακτικότερο, οικονομικότερο αυτοκίνητο. Η σκέψη είναι πως με το μικρό αυτό αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί η γυναίκα μου, τη στιγμή που εγώ θα κυκλοφορώ πότε με την 5άρα -που είναι οικονομικότερη από το Astra, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται- και πότε με το Pritsus του αδερφού μου.

Η γυναίκα μου λοιπόν είναι ανένδοτη κι επιμένει να επιλέξει αυτή τη φορά εκείνη αυτοκίνητο, ενώ έχει θέσει αρκετούς περιοριστικούς όρους:

- Πρέπει να είναι οικονομικό σε κατανάλωση και συντήρηση.
- Πρέπει να χωρά 4 άτομα (όχι 2 άτομα και 2 hobbit) κι ας είναι και δίπορτο
- Πρέπει να είναι κυβισμού μέχρι 1400cc
- Πρέπει να είναι ασφαλές και σύγχρονο
- Πρέπει να είναι μικρό σε διαστάσεις
- Πρέπει να είναι ευκολοδήγητο

Οι όροι που τίθενται από την παρούσα οικονομική κατάσταση είναι πάλι οι εξής:

- Θα αγοραστεί με κάποια χρηματοδότηση
- Πρέπει να έχει μικρό τέλος και φθηνά ασφάλιστρα. Λόγω της επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών, καλό θα ήταν και το τεκμήριο να είναι συμμαζεμένο.

Βάζοντας όλα τα παραπάνω στο mixer, μου πρότεινε να διαλέξω μεταξύ των Citroen DS3 1.4 και του Fiat 500 twinair. Πήγα και τα είδα και τα δυο. Το Citroen είναι περιέργως πολύ ποιοτικό και στιβαρό, με αρκετούς χώρους και καλό εξοπλισμό, με 5 χρόνια εγγύηση εργοστασιακή και φθηνότερα service αλλά δεν είναι ιδιαιτέρως οικονομικό ενώ η μεταπωλητική του αξία είναι για γέλια. Το άλλο είναι εξαιρετικά οικονομικό,ντιζαϊνάτο, με καλή ποιότητα κι επίσης στιβαρή αίσθηση, αλλά ένιωθα σαν τον Τρύφωνα Σαμαρά χωμένο σε κάδο απορριμάτων. Ο δικύλινδρος τούρμπο του Fiat κροταλίζει πολύ αλλά είναι διαμάντι σε επιδόσεις και έχει μηδενικά τέλη.

Δεν ξέρω... είμαι μπερδεμένος. Εσείς τι λέτε?

oldcarskickass
16-08-11, 17:40
Δεν έχω χρόνο να απαντήσω, αλλά με τις τιμές των μεταχειρισμένων και αν υπάρχει μετρητό ένα μικρό 2 - 3 ετών το βρίσκεις κοψοχρονιά.

Και θα έλεγα να περιμένεις μέχρι σεπτέμβρη να δεις τι θα γίνει με το πετρέλαιο κίνησης.

Το 500άρακι δείχνει αρκετά καλά σημάδια πάντως.

S8N
16-08-11, 17:44
Παρεπιπτόντως, στον κύριο που μου πρότεινε να χωρίσω και να ρίξω τα λεφτά σε 3λιτρο μοτέρ έχω να πω πως η μηνιαία διατροφή είναι 5πλάσια από τη δόση για την οικονομική κλασομπανιέρα που θέλει η κυριά Κοκοβίκου.

katsaraios
16-08-11, 17:49
παρε πεζουλα να δεις το λιονταρακι τι καλο και οικονομικο ειναιthumb
αρεσει και στα θηλυκα ..να το οδηγουν....

mitsos_chania
16-08-11, 17:51
Εγω θα σου προτεινα να παρεις το 500.Αλλα οχι το twin air οσους διθυραμβους και αν διαβαζω το μοτερ δεν το εμπιστευομαι.Θα σου προτεινα το 1.2 που ειναι μια χαρα και σε επιδοσεις,ειναι οικονομικοτατο(6.7 εχει ενος φιλου μικτο) και αθανατο καθως ειναι δοκιμασμενο πολλα χρονια.Το μονο μειον τα τελη που ειναι 100 κατι ευρω.
Σαν αμαξι τωρα το 500 ειναι πολυ καλο για πολη.Εκτος εμενα με φοβιζει λιγο,ισως επειδη εχω συνηθησει απο το δικο μου.Ζημιες το δικο μας εβγαλε μια αντισταση του κλιμα που αλλαχθηκε στην εγγυηση.
Επισης σου προτεινω να μην κοιταξεις το 1.4 το 500 γιατι μπορει να ειναι πολυ δυνατο μοτερ,η καταναλωση ειναι στο θεο(φταιει βεβαια και το αυτοματο στο δικο μας)

Για το DS3 δεν εχω αποψη,μονο εμφανισιακα που ειναι πολυ ομορφο

PANOS-E60
16-08-11, 17:51
https://img51.imageshack.us/img51/9103/067gf.th.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/51/067gf.jpg/)
Παίρνεις το daewoo μου σε τιμή σπέσιαλ και γλιτώνεις λεφτά και πονοκέφαλο thumb
Σοβαρά τωρα, παίρνεις οπωσδήποτε ντιζελάκι και σε πρώτη φάση το γράφεις στον παππού στο χωριό. Ο Παπακων/νου το έχει αποφασίσει πάντως ...
Απορρίπτεις το 500 γιατί σε λίγο δεν θα χωράς (-ατε).

Κρατάς το astra με κατατεθειμένες το '12 πινακίδες και περιμένεις μήπως το '13 ξανακάνουνε μέτρο απόσυρσης.

kplc16
16-08-11, 18:01
μακρυα απο γαλικο, ποσο μαλλον απο citroen.Σε 60 χρονια απο τωρα τα γαλικα θα ειναι κι αυτα αξιοπιστα.
Πανε σε fiat αλλα οχι σε αυτο το μοτερ.
Ολα αυτα εφοσον εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε αυτα τα δυο.

Πιστευω οτι η καλυτερη επιλογη σε τετοιας κατηγοριας αυτοκινητο ειναι το i10 1,2.

Εχε παντα στο πισω μερος του μυαλου σου το diesel.

deepBLUE
16-08-11, 18:06
Ψηφισα γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη,θα εβαζα και το seat στο παιχνιδι οπως και τα cevrolet.

Nino
16-08-11, 18:09
fiat με κλειστα ματια!!!
ομορφο αξιοπιστο με καλη μεταπωλητικη αξια ευκολοδηγητο αλλα με στυλ (λιγακι ακριβο αλλα...)
συγκρινε εκδοσεις και προσθεσε οτι extra θελεις για να βγαλεις τελικη τιμη.
https://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid=11&carid=102&version=935

Bassakos
16-08-11, 18:18
γνωμη μου: ΝΕW ΤOYOTA YARIS
αξιοπιστια-οικονομικο σε καυσιμο-εχει μεταπωληση
δεν θα επερνα ποτε γαλικο ή ιταλικο αμαξι , καλα χρυσα αγια
αλλα μετα τα 100.000κμ τα μισα βγαζουν προβληματα

επισης (μην το γελας καθολου!) τα Hyundai τα Getz ειναι παρα πολυ καλα
οικονομικα και αξιοπιστα! στους 10 και οι 11 μονο καλα λογια εχουν να πουν
οσο αφορα τα Hyundai σε θεματα αξιοπιστιας και οικονομιας,

made in japan-korea πλευρα > αχρωμα μεν και μετρια οδηκη σημπεριφορα , αλλα στην τσεπη συμφαιρει!

but that's me and yes! i have a ash-hole!
σορρυ γνωμη ηθελα να πω :rally:

Z4 DCT
16-08-11, 18:20
τo φιατ εχει μαπα χωρους πισω, το ds3 δε μ αρεσει κθολου......κατι θα σκεφτω....περιμενε

Kostas_1
16-08-11, 18:22
Ψηφισα γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη,θα εβαζα και το seat στο παιχνιδι οπως και τα cevrolet.

Και γω το ιδιο, και μαλλον σεβρολε θα επαιρνα. Εχουν κανει απιστευτη προοδο, τα ειδα - οδηγησα και μου αρεσαν. Δεν ψηφιζω κανενα απο τα 2 που εχεις βαλει...

GiannisRob
16-08-11, 18:25
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Το 1.2 μοτέρ της FIAT έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι είναι απίστευτα οικονομικό. Σε Panda με το βαρύ πόδι της κοπελιάς, που ήταν της άποψης ότι "αφού δεν πάει με όσο γκάζι πάει το δικό σου, θα πάει με το γκάζι στο πάτωμα" η κατανάλωση (μέση, εντός πάντα πόλης) δεν πήγαινε πάνω από 7 λίτρα/100χλμ. Ωστόσο, από επιδόσεις, ήταν κλάφ'τα Χαράλαμπε.

Από την άλλη, χωρίς να έχω οδηγήσει το TwinAir, έχω ακούσει από όλους τα ίδια σχόλια. Το μοτέρ είναι διαμάντι, αλλά η κατανάλωση του είναι στα επίπεδα του 1.2. Τώρα, τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δεν ξέρω.

Το DS3 το έχω δει σε έκθεση, δεν το έχω οδηγήσει όμως. Είμαι σίγουρος ότι η μεταπωλητική του αξία, μετά βίας θα έχει κάποια αξία, όμως είναι πολύ όμορφο. Η φήμη της μη αξιοπιστίας των γαλλικών, κατά τη γαλλόφιλη γνώμη μου, είναι απλά φήμη. Άλλωστε όπως λέει και ο Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός με το βοηθό του:


Γαλλία, Γαλλία, κι ας μου φάνε τα λεφτά τα συνεργεία
Βρέχει χ*σι απόψε στο Παρίσι


Μια άλλη καλή, κατά τη γνώμη μου, λύση είναι το Clio με τον 1.2T. Καλό μοτέρ, πολύ καλές επιδόσεις, άριστο κράτημα. Το ντιζάιν, βέβαια, είναι λίγο υποκειμενικό...

bill_m3
16-08-11, 18:25
Ρε παίδες μην μπερδεύεστε, δεν τις έβαλε ο Άρης τις επιλογές, η γυναίκα του το αποφάσισε και απλά του το μετέφερε!!!!

Επομένως ας αρκεστούμε σε αυτές τις δύο επιλογές!!
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

mitsos_chania
16-08-11, 18:27
τo φιατ εχει μαπα χωρους πισω, το ds3 δε μ αρεσει κθολου......κατι θα σκεφτω....περιμενε

Γιαννη ειμαι 1.85 και ειμαι μια χαρα στο πισω καθισμα του φιατ.Τωρα αν εχεις τον ογκο του Μπουρουση,ναι δεν χωρας με την καμια ομως

Driver M
16-08-11, 18:33
Συνονόματε, τo ds3 είναι σε όλα πιο "πολύ" αυτοκίνητο από το 500άρι, πιο ευρύχωρο (2 άτομα πίσω στο 500 δεν κάθονται με την καμία άνετα μιας και το ανέφερες), πιο ποιοτικό, καλύτερο οδηγικά, ασφαλέστερο και στιβαρότερο.
Από την άλλη, το 500 είναι πιο εύχρηστο για κίνηση μέσα στην πόλη και επιπλέον, ο κινητήρας που σκέφτεσαι είναι πολύ οικονομικός και έχει και το πλεονέκτημα οτι είναι λιγότερα κυβικά (τέλη, ασφάλιστρα).
Τέλος, εμφανισιακά είναι και τα 2 πανέμορφα, αν και το ds3 για'μενα μετράει λίγο παραπάνω μιας και κυκλοφορούν πολύ λιγότερα στο δρόμο, ενώ τα 500 κοντεύουν να γίνουν όσα και τα σμαρτ.

Ως προς την αξιοπιστία μιας και την ανέφερε ο φίλος Νίκος, τα γαλλικά των τελευταίων ετών είναι πολύ μπροστά ακόμα και από την πλειοψηφία των Γερμανών (4,5 χρόνια το 207 μου δεν έχει βγάλει ΤΙΠΟΤΑ) και ο (πολύ καλός για την κατηγορία του) 1,4 vti του ds3 είναι δοκιμασμένος εδώ και καιρό σε αρκετά peugeot-citroen χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Πιο ολοκληρωμένο λοιπόν από τα 2 το ds3 και προσωπικά αυτό θα επέλεγα, αλλά αν επρόκειτο για γυναίκα μπορεί να πήγαινα και στο 500 αφού παρκάρεται πιο εύκολα και γενικά ταιριάζει καλύτερα στο "ασθενές" φύλο.

Βέβαια, για την πόλη υπάρχουν πιο φθηνά αυτοκίνητα που είναι πολύ καλά, όπως το spark 1.2 και τα splash-agila 1.2 (το οποίο έχει η μάνα μου και δεν καίει πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ και γενικά είναι μια χαρά αμαξάκι και ιδιαίτερα σβέλτο) και μάλλον προς τα εκεί θα έκλινα, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο ιδιαίτερα εμφανισιακά και ποιοτικά όσο τα 2 που σκέφτεσαι.

Bassakos
16-08-11, 18:35
επισης θα λαμβανα σοβαρα υποψιν τον παρακατω πινακα

https://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2009-4-5/219

mitsos_chania
16-08-11, 18:37
Συνονόματε, τo ds3 είναι σε όλα πιο "πολύ" αυτοκίνητο από το 500άρι, πιο ευρύχωρο (2 άτομα πίσω στο 500 δεν κάθονται με την καμία άνετα μιας και το ανέφερες), πιο ποιοτικό, καλύτερο οδηγικά, ασφαλέστερο και στιβαρότερο.
Από την άλλη, το 500 είναι πιο εύχρηστο για κίνηση μέσα στην πόλη και επιπλέον, ο κινητήρας που σκέφτεσαι είναι πολύ οικονομικός και έχει και το πλεονέκτημα οτι είναι λιγότερα κυβικά (τέλη, ασφάλιστρα).
Τέλος, εμφανισιακά είναι και τα 2 πανέμορφα, αν και το ds3 για'μενα μετράει λίγο παραπάνω μιας και κυκλοφορούν πολύ λιγότερα στο δρόμο, ενώ τα 500 κοντεύουν να γίνουν όσα και τα σμαρτ.

Ως προς την αξιοπιστία μιας και την ανέφερε ο φίλος Νίκος, τα γαλλικά των τελευταίων ετών είναι πολύ μπροστά ακόμα και από την πλειοψηφία των Γερμανών (4,5 χρόνια το 207 μου δεν έχει βγάλει ΤΙΠΟΤΑ) και ο (πολύ καλός για την κατηγορία του) 1,4 vti του ds3 είναι δοκιμασμένος εδώ και καιρό σε αρκετά peugeot-citroen χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Πιο ολοκληρωμένο λοιπόν από τα 2 το ds3 και προσωπικά αυτό θα επέλεγα, αλλά αν επρόκειτο για γυναίκα μπορεί να πήγαινα και στο 500 αφού παρκάρεται πιο εύκολα και γενικά ταιριάζει καλύτερα στο "ασθενές" φύλο.

Βέβαια, για την πόλη υπάρχουν πιο φθηνά αυτοκίνητα που είναι πολύ καλά, όπως το spark 1.2 και τα splash-agila 1.2 (το οποίο έχει η μάνα μου και δεν καίει πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ και γενικά είναι μια χαρά αμαξάκι και ιδιαίτερα σβέλτο) και μάλλον προς τα εκεί θα έκλινα, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο ιδιαίτερα εμφανισιακά και ποιοτικά όσο τα 2 που σκέφτεσαι.

Συγγνωμη που ρωτω αλλα εχεις εμπειρια απο το πισω καθισμα του 500 και λες οτι δεν καθονται 2 ατομα με την καμια?Γιατι εγω που εχω καθημερινη μπορω να σε διαψευσω.Εκτος αν αναζητας απο το αυτοκινητο πολης την ανεση που εχει το Χ5

mitsos_chania
16-08-11, 18:41
ΣΒΝ θα σου προτεινα αν θες να κοιταξεις και το Ford Ka το οποιο ειναι ουσιαστικα ιδιο με το 500 αλλα πολυ φθηνοτερο.Βεβαια υστερει σε ντιζαιν

jonmedic
16-08-11, 18:44
Να παρεις αυτοκινητο φτιαγμενο στην ιαπωνια....η μαρκα ιαπωνιας δεν λεει κατι τα μισα τα φτιαχνουν αλλου....αν παρεις ιαπωνεζικο αυτοκινητο θα ξεχασεις για 300.000 χλμ τι σημαινει μαστορας μονο λαδια τακακια και μπουζι θα αλλαζεις..mazda 2,daihatsu cuore,sirion, suzuki swift , toyota yaris,honda jazz,mitsubishi colt οι καλυτερες επιλογες...μετα τα κορεατικα ειναι και αυτα αρκετα καλα..μακρια απο γαλλικα ιταλικα και..γερμανικα..εκτος αν θες φινετσα ποιοτητα μεσα και κρατηματα καλυτερα με τιμημα οτι χαλανε..απλα πραγματα

nik200
16-08-11, 18:57
εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα κανενα απο τα παραπανω..

δυο επιλογες θα ειχα...ειτε fiat seicento..ειτε starlet (το τελευταιο)...
πραγματικα αθανατα αμαξια και τα δυο..με μοτερ που καινε τιποτα..και που αυτη την στιγμη με κανα 1000αρικο τα αγοραζεις για πλακα...τα παρατας οπου θελεις χωρανε παντου..ειναι ατμοσφαιρες και δεν θα παθουν τιποτα για πολλα χρονια ακομα..τα ανταλλακτικα τους ειναι απο το σουπερ μαρκετ..απλα δεν κανουν για ταξιδι..χρησιμοποιηστε το bmw σας για αυτο..

υγ..αυτα ειναι πραγματικα αυτοκινητα πολης, λιτα,απεριτα και ασπαστα...οχι σαν τα σημερινα..με turbo μοτερ και εξοπλισμους που στην ουσια δεν χρειαζεσαι για να ειναι βαρια...

Z4 DCT
16-08-11, 19:06
τo φιατ εχει μαπα χωρους πισω, το ds3 δε μ αρεσει κθολου......κατι θα σκεφτω....περιμενε

Τσουπ!!!! μου ηρθε!!!!!

Το νεο τογιοτα γιαρις!!!! τουμπανο, οικονομικο και με χωρους....!!!!thumbthumb




https://www.toyota.gr/cars/new_cars/neo_yaris/yaris/gallery.aspx

Θελω να χτυπησεις ποδι!!!! ε δε θα μας πουνε και τι αμαξι θα παρουμε......:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

DIMITr|S
16-08-11, 19:07
500araki...δεν υπαρχει το σκατο σε καταναλωση αλλα και επιδοσεις....εχει και περασει
το πηρε φιλος και το τι δουλεμα του ριξαμε δεν υπαρχει..αλλα μολις μπηκαμε μεσα και ειδαμε τις επιδοσεις και την καταναλωση του το βουλωσαμε ολοι

Skyline_IS
16-08-11, 19:56
Συγγνωμη που ρωτω αλλα εχεις εμπειρια απο το πισω καθισμα του 500 και λες οτι δεν καθονται 2 ατομα με την καμια?Γιατι εγω που εχω καθημερινη μπορω να σε διαψευσω.Εκτος αν αναζητας απο το αυτοκινητο πολης την ανεση που εχει το Χ5

Θα συμφωνησω με τον Γιαννη για τους πισω χωρους του 500ακι.

Επειδη ο κολλητος μου το εχει (1.2 σπορτ με τα 69 αλογα) και τυχαινει να το εχω κανει μερικες βολτες θα εβαζα στα πλεονεκτηματα τα εξης
-Ειναι ντιζαινατο
-Οικονομικο
-Για 69 αλογα δεν περιμενα να ειναι τοσο δυνατο
-Εχει παναλαφρο τιμονι,πιο ελαφρυ και απο την τιμονιερα μου.

Στα μειον θα εβαζα τους πισω χωρους..Ειμαι 1.85 και πισω καθομαι με δυσκολια..Αν ο οδηγος ειναι 1.55 τοτε σιγουρα χωραω αλλα 4 ατομα με υψος 1.70 +/- χωραμε ωριακα.

spar@
16-08-11, 20:04
δεν θα κατσω να συζητησω για γαλλικη-ιταλικη-ιαπωνικη αξιοπιστια γιατι παλι δεν θα βγαλουμε ακρη, ο καθενας εχει τις εμπειριες του καλως ή κακως, απλα αυτα που ξερατε εχουν αλλαξει, οο ναι τα toyota μενουν, χεχε
το καθε αμαξι ειναι τυχη, μπορεις να παρεις το πλεον "σκυλι" αμαξι που το ειχε και ο κολλητος σου και εχει κανει 200 000κμ με τα ιδια λαδια ταπα, να το γυαλιζεις ολη μερα εσυ και να το προσεχεις σαν τα ματια σου και στα 10 000κμ να σου ξεραθει στον δρομο, γιαυτο απο το να ψαχνεται γαλλικο ιαπωνικο ταιλανδεζικο, ψαχτε εγγυησεις, ποιοτητα, και τιμες ανταλλακτικων...
σαν επιλογη προτεινω kia ceed... χωροι,7 χρονια εγγυηση, δυνατο μοτερ, και μεσαιο αυτοκινητο κοντα στα 13 000ευρο, και βαζεις και ενα 500αρακι στο πορτ παγκαζ! επισης να κοιτατε και την ασφαλεια,(χααχαχ δες ποιος μιλαει για ασφαλεια ο τυπος με το κονσερβοκουτι), επειδη μεσα βρισκονται οι γυναικες σας και τα παιδακια σας, δειτε τι παθαινει (και μονο με την λογικη) ενα ωραιο μουρατο 500αρακι και ενα μεσαιο αυτοκινητο!

Stathis
16-08-11, 20:06
το ξερω οτι τα vw δεν τα συμπαθεις για τους λογους σου, αλλα εγω θα προτεινα το πολο.

πριν λιγ καιρο αποφασισαμε να αντικαταστησουμε το ενα σμαρτ της οικογενειας με κατι λιγο μεγαλυτερο, ωστε να το χρησιμοποιει η συζυγος.
προϋποθεσεις ηταν μονο το αυτοματο κιβωτιο (ηταν ανενδοτη) και οι τεσσερις πορτες για αυξημενη ευχρηστια.

το εψαξα παρα πολυ, αλλα αλλο αυτοκινητο που να καλυπτει αυτα που ηθελα εκτος απο το πολο δεν βρηκα.
το παραγγειλα στην εκδοση cross 1,2 tsi dsg και το περιμενω αυτες τις μερες.

καταλαβαινω οτι εχεις θεμα με την αξιοπιστια των vag, εγω παλι ενα γκολφ, ενα Α3, ενα S3, που ειχα στο παρελθον δεν αλλαξα ποτε ουτε λαμπα...
επισης ενα ρουμστερ του οποιου προσφατα εληξε η μισθωση (και αντικατασταθηκε απο ενα μπερλιγκο -καταπληκτικο αυτοκινητο), δεν εκανε ουτε "τσικ" 100000 χλμ σε 4 χρονια με κακη μεταχειριση και σιδεροφαγο οδηγο...
τελος ενα gti που πηρα στην εταιρια πριν ενα χρονο, κι αυτο εως τωρα μονο βενζινη...

απο τα δυο που εβαλες στη συγκριση το φιατ ειναι πολυ ομορφο με ρετρο λουκ, ενω το σιτροεν επισης ομορφο με πιο μοντερνα αισθητικη.
αν ηταν για τη γυναικα μου θα επαιρνα το φιατ (που της αρεσει κιολας), αν ηταν για μενα θα επαιρνα το σιτροεν (απο τα οποια εχω πολυ καλη εμπειρια και τα συμπαθω) να το παιζω λιγο λεμπ... :D

Monsta
16-08-11, 21:23
Εννοείτε πως ψήφισα 500άκι Aris. Ζήτα να σου πουν για τη 5-ετή εγγύηση που καλύπτει τα πάντα.....αυτήν έχω και γω.

Όσο για το θέμα χώρους........δε καταλαβαίνω τι παραπάνω μπορεί να περιμένει κάποιος από αυτοκίνητο πόλης. Μια χαρά χώρους έχει πίσω το φιατάκι για το μέγεθός του.





Στάθη, στον Άρη μιλάς, vag του προτείνεις ;;; lol !!!

Driver M
16-08-11, 23:12
Συγγνωμη που ρωτω αλλα εχεις εμπειρια απο το πισω καθισμα του 500 και λες οτι δεν καθονται 2 ατομα με την καμια?Γιατι εγω που εχω καθημερινη μπορω να σε διαψευσω.Εκτος αν αναζητας απο το αυτοκινητο πολης την ανεση που εχει το Χ5
Έχω μπει και έχω μπει και σε Panda και το δεύτερο είναι πιο ευρύχωρο.
Επίσης έχω μπει σε έκθεση και σε ds3 και δεν υπάρχει σύγκριση.

Υπόψιν, δεν λέω πως περίμενα κάτι παραπάνω αφού είναι αρκετά μικρό σε μήκος αυτοκίνητο και ποτέ δεν θα είχα για κριτήριο σε αμάξι πόλης τα πίσω καθίσματα, απλά επειδή στα κριτήρια επιλογής αναφέρθηκε κι αυτό, είπα πως από χώρους είναι σχετικά ανεπαρκές.

Ιαπωνικό πάντως δύσκολα θα αγόραζα, αφού το yaris μου φαίνεται αρκετά άγευστο, το μίκρα άσχημο και απλοϊκο κοκ.
Και στα περί αξιοπιστίας συμφωνώ απόλυτα με τον sp@ra. Θέμα τύχης είναι κυρίως.
Όταν πήρα το 207 κάποιοι εξυπνάκηδες μου λέγανε πως πρέπει να βρω για γκόμενα καμια κόρη μάστορα γιατί θα ξεπαραδιαστώ στις βλάβες και δεν μου'χει κάνει κιχ!
Καμία εταιρεία δεν είναι εξ'ορισμού αξιόπιστη, όλες τα έχουν τα κουσουράκια τους...

nikos1400
16-08-11, 23:47
Με την 5-ετή εγγυηση που λεει ο Μονστα ψηφιζω 500 (απο τις επιλογες σου).



...αλλα συμφωνω και με τον νεότατο αλλα σοφό spar@...


δεν θα κατσω να συζητησω για γαλλικη-ιταλικη-ιαπωνικη αξιοπιστια γιατι παλι δεν θα βγαλουμε ακρη, ο καθενας εχει τις εμπειριες του καλως ή κακως, απλα αυτα που ξερατε εχουν αλλαξει, οο ναι τα toyota μενουν, χεχε
το καθε αμαξι ειναι τυχη, μπορεις να παρεις το πλεον "σκυλι" αμαξι που το ειχε και ο κολλητος σου και εχει κανει 200 000κμ με τα ιδια λαδια ταπα, να το γυαλιζεις ολη μερα εσυ και να το προσεχεις σαν τα ματια σου και στα 10 000κμ να σου ξεραθει στον δρομο, γιαυτο απο το να ψαχνεται γαλλικο ιαπωνικο ταιλανδεζικο, ψαχτε εγγυησεις, ποιοτητα, και τιμες ανταλλακτικων...
σαν επιλογη προτεινω kia ceed... χωροι,7 χρονια εγγυηση, δυνατο μοτερ, και μεσαιο αυτοκινητο κοντα στα 13 000ευρο, και βαζεις και ενα 500αρακι στο πορτ παγκαζ! επισης να κοιτατε και την ασφαλεια,(χααχαχ δες ποιος μιλαει για ασφαλεια ο τυπος με το κονσερβοκουτι), επειδη μεσα βρισκονται οι γυναικες σας και τα παιδακια σας, δειτε τι παθαινει (και μονο με την λογικη) ενα ωραιο μουρατο 500αρακι και ενα μεσαιο αυτοκινητο!

DaywalkeR
17-08-11, 00:03
Επειδή έκανα πρόσφατα ανάλογο ψαχτήρι για την αδερφή μου, διαπίστωσα ότι οι δύο καλύτερες και συμφέρουσες λύσεις είναι το Ford fiesta και το νέο Suzuki Swift, τελικά κατέληξα στο Swift 1.2 GLX και στον λίγο καιρό που είναι στην οικογένεια και το έχω οδηγήσει έχω ξετρελαθεί. Είναι πολύ οικονομικό αλλά και αρκετά σβέλτο με τα 92 αλογάκια του.

aristent
17-08-11, 09:56
.........
Καμία εταιρεία δεν είναι εξ'ορισμού αξιόπιστη, όλες τα έχουν τα κουσουράκια τους...

+1thumb
και ειδικα στον Αρη βγαινουν ολα τα απιστευτα κουσουρια!!!

γι'αυτο ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη....
....ποσο στοιχιζει τελικα η διατροφη?:thumbsup::th_Laie_67-1:

Κωνσταντίνος
17-08-11, 11:42
Εσύ δεν έχεις καημό την Ε60 Μ5 ;
Ασφάλεια ζωής έχει η κυρά σου ; Αν όχι, κάντης.
Και θα το κάνουμε να φανεί σαν ατύχημα. Ο πρόεδρος θα τα κανονίσει.:whistle:

Αν πάλι δεν σου κάνει καρδιά, για κοίτα και λίγο προς Ιαπωνία (Υaris) και Κορέα (Hyundai i20) μεριά.

m3e36
17-08-11, 12:00
αποψη μου οτι και οι 2 εταιρειες (fiat και citroen) εχουν ανεβασει αρκετα τον πήχη και σε αξιοπιστία και σε ποιότητα.
η αδερφη μου ειχε παρει καινουριο το citroen c2 1.1 και μεχρι τωρα το εχει κανει 130.000Km. παρόλη την άτσαλη οδήγησή της τα προβληματα που της εχει βγαλει ειναι ελάχιστα.(αισθητηρας λ και τσιμουχα ημιαξονιου).
εγώ εδω και 1.5 μηνα πήρα ενα seicento 900cc με 100.000Km μοντελο 2000.
απο τη στιγμη που το πηρα το εχω κανει 2500Km και η εικονα που εχω σχηματισει γι αυτο ειναι πολυ θετικη.
παρολα αυτα αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα αυτη τη στιγμη να αγορασω ενα μικρο αυτοκινητο στην τιμη που ψαχνεις εσυ θα επελεγα κι εγω οπως ειπανε και καποιοι αλλοι πιο πριν ενα toyota yaris 1300cc VVTI.
απο τον απριλιο μεχρι τον ιουλιου κυκλοφορουσα με ενα yaris 1300cc VVTI τετραθυρο μοντελο 2008.(νομιζω βγαζει 87hp)
το αυτοκινητο ειναι παρα πολυ καλο.
ειναι στιβαρο με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης χωρις τριγμους και θορυβους οταν περνας απο λακκουβες.
στα πισω καθισματα χωρανε παρα πολυ ανετα 2 ενηλικες με υψος 1,80+
ειναι παρα πολυ οικονομικο για τα κυβικα του (καταναλωση 4.5-5lt/100km) με ταχυτητα 100-120km.
τέλος αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι οτι εχει πολυ καλο τραβηγμα.
ανεβαιναμε συγκεκριμενα στην λιμνη πλαστηρα (δεν ξερω αν εχεις επισκεφτει το μερος αυτο,οσοι ειναι απο θεσσαλια ομως γνωριζουν τη ανηφορα εχει) 2 αντρες και μια γυναικα και ανεβαινε με 4η ταχυτητα σε παρα πολλα σημεια που να σου δωσω ενα μετρο συγκρισης με το προηγουμενο αυτοκινητο που ειχα (ε36 316 102hp) με τα ιδια ατομα μεσα ανεβαινα με 3η και σε κανενα σημειο δεν εβαζα 4η.
προσωπικα το yaris στο συστηνω ανεπιφυλακτα.

paganis
17-08-11, 13:19
Επειδή έκανα πρόσφατα ανάλογο ψαχτήρι για την αδερφή μου, διαπίστωσα ότι οι δύο καλύτερες και συμφέρουσες λύσεις είναι το Ford fiesta και το νέο Suzuki Swift, τελικά κατέληξα στο Swift 1.2 GLX και στον λίγο καιρό που είναι στην οικογένεια και το έχω οδηγήσει έχω ξετρελαθεί. Είναι πολύ οικονομικό αλλά και αρκετά σβέλτο με τα 92 αλογάκια του.

ακριβως μεταξυ των 2 κατεληξα , ξαχνωντας για τον πατερα μου! το εψαξα παρα πολυ..και πιστευω πως αυτα τα δυο, ειναι οτι καλυτερο για τα λεφτα τους στην μικρη κατηγορια! εμεις βεβαια διαλεψαμε στο φιεστα...(το σουιφτ το εχει η γυναικα μου)..και η εντυπωσεις μου ειναι παρα πολυ καλες! πολυ καλος εξοπλισμος ,συμπεριλαμβανει esp και τα υπολοιπα ηλεκτρονικα, ακομα και blue tooth στον στανταρ εξοπλισμο! απο ποιοτητα κατασκευης ειναι ανω απο το μεσο ορο..και η οδικη συμπεριφορα ειναι μεγαλυτερης κατηγοριας, επισης για 1250cc...ειναι αρκετα ροπατο απο χαμηλα...λιγο στα φρενα δεν μου αρεσε στο οριο...αλλα δεν ειναι εξ ορισμου για πιστα!
αν λοιπον θελεις κατι οικονομικο (13000 κομπλε)...με αρκετους χωρους για μικρο, αξιοπιστια ..και ασφαλεια..νομιζω το φιεστα ,αξιζει μια ματια!

DaywalkeR
17-08-11, 14:38
ακριβως μεταξυ των 2 κατεληξα , ξαχνωντας για τον πατερα μου! το εψαξα παρα πολυ..και πιστευω πως αυτα τα δυο, ειναι οτι καλυτερο για τα λεφτα τους στην μικρη κατηγορια! εμεις βεβαια διαλεψαμε στο φιεστα...(το σουιφτ το εχει η γυναικα μου)..και η εντυπωσεις μου ειναι παρα πολυ καλες! πολυ καλος εξοπλισμος ,συμπεριλαμβανει esp και τα υπολοιπα ηλεκτρονικα, ακομα και blue tooth στον στανταρ εξοπλισμο! απο ποιοτητα κατασκευης ειναι ανω απο το μεσο ορο..και η οδικη συμπεριφορα ειναι μεγαλυτερης κατηγοριας, επισης για 1250cc...ειναι αρκετα ροπατο απο χαμηλα...λιγο στα φρενα δεν μου αρεσε στο οριο...αλλα δεν ειναι εξ ορισμου για πιστα!
αν λοιπον θελεις κατι οικονομικο (13000 κομπλε)...με αρκετους χωρους για μικρο, αξιοπιστια ..και ασφαλεια..νομιζω το φιεστα ,αξιζει μια ματια!

Έτσι ακριβώς και τα δύο είναι πολύ καλά εξοπλισμένα για να μην πω ότι έχουν τα πάντα, και παίζουν στα 12.500-13.000 χιλιάρικα, απλά η τελική επιλογή για εμένα έγινε βάση εμφάνισης μιας και στην αδερφή μου άρεσε περισσότερο το Swift

GiannisRob
17-08-11, 15:33
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία ακόμα παρατήρηση, χωρίς βέβαια να γνωρίζω τη φιλοσοφία του Άρη σε αυτό τον τομέα, ούτε αν το έχει σκεφτεί ήδη:

Το θέμα της συντήρησης.

Αν κάποια στιγμή απογοητευθείς από την αντιπροσωπεία στην οποία κάνεις σέρβις, και θες να συνεχίσεις σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, υπάρχει κάποιο που μπορείς να εμπιστευτείς και για τις δύο μάρκες?

:cheers:

Monsta
17-08-11, 21:06
Σωστή παρατήρηση Γιάννη, αλλά για όσο ισχύει η εγγύηση δύσκολο να πας σε μη-εξουσί.

Jimmakos
19-08-11, 16:16
Εγώ θα έλεγα βρες κανα γιαπονέζικο που δεν χαμπαριάζει τίποτα...................

Με συγχωρείς αλλά ψήφισα το 3ο γιατί οι άλλες 2 επιλογές είναι χειρότερες απο την OPEL!

individual
19-08-11, 19:02
επειδη με τα συνεργεια και την μουτζουρα γενικα εχω στενες επαφες εδω και παρα πολλα χρονια......θα σου πρωτεινω (ασχετα με τις επιλογες της συζηγου) ιαπωνεζικο η κορεατικο.
νουμερο 1 φυσικα ιαπωνεζικο ΤΟΥΟΤΑ....διαλεξε οποιο θελεις.
και απο κορεα μερια HUYNDAI.....παλι διαλεγεις οποιο σου αρεσει.
και αν η λεξη μεταπωληση στις μερες μας,μονο το γελιο μπορει να μας προκαλεσει...
αυτα τα αυτοκινητα εχουν την αξια τους ακομα και στις μερες μας...
ριξε μια ματια στο car.gr.....και θα δεις!!!!

DIMITr|S
19-08-11, 19:57
κοιταξε και το καινουριο γιαρις..μετραει....εχει και δωρο ναβι....και 100αλογα και 5 λιτρα μεση κατ...και αρκετα πιο φτηνο απο τα αλλα με την αξιοπιστια της τουοτα

Stamatis
20-08-11, 11:47
Παρε τηλεφωνο στη σιτροεν και πες οτι τρακαρες.
Ζητα τιμη για δεξι φτερο, φαναρι, προφυλακτηρα, πλαστικο θολου και στο περιπου βαψιμο και εφαρμογη.
Ζητησε σε αλλο συνεργειο τιμη για ελεγχο τζογου στην κρεμαγιερα.
Ρωτησε αν το καλυπτει η πενταετης εγγυηση.
Ζητησε τιμη κρεμαγιερας.
Ρωτα αν υπαρχει στην αποθηκη.
Επανελαβε για τη φιατ.
Αντι για κρεμαγιερα ζητησε λυση για τις αρρυθμιες στο ρελαντι.
Πες οτι σβηνει οταν ξεκινας απο φαναρι.
Ρωτησε αν το εχουν υποψιν τους.
Βγαλε τις αποφασεις σου και παρε ενα Χιουνταϊ i10 αυτοματο.

Leonidas_E39
20-08-11, 12:18
Εγω σαν δευτερο εχω ενα Chevrolet Spark ειναι κοντα ενα χρονο στην κατοχη μου με 22000 χιλιομετρα και μπορω να πω οτι σε θεματα συντηρησης και ιδιως καταναλωσης ειναι αρκετα φθηνο μιας και στα 1200 κυβικα που ειναι με 82 αλογα καιει κατω απο 5 λιτρα/100 χιλ. και στα 2 σερβις που εχω κανει μεχρι στιγμης πληρωσα 60 ευρω για αλλαγη λαδιων στα 7500 χιλιομετρα και 160 ευρω στα 15000 που ηταν και η αλλαγη βαλβολινων στο σαζμαν . Οσο για αξιοπιστια δεν εχει βγάλει τπτ μεχρι στιγμης και αν κρινω με το ματιζακι που ειχα με 1.065.000 χιλίομετρα θα ειναι και αυτο σκυλι του πολέμου.:thumbsup: :thumbsup:

m_power_lunatic
20-08-11, 15:15
Δυστυχως δεν μπορω να σου συστησω καποιο απο τα 2......θα σου ομως οτι εχουνε περασει απο τα χερια μου 3 Toyota Starlet EP-70,EP-82,EP-91.Το πρωτο το ειδα να προχωραει ακομα προσφατα (πρεπει να εχει κοντα στα 600.000χλμ τωρα),το δευτερο εμαθε να οδηγαει η μητερα μου,κανα-δυο υπαλληλοι μου και εγω πιτσιρικας στο Υγειας χωρις διπλωμα εκανα οτι μου ερχοτανε στο μυαλο (το δωσαμε με 300.000χλμ) και τωρα εχω ενα EP-91 το οποιο απο το 1997 μεχρι τωρα εχει κανει 318.000χλμ με τον ιδιο κινητηρα (λαδι απο ηλιελαιο μεσα μεχρι οτι φανταστεις απο BMW κτλ),μια φορα αλλαγμενο δισκο-πλατω,φορτωμα μισος τονος βιβλια και ξεκινηματα στην ανηφορα και περισυ ''φρακαρε'' το ψυγειο,εσκασε,στα κοκκινα η θερμοκρασια για 15 λεπτα και οταν αλλαξα το ψυγειο και εβαλα καινουργιο και μεγαλυτερο, ο δεικτης της θερμοκρασιας ειναι μονιμα κατω απο την μεση.Πειρακια του σκοτωμου και χτυπαει 180+χλμ/ωρα κοντερισια.Τι να σου πω.......πραγματικα θελω να δω αν θα σπασει και πού θα σπασει μπας και βαλω εναν κινητηρα απο Corolla πιο δυνατο για να δω ποσο ακομα θα αντεξει.

Ξεχασα να σου πω οτι οταν το φορτωνω στη δουλεια,το βαρος ειναι τοσο πολυ που οι πισω τροχοι ειναι κατα ενα μερος μεσα στο φτερο,χθες ειδα οτι εχει ανοιξει η ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του πισω αριστερου θολου, ο ιδιος ο θολος απο το εσωτερικο του οχι.....

Καταλαβαινω οτι μπορει να μην σου κανει σαν μοντελο αλλα προς θεου....ΠΑΡΕ TOYOTA!!!!!!!!!!!!!!:thumbsup::warriorsmiley:

Jimmakos
20-08-11, 15:38
Δυστυχως δεν μπορω να σου συστησω καποιο απο τα 2......θα σου ομως οτι εχουνε περασει απο τα χερια μου 3 Toyota Starlet EP-70,EP-82,EP-91.Το πρωτο το ειδα να προχωραει ακομα προσφατα (πρεπει να εχει κοντα στα 600.000χλμ τωρα),το δευτερο εμαθε να οδηγαει η μητερα μου,κανα-δυο υπαλληλοι μου και εγω πιτσιρικας στο Υγειας χωρις διπλωμα εκανα οτι μου ερχοτανε στο μυαλο (το δωσαμε με 300.000χλμ) και τωρα εχω ενα EP-91 το οποιο απο το 1997 μεχρι τωρα εχει κανει 318.000χλμ με τον ιδιο κινητηρα (λαδι απο ηλιελαιο μεσα μεχρι οτι φανταστεις απο BMW κτλ),μια φορα αλλαγμενο δισκο-πλατω,φορτωμα μισος τονος βιβλια και ξεκινηματα στην ανηφορα και περισυ ''φρακαρε'' το ψυγειο,εσκασε,στα κοκκινα η θερμοκρασια για 15 λεπτα και οταν αλλαξα το ψυγειο και εβαλα καινουργιο και μεγαλυτερο, ο δεικτης της θερμοκρασιας ειναι μονιμα κατω απο την μεση.Πειρακια του σκοτωμου και χτυπαει 180+χλμ/ωρα κοντερισια.Τι να σου πω.......πραγματικα θελω να δω αν θα σπασει και πού θα σπασει μπας και βαλω εναν κινητηρα απο Corolla πιο δυνατο για να δω ποσο ακομα θα αντεξει.

Ξεχασα να σου πω οτι οταν το φορτωνω στη δουλεια,το βαρος ειναι τοσο πολυ που οι πισω τροχοι ειναι κατα ενα μερος μεσα στο φτερο,χθες ειδα οτι εχει ανοιξει η ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του πισω αριστερου θολου, ο ιδιος ο θολος απο το εσωτερικο του οχι.....

Καταλαβαινω οτι μπορει να μην σου κανει σαν μοντελο αλλα προς θεου....ΠΑΡΕ TOYOTA!!!!!!!!!!!!!!:thumbsup::warriorsmiley:

Ναι ρε παιδί μου πολύ σκυλιά τα άτιμα! Αυτό με το ηλιέλαιο το πιστεύω το χαμε κάνει και εμείς στο αμάξι ενός φίλου..... Λάδι για φριτέζα και πήγαινε! :th_Laie_67-1:
Τι να πω όσο και να μην γουστάρω σχιστομάτικα δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Η έννοια της αξιοπιστίας, της ανοχής και της ανθεκτικότητας!

Lambros46
20-08-11, 16:24
https://imageshack.us/photo/my-images/220/p8190002y.jpg/

Yaris 1000άρι του 2001 γνωστού μου...Το δικό μου του 2000,έχει 265,000 και ούτε και εγώ ξέρω τί ζόρι και τί φόρτωμα έχει τραβήξει τόσα χρόνια...

Αν θες αμάξι που θα βγάλει τα λεφτά του μακροχρόνια σε αυτή τη κατηγορία πάρε yaris.Ακόμα και μεταχειρισμένο θα είναι πιο αξιόπιστο από αυτά που σκέφτεσαι.

spar@
10-09-11, 00:06
για μενα κανετε ενα λαθος... τι σας κανει να πιστευετε οτι αν φερθειται οπως στο σταρλετ σε ενα γιαρις του 2010 θα αντεξει???
υ.γ τελευταια συγχρονα σκυλια της τογιοτα σε λογικα πλαισια γιαρις-κορολλα του 2003-2004

chrisgiapz3
10-09-11, 00:37
έχοντας εμπειρία από fiat panda καθώς πριν πάρω τη ζέτα οδηγούσα της μάνας μου

έχω να σου πω ότι για την πόλη είναι το απόλυτο αυτοκίνητο!

ευκολοδήγητο, ευέλικτο και απίστευτα οικονομικό!(μέχρι τα 120!! :P)

το 500 πρέπει να ναι κάπως ποιο μικρό σε χώρους αλλά σε καμία περίπτωση δε θα είναι άβολο...

από θέμα κατανάλωσης θα είσαι άρχοντας.. με την αντιπροσωπεία δεν ξέρω τι θα βρεις..

εδώ στην Πάτρα είναι λίγο κλέφτες...

πάντως κι εγώ θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πως αν αρθεί το βέτο να πας για το yaris!

διαφορετικά fiat 500!

fast-enough
10-09-11, 02:01
Λοιπόν... Ας βάλω και εγώ τα 2 cents μου στην κουβέντα.
Η σύζυγος είχε twingo του 2001 το οποίο πούλησα πριν από μια εβδομάδα.
Ψάχνοντας για νέο, είδαμε το 500, το spark, το swift, το splash, το yaris, το picanto, το fiesta καθώς και το ka.
Καταλήξαμε στο ford KA 1.2 titanium plus, το οποίο είναι full extra (5 αερόσακοι, Bluetooth, 6 ηχεία, mp3, ESP, hill assist, auto start stop, 15" αλουμινίου,κλπ).
Το περιμένουμε αυτή την εβδομάδα.
Η τιμή 11260¤ με άσπρο χρώμα, συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος. (+200 το μεταλλικό αν θες).
Το design εσωτερικά είναι μακράν καλύτερο απο τον ανταγωνισμό, ενώ έχει το ίδιο πάτωμα και κινητήρα με το 500. Όλος ο ειδικός τύπος μιλάει για καλύτερη αίσθηση και αμεσότητα από το 500.
Μέση κατανάλωση 5 λίτρα, πέντε χρόνια εγγύηση και οδική.
Επιπλέον έχει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία στα 224 λίτρα (με μήκος 3,62).
η αξία του για την τιμή του είναι σούπερ.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πας με τη σύζυγο να το δείτε.
Ειδικά αν το συγκρίνετε εσωτερικά με τα γιαπωνεζοκορεάτικα, η μέρα με τη νύχτα...

Monsta
10-09-11, 10:23
Ο Άρης ξέρει καλά από Τογιότα.

Μεσαίος καθρέπτης σε Ραβ4 ........800e.
Πίσω φαναράκι ομίχλης σβηνωμένο στο προφυλακτήρα ........130e.

Stathis
10-09-11, 10:27
πολο και ξερο https://www.triumphcy.com/images/bread.gif

Z4 DCT
10-09-11, 10:31
πολο και ξερο https://www.triumphcy.com/images/bread.gif

Το πηρες?:original:

Stathis
10-09-11, 10:31
:original::original::original:

strof
10-09-11, 10:33
Subaru vivio. 650 κυβικά, 50 ευρώ τέλη, 140 ασφάλεια τον χρόνο. Υπάρχουν ορισμένα με a/c σε πολύ καλή κατάσταση. Μέχρι τέλος του χρόνου θα πάρω ένα για τις μετακινήσεις στην πόλη.

S8N
10-09-11, 11:01
Δεν είμαι πολύ fan των γιαπωνέζικων για να είμαι ειλικρινής. Το Ka είναι όμορφο, οικονομικό και καλά εξοπλισμένο και θα το λάβω σοβαρά υπ' όψιν. Το Polo 1.2 TSI είναι κλασσική γερμανική κατασκευή: στιβαρό και ασφαλές, με καλή μεταπώληση αλλά όχι ιδιαίτερα οικονομικό και ακριβό. Η γυναίκα μου εξακολουθεί να γέρνει προς το 500αράκι (επίσης αρκετά ακριβό). Αν καταλήξουμε στο Fiat θα είναι μόνο και μόνο για να δω επιτέλους και την Ιταλική σχολή.

Monsta
10-09-11, 11:10
Και μένα μ αρέσει πολύ το ΚΑ. Great value. Δεν είναι όμως πιο στενό από το 500άρι?

Z4 DCT
10-09-11, 11:23
Δεν είμαι πολύ fan των γιαπωνέζικων για να είμαι ειλικρινής. Το Ka είναι όμορφο, οικονομικό και καλά εξοπλισμένο και θα το λάβω σοβαρά υπ' όψιν. Το Polo 1.2 TSI είναι κλασσική γερμανική κατασκευή: στιβαρό και ασφαλές, με καλή μεταπώληση αλλά όχι ιδιαίτερα οικονομικό και ακριβό. Η γυναίκα μου εξακολουθεί να γέρνει προς το 500αράκι (επίσης αρκετά ακριβό). Αν καταλήξουμε στο Fiat θα είναι μόνο και μόνο για να δω επιτέλους και την Ιταλική σχολή.

Aρη αγορι μου η μπιλια παιχτηκε στο κοκκινο (fiat) απο την πρωτη μερα....απλα τοσο καιρο σε αφηνει να το συζητας για να νομιζεις οτι εχεις γνωμη και εσυ στο θεμα......μολις σταματησει η ρουλετα παλι στο κοκκινο θα ειναι.....δε σε σωνει τιποτα.....:th_Laie_67-1:.....

mitsos_chania
10-09-11, 13:12
Και μένα μ αρέσει πολύ το ΚΑ. Great value. Δεν είναι όμως πιο στενό από το 500άρι?

Ιδιες διαστασεις πρεπει να χουν.Ουσιαστικα ειναι το ιδιο αμαξι με αλλο σουλουπι.Οσο για την καταναλωση που ανεφερε καποιος εχει μεση απο 6.2-6.5 λιτρα.

Atsa linos
10-09-11, 13:31
Aρη αγορι μου η μπιλια παιχτηκε στο κοκκινο (fiat) απο την πρωτη μερα....απλα τοσο καιρο σε αφηνει να το συζητας για να νομιζεις οτι εχεις γνωμη και εσυ στο θεμα......μολις σταματησει η ρουλετα παλι στο κοκκινο θα ειναι.....δε σε σωνει τιποτα.....:th_Laie_67-1:.....
++++++ επαυξανω αχαχαχαχαχαχ:hystericalbs1::hysterical bs1::hystericalbs1:

fast-enough
10-09-11, 14:52
Ιδιες διαστασεις πρεπει να χουν.Ουσιαστικα ειναι το ιδιο αμαξι με αλλο σουλουπι.Οσο για την καταναλωση που ανεφερε καποιος εχει μεση απο 6.2-6.5 λιτρα.

Επειδή δεν το έχω ακόμα, οι τιμές κατανάλωσης είναι (από τον κατασκευαστή) 5.8, 4.4, και 4,9 μεικτή...
Όσο για χώρους, νομίζω είναι στα ίδια επίπεδα με το 500αράκι, ίσως λίγο μεγαλύτερο...

mitsos_chania
10-09-11, 17:14
Επειδή δεν το έχω ακόμα, οι τιμές κατανάλωσης είναι (από τον κατασκευαστή) 5.8, 4.4, και 4,9 μεικτή...
Όσο για χώρους, νομίζω είναι στα ίδια επίπεδα με το 500αράκι, ίσως λίγο μεγαλύτερο...

Τα στοιχεια που σου ειπα ειναι απο προσωπικη εμπειρια.Τωρα σε μεγεθος μεγαλυτερο απο το 500 δεν ειναι σιγουρα

z3 2.2
10-09-11, 22:07
το fiat Panda το σκεφτεσαι καθολου?

ασχετο αλλα το αστρα σου εχει πολλα προβληματα τελικα....
του πατερα μου ειναι του '03 διπορτο σπορ εκδοση 1.4 και εχει 140.000 χλμ και δεν εχει καψει ουτε λαμπα!
ευλαβικη συντηρηση αλλα και πολυ λιωσιμο απο μενα.
απορρω γιατι τα αστρακια ηταν Highlader...
σου κατσε σενα το τυχερο μαλλον!

Γνωμη μου ειναι οτι το 900αρακι το μοτερ δεν ειναι καλη λυση.

Ενα μικρο αυτοκινητο που με εχει εντυπωσιασει πααααρα πολυ ειναι το Yaris της κουμπαρας μου.
1.3 100 αλογα,εξαρι κιβωτιο,start-stop και παρα πολυ οικονομικο στην καταναλωση.
3 ατομα+μωρο+αποσκευες με ταχυτητες 120-130,μονιμα Α/C αναμμενο και εκανε 400+ χλμ με λιγοτερο απο μισο ρεζερβουαρ!!!!
Διαδρομη Αθηνα-Αστρος και επιστροφη.
και δεν ειχα και στο μυαλο μου να το παω οικονομικα στο δρομο!
Γνωμη μου ειναι να βρεις κανα τετοιο μτχ και να το χτυπησεις.
6 χρονια εγγυηση (μια απο τις καλυτερες της αγορας) και γενικως απροβληματιστο.
τα πισω καθισματα πανε μπρος-πισω και εχει και γενικα πολυ καλους χωρους.
δες το και σκεψου το λιγακι

S8N
10-09-11, 23:31
Πως να μη βγάλει βρε Δημήτρη προβλήματα το Astra όταν το οδηγούσαν 5 χέρια (συζυγος, κουνιάδος, κουνιάδα, πεθερός, πεθερά) μέχρι το 2007 που παντρευτήκαμε? Του μαμήσανε τον ουρανό με τ' αστρα.

Του πατέρα σου είναι αρκετά βελτιωμένο πάντως. Έχει μεταλλική φλάντζα, καλύτερα υλικά στο ταμπλώ, 4 αερόσακκους και λογικά κλιματισμό. Είχε ένα εταιρικό του 2003 η νύφη μου και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Το δικό μας είναι μοντέλο του 1999 με πρώτη άδεια το 2000.

Όσο για τα Toyota, έχουμε 3 στο άμεσο συγγενικο περιβάλλον και είναι αυτοκίνητα για οδηγούς εγκεφαλικά νεκρούς. Σύμφωνοι, μιλάμε για οικονομικό αυτοκίνητο πόλης αλλά γιατί να συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν προσφέρει καμία απολύτως απόλαυση? Το ότι τα ανταλλακτικά των Toyota είναι φωτιά αποτελεί άλλο ένα ζήτημα.

Και το Panda κοιτάμε, βγαίνει και έκδοση με φυσικό αέριο όπως με ενημέρωσε ο Νίκος ΜPaket.

z3 2.2
10-09-11, 23:53
ναι ειναι γεγονος οτι του πατερα μου ειναι το τελευταιο g που βγηκε και ηταν πολυ καλο αυτοκινητο.κλιμα,μπακετ,τι ονι απο το τουρμπο...ειναι πολυ προσεγμενο και ομορφο αυτοκινητο και με πραγματικα κανενα μα κανενα προβλημα.
βεβαια ξες πολυ καλα οτι αυτο ειναι και θεμα τυχης!

στο θεμα μας τωρα,το yaris ειναι ενα αυτοκινητο πολης που μπορει ανετα να κανει και κανα ταξιδακι.
τι ζητας τωρα ρε συ Αρη?
να εχει attitude η κουνελοπουτσα?
αν θες attitude πλερωνεις τα trendy supermini !!!

εγω παντως για την χρηση που λες θα επελεγα ενα panda κιτρινο και θα εφτιαχνα και αυτοκολλητα μαργαριτες και θα τα κολλαγα παντου!

το ειχε η πρωιν γυναικα του ξαδερφου μου και το ειχε αγορασει καινουριο πριν απο κανα δυο χρονια.
ηταν μια σχετικα πλουσια εκδοση με ζαντακια,δερματινο τιμονακι,μπαρες οροφης και γενικως διαφορα τζιβιτζιλικια.
δε θυμαμαι τι μοτερ φορουσε αλλα ηταν λιγακι αργο.
ειχε και ενα αυτοματου τυπου κιβωτιο το οποιο ηταν βολικο αλλα αργο στις αλλαγες.
σε γενικες γραμμες παντως ηταν οκ αυτοκινητο,ε δεν εβαζε και φωτια στην ασφαλτο αλλα ηταν αξιοπρεπεστατο.

προσφατα ενας πολυ φιλος και αρρωστος petrolhead εφερε οδικως απο γερμανια ενα panda πετρελαιο και δηλωνε υπερενθουσιασμενος με την αυτονομια αλλα και τις επιδοσεις του!

nikos1400
10-09-11, 23:56
Παρε την πρωτη φορά αυτο που θελεις.
Μεσα στα ορια που εχεις θεσει βεβαια.
thumb

Monsta
11-09-11, 00:27
Κοίτα και το Kia Rio. Πολύ όμορφο και ποιοτικό.

Bassakos
11-09-11, 01:22
μπα! οτι και αν λεμε, ο Αρης ιταλικο/γαλικο θα παρει αντε κανενα Polo για made in japan πλευρα δεν τον βλεπω

fRagile
11-09-11, 14:14
Μετα απο 6000 χιλιομετρα με το 500αρακι twin air εχω να πω πως μεσα στην πολη δυσκολα κρατας την καταναλωση στο 6. Με eco mode το ξεκινημα ειναι αρκετα εκνευριστικο,στην πορεια στρωνει.στο ταξιδι ειναι ευκολα στο 5 και λιγο.

Monsta
11-09-11, 14:25
Το twin air είναι το 900αράκι?

giannis_compact
11-09-11, 14:27
Το twin air είναι το 900αράκι?

Ναι αυτο ειναι..Το δικυλινδρο!!thumb

Z4 DCT
11-09-11, 14:30
Ναι αυτο ειναι..Το δικυλινδρο!!thumb

Δικυλινδρο ειναι???:shok:.....αμα μπουν μεσα 150 κιλα ξεπαρκαρει απο ανηφορα??????

giannis_compact
11-09-11, 14:58
Δικυλινδρο ειναι???:shok:.....αμα μπουν μεσα 150 κιλα ξεπαρκαρει απο ανηφορα??????

Ναι δικύλινδρο είναι!
Δε ξέρω τί κάνει άν ζοριστεί!

stef
11-09-11, 15:06
Δικυλινδρο ειναι???:shok:.....αμα μπουν μεσα 150 κιλα ξεπαρκαρει απο ανηφορα??????

4 κενές σου ρίχνει στο IQ σου.... χαχαχα :hystericalbs1::th_Laie_67-1:

Monsta
11-09-11, 15:41
Δικυλινδρο ειναι???:shok:.....αμα μπουν μεσα 150 κιλα ξεπαρκαρει απο ανηφορα??????


Έχει τουρμπίνα βρε ασχετίδη.

fRagile
11-09-11, 16:44
Απο επιδοσεις δε το συζηταμε ,δεν πιανεται ευκολα ,

απο καταναλωση λεω πως το 4.1 που δινει η εταιρια μπορω να το δω μονο με eco και σε

ευθεια με πεμπτη και σταθερο γκαζι στα 120.

Stamatis
12-09-11, 00:20
Polo.
/thread/

S8N
12-09-11, 00:28
Τελικά αποφασίσαμε.

Θα πάρουμε τα τρία μας.

Αναβάλλεται κάθε σχέδιο αντικατάστασης της παπαριάς που ακούει στο όνομα Astra μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η γυναίκα μου -που κάνει 20-30km την ημέρα- θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί με το BMW. Κι εμένα θα εξακολουθήσουν ν' ασπρίζουν τα μαλλιά μου. :thumbsdown:

m-power_01
12-09-11, 00:41
Δεν έχεις καταλάβει κάτι...
Η γυναίκα σου είδε όλες τις παπαρδέλες που της έδειχνες, δεν της άρεσε καμία! Κάποια στιγμή άρχισε να καλοβλέπει το 500αρακι. Μόλις σε είδε και εσένα θετικό ,να λες για ιταλική σχολή κλπ κλπ...την έπιασε την δουλειά! Σου λέει ο κατεστραμμένος θα αρχίσει να πετάει όλα του τα λεφτά αναζητώντας το ιταλικό ταμπεραμέντο και στρίψιμο...Θα φάει όλα του τα λεφτά και την γ@μ@μετατροπή που περιμένω δεν θα την κάνει ποτε!!!
Μωρέ πρίτςςςςς ... Δεν παίρνουμε τίποτα! Μείνε με την τροκάνα ...εγώ έχω πενβέ !

Dimzan
12-09-11, 01:39
ψηφιζω το νεο yaris με τα 100αλογα και το start stop.

το εχει ο κολλητος μου και οτι σου ειπαν πριν γι αυτο το αμαξι το επιβεβαιωνω.

Αστεια καταναλωση εντος πολης , και απο επιδοσεις ειναι σιγουρα πολυ μπροστα απο το αστρα.

Μονο αν εχεις κομπλεξ με τα τογιοτα η δε σ αρεσει το σχεδιο του δεν θα το κοιταζες..

Στα μειον για τα δεδομενα μου ειναι η ανεση στην εθνικη. Πλεει λιγακι και γενικα κουναει.

aristent
12-09-11, 08:26
Τελικά αποφασίσαμε.

Θα πάρουμε τα τρία μας.

Αναβάλλεται κάθε σχέδιο αντικατάστασης της παπαριάς που ακούει στο όνομα Astra μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η γυναίκα μου -που κάνει 20-30km την ημέρα- θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί με το BMW. Κι εμένα θα εξακολουθήσουν ν' ασπρίζουν τα μαλλιά μου. :thumbsdown:

Αρη εγω λεω να μην ανχωνεσαι!!!
Η 5αρα ειναι 5αστερη στην παθητικη ασφαλεια...............................











...............................και τορπετα 530,540,550,Μ5 δοξα το Θεο υπαρχουν παρα πολλα!!!!!:thumbsup: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:


ΥΣ.αντε και στη "χειροτερη" Μ-Πακ εξωτερικο πακετο μουρλια!!!:thumbsup:

PANOS-E60
12-09-11, 09:29
Τελικά αποφασίσαμε.

Θα πάρουμε τα τρία μας.

Αναβάλλεται κάθε σχέδιο αντικατάστασης της παπαριάς που ακούει στο όνομα Astra μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η γυναίκα μου -που κάνει 20-30km την ημέρα- θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί με το BMW. Κι εμένα θα εξακολουθήσουν ν' ασπρίζουν τα μαλλιά μου. :thumbsdown:

:crying::crying::crying::crying::sealed:

S8N
12-09-11, 10:07
Αρη εγω λεω να μην ανχωνεσαι!!!
Η 5αρα ειναι 5αστερη στην παθητικη ασφαλεια...............................











...............................και τορπετα 530,540,550,Μ5 δοξα το Θεο υπαρχουν παρα πολλα!!!!!:thumbsup: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:


ΥΣ.αντε και στη "χειροτερη" Μ-Πακ εξωτερικο πακετο μουρλια!!!:thumbsup:

Για καλό το γράφεις αυτό τώρα? :th_Laie_67-1:

Κουνήσου από τη θέση σου!

z3 2.2
13-09-11, 19:48
Στα μειον για τα δεδομενα μου ειναι η ανεση στην εθνικη. Πλεει λιγακι και γενικα κουναει.
Πολυ σωστος!
Αλλα να σου πω και κατι ρε Dizman....τι σε νοιαζει αμα κουναει λιγο στην εθνικη?
οταν η εθνικη θα ειναι το 1/5 των χλμ που θα κανει στη ζωη του το αμαξακι!
αστο να κουναει!!!
στην πολη μεσα ειναι αστερι?
αυτο εχει σημασια!
εμενα με εχει εντυπωσιασει πολυ παντως το yaris....και δεν του το χα.....


..... θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί με το BMW. Κι εμένα θα εξακολουθήσουν ν' ασπρίζουν τα μαλλιά μου. :thumbsdown:
Εμενα που οταν ηταν εγκυος επαιρνε το Zed καθε μερα στα Εξαρχεια.......
και ειναι και super πιλοτακι το μωρο μου.
χιλιες φορες να ελιωνε τα λαστιχα-συνεμπλοκ-σκατα-φατα στο βουνο παρα μεσα στην πολη!

Dimzan
13-09-11, 19:55
Πολυ σωστος!
Αλλα να σου πω και κατι ρε Dizman....τι σε νοιαζει αμα κουναει λιγο στην εθνικη?
οταν η εθνικη θα ειναι το 1/5 των χλμ που θα κανει στη ζωη του το αμαξακι!
αστο να κουναει!!!
στην πολη μεσα ειναι αστερι?
αυτο εχει σημασια!
εμενα με εχει εντυπωσιασει πολυ παντως το yaris....και δεν του το χα.....



μα γι αυτο ειπα για τα γουστα μου ;) εγω πχ προτιμω λιγοτερο ανετο στην πολη αλλα πιο σταθερο οταν το πιεζεις

επειδη εχουμε παει και με αυτο 2-3 ταξιδακια οφειλα να το αναφερω. Σε γρηγορη οδηγηση ειναι μεν γρηγορο αλλα λιγο βαρετο.


Και ναι στην πολη ειναι αστερι, τα ειπα και πριν.

Αμα ο φιλος εχει και 5αρα νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη.

Στοιχηματακι ομως οτι αμα τελικα κανει την αλλαγη θα κινηθει σε καποιο πιο γκλαμουρατο τυπου 500 η pundo η μιτο η δεν ξερω τι αλλο.

Παντα στη φραση λογικη vs συναισθημα οι ιαπωνες αντιπροσωπευουν τη λεξη λογικη, κατα την αγορα ομως μπαινει και το συναισθημα

z3 2.2
13-09-11, 20:05
μα γι αυτο ειπα για τα γουστα μου ;) εγω πχ προτιμω λιγοτερο ανετο στην πολη αλλα πιο σταθερο οταν το πιεζεις

επειδη εχουμε παει και με αυτο 2-3 ταξιδακια οφειλα να το αναφερω. Σε γρηγορη οδηγηση ειναι μεν γρηγορο αλλα λιγο βαρετο.


Και ναι στην πολη ειναι αστερι, τα ειπα και πριν.

Αμα ο φιλος εχει και 5αρα νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη.

Στοιχηματακι ομως οτι αμα τελικα κανει την αλλαγη θα κινηθει σε καποιο πιο γκλαμουρατο τυπου 500 η pundo η μιτο η δεν ξερω τι αλλο.

Παντα στη φραση λογικη vs συναισθημα οι ιαπωνες αντιπροσωπευουν τη λεξη λογικη, κατα την αγορα ομως μπαινει και το συναισθημα

Για μια ακομα φορα πολυ σωστος.
Αν εψαχνα εγω σαν Δημητρης για δευτερο αυτοκινητο πολης δε θα με ενοιαζε και καθολου αν κουναει η αν ειναι εντελως ξενερωτο στην οδηγηση.
θα αγοραζα αυτο που μου κανει πιο καλα τη δουλεια μου.

βεβαια να πω και μια αμαρτια μου....μια μερα γλυκοκοιταζα ενα suzuki swift gti του 1996 σε καλη κατασταση......για μες την πολη βρ αδερφε.....χιχιχιχι

S8N
13-09-11, 22:17
Καλά βρε Δημήτρη, με τη Ζέτα κάθε μέρα στα Εξάρχεια? :hystericalbs1:

Χθες πάντως εκτίμησα πολύ την παθητική ασφάλεια του νέου Yaris όταν μια κυρία έφερε τετ-α-κε και το κάρφωσε σε μια μπαριέρα κι εν συνεχεία σε μια λεύκα έξω από το γραφείο μου. Ο κρότος με πέταξε από την καρέκλα. Το Yaris πάει για ολική αλλά ο κλωβός άθικτος. Δεν το περίμενα, μιλάμε για ΤΗΝ σύγκρουση. Η κοπέλα ευτυχώς βγήκε εντελώς άθικτη.

P.S. Αυτό που με τρόμαξε είναι πως το ατύχημα προκλήθηκε από κάποια νερά στον δρόμο. Άγαρμπη οδηγός, αλλά κι από κράτημα τα γιαπωνέζικα μάλλον δε μας τα λένε καλά.

PANOS-E60
13-09-11, 22:35
Τώρα νομίζω πως υπερβάλλεις ... Ποιό κράτημα και ποιά οδηγική απόλαυση ψάχνεις σε ένα αυτοκίνητο πόλης ? Τα παιδιά πιό πάνω στα λένε άψογα και ο Δημήτρης και ο dimzan, yaris χρειάζεσαι και άσε τα σου-ξου-μου ... Λαδάκι όποτε τύχει και δώστου βρωμοδουλειές να βγάλει, γι αυτό φτιάχτηκε. Και δεν θα το πλήρωνα καινούργιο, της κυράς μου είναι του 01 μοντ. και το μόνο που άλλαξε μιά φορά είναι δισκόπλατο στις 90χιλ χλμ.

By the way, σου έχω πει πως το 06 έπεσε πάνω της Α3 sportsback στο Α-pilar, από την πλευρά του οδηγού, παραβιάζοντας στοπ, την απογείωσε πάνω σε πεζοδρόμιο, το αμάξι έπαθε 5500 ζημιά και η ίδια δεν χάλασε ούτε το μανικιουρ της ? Τώρα στο πα κι αυτό. :original:

S8N
13-09-11, 22:48
Τώρα νομίζω πως υπερβάλλεις ... Ποιό κράτημα και ποιά οδηγική απόλαυση ψάχνεις σε ένα αυτοκίνητο πόλης ? Τα παιδιά πιό πάνω στα λένε άψογα και ο Δημήτρης και ο dimzan, yaris χρειάζεσαι και άσε τα σου-ξου-μου ... Λαδάκι όποτε τύχει και δώστου βρωμοδουλειές να βγάλει, γι αυτό φτιάχτηκε. Και δεν θα το πλήρωνα καινούργιο, της κυράς μου είναι του 01 μοντ. και το μόνο που άλλαξε μιά φορά είναι δισκόπλατο στις 90χιλ χλμ.

By the way, σου έχω πει πως το 06 έπεσε πάνω της Α3 sportsback στο Α-pilar, από την πλευρά του οδηγού, παραβιάζοντας στοπ, την απογείωσε πάνω σε πεζοδρόμιο, το αμάξι έπαθε 5500 ζημιά και η ίδια δεν χάλασε ούτε το μανικιουρ της ? Τώρα στο πα κι αυτό. :original:

5500 ευρώ ζημιά το yaris? Και δεν ήταν ολική? Ή μήπως από 1000άρι το έκανες TRD? :original:

PANOS-E60
13-09-11, 22:53
5500 ευρώ ζημιά το yaris? Και δεν ήταν ολική? Ή μήπως από 1000άρι το έκανες TRD? :original:

Δεν ήτανε ολική ! Το 06 η υπολειματική του αξία ήταν παραπάνω, είναι 1300αρι φουλ εξτρα. Αποζημιώθηκε κανονικα και φτιάχτηκε στο Γαζετά στα Βριλήσια. Αψογη δουλειά. Εχω δει στην ΑΟ πάνω από 180, δεν κουνάει ρουπι.

Dimzan
13-09-11, 23:06
Δημητρη με λενε κι εμενα παιδια :D


Λοιπον σε θεμα κρατηματων το yaris ειναι τυπικο. Μπορω να το συγκρινω αμεσα με τα swift και civic που οδηγω συνεχεια και σιγουρα το yaris ειναι πισω.

Βασικα δεν ειναι οτι μπαινει πολυ πιο αργα η χανει πλευρικα G λογω κακης προσφυσης. Ισα ισα ειναι πολυ αξιολογο. Απλα η μαλακη αναρτηση (βλεπε αυτοκινητο πολης) δινει πολυ αργες αντιδρασεις και σχετικα κακη πληροφορηση. Σε αποτομες αλλαγες κατευθυνσης και μεταφορας φορτιου .. ε δεν προοριζεται για αυτο. Το τιμονι κοβει ωραια αλλα σε αισθηση δεν με εμπνεει.

Τωρα αυτη που της εφυγε στα νερα, ε θα της εφευγε στα νερα οποιοδηποτε αμαξι χωρις ESP. Οποιοδηποτε αμαξι στα χερια ενος απειρου ειναι επικινδυνο στα νερα. Για την ακριβεια ενα αμαξι με απολυτο στησιμο ξεκολλαει πιο αποτομα στα νερα και αιφνιδιαζει. Οποτε δεν ηταν θεμα του yaris αυτο ;)

Το ξαναλεω, το yaris ειναι το αντιστοιχο glx της εποχης μας.

EVERGET
13-09-11, 23:27
Mιάς και λέμε για yaris, τι λέτε για το νέο Charade? Ένα φθηνότερο yaris με σήματα Daihatsu και φουλ εξοπλισμό! Πολύ τίμιο αμάξι (αν και ο χαρακτήρας του δεν συνάδει και πολύ με το όνομα charade έτσι όπως το θυμόμασταν!!!)

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1562159/

Μπορεί να αποκτήσει και συλλεκτική αξία στο μέλλον μιας και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Daihatsu που θα εισαχθεί στην Ευρώπη:whistle::th_Laie_67-1:

Dimzan
13-09-11, 23:30
Mιάς και λέμε για yaris, τι λέτε για το νέο Charade? Ένα φθηνότερο yaris με σήματα Daihatsu και φουλ εξοπλισμό! Πολύ τίμιο αμάξι (αν και ο χαρακτήρας του δεν συνάδει και πολύ με το όνομα charade έτσι όπως το θυμόμασταν!!!)

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1562159/



πλακα κανεις!!! τι copy-paste ειν αυτο???

αναμεσα στα 2 προτιμω το φθηνοτερο κι απ οτι βλεπω το daihatsu ειναι και με πιο πολλα εξτρα (7 a/b abs ebd ESP κλπ κλπ)

Βασικα αν ειναι και Made in japan αξιζει καλυτερα απο το τουρκικο yaris.


μονο στη μεταπωληση θα εχει προβλημα, ειδικα αν δεν πουλησει αρκετα ωστε να γινει γνωστο

EVERGET
13-09-11, 23:44
πλακα κανεις!!! τι copy-paste ειν αυτο???

αναμεσα στα 2 προτιμω το φθηνοτερο κι απ οτι βλεπω το daihatsu ειναι και με πιο πολλα εξτρα (7 a/b abs ebd ESP κλπ κλπ)

Βασικα αν ειναι και Made in japan αξιζει καλυτερα απο το τουρκικο yaris.


μονο στη μεταπωληση θα εχει προβλημα, ειδικα αν δεν πουλησει αρκετα ωστε να γινει γνωστο

Απ ότι θυμάμαι το Yaris παράγεται Γαλλία όχι Τουρκία. Σε αντίθεση όλη η μέχρι τώρα γκάμα της Daihatsu παράγεται Ιαπωνία, αν και για το Charade δεν ξέρω...λογικά η Daihatsu θα θέλει να αξιοποιήσει τις γραμμές παραγωγής του Yaris στη Γαλλία μιας και σε λίγο καιρό θα δούμε να κυκλοφορεί το νέο Yaris...οπότε μην πάνε χαμένα τα facilities για το υπάρχον μοντέλο!!!

Προσωπικά το μόνο που θα με φόβιζε είναι το aftersales της Daihatsu μιας και το 2013 αποσύρεται από την Ευρωπαική αγορά.

m-power_01
14-09-11, 00:21
Η daihatsu έχει πολύ ακριβά ανταλλακτικά . Δεν είναι να τρακάρεις με δαύτο

Stamatis
14-09-11, 16:40
Απ ότι θυμάμαι το Yaris παράγεται Γαλλία όχι Τουρκία. Σε αντίθεση όλη η μέχρι τώρα γκάμα της Daihatsu παράγεται Ιαπωνία, αν και για το Charade δεν ξέρω...λογικά η Daihatsu θα θέλει να αξιοποιήσει τις γραμμές παραγωγής του Yaris στη Γαλλία μιας και σε λίγο καιρό θα δούμε να κυκλοφορεί το νέο Yaris...οπότε μην πάνε χαμένα τα facilities για το υπάρχον μοντέλο!!!

Προσωπικά το μόνο που θα με φόβιζε είναι το aftersales της Daihatsu μιας και το 2013 αποσύρεται από την Ευρωπαική αγορά.

Δεν ηξερα οτι την κανουν.
Βλεπω τα τεριοσακια να γκρεμιζονται σε αξια.
Κριμα.
Και ηταν καλο αμαξι.

Z4 DCT
14-09-11, 17:34
Δεν ηξερα οτι την κανουν.
Βλεπω τα τεριοσακια να γκρεμιζονται σε αξια.
Κριμα.
Και ηταν καλο αμαξι.

Ναι Σταματη, το εχουν ανακοινωσει πολυ καιρο τωρα.....βεβαια εβγαλαν μια ανακοινωση οτι δεν θα υπαρξει κανεναν προβλημα ανταλακτικων λογο μεγαλου stock....

S8N
14-09-11, 17:42
Πως να μην υπάρχει στοκ όταν...

...Daihatsu Terios...

aka TToyota Rush:

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%88%E3%83%A8%E3%82%BF%E3%83%BB%E3%83%A9%E3%8 3%83%E3%82%B7%E3%83%A5

aka Perodua Nautica:

https://en.wikipedia.org/wiki/Perodua

Stamatis
14-09-11, 19:41
Τερμα και η Αγκριπαν δηλαδη;
Ελα ρε κριμα.

nikos1400
14-09-11, 23:43
Πως να μην υπάρχει στοκ όταν...

...Daihatsu Terios...

aka TToyota Rush:

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%88%E3%83%A8%E3%82%BF%E3%83%BB%E3%83%A9%E3%8 3%83%E3%82%B7%E3%83%A5

aka Perodua Nautica:

https://en.wikipedia.org/wiki/Perodua

:hyper:

παντα ηθελα ενα....Perodua !

:hystericalbs1:

ΔημήτρηςΜ3
15-09-11, 11:07
λοιπον παρε σμαρτ να σωθεις diezel 100χλμ με μονο 4 ευρώ!!
το ιδα και ετριβα τα ματια μου

nikos1400
16-09-11, 08:01
λοιπον παρε σμαρτ να σωθεις diezel 100χλμ με μονο 4 ευρώ!!
το ιδα και ετριβα τα ματια μου

thumb