PDA

Επιστροφή στο Forum : E46 Harman kardon αποριες


m-power_01
04-12-10, 15:23
Εχω μια απορια!
Ο ενισχυτης ο απλος και ο harman kardon, κουμπωνουν στην ιδια φυσα?
Δηλαδη, μπορει καποιος με ''απλο'' top hifi που λεει η bmw να κανει upgrade με Harman kardon, χωρις να αλλαξει πλεξουδα?

Επισης, τα πισω midrange που κουμπωνουν στις πισω πλαινες ταπετσαριες...μπαινουν? Πως? Τρυπάς? Δεν εχουν υποδοχη οι απλες...
Και δεν καταφερα να βρω αν η bmw δινει διαφορετικο κωδικο.
Τα εχει βαλει κανεις?

deepBLUE
04-12-10, 15:37
Νομίζω πως δε ταιριάζουν τα Herman έχουν δική τους καλωδίωση ειδικά ο ενισχυτης

gyiama
04-12-10, 21:11
Σπυρο πισω τρυπας ταπετσαρια αν βγαλεις την ταπετσαρια της πορτας εχει σημαδι για να κοψεις!!το ηχειο βιδωνει το εξωτερικο καλυμα με το μεγαφωνο και ετσι πιανει στην προτα!!! ο ενισχυτης απ οσο θυμαμαι εχει αλλη φυσα μικροτερη απ του harman οποτε δεν κανει!!!!

m-power_01
04-12-10, 23:24
Σπυρο πισω τρυπας ταπετσαρια αν βγαλεις την ταπετσαρια της πορτας εχει σημαδι για να κοψεις!!το ηχειο βιδωνει το εξωτερικο καλυμα με το μεγαφωνο και ετσι πιανει στην προτα!!! ο ενισχυτης απ οσο θυμαμαι εχει αλλη φυσα μικροτερη απ του harman οποτε δεν κανει!!!!

Την εβγαλα αλλα δεν ειδα τιποτα, γιατι εχει κατι ηχομονωτικα!!! Χαζομαρα μου! (εχω κουπε ,αλλα το ιδιο πρεπει να ισχυει).
Ο ενισχυτης που εχω πρεπει τελικα να ειναι harman kardon. Τα μπροστινα ηχεια τα εβαλα, και ειναι οκ! Αρα θα παρω και τα πισω, αν μπαινουν ετσι οπως λες!

Ξερεις μηπως που κουμπωνει το sub (εννοω ηλεκτρολογικα)? Εχει πανω στην πλεξουδα φυσα?
ή ειναι καποια αλλη ξεχωριστη που πρεπει να παρω?

m-power_01
05-12-10, 13:46
Τι διάφορα έχει ο ενισχυτης αν είναι από τετραπορτο ή αν είναι από κουπε ;

ΔημήτρηςΜ3
05-12-10, 21:13
ειναι τα ιδια και στα 2

m-power_01
05-12-10, 21:43
Μάλιστα ... Στο site όμως φαίνεται να δίνει διαφορετικούς κωδικούς !

Το sub συνδέεται πάνω στην πλεξουδα ; Έχει ειδική φύσα ;

Επίσης έχει κάποιος τρυπησει τις πίσω ταπετσαριες σε κουπε να βάλει τα midrange ?

ΔημήτρηςΜ3
05-12-10, 22:27
εχει αλλες βασεισ ψαγμενο και 100% διαπιστωμενο

m-power_01
06-12-10, 02:11
εχει αλλες βασεισ ψαγμενο και 100% διαπιστωμενο

Ωραια ,με βολευει αυτο.
Το Sub Πως συνδεεται??? Πανω στην κενρικη πλεξουδα? Υπαρχει τετοια φυσα?
ή υπαρχει και καλωδιο που παει εξτρα?

gyiama
06-12-10, 10:36
το σαμπ ειναι πανω στην πλεξουδα απλα το σαμπ εχει δικο του ενισχυτη και τσα κουπε μπαινει στι κεντρο πισω στην εταζερα!!!! υποψην σπυρο θελει ξυλωμα η υπαρχουσα καλωδιωση και να περαστη η καινουρια του harman μιας και περανε απ το ιδο σημειο και οι 2

m-power_01
06-12-10, 13:59
το σαμπ ειναι πανω στην πλεξουδα απλα το σαμπ εχει δικο του ενισχυτη και τσα κουπε μπαινει στι κεντρο πισω στην εταζερα!!!! υποψην σπυρο θελει ξυλωμα η υπαρχουσα καλωδιωση και να περαστη η καινουρια του harman μιας και περανε απ το ιδο σημειο και οι 2

Την εχω ξηλωσει, εχω περασει και την καινουρια...Εχω δει που βιδωνει απλα δεν ξερω ποια φυσα ειναι.Δεν εχω παρει ακομα στο σαμπ και δεν βλεπω ποια κουμπωνει

m-power_01
01-08-11, 21:07
Ανανέωση μιας και από την επόμενη βδομάδα λέω να ξανασχολήθώ με το αθλημα. Πίσω η πλεξούδα μου δεν είδα να έχει πουθενά φύσα για το σαμπ. Αγόρασα λοιπόν σαμπ καθώς και την φύσα του. Θα κοιτάξω τα διαγράμματα και θα φτιάξω hand made καλωδίωση.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό θα λυθεί!

Άλλο θέμα τώρα. στην κεντρική κονσόλα εγώ είχα μόνο κουμπάκι για το dsc. Πήρα φέτα με dsc και H/K button. Αυτή όμως έχει υποδοχή για μία μεγάλη φύσα ...εγώ είχα ένα φυσάκι για το dsc και η νέα πλεξούδα μου άφησε επίσης ένα φυσάκι μικρό!
Καμία ιδέα...?

spar@
01-08-11, 21:19
δεν πας για κανα ψαρεμα????
καθεσε και ασχολεισαι ολο με ανουσια πραγματα, την αλλη βδομαδα εχουμε δουλειες σοβαρες, δεν ασχολουμαστε με καλωδια και ηχεια...

spar@
01-08-11, 22:18
θα το καψεις ρε το κακομοιρο το αμαξακι...

ΔημήτρηςΜ3
02-08-11, 00:03
Ανανέωση μιας και από την επόμενη βδομάδα λέω να ξανασχολήθώ με το αθλημα. Πίσω η πλεξούδα μου δεν είδα να έχει πουθενά φύσα για το σαμπ. Αγόρασα λοιπόν σαμπ καθώς και την φύσα του. Θα κοιτάξω τα διαγράμματα και θα φτιάξω hand made καλωδίωση.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό θα λυθεί!

Άλλο θέμα τώρα. στην κεντρική κονσόλα εγώ είχα μόνο κουμπάκι για το dsc. Πήρα φέτα με dsc και H/K button. Αυτή όμως έχει υποδοχή για μία μεγάλη φύσα ...εγώ είχα ένα φυσάκι για το dsc και η νέα πλεξούδα μου άφησε επίσης ένα φυσάκι μικρό!
Καμία ιδέα...?

ειναι λιγο μανουρα!!! θα μπλεξεις ασχημα....
κανονικα πανω στη πλεξουδα ειναι το καλώδιο για αυτο που λες..
αυτο ανοιγει και κλεινει τον ενισχυτή

giannis_compact
02-08-11, 02:38
Και το σαμπ ρε Σπύρο πως θα το συνδέσεις στην καλωδίωση πάνω? Ρεύμα από που θα πάρει? Εφόσον είναι η καλωδίωση από Η/Κ θα έχει κάποιο καλώδιο κομμένο και θα το συνδέσεις εκεί. Για το άλλο θέμα με τη φυσα για το διακόπτη τα είπαμε είναι απλά τα πράγματα έχω και αριθμό ανταλλακτικού να σου δωσω.

fanisk
02-08-11, 02:49
Παιζει να ειναι η πρωτη φορα που υπαρχει προβλημα και ο Σπυρος δεν γνωριζει τη λυση, επιτελους γιατι με ειχε σκασει, για ολα εχει αποψη :hystericalbs1:

Z4 DCT
02-08-11, 08:37
Εγω ακουσα οτι ο Σπαιρους αγορασε punto gt....:whistle: αληθευει......???

θελουν και harman kardon τα αυτια του μπαστουνοβλαχου....:th_Laie_67-1:

BILL007
02-08-11, 11:59
Σπύρο για την "φέτα" -όχι την Ήπερος :D:D:D-,επειδή και εγώ μπήκα στην διαδικασία κάποτε, θα πρέπει να κάνεις custom plug,εφόσον είχες απλά φυσάκια (γιατί δεν κατάφερα να την βρω σαν part απο bmw :( )

To είχα λιώσει το θέμα,απο WDS θα βρεις την λύση ;)

A169 είναι το codename του πολυδιακόπτη και η μικρή φύσα που πάει πάνω σε αυτόν είναι η X521 και η μεγάλη η X1869.

Με αυτά σαν keywords άρχισε το ψάξιμο στα διαγράμματα του WDS για το κατάλληλο (αυτό που έχεις τις λειτουργίες που διαθέτεις -dsc και hk-γιατί υπάρχουν απίστευτοι συνδιασμοί) και θα κάνεις δουλειά...:D

Eνδεικτικά...

http://wds.spaghetticoder.org/en/zinfo/E46_PA169A.htm

http://wds.spaghetticoder.org/en/e46/Component_and_signal_information/Components/A_Control_units,_modules/A169_Switching_centre/ ;)


Υ.Γ Eπίσης για το sub γιατί δεν ψάχνεις στο wds στην καλωδίωση του HK?Στάνταρ θα βρεις και τις φύσες (οπτικά πως είναι στην πραγματικότητα,αλλά και διαγραμματικά).Με ένα γρήγορο look http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp/SP0000016251.svg

apovas
02-08-11, 19:05
Αντε καλο κουραγιο Σπυρακο.Αμα το καταφερεις το θεμα θα μου κανεις μια παρουσιαση live ε?

Z-man
03-09-11, 18:10
Στο θεμα harman kardon εχω την εξης ερωτηση :Στα coupe E46 με harman εχει στην κεντρικη κονσολα ενα κουμπακι με ενα ηχειο ,ενω στα cabrio αντιστοιχα αυτο το κουμπι δεν υπαρχει...Η ρυθμιση αυτη πως γινεται στα cabrio ή δεν εχει ρυθμιση το συστημα...?

Z-man
09-09-11, 00:07
Δεν ξερει κανεις για την παραπανω ερωτηση να πει κατι..?

m-power_01
09-09-11, 00:11
Δεν ξερει κανεις για την παραπανω ερωτηση να πει κατι..?

Δεν γίνεται, από το μενού τουλάχιστον δεν γίνεται. Δεν βγάζει κάποια τέτοια επιλογή

gyiama
09-09-11, 12:58
το κουμπακι ρε σπυρο μονο το σαμπ δεν κοβει?η ειναι κατι σαν loudnes?δλδ τα ανεβαζει ολα?

BILL007
09-09-11, 13:27
Εχω την εντύπωση ότι είναι για το sub...;)

BILL007
09-09-12, 16:52
Τελικά τι έγινε???Mπάχτηκε το σύστημα???:original:

steliosm46
23-03-15, 23:31
Παιδες εχω μια απορία σχετικά με την πηγη του αυτοκινητου. Δεν ανοιγω καινουργιο θρεντ.

Εχω ενα προβληματακι καμια φορα η πηγη κολαει και δεν ανοίγει. Η ενδειξεις φαινονται κανονικά στην οθονη απλά δεν ανοίγει οταν πατας το on/off διακοπτη.

Οταν λεω ενδειξεις δεν εννοω τα tracks απλα τις ενδειξεις κατανάλωσης setup κλπ.

Συμβαίνει μερικές φορές αυτο. Ειναι η εργοστασιακή 2Din οθονη.

Αν τυχει πρεπει να βγαλω τον πολο της μπαταρίας και να τον ξαναβάλω και συνέρχεται.

Εχεις κανεις άποψη? εχει συμβεί σε κανέναν?

ΔημήτρηςΜ3
24-03-15, 01:23
Αν θυμάμαι καλα αυτο ηταν σύμπτωμα οτι κάπου παίζει βραχυκύκλωμα

giannis_compact
24-03-15, 02:07
Αντί να βγάλεις τον πόλο Στέλιο βγάλε απλά την ασφάλεια του ραδιοφώνου και ξανά βάλτην. Τυχαίνει μερικές φορές, μου έχει τύχει 2-3 φορές. Μην παιδεύεσαι με τον πόλο.

steliosm46
24-03-15, 10:35
Γιαννη ενταξει η ασφαλεια οκ αλλα θελω να πω ειναι καποιο συγκεκριμενο προβλημα το οποιο βγαζουν οι οθονες?

αυτα ο Σακης τα πιανει η θα πρεπει να απευθυνθω αλλου?

giannis_compact
24-03-15, 11:20
Ο Σάκης μου είπε ότι κολλάει μια στις τόσες το ραδιόφωνο και τρώει αυτό το σκάλωμα. Γίνεται στα περισσότερα και δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης. Το ίδιο μου είπε και ένας Γερμανός. Μόνο άν βγάλεις πόλο, ασφάλεια ή μπρίζα ραδιοφώνου. Στο TIS σαν τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος δίνει αυτές τις 3 μεθόδους οπότε μη σε ανήσυχει. Εκτός άν στο κάνει πολύ τακτικά, όταν θα σταματήσει μια και έξω ο ήχος και θα χρειαστείς μονάδα ραδιοφώνου.

steliosm46
24-03-15, 12:38
Μάλιστα.

Όταν λες μονάδα ραδιοφώνου εννοείς το Radio
module? Το BM 54 ? ή την οθόνη μπροστά αλλαγή?

Φαντάζομαι το πρώτο.

giannis_compact
24-03-15, 13:38
Μάλιστα.

Όταν λες μονάδα ραδιοφώνου εννοείς το Radio
module? Το BM 54 ? ή την οθόνη μπροστά αλλαγή?

Φαντάζομαι το πρώτο.

Το BM 54.

steliosm46
24-03-15, 22:12
Ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα ειναι πανακριβα ρε γμτ, τι τιμες ειναι αυτες!

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xbmw+e46+b m54.TRS0&_nkw=bmw+e46+bm54&ghostText=&_sacat=0

εχει και αυτο εδω http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E38-E39-E46-E53-E83-E85-Z4-X5-Reparatur-Tonausfall-Radio-Modul-BM54-TMC-/130761588711?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e71ff7fe7

το οποιο ειναι repair του το στελνεις μαλλον το δικο σου ,αλλα λεει πρεπει να εχει απωλεια ηχου.

τωρα τι εννοει με αυτο, μηπως εννοει να ανοιγει η οθονη να παιζει αλλα να μην ακουγεται ηχος απ τα ηχεια.



Μαλλον θα το κανουμε χειρουργειο απο οτι το κοβω. θα το βγαλω και θα το παω σε φιλο ηλεκτρονικο να δουμε τι γινεται.

Αυτο τωρα μπορει να γινεται και απο ψυχρες κολλησεις! να κολλαει και να μην ανοιγει.

Το θεμα ειναι οτι εχω ηχοσυστημα Focal μεσα με μετατροπεα σηματος Audison κλπ αλλα το original σημα το παιρνει κανονικα απ τα εργοστασιακα πραγματα. οποτε εχω την μαλκια τωρα και μου κανει νουμερα.

Γιαννη θενκς.





Υ.Γ Τι γινεται αλλο χαθηκαμε εδω μας εχει σαπισει στη βροχη μας κοβει ολες τις δουλειες στη μεση. για βαμβακι δεν το συζητω αντε να δουμε ποτε θα σπιρουμε παλι φετος.

dark knight
24-03-15, 22:35
Τα ηχειακια στις πορτες με ενσωματωμενο το χερουλι σε ε46,μπορεις να βαλεις σε απλο ε46 αυτα με harman cardon?

giannis_compact
25-03-15, 01:19
Ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα ειναι πανακριβα ρε γμτ, τι τιμες ειναι αυτες!

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xbmw+e46+b m54.TRS0&_nkw=bmw+e46+bm54&ghostText=&_sacat=0

εχει και αυτο εδω http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E38-E39-E46-E53-E83-E85-Z4-X5-Reparatur-Tonausfall-Radio-Modul-BM54-TMC-/130761588711?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e71ff7fe7

το οποιο ειναι repair του το στελνεις μαλλον το δικο σου ,αλλα λεει πρεπει να εχει απωλεια ηχου.

τωρα τι εννοει με αυτο, μηπως εννοει να ανοιγει η οθονη να παιζει αλλα να μην ακουγεται ηχος απ τα ηχεια.



Μαλλον θα το κανουμε χειρουργειο απο οτι το κοβω. θα το βγαλω και θα το παω σε φιλο ηλεκτρονικο να δουμε τι γινεται.

Αυτο τωρα μπορει να γινεται και απο ψυχρες κολλησεις! να κολλαει και να μην ανοιγει.

Το θεμα ειναι οτι εχω ηχοσυστημα Focal μεσα με μετατροπεα σηματος Audison κλπ αλλα το original σημα το παιρνει κανονικα απ τα εργοστασιακα πραγματα. οποτε εχω την μαλκια τωρα και μου κανει νουμερα.

Γιαννη θενκς.





Υ.Γ Τι γινεται αλλο χαθηκαμε εδω μας εχει σαπισει στη βροχη μας κοβει ολες τις δουλειες στη μεση. για βαμβακι δεν το συζητω αντε να δουμε ποτε θα σπιρουμε παλι φετος.

Στέλιο προχθές μου ήρθε το καινούριο που παρήγγειλα. 300 Ευρώ :thumbsdown: Τρία θέματα έχουν αυτά, ένα είναι ότι δεν παίζει ο ήχος σε όλα τα ηχεία ή παίζει μόνο η μία πλευρά, ένα ότι τρώει αυτό το σκάλωμα και δεν ανοίγει και ένα ότι χάνεται η λήψη του. Εγώ δεν είχα τόσο θέμα με το σκάλωμα (2, 3 φορές μου το είχε κάνει το παλιό) όσο το ότι δεν είχε καθόλου λήψη και αναγκάστηκα να πάρω άλλο. Άν φτιάχνεται θα το φτιάξω και θα το πουλήσω. Δε συντόνιζε σε κανένα σταθμό :thumbsdown:

Θα σε πάρω αύριο τηλ. να κανονίσουμε να τα πούμε. Για τα βαμβάκια άστο.. Κλάμα

savvas bmwdakias
25-03-15, 11:27
Τα ηχειακια στις πορτες με ενσωματωμενο το χερουλι σε ε46,μπορεις να βαλεις σε απλο ε46 αυτα με harman cardon?

Γιαννη dark night τα ηχεια ειναι ξεχωριστα δεν ειναι φιξ πανω στη σιτα που γραφει harman cardon. Εχω τα ηχεια εκτος γουφερ το οποιο εχω βρει. Περιμενω τον ενυσχιτη απο ενα φιλο να μου φερει και να δω αν τελικα αξιζει να τα βαλω. Ενδιαφερεσαι να αλλαξεις το ηχοσυστημα?

dark knight
25-03-15, 12:56
Οχι σαββα.απλα μου αρεσουν +οτι το ενα εχει ενα μικρο βαθουλωμα

giannis_compact
25-03-15, 15:56
Πάντως άν κάποιος βάλει ηχεία Harman Kardon χωρίς ενισχυτή, καλωδίωση κλπ περισσότερο θα χαλάσει τον ήχο του αυτοκινήτου παρά θα τον κάνει καλυτερο.