PDA

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...02 2013Σελίδες : [1] 2 3 4

Stathis
28-03-13, 23:04
Οι «Κλέονες» στρώνουν το δρόμο στους… «Ναιναίκους»!


Η προηγούμενη ανάρτησή μου (Μισές αλήθειες και Ολόκληρα ψέματα για την κρίση στην Κύπρο) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιες από τις πιο σημαντικές αντιρρήσεις.

* Πρώτα-πρώτα να τονίσω το αυτονόητο: έγραψα το κομμάτι εκείνο πριν ολοκληρωθεί το δράμα της Κύπρου. Τώρα που ολοκληρώθηκε, η εικόνα είναι πολύ πιο σαφής: Τους έδιναν πολύ καλύτερη λύση. Την απέρριψαν κατηγορηματικά. Κι αναγκάστηκαν να δεχθούν πολύ χειρότερη λύση:

–Τους πρότειναν καθόλου κούρεμα για καταθέσεις ως τις 100 χιλιάδες και «μέτριο κούρεμα», 15,5%, για πάνω από τις 100 χιλιάδες.

–Δεν το δέχθηκαν κι αντιπρότειναν μικρό κούρεμα (6%) ως τις 100 χιλιάδες και λίγο μεγαλύτερο (9,5%) πάνω από τις 100 χιλιάδες.

– Τελικά αυτό πέρασε στο πρώτο Eurogoup, αλλά όταν πήγαν στην Κύπρο το απέρριψαν κι αυτό «μετά πολλών επαίνων»!

Μετά από μια βδομάδα περίπου, και υπό την άμεση απειλή «άτακτης χρεοκοπίας» πλέον, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει κούρεμα ως τις 100 χιλιάδες (πράγμα που τους το έδιναν από την αρχή), αλλά από κει και πάνω το κούρεμα θα φθάσει στο 40%, δηλαδή πολύ πιο πάνω απΆ ό,τι τους είχαν επιβάλλει αρχικά…

Αν αυτό δεν είναι πλήρες πολιτικό ναυάγιο – πλήρης αποτυχία διαπραγματευτικής πολιτικής – τι ακριβώς είναι;

Μπορεί να λέμε διάφορα για την «τιμωρητική» και «ανάλγητη στάση» των Γερμανών. Αλλά τώρα τους έμαθαν; Το πώς είχαν φερθεί στην Ελλάδα τόσα χρόνια δεν το είχαν δει;

Όμως, εδώ έγινε χοντρό λάθος έγινε από τη δική μας πλευρά. Οι άλλοι κάνουν τη δουλειά τους…

Κι ύστερα οι «κακοί», προσέφεραν αρχικά πολύ καλύτερη λύση για όλους: και για τους «μικρούς» και για τους «μεγάλους» καταθέτες.

–Αν ήθελαν να σώσουν τους «μικρούς» (κάτω από 100 χιλιάδες), γιατί δεν πήραν την αρχική πρόταση με πολύ μικρότερη επιβάρυνση στους μεγάλους (μόλις 15,5%).

–Κι αν πάλι ήθελαν να σώσουν τους «μεγάλους», γιατί απέρριψαν το κούρεμα 15,5% και πήραν το υπερδιπλάσιο κούρεμα 30-40%;

Όποιος δεν βλέπει ότι τα έκαναν μούσκεμα, δεν βλέπει τίποτε…

Αδέλφια μας οι Κύπριοι, χωρίς αμφιβολία! «Σάρξ εκ της σαρκός μας»…

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν κάνουν τέτοια κολοσσιαία λάθη δεν θα τους τα λέμε. Εδώ τα «χώνουμε» στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Και πολύ πιο χοντρά μάλιστα…

* Να σας πω, κατά τη γνώμη μου και που την πάτησαν:

Μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup, ολόκληρη η Κύπρος ήταν ανάστατη, «στο πόδι» κυριολεκτικά. Γιατί; Για τρείς λόγους:

–Πρώτον, διότι όλος ο πληθυσμός έπαθε σοκ με το κούρεμα των μικρών καταθέσεων κυρίως, κάτω από 100 χιλιάδες.

–Δεύτερον, διότι μεγάλο μέρος της τοπικής ελίτ, είναι επαγγελματικά συνδεδεμένοι με τους μεγάλους εξωχώριους καταθέτες – είναι δικηγόροι ή λογιστές η επενδυτικοί σύμβουλοι, όλων αυτών που επρόκειτο να κουρευτούν έστω και με 10-15%. Και ήξεραν ότι έτσι θα έχαναν την «πελατεία» τους.

–Τρίτον, διότι (ενώ το ήξεραν ότι «ψήνεται» κούρεμα εδώ και μήνες) αιφνιδιάστηκαν όλοι!

Δύο διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας, και για εντελώς διαφορετικούς λόγους στράφηκαν εναντίον εκείνης της συμφωνίας. Οι μεν γιατί έθιγε τους μικρούς, οι δε γιατί έθιγε τους μεγάλους.

Αν από την αρχή είχαν προστατευθεί οι μικροί, όπως προβλέπει και η εγγύηση της ευρωζώνης, η συνολική ζημιά θα ήταν πολύ μικρότερη.

Κι αν δεν είχαν «αιφνιδιαστεί» για κάτι ευρέως γνωστό από καιρό, θα είχαν ελαχιστοποιήσει τις απώλειες. Τώρα με τους χειρισμούς τους «κατάφεραν» να … μεγιστοποιήσουν τη ζημιά τους!

* Είναι αλήθεια βέβαια, αυτό που παρατήρησε κάποιος: ότι οι Ευρωπαίοι ήξεραν από χρόνια πως η Κύπρος είναι «τραπεζικός παράδεισος». Πολύ πριν τη βάλουν στην ευρωζώνη. Δεν το έμαθαν τώρα…

Αλλά είναι επίσης αλήθεια, πως όταν μπήκε η Κύπρος στο ευρώ, το 2007, το ευρωσύστημα ήταν ανάπηρο και δεν είχε δοκιμαστεί ακόμα από συστημική κρίση. Τώρα, παραμένει ακόμα ανάπηρο, αλλά στο μεταξύ έχει αναπτύξει μηχανισμούς που αντί να διαχειρίζονται την κρίση αντίθετα την… μεγιστοποιούν! Και καταδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αναπηρία του: δεν μπορεί να παράγει χρήμα για να καλύψει τέτοια περιστατικά τοπικών συστημικών κρίσεων. Με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε δανεισμό μεταξύ των μελών του και να δημιουργεί άνισες σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς που δανείζουν από τη μία (και βάζουν όρους) κι εκείνους που δανείζονται από την άλλη και (πιέζονται να αποδεχθούν δυσμενείς όρους).

Αυτή η αναπηρία του ευρωσυστήματος δεν είχε φανεί το 2007. Αλλά είχε φανεί τον Ιούνιο του 2012, όταν η Κύπρος βγήκε από τις αγορές. Κι από τότε δεν έκανε τίποτε, δεν προετοιμάστηκε και τελικώς… «αιφνιδιάστηκε» για εκείνο που πολύ καλά ήξερε εδώ και πολλούς μήνες!

Εν τάξει, να τα «χώνουμε» στους Ευρωπαίους όσο θέλετε.

Αλλά μη το παίζουμε και ως… αποπλανηθείσα αθώα παιδίσκη!

* Είπαν κάποιοι γιατί οι Γερμανοί χτυπάνε την Κύπρο με την υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα, και δεν βλέπουν δίπλα τους το Λουξεμβούργο, που έχει ακόμα πιο υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα (κοντά στις 10 φορές το ΑΕΠ του);

Όμως Κύπρος και Λουξεμβούργο είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις:

–Το Λουξεμβούργο προσφέρει κυρίως ασφάλεια στα ρευστά διαθέσιμα που προσελκύει. Τα επιτόκιά του είναι μόλις 0,8%!

–Αντίθετα, η Κύπρος προσέφερε κυρίως υψηλές αποδόσεις! Τα επιτόκιά της ήταν της τάξης 5,5%!

Όποιος προσελκύει κεφάλαια με επιτόκιο 0,8%, όπως το Λουξεμβούργο (όταν ο μέσος πληθωρισμός της ευρωζώνης είναι πάνω από 1%) ουσιαστικά λειτουργεί ως «κουμπαράς», απλώς τα φυλάει.

Αντίθετα, όποιος δίνει αποδόσεις πάνω από 5% είναι υποχρεωμένος να αναζητά, με τη σειρά του, τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου κι είναι εκτεθειμένος σε μεγάλους κινδύνους σε μιαν αρνητική οικονομική συγκυρία, ιδιαίτερα όταν διαρκεί πολύ…

Έτσι το μοντέλο της Κύπρου, είχε πρόβλημα δομικό, και δεν έγιναν κατάλληλες κινήσεις για να διασωθεί όταν υπήρχε ακόμα καιρός. Αυτά τα προβλήματα δεν τα έχει το Λουξεμβούργο των πολύ χαμηλών αποδόσεων (που αν συνεχιστούν τα προβλήματα, θα κινδυνεύσει κι αυτό, ασφαλώς…)

* Κάποιος είπε ακόμα ότι – αντίθετα με την Κύπρο – η Ελλάδα «είναι πολύ μεγάλη για να την αφήσουν να χρεοκοπήσει»!

Δηλαδή η Ελλάδα μπορεί να «εκβιάσει» του δανειστές της, γιατί η χρεοκοπία της θα είναι καταστροφική και για εκείνους…

Αλήθεια πώς την φαντάζονται αυτή την «εκβιαστική τακτική»;

–Ότι από μία πλευρά οι δανειστές μας θα λένε: κάντε αυτά που σας είπαμε, γιατί αλλιώς θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε..,

–Κι από την άλλη πλευρά, εμείς θα λέμε: χρεοκοπήστε μας, αν τολμάτε, και δείτε μετά να καταστρέφεται και το ευρώ συνολικά!

Έτσι το φαντάζονται; Είναι μακριά νυχτωμένοι…

Αν φτάναμε ως εκεί, δεν θα υπήρχαμε μόνον εμείς και οι δανειστές μας. Θα υπήρχε κι ένας τρίτος, εντελώς ανεξέλεγκτος παράγοντας, οι διεθνείς αγορές που θα πίεζαν τους πάντες στην ευρωζώνη, να ξεμπλέξουν με την «πηγή της κρίσης».

Υπό αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα γίνεται χαοτικό, και οι αποφάσεις μη ορθολογικές: υπό το κράτος πανικού θα αποφάσιζαν να ξεφορτωθούν την πηγή της κρίσης, δηλαδή την Ελλάδα, ακόμα κι αν αυτό τους στοίχιζε περισσότερο αργότερα. Γιατί εκείνο που θα τους φόβιζε είναι ο άμεσος κίνδυνος, όχι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της απόφασής τους…

Άλλωστε, ως τώρα πήραν πολλές αποφάσεις που λίγο αργότερα αποδείχθηκαν καταστροφικές για όλους. Κι όμως τις πήραν…

– Δεύτερον ακόμα κι αν αποδέχονταν τον εκβιασμό της Ελλάδας, θα αναγκάζονταν, σε λίγο, να κάνουν το ίδιο και για την Ιταλία και την Ισπανία, με οκταπλάσιο κόστος! Κι επειδή αυτό θα προεξοφλούνταν από τώρα, δεν θα το σκέφτονταν καν. Θα απέρριπταν την Ελλάδα, μήπως και σωθούν από τα χειρότερα…

–Τρίτον και σημαντικότερο από την πλευρά μας: αν είναι η Ελλάδα να καταστραφεί – και ο κίνδυνος γιΆ αυτό πολύ υψηλός, δεδομένου του μη ορθολογικού χαρακτήρα αντίδρασης των δανειστών της – λίγο ενδιαφέρει, αν στη συνέχεια το «πληρώσουν» και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι αυτό! Χρέος μιας εθνικής ηγεσίας είναι να αποτρέψει την καταστροφή της χώρας, όχι να… τιμωρήσει αυτούς που θα την καταστρέψουν.

Σε ένα πόλεμο μπορείς να επιλέξεις «να πουλήσει ακριβά το τομάρι σου», αλλά εκεί δεν έχεις επιλογή. Εδώ όχι μόνον έχεις επιλογή, αλλά κάποιοι σε καλούν να διαλέξεις το χειρότερη! Για την ακρίβεια: την τρισχειρότερη!

Ακόμα κι αν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, πάλι θα έπρεπε να αλλάξει – έτσι κι αλλιώς – αυτά που της ζητούσαν να αλλάξει (ένα διεφθαρμένο δημόσιο και ένα μη ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα). Και θα καλείτο να το κάνει υπό συνθήκες πολύ χειρότερες από εκείνες που της πρότειναν.

Αν είχε βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα αντιμετώπιζε όλα όσα αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά κι ακόμα περισσότερα, πολύ χειρότερα, που τα έχει αποφύγει σήμερα: Θα βρισκόταν με βιοτικό επίπεδο 70% χαμηλότερο από το τωρινό (λόγω υποτίμησης και πληθωρισμού), με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες και ανταλλακτικά, αληθινά απομονωμένη διεθνώς και με ελάχιστες δυνατότητες να ανακάμψει στις επόμενες δεκαετίες.

* Και μια που τα λέμε όλα:

Είναι αλήθεια, ότι όλη αυτή η ιστορία με την Κύπρο έβλαψε την ευρωζώνη.

Αποδείχθηκε ότι μια νομισματική ένωση που δεν διαθέτει Κεντρική Τράπεζα με ρόλο «δανειστή εσχάτης ανάγκης», δηλαδή Κεντρική Τράπεζα ικανή να χρησιμοποιεί το «εκδοτικό προνόμιο» (να παράγει χρήμα) σε στιγμές χρεοκοπίας, είναι ανάπηρη! Και υποχρεώνεται να καλύπτει τις ζημίες που προκύπτουν δεξιά- αριστερά με δανεισμό μεταξύ των μελών της. Η ικανότητα των μελών να δανείζουν – και η προθυμία τους να το κάνουν με αποφάσεις των κοινοβουλίων τους – είναι περιορισμένη. Και το όλο σύστημα είναι εξαιρετικά δύσκαμπτο…

Αλλά και εξαιρετικά εύθραυστο: αν κάθε φορά κάποιοι πρέπει να δανείσουν κάποιους άλλους, δημιουργείται μια ανισότητα ανάμεσά στους δανείζοντες και τους δανειζόμενους. Κι αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά. Αφού οι πρώτοι θα βάζουν όρους και οι δεύτεροι θα εκβιάζονται να τους αποδεχθούν.

Η Ένωση έτσι, μετά από κάθε κρίση θα βγαίνει πιο τραυματισμένη…

Αυτή είναι η πραγματική πηγή του προβλήματος στην ευρωζώνη. Ότι δεν έχει Κεντρική Τράπεζα που μπορεί να παράγει χρήμα όταν υπάρχει κρίση κι έτσι σε κάθε κρίση τα μέλη της είναι υποχρεωμένα να δανείζονται μεταξύ τους…

Κι αυτό σημαίνει ότι όλα όσα γίνονται τα τελευταία τρία χρόνια, συμβαίνουν διότι η νομισματική ένωση έχει αυτή την δομική αναπηρία. Αν δεν την ξεπεράσει θα εξακολουθήσει να παράγει κρίσεις και προβλήματα.

Σε ένα σύγχρονο κόσμο, όπου ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι τόσο μεγάλος και τόσο ανεξέλεγκτος, όποιο νομισματικό σύστημα δεν έχει Κεντρική Τράπεζα με εκδοτικό προνόμιο, είναι βάρκα χωρίς καρίνα μέσα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα…

Δεν είναι «σχέδιο» κάποιων «κακών» που επιβουλεύονται κάποιους «καλούς». Είναι εγγενής αδυναμία της νομισματικής ένωσης να ισορροπήσει λόγω της αναπηρίας της…

Το πολιτικό ερώτημα είναι πώς προφυλάσσει ο καθένας τη χώρα του, πώς τη θωρακίζει ώστε αν συμβεί το χειρότερο να μην πάθει μεγάλη ζημιά (κι αν αποφευχθεί το χειρότερο, να επωφεληθεί…)

Εκεί βρισκόμαστε σήμερα: προσπαθούμε να θωρακίσουμε την Ελλάδα, μέσα σε μιαν Ένωση ανάπηρη, που αν την εγκαταλείψουμε θα καταστραφούμε, αλλά αν «θωρακιστούμε» επαρκώς, θα αντέξουμε ό,τι κι αν γίνει…

* Και κάτι τελευταίο:

Με ενοχλεί πολύ όλη αυτή η προπαγάνδα κατά του «υπερήφανου ΟΧΙ»!

Και με ενοχλεί γιατί κι εγώ πιστεύω ότι ένας λαός πρέπει να έχει τη δυνατότητα – και το φρόνημα – να πει, όταν χρειαστεί, «υπερήφανα ΟΧΙ».

Κι όλοι αυτοί που τρίβουν στα μούτρα των Κυπρίων την ταπείνωση του «επαίσχυντου ΝΑΙ» που ακολούθησε το «υπερήφανο ΟΧΙ», μου είναι ανυπόφοροι, γιατί υπονομεύουν το αίσθημα αντίστασης ολόκληρου του Ελληνισμού.

Και γιατί το αίσθημα αντίστασης είναι όρος επιβίωσης. Για κάθε λαό…

Αλλά το ΟΧΙ για να έχει κάποια αξία δεν το έχουμε για… «ψωμοτύρι»! Ούτε το πετάμε τη λάθος στιγμή, για λάθος λόγο, σε λάθος θέμα, με λάθος τρόπο…

Εν τάξει, δεν θέλουμε τους «Ναιναίκους». Αλλά δεν θέλουμε ούτε και τους «Κλέονες»! Γιατί οι δημαγωγοί τύπου Κλέωνα και Αλκιβιάδη, πάντα στρώνουν το δρόμο στους Ναιναίκους…

[Και δεν είναι τυχαίο που εδώ στην Ελλάδα ξεσπάθωσαν υπέρ του πρόσφατου «υπερήφανου ΟΧΙ» των Κυπρίων, κάποιοι από εκείνους που είχαν λυσσάξει υπέρ του ΝΑΙ για το Σχέδιο Ανάν, υμνούν τους «Μακεδόνες» των Σκοπίων, και χαρίζουν το Αιγαίο… στα ψάρια του]

Τηλέμαχος

http://www.antinews.gr/2013/03/27/209940/

εχει ενδιαφερον -αν αντεχετε- να διαβασετε και τα σχολια.

hades7
28-03-13, 23:29
Μετά από μια βδομάδα περίπου, και υπό την άμεση απειλή «άτακτης χρεοκοπίας» πλέον, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει κούρεμα ως τις 100 χιλιάδες (πράγμα που τους το έδιναν από την αρχή), αλλά από κει και πάνω το κούρεμα θα φθάσει στο 40%, δηλαδή πολύ πιο πάνω απΆ ό,τι τους είχαν επιβάλλει αρχικά…

Αν αυτό δεν είναι πλήρες πολιτικό ναυάγιο – πλήρης αποτυχία διαπραγματευτικής πολιτικής – τι ακριβώς είναι;

Το πεμβεφανς όμως(χωρίς να μας χαροποιεί αυτο) το είχε προβλέψει αυτο σε ανυποπτο χρονο οι Κύπριοι πολιτικοί όχι ;

Stathis
29-03-13, 00:10
τυπε, πολλα ειχαμε προβλεψει, οπως και αυτο και το δημοψηφισμα του γιωργακη κλπ κλπ, μερικα πραγματα ειναι τοσο οφθαλμοφανη που ακομα και ενας αδαης τα καταλαβαινει.
εμεις οταν λεμε κατι δεν εχουμε καποια σκοπιμοτητα, αντιθετα τις περισσοτερες φορες επιχειρηματολογουμε περι του προφανους.
στην περιπτωση αυτη και εκεινοι το εβλεπαν και πολυ καλα μαλιστα, αλλα οπως φαινεται εξυπηρετουσαν συμφεροντα.

απο τη συνεντευξη του μπενοπουλου κρατησα ενα πραγμα καθως δεν ειμαι ειδικος με το θεμα ωστε να καταλαβω τι απο ολα αυτα που ανεφερε ειναι ακριβες και τι οχι.
το σιγουρο ομως ειναι οτι το πολιτικο συστημα της κυπρου και η λεγομενη ελιτ ειναι σε απιστευτο βαθμο διεφθαρμενη και μπλεγμενη στα σκ@τ@.
εκτιμω πολυ περισσοτερο απο την ελλαδα, γιατι εδω η διαπλοκη και η διαφθορα διαχεεται απο το υψηλοτερο αξιωμα εως τις καθαριστριες του ικα, εκει ειναι αλλιως αφου βρισκεται συγκεντρωμενη ολη ψηλα, χωρις να εχει μολυνει τα πιο χαμηλα στρωματα του κρατικου και επειχειρηματικου δυναμικου.
αυτο ειναι και ενα δυνατοτερο χαρτι για να ανακαμψει πιο ευκολα και γρηγορα η κυπρος σε αντιθεση με εμας οπου ολα θελουν γκρεμισμα και ξαναχτισιμο με νεα υλικα.

aristent
29-03-13, 07:03
.....σε αντιθεση με εμας οπου ολα θελουν γκρεμισμα και ξαναχτισιμο με νεα υλικα.

+1 .....αλλα τα νεα "υλικα", μηπως θα ειναι τα παλια "υλικα", σε αλλα ποστα????

......εαν πουμε πως δεν θα ειναι,τοτε που θα ειναι ΟΕΟ???

...δεν "εξανεμιζονται" ετσι ευκολα,ξερουν τον "τροπο" να "επιβιωνουν" και αυτοι.

Αρχικα,πιστευω οτι "απο το κεφαλι βρωμαει το ψαρι" και εκει πρεπει να γινει το "γκρεμισμα",επειτα,παντα με σεβασμο στα ανθρωπινα δικαιωματα,σιγα-σιγα μπορει να μπει μια νεα ταξη πραγματων.

:thnx:

aristent
29-03-13, 07:08
Οι «Κλέονες» στρώνουν το δρόμο στους… «Ναιναίκους»!


Η προηγούμενη ανάρτησή μου (Μισές αλήθειες και Ολόκληρα ψέματα για την κρίση στην Κύπρο) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιες από τις πιο σημαντικές αντιρρήσεις.

* Πρώτα-πρώτα να τονίσω το αυτονόητο: έγραψα το κομμάτι εκείνο πριν ολοκληρωθεί το δράμα της Κύπρου. Τώρα που ολοκληρώθηκε, η εικόνα είναι πολύ πιο σαφής: Τους έδιναν πολύ καλύτερη λύση. Την απέρριψαν κατηγορηματικά. Κι αναγκάστηκαν να δεχθούν πολύ χειρότερη λύση:

–Τους πρότειναν καθόλου κούρεμα για καταθέσεις ως τις 100 χιλιάδες και «μέτριο κούρεμα», 15,5%, για πάνω από τις 100 χιλιάδες.

–Δεν το δέχθηκαν κι αντιπρότειναν μικρό κούρεμα (6%) ως τις 100 χιλιάδες και λίγο μεγαλύτερο (9,5%) πάνω από τις 100 χιλιάδες.

– Τελικά αυτό πέρασε στο πρώτο Eurogoup, αλλά όταν πήγαν στην Κύπρο το απέρριψαν κι αυτό «μετά πολλών επαίνων»!

Μετά από μια βδομάδα περίπου, και υπό την άμεση απειλή «άτακτης χρεοκοπίας» πλέον, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει κούρεμα ως τις 100 χιλιάδες (πράγμα που τους το έδιναν από την αρχή), αλλά από κει και πάνω το κούρεμα θα φθάσει στο 40%, δηλαδή πολύ πιο πάνω απΆ ό,τι τους είχαν επιβάλλει αρχικά…

Αν αυτό δεν είναι πλήρες πολιτικό ναυάγιο – πλήρης αποτυχία διαπραγματευτικής πολιτικής – τι ακριβώς είναι;

Μπορεί να λέμε διάφορα για την «τιμωρητική» και «ανάλγητη στάση» των Γερμανών. Αλλά τώρα τους έμαθαν; Το πώς είχαν φερθεί στην Ελλάδα τόσα χρόνια δεν το είχαν δει;

Όμως, εδώ έγινε χοντρό λάθος έγινε από τη δική μας πλευρά. Οι άλλοι κάνουν τη δουλειά τους…

Κι ύστερα οι «κακοί», προσέφεραν αρχικά πολύ καλύτερη λύση για όλους: και για τους «μικρούς» και για τους «μεγάλους» καταθέτες.

–Αν ήθελαν να σώσουν τους «μικρούς» (κάτω από 100 χιλιάδες), γιατί δεν πήραν την αρχική πρόταση με πολύ μικρότερη επιβάρυνση στους μεγάλους (μόλις 15,5%).

–Κι αν πάλι ήθελαν να σώσουν τους «μεγάλους», γιατί απέρριψαν το κούρεμα 15,5% και πήραν το υπερδιπλάσιο κούρεμα 30-40%;

Όποιος δεν βλέπει ότι τα έκαναν μούσκεμα, δεν βλέπει τίποτε…

Αδέλφια μας οι Κύπριοι, χωρίς αμφιβολία! «Σάρξ εκ της σαρκός μας»…

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν κάνουν τέτοια κολοσσιαία λάθη δεν θα τους τα λέμε. Εδώ τα «χώνουμε» στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Και πολύ πιο χοντρά μάλιστα…

* Να σας πω, κατά τη γνώμη μου και που την πάτησαν:

Μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup, ολόκληρη η Κύπρος ήταν ανάστατη, «στο πόδι» κυριολεκτικά. Γιατί; Για τρείς λόγους:

–Πρώτον, διότι όλος ο πληθυσμός έπαθε σοκ με το κούρεμα των μικρών καταθέσεων κυρίως, κάτω από 100 χιλιάδες.

–Δεύτερον, διότι μεγάλο μέρος της τοπικής ελίτ, είναι επαγγελματικά συνδεδεμένοι με τους μεγάλους εξωχώριους καταθέτες – είναι δικηγόροι ή λογιστές η επενδυτικοί σύμβουλοι, όλων αυτών που επρόκειτο να κουρευτούν έστω και με 10-15%. Και ήξεραν ότι έτσι θα έχαναν την «πελατεία» τους.

–Τρίτον, διότι (ενώ το ήξεραν ότι «ψήνεται» κούρεμα εδώ και μήνες) αιφνιδιάστηκαν όλοι!

Δύο διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας, και για εντελώς διαφορετικούς λόγους στράφηκαν εναντίον εκείνης της συμφωνίας. Οι μεν γιατί έθιγε τους μικρούς, οι δε γιατί έθιγε τους μεγάλους.

Αν από την αρχή είχαν προστατευθεί οι μικροί, όπως προβλέπει και η εγγύηση της ευρωζώνης, η συνολική ζημιά θα ήταν πολύ μικρότερη.

Κι αν δεν είχαν «αιφνιδιαστεί» για κάτι ευρέως γνωστό από καιρό, θα είχαν ελαχιστοποιήσει τις απώλειες. Τώρα με τους χειρισμούς τους «κατάφεραν» να … μεγιστοποιήσουν τη ζημιά τους!

* Είναι αλήθεια βέβαια, αυτό που παρατήρησε κάποιος: ότι οι Ευρωπαίοι ήξεραν από χρόνια πως η Κύπρος είναι «τραπεζικός παράδεισος». Πολύ πριν τη βάλουν στην ευρωζώνη. Δεν το έμαθαν τώρα…

Αλλά είναι επίσης αλήθεια, πως όταν μπήκε η Κύπρος στο ευρώ, το 2007, το ευρωσύστημα ήταν ανάπηρο και δεν είχε δοκιμαστεί ακόμα από συστημική κρίση. Τώρα, παραμένει ακόμα ανάπηρο, αλλά στο μεταξύ έχει αναπτύξει μηχανισμούς που αντί να διαχειρίζονται την κρίση αντίθετα την… μεγιστοποιούν! Και καταδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αναπηρία του: δεν μπορεί να παράγει χρήμα για να καλύψει τέτοια περιστατικά τοπικών συστημικών κρίσεων. Με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε δανεισμό μεταξύ των μελών του και να δημιουργεί άνισες σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς που δανείζουν από τη μία (και βάζουν όρους) κι εκείνους που δανείζονται από την άλλη και (πιέζονται να αποδεχθούν δυσμενείς όρους).

Αυτή η αναπηρία του ευρωσυστήματος δεν είχε φανεί το 2007. Αλλά είχε φανεί τον Ιούνιο του 2012, όταν η Κύπρος βγήκε από τις αγορές. Κι από τότε δεν έκανε τίποτε, δεν προετοιμάστηκε και τελικώς… «αιφνιδιάστηκε» για εκείνο που πολύ καλά ήξερε εδώ και πολλούς μήνες!

Εν τάξει, να τα «χώνουμε» στους Ευρωπαίους όσο θέλετε.

Αλλά μη το παίζουμε και ως… αποπλανηθείσα αθώα παιδίσκη!

* Είπαν κάποιοι γιατί οι Γερμανοί χτυπάνε την Κύπρο με την υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα, και δεν βλέπουν δίπλα τους το Λουξεμβούργο, που έχει ακόμα πιο υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα (κοντά στις 10 φορές το ΑΕΠ του);

Όμως Κύπρος και Λουξεμβούργο είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις:

–Το Λουξεμβούργο προσφέρει κυρίως ασφάλεια στα ρευστά διαθέσιμα που προσελκύει. Τα επιτόκιά του είναι μόλις 0,8%!

–Αντίθετα, η Κύπρος προσέφερε κυρίως υψηλές αποδόσεις! Τα επιτόκιά της ήταν της τάξης 5,5%!

Όποιος προσελκύει κεφάλαια με επιτόκιο 0,8%, όπως το Λουξεμβούργο (όταν ο μέσος πληθωρισμός της ευρωζώνης είναι πάνω από 1%) ουσιαστικά λειτουργεί ως «κουμπαράς», απλώς τα φυλάει.

Αντίθετα, όποιος δίνει αποδόσεις πάνω από 5% είναι υποχρεωμένος να αναζητά, με τη σειρά του, τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου κι είναι εκτεθειμένος σε μεγάλους κινδύνους σε μιαν αρνητική οικονομική συγκυρία, ιδιαίτερα όταν διαρκεί πολύ…

Έτσι το μοντέλο της Κύπρου, είχε πρόβλημα δομικό, και δεν έγιναν κατάλληλες κινήσεις για να διασωθεί όταν υπήρχε ακόμα καιρός. Αυτά τα προβλήματα δεν τα έχει το Λουξεμβούργο των πολύ χαμηλών αποδόσεων (που αν συνεχιστούν τα προβλήματα, θα κινδυνεύσει κι αυτό, ασφαλώς…)

* Κάποιος είπε ακόμα ότι – αντίθετα με την Κύπρο – η Ελλάδα «είναι πολύ μεγάλη για να την αφήσουν να χρεοκοπήσει»!

Δηλαδή η Ελλάδα μπορεί να «εκβιάσει» του δανειστές της, γιατί η χρεοκοπία της θα είναι καταστροφική και για εκείνους…

Αλήθεια πώς την φαντάζονται αυτή την «εκβιαστική τακτική»;

–Ότι από μία πλευρά οι δανειστές μας θα λένε: κάντε αυτά που σας είπαμε, γιατί αλλιώς θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε..,

–Κι από την άλλη πλευρά, εμείς θα λέμε: χρεοκοπήστε μας, αν τολμάτε, και δείτε μετά να καταστρέφεται και το ευρώ συνολικά!

Έτσι το φαντάζονται; Είναι μακριά νυχτωμένοι…

Αν φτάναμε ως εκεί, δεν θα υπήρχαμε μόνον εμείς και οι δανειστές μας. Θα υπήρχε κι ένας τρίτος, εντελώς ανεξέλεγκτος παράγοντας, οι διεθνείς αγορές που θα πίεζαν τους πάντες στην ευρωζώνη, να ξεμπλέξουν με την «πηγή της κρίσης».

Υπό αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα γίνεται χαοτικό, και οι αποφάσεις μη ορθολογικές: υπό το κράτος πανικού θα αποφάσιζαν να ξεφορτωθούν την πηγή της κρίσης, δηλαδή την Ελλάδα, ακόμα κι αν αυτό τους στοίχιζε περισσότερο αργότερα. Γιατί εκείνο που θα τους φόβιζε είναι ο άμεσος κίνδυνος, όχι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της απόφασής τους…

Άλλωστε, ως τώρα πήραν πολλές αποφάσεις που λίγο αργότερα αποδείχθηκαν καταστροφικές για όλους. Κι όμως τις πήραν…

– Δεύτερον ακόμα κι αν αποδέχονταν τον εκβιασμό της Ελλάδας, θα αναγκάζονταν, σε λίγο, να κάνουν το ίδιο και για την Ιταλία και την Ισπανία, με οκταπλάσιο κόστος! Κι επειδή αυτό θα προεξοφλούνταν από τώρα, δεν θα το σκέφτονταν καν. Θα απέρριπταν την Ελλάδα, μήπως και σωθούν από τα χειρότερα…

–Τρίτον και σημαντικότερο από την πλευρά μας: αν είναι η Ελλάδα να καταστραφεί – και ο κίνδυνος γιΆ αυτό πολύ υψηλός, δεδομένου του μη ορθολογικού χαρακτήρα αντίδρασης των δανειστών της – λίγο ενδιαφέρει, αν στη συνέχεια το «πληρώσουν» και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι αυτό! Χρέος μιας εθνικής ηγεσίας είναι να αποτρέψει την καταστροφή της χώρας, όχι να… τιμωρήσει αυτούς που θα την καταστρέψουν.

Σε ένα πόλεμο μπορείς να επιλέξεις «να πουλήσει ακριβά το τομάρι σου», αλλά εκεί δεν έχεις επιλογή. Εδώ όχι μόνον έχεις επιλογή, αλλά κάποιοι σε καλούν να διαλέξεις το χειρότερη! Για την ακρίβεια: την τρισχειρότερη!

Ακόμα κι αν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, πάλι θα έπρεπε να αλλάξει – έτσι κι αλλιώς – αυτά που της ζητούσαν να αλλάξει (ένα διεφθαρμένο δημόσιο και ένα μη ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα). Και θα καλείτο να το κάνει υπό συνθήκες πολύ χειρότερες από εκείνες που της πρότειναν.

Αν είχε βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα αντιμετώπιζε όλα όσα αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά κι ακόμα περισσότερα, πολύ χειρότερα, που τα έχει αποφύγει σήμερα: Θα βρισκόταν με βιοτικό επίπεδο 70% χαμηλότερο από το τωρινό (λόγω υποτίμησης και πληθωρισμού), με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες και ανταλλακτικά, αληθινά απομονωμένη διεθνώς και με ελάχιστες δυνατότητες να ανακάμψει στις επόμενες δεκαετίες.

* Και μια που τα λέμε όλα:

Είναι αλήθεια, ότι όλη αυτή η ιστορία με την Κύπρο έβλαψε την ευρωζώνη.

Αποδείχθηκε ότι μια νομισματική ένωση που δεν διαθέτει Κεντρική Τράπεζα με ρόλο «δανειστή εσχάτης ανάγκης», δηλαδή Κεντρική Τράπεζα ικανή να χρησιμοποιεί το «εκδοτικό προνόμιο» (να παράγει χρήμα) σε στιγμές χρεοκοπίας, είναι ανάπηρη! Και υποχρεώνεται να καλύπτει τις ζημίες που προκύπτουν δεξιά- αριστερά με δανεισμό μεταξύ των μελών της. Η ικανότητα των μελών να δανείζουν – και η προθυμία τους να το κάνουν με αποφάσεις των κοινοβουλίων τους – είναι περιορισμένη. Και το όλο σύστημα είναι εξαιρετικά δύσκαμπτο…

Αλλά και εξαιρετικά εύθραυστο: αν κάθε φορά κάποιοι πρέπει να δανείσουν κάποιους άλλους, δημιουργείται μια ανισότητα ανάμεσά στους δανείζοντες και τους δανειζόμενους. Κι αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά. Αφού οι πρώτοι θα βάζουν όρους και οι δεύτεροι θα εκβιάζονται να τους αποδεχθούν.

Η Ένωση έτσι, μετά από κάθε κρίση θα βγαίνει πιο τραυματισμένη…

Αυτή είναι η πραγματική πηγή του προβλήματος στην ευρωζώνη. Ότι δεν έχει Κεντρική Τράπεζα που μπορεί να παράγει χρήμα όταν υπάρχει κρίση κι έτσι σε κάθε κρίση τα μέλη της είναι υποχρεωμένα να δανείζονται μεταξύ τους…

Κι αυτό σημαίνει ότι όλα όσα γίνονται τα τελευταία τρία χρόνια, συμβαίνουν διότι η νομισματική ένωση έχει αυτή την δομική αναπηρία. Αν δεν την ξεπεράσει θα εξακολουθήσει να παράγει κρίσεις και προβλήματα.

Σε ένα σύγχρονο κόσμο, όπου ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι τόσο μεγάλος και τόσο ανεξέλεγκτος, όποιο νομισματικό σύστημα δεν έχει Κεντρική Τράπεζα με εκδοτικό προνόμιο, είναι βάρκα χωρίς καρίνα μέσα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα…

Δεν είναι «σχέδιο» κάποιων «κακών» που επιβουλεύονται κάποιους «καλούς». Είναι εγγενής αδυναμία της νομισματικής ένωσης να ισορροπήσει λόγω της αναπηρίας της…

Το πολιτικό ερώτημα είναι πώς προφυλάσσει ο καθένας τη χώρα του, πώς τη θωρακίζει ώστε αν συμβεί το χειρότερο να μην πάθει μεγάλη ζημιά (κι αν αποφευχθεί το χειρότερο, να επωφεληθεί…)

Εκεί βρισκόμαστε σήμερα: προσπαθούμε να θωρακίσουμε την Ελλάδα, μέσα σε μιαν Ένωση ανάπηρη, που αν την εγκαταλείψουμε θα καταστραφούμε, αλλά αν «θωρακιστούμε» επαρκώς, θα αντέξουμε ό,τι κι αν γίνει…

* Και κάτι τελευταίο:

Με ενοχλεί πολύ όλη αυτή η προπαγάνδα κατά του «υπερήφανου ΟΧΙ»!

Και με ενοχλεί γιατί κι εγώ πιστεύω ότι ένας λαός πρέπει να έχει τη δυνατότητα – και το φρόνημα – να πει, όταν χρειαστεί, «υπερήφανα ΟΧΙ».

Κι όλοι αυτοί που τρίβουν στα μούτρα των Κυπρίων την ταπείνωση του «επαίσχυντου ΝΑΙ» που ακολούθησε το «υπερήφανο ΟΧΙ», μου είναι ανυπόφοροι, γιατί υπονομεύουν το αίσθημα αντίστασης ολόκληρου του Ελληνισμού.

Και γιατί το αίσθημα αντίστασης είναι όρος επιβίωσης. Για κάθε λαό…

Αλλά το ΟΧΙ για να έχει κάποια αξία δεν το έχουμε για… «ψωμοτύρι»! Ούτε το πετάμε τη λάθος στιγμή, για λάθος λόγο, σε λάθος θέμα, με λάθος τρόπο…

Εν τάξει, δεν θέλουμε τους «Ναιναίκους». Αλλά δεν θέλουμε ούτε και τους «Κλέονες»! Γιατί οι δημαγωγοί τύπου Κλέωνα και Αλκιβιάδη, πάντα στρώνουν το δρόμο στους Ναιναίκους…

[Και δεν είναι τυχαίο που εδώ στην Ελλάδα ξεσπάθωσαν υπέρ του πρόσφατου «υπερήφανου ΟΧΙ» των Κυπρίων, κάποιοι από εκείνους που είχαν λυσσάξει υπέρ του ΝΑΙ για το Σχέδιο Ανάν, υμνούν τους «Μακεδόνες» των Σκοπίων, και χαρίζουν το Αιγαίο… στα ψάρια του]

Τηλέμαχος

http://www.antinews.gr/2013/03/27/209940/

εχει ενδιαφερον -αν αντεχετε- να διαβασετε και τα σχολια.

και οπως σας ειχαμε προειδοποιησει.....

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ!!!!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ!!!!

Τις ερωτησεις θα τις ετοιμασουν οι επικουροι και θα σας δωθει λιγος χρονος ακομη για μελετη!!!:thumbsup:

hades7
29-03-13, 09:28
Αποκάλυψη-βόμβα στην Κύπρο, για σχέσεις κολοσσιαίας διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων και τραπεζών, οι οποίες φέρονται να διέγραφαν αφειδώς δάνεια, συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχαν χορηγήσει στην πολιτική εξουσία.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του «Έθνους», την Παρασκευή, τα πιστωτικά ιδρύματα χάριζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων).

Τα διευθυντικά στελέχη κυπριακών τραπεζών (διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση) έσβηναν ακόμη και δάνεια που είχαν χορηγήσει σε συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και σε ανώτερους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών και υπουργείων.

Ο κατάλογος των ονομάτων –σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ήδη στην κατοχή των μελών της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής, η οποία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους για εξηγήσεις.

Με απλά λόγια, θα πρέπει να αποδείξουν τους λόγους της ειδικής μεταχείρισης που είχαν από τα διορισμένα από την ίδια την πολιτική ηγεσία, Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών.

Η υπόθεση, που παραπέμπει έντονα στην «δική μας» Λίστα Λαγκάρντ, μοιάζει να είναι η κορυφή του παγόβουνου, διασπάθισης δημοσίου χρήματος που οδήγησε σε μία ακόμη κυπριακή τραγωδία.

Ανδρέας Μορφόπουλος


κανα εμοτικον σαν αυτα του μπουλι με ξερατα στην λεκανη δεν εχουμε?

hades7
29-03-13, 09:38
http://www.fpress.gr/ergasia/item/8692-zitoyntai-2993-ypalliloi-ston-idiotiko-tomea--deite-mia-pros-mia-tis-theseis ρε πστη μου παλι δεν υπαρχει κενη θεση διευθυντη?

S8N
29-03-13, 10:20
http://www.fpress.gr/ergasia/item/8692-zitoyntai-2993-ypalliloi-ston-idiotiko-tomea--deite-mia-pros-mia-tis-theseis ρε πστη μου παλι δεν υπαρχει κενη θεση διευθυντη?

Ζητείται διπλωματούxος Ηλ/γος Μηχ/κός ή Μηχ/κός Η/Υ με βαθμό πτυχίου άνω του 9.5, διδακτορικό με άριστα στον ευφυή έλεγχο, μεταπτυχιακά στο Μ.Ι.Τ. στον κλάδο ρομποτικής και ειδίκευση στην οπτοηλεκτρονική, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, με 12ετή προϋπηρεσία ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική, με γνώσεις αγγλικής (άπταιστα), γερμανικής (άπταιστα) και γαλλικής (πολύ καλά) και 5 συστατικές επιστολές καθηγητών πανεπιστιμίων των Η.Π.Α. για να προσέχει κατάκοιτη γιαγιά. Μισθός 135 Ευρώ μηνιαίως (συζητήσιμος).

Ζητείται πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με άριστα σε όλα τα μαθήματα, μεταπτυχιακά στο Harvard στον τομέα Συνταγματικού Δικαίου, γνώστης τουλάχιστον 6 γλωσσών, να έχει εκδώσει τουλάχιστον 2 συγγράμματα, για να ανοίγει φύλλο σε κατάστημα ΓΡΗΓΟΡΗΣ. Απασχόληση 10 π.μ. - 10 μ.μ. Μισθός: 150 Ευρώ (το πολύ).

Ζητείται διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακό και MSc στον τομέα της Συγκοινωνιολογίας, προϋπηρεσία στο Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας ή της Αγγλίας, για θέση ταξιθέτη σε γνωστό κινηματογράφο της Ομόνοιας. Παρέχεται αδιάβροχο. Πληροφορίες: 0800-CALL ME

Ζητείται αριστούχος απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, με μεταπτυχιακά στο L.S.E. στον τομέα του Marketing, με γνώσεις αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και κατά προτίμηση σουηδικής, για βοηθός πλανόδιου μικροπωλητή ειδών λαϊκής τέχνης σε τουριστικό νησί του Αιγαίου. Περίοδος Οκτ.-Φεβρ. Μισθός: ποσοστά επί των πωλήσεων.

Ζητείται αριστούχος απόφοιτος Ιατρικής, με ειδίκευση στη νευροχειρουργική, με 25ετή θητεία στο Memorial του Σικάγο, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με προϋπηρεσία σε ερευνητικό πρόγραμμα μεταμόσχευσης τριχοειδών αγγείων και ενδοφλέβιας σύλληψης, για γαζώτρια (φασόν) σε ακριτική οικογενειακή επιχείρηση. Υψηλές αποδοχές.

Ζητείται αριστούχος πτυχιούχος Παιδαγωγικής, με master στη Λογοθεραπεία, διατριβή στη συμπεριφορά προβληματικών παιδιών, οκταετή προϋπηρεσία σε πρότυπο-πειραματικό θεραπευτικό ερευνητικό ίδρυμα του εξωτερικού, για να εκπαιδεύει παπαγάλους στο ζωολογικό κήπο Νέας Φιλαδέλφειας. Μισθός ανάλογος της επιτυχίας της εργασίας.

Ζητείται νέος έως 22 ετών, απόφοιτος γυμνασίου ή ισοδύναμης τεχνικής σχολής, με δίπλωμα μηχανής, για θέση διευθυντικού στελέχους σε πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού με προοπτικές εξέλιξης. Πρώτος μισθός: 6.000 Ευρώ.

Ζητείται συνταξιούχος, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, για να κρατάει σημειώσεις σε μάθημα του Πολυτεχνείου που δεν πατάει κανείς. Εγγυημένη εχεμύθεια.

Διακεκριμένος καθηγητής του Ε.Μ.Π. ζητά άνεργους αλλοδαπούς για να συμπληρώνουν θέσεις σε άδειο αμφιθέατρο. Μερική απασχόληση - μισθός ικανοποιητικός.

hades7
29-03-13, 10:27
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :gr:

Monsta
29-03-13, 12:41
:gr:
Ρίο: Πού φαντάζεστε ότι τηλεφωνούσαν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου; 67.000¤ η συνολική χρέωση!

http://www.newsit.gr/files/Image/30-01-2012/resized/179506_509_355.jpg

«Ταμπλάς» ήρθε στον διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου, όταν του έφεραν τους τελευταίους λογαριασμούς τηλεφωνίας! Το Νοσοκομείο συνήθιζε να πληρώνει 7.000 – 10.000 ευρώ μηνιαίως και ξαφνικά ο πρώτος από τους δύο τελευταίους λογαριασμούς του, εκτινάχτηκε στο ποσό των περίπου 50.000 ευρώ...ενώ ο δεύτερος στις 17.000 ευρώ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Κόσμος". Αμέσως ο διοικητής διέταξε έρευνα για τους υπέρογκους αυτούς λογαριασμούς και όπως αποδείχτηκε αρκετά από τα «περίεργα» αυτά τηλεφωνήματα που ανέβασαν τον λογαριασμό στα ύψη είχαν γίνει… σε μέντιουμ!

Συγκεκριμένα υπάλληλος ή υπάλληλοι του Νοσοκομείου τηλεφωνούσαν… με τις ώρες σε πενταψήφιο αριθμό και επικοινωνούσαν με εταιρεία που προσφέρει προβλέψεις… από διάφορους «μελλοντολόγους»!

Η χρέωση για κάθε τέτοια κλήση ήταν 1,73 ευρώ ανά λεπτό, οπότε με βάση τις 10.000 ευρω που πλήρωνε το Νοσοκομείο για τις συνηθισμένες τηλεφωνικές κλήσεις, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο υπάλληλος ή οι υπάλληλοι που ήθελαν να μάθουν το μέλλον τους, είχαν μιλήσει με το μέντιουμ (σε χρονικό διάστημα 2 μηνών)… 360 ώρες!

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο «δράστης», ενώ μιλούσε με κάποιον μελλοντολόγο, στη συνέχεια και για το ίδιο θέμα που τον απασχολούσε, ζητούσε να μιλήσει και με άλλον από την ίδια εταιρεία ώστε να «επιβεβαιώσει» το… αληθές των προβλέψεων!


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=200394&catid=6

S8N
29-03-13, 12:49
Κι ύστερα απορούμε πως γίνεται άτομα σαν τον Χορταρέα να έχουν Ferrari.

Monsta
29-03-13, 13:18
Πλέον είναι φανερό ότι ψεκάζουν και τους Κύπριους.


Υπέρ μιας λύσης εκτός τρόικας και μνημονίου, αλλά όχι εκτός ευρώ, τάχθηκε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από την τρόικα και η έξοδος από το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, θα πρέπει να υπάρξει στο μνημόνιο πρόνοια που να επιτρέπει την έξοδο από αυτό, αφού προηγουμένους λυθούν τα δύο βασικά προβλήματα της χώρας που συνδέονται με τη ρευστότητα των τραπεζών και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-03-13, 13:45
Σφοδρή κριτική που αγγίζει τα όρια της περιφρόνησης άσκησε κατά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά της Γερμανίας σε άρθρο του στην El Pais με τον τίτλο «Προς υπεράσπιση της Κύπρου» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος κατηγορώντας τους ευθέως ότι «αγνόησαν τη διεθνή και εθνική πραγματικότητα» και το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και αυτό θα το πληρώσει η ΕΕ".

«Οι υπουργοί του Ecofin αγνόησαν τη διεθνή και εθνική πραγματικότητα, καθώς και τη γεωπολιτική και στρατηγική θέση της Κύπρου και αυτό θα στοιχίσει πολλά στην Ευρώπη», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Δεν μέτρησαν την επίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιας χώρας-κλειδί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αυτός θα τους κοστίσει».

«Η Κύπρος διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, όχι μόνο τουριστικές, καθώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων προκάλεσαν ενδεχομένως μέγιστη ανισορροπία στους συσχετισμούς ισχύος και επιρροής εντός και εκτός ΕΕ. Το ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί σήμερα είναι αν τα κυπριακά κοιτάσματα θα είναι ευρωπαϊκά, ρωσικά, τουρκικά, λιβανέζικα, ή ισραηλινά. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή πολιτική...».

«Εν όψει των γεγονότων, υποτιμάται η γεωπολιτική προσέγγιση, και υιοθετείται η ψευδο-τεχνοκρατική (sic), την ώρα που η κυπριακή κοινωνία έχει εισέλθει σε μία οδό μαρτυρίου δυσανάλογη και άδικη».

Ο υπουργός της κυβέρνησης Θαπατέρο, καταγγέλλει τους ευρωπαίους αξιωματούχους ως υπεύθυνους για τη μεταστροφή του φιλοευρωπαϊκού κλίματος στη Μεγαλόνησο, και την διολίσθηση από τους διθυράμβους της ένταξης στο «ευρωπαϊκό κλαμπ» το 2003 στις σημερινές διαδηλώσεις και το αίτημα περί εξόδου από το ευρώ.

Ο κ. Μορατίνος «θυμίζει» ότι «το σημερινό αποκηρυγμένο τραπεζικό κυπριακό σύστημα, παρουσιαζόταν, μόλις πέντε χρόνια πριν, ως σημείο αναφοράς τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο». Οπως επισημαίνει εξάλλου, «όχι μόνο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά πολλές άλλες εταιρίες και ιδρύματα, ανάμεσά τους βρετανικά και γερμανικά, γνώριζαν και επωφελήθηκαν από το κυπριακό σύστημα».

«Σκανδαλίζομαι σήμερα όταν ακούω τον τρόπο με τον οποίον οι κυπριακές τράπεζες αποτελούν ταπείνωση για τους Κυπρίους εξαιτίας των καταθέσεων που διατηρούσαν ρώσοι ιδιώτες και εταιρίες, γιατί μπορούμε να αναρωτηθούμε αντιστοίχως αν (παρόμοια) άφιξη ρωσικών κεφαλαίων (η οποία αποκηρύσσεται στην Κύπρο) δεν έχει σημειωθεί επίσης σε Γερμανία ή Ηνωμένο Βασίλειο». «Η κατάσταση στην Κύπρο ήταν γνωστή, και γιΆ αυτό η Τρόικα είχε πληροφορίες», επισημαίνει ο Μορατίνος εννοώντας ότι και οι Γερμανοί και οι Βρετανοί κάνουν ακριβώς τα ίδια.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας αναφέρεται και στη δραματική έκκληση που είχε απευθύνει τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Λευκωσία ενώπιον των «παντοδύναμων υπουργών του Ecofin», ο κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Βάσσος Σιαρλής, υπενθυμίζοντας ότι «η παρακμή της Αθήνας ξεκίνησε με τη διάρρηξη των συμφωνιών στις οποίες είχαν καταλήξει οι 150 πόλεις-κράτη της Συμμαχίας της Δήλου». Η σύγκριση με την ΕΕ και τη Γερμανία δεν έγινε δεκτή με θετικό μάτι και οι υπουργοί του ευρώ έκαναν τα στραβά μάτια στην παρέμβαση», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Μορατίνος.

«Οταν ακούγονται φωνές τόσο επικριτικές κατά της Κύπρου, πρέπει να υπενθυμίσουμε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι αυτή η χώρα, στην οποία ζουν μόλις κάτι παραπάνω από 1.200.000 κάτοικοι, διαθέτει ΑΕΠ της τάξεως των 21,5 δισ. ευρώ, κατέχει την 31η θέση στο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, νεοπαγή πανεπιστημιακή κοινότητα με 7.000 φοιτητές και υδρογονάνθρακες οι οποίοι αποτελούν τα τρίτα σε μέγεθος αποθέματα σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Για όλα τα ανωτέρω, (εκφράζω την) αλληλεγγύη μου και στήριξη μου στους Κυπρίους», καταλήγει ο Μορατίνος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-03-13, 13:58
και χτυπηματα κατω απο τη μεση!!!!!!!!!!!


Τεράστια αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανέφερε θέματα που αφορούν στην προσωπική ζωή του Σαρρή

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ανδρεάς Βγενόπουλος κατά του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Ο κ. Βγενόπουλος κατά την συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε πως έχει και ο κ. Σαρρής μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρει τι του γίνεται».
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως ο γνωστός επιχειρηματίας ξέφυγε από τα οικονομικά μεγέθη και στην συζήτηση έφερε θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή του Κυπρίου υπουργού Οικονομικών.
«Το αναφέρω για να δείξω την δύναμη του κατεστημένου, όχι για κάποια άλλη αν θέλετε εκδικητικότητα ή οτιδήποτε, ο άνθρωπος αυτός στις 13 Οκτωβρίου του 2011, όταν ήταν ακόμα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την επίλυση του Κυπριακού, συλλαμβάνεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου, οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι είχε ανάρμοστες $εξουαλικές πράξεις με έναν 17χρονο Τούρκο, παρουσία ενός άλλου Τούρκου, ο δε κύριος Σαρρής, συλλαμβάνεται και μπαίνει στην φυλακή, έτσι;. Στην υπεράσπισή του είπε τα εξής: Δηλώνω δεν ήταν έτσι, δεν υπήρχε $εξ, απολάμβανα υπηρεσίες μασάζ, σε αυτό το σπίτι και γιαυτό συνελήφθην γυμνός παρουσία κάποιου άλλου» είπε ο γνωστός επιχειρηματίας.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος από την πλευρά του τόνισε πως αθωώθηκε για αυτό. «Δεν κατάλαβα, τι εννοείτε, αθωώθηκε» απάντησε ο κ. Βγενόπουλος. «Εβαλε εγγύηση για να αποφυλακιστεί, και δεν πήγε ποτέ να δικαστεί και αυτήν την στιγμή είναι καταζητούμενος στο τουρκοκυπριακό έδαφος και σε δύο χώρες που αναγνωρίζουν τον νόμο αυτόν, που είναι η Τουρκία, και άλλη μία, η Ιορδανία, δεν ξέρω», τόνισε.
«Εμένα δεν με ενδιαφέρει η $εξουαλική του πράξη, ούτε έχω τίποτα κατά των ομοφυλοφίλων. Απλώς θα σας πω το εξής, την δική του την υπεράσπιση. Πήγα στο τουρκοκυπριακό έδαφος πλήρωσα έναν Τούρκο να μου κάνει μασάζ και γιαυτό ήμουν γυμνός και ήταν άλλος ένας Τούρκος», είπε ο κ. Βγενόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως τα αναφέρει όλα αυτά για να δείξει πως το κατεστημένο στην Κύπρο είναι τόσο σκληρό που η μόνο εφημερίδα που έγραψε ήταν το Πρώτο Θέμα στην Ελλάδα που στις 23 Οκτωβρίου έγραφε «Γ@κέι Εξπρές του Μεσονυχτίου» είπε ο κ. Βγενόπουλος.
Τα παραπάνω λεγόμενα του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι από το δέκατοτρίτο λεπτό του βίντεο και ύστερα

Monsta
29-03-13, 14:09
Το Γλέζο και το Στρατούλη που είναι σύντροφοι στο ίδιο κόμμα, δεν τους γνωρίζει ? :facepalm:
Σταθάκης: Φοβάμαι για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

Την ανησυχία του για ενδεχόμενη μετάδοση του «κουρέματος» των καταθέσεων από την Κύπρο στην Ελλάδα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τόνισε πως θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση για την τρόικα «δεν θα είναι έκπληξη».

Τους φόβους του για την ασφάλεια των ελληνικών καταθέσεων διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκης μετά και τους χειρισμούς της τρόικα στην διάσωση της κυπριακής οικονομίας, σε συνέντευξη του στον RealFM.

Ο κ. Σταθάκης, υποστήριξε ότι δεν θα εκπλαγεί εάν σε περίπτωση υστέρησης στα δημόσια έσοδα η τρόικα χρησιμοποιήσει «κάποιας άλλης μορφής εργαλεία σαν αυτά που χρησιμοποίησε στην Κύπρο», ενώ όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε:

«Γι' αυτό ανησυχώ. Οχι μόνο ως προς αυτό, ως προς το ότι θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα δημόσια έσοδα με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων. Μπορεί να είναι και ήπια αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι εκεί που πάει να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση, εγγράφουμε πάλι έναν μηχανισμό αστάθειας στο εσωτερικό του».Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/97437#ixzz2OvwsOwKu

Bitz
29-03-13, 14:09
και χτυπηματα κατω απο τη μεση!!!!!!!!!!!


Τεράστια αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανέφερε θέματα που αφορούν στην προσωπική ζωή του Σαρρή

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ανδρεάς Βγενόπουλος κατά του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Ο κ. Βγενόπουλος κατά την συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε πως έχει και ο κ. Σαρρής μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρει τι του γίνεται».
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως ο γνωστός επιχειρηματίας ξέφυγε από τα οικονομικά μεγέθη και στην συζήτηση έφερε θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή του Κυπρίου υπουργού Οικονομικών.
ΚΑΙ«Το αναφέρω για να δείξω την δύναμη του κατεστημένου, όχι για κάποια άλλη αν θέλετε εκδικητικότητα ή οτιδήποτε, ο άνθρωπος αυτός στις 13 Οκτωβρίου του 2011, όταν ήταν ακόμα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την επίλυση του Κυπριακού, συλλαμβάνεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου, οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι είχε ανάρμοστες $εξουαλικές πράξεις με έναν 17χρονο Τούρκο, παρουσία ενός άλλου Τούρκου, ο δε κύριος Σαρρής, συλλαμβάνεται και μπαίνει στην φυλακή, έτσι;. Στην υπεράσπισή του είπε τα εξής: Δηλώνω δεν ήταν έτσι, δεν υπήρχε $εξ, απολάμβανα υπηρεσίες μασάζ, σε αυτό το σπίτι και γιαυτό συνελήφθην γυμνός παρουσία κάποιου άλλου» είπε ο γνωστός επιχειρηματίας.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος από την πλευρά του τόνισε πως αθωώθηκε για αυτό. «Δεν κατάλαβα, τι εννοείτε, αθωώθηκε» απάντησε ο κ. Βγενόπουλος. «Εβαλε εγγύηση για να αποφυλακιστεί, και δεν πήγε ποτέ να δικαστεί και αυτήν την στιγμή είναι καταζητούμενος στο τουρκοκυπριακό έδαφος και σε δύο χώρες που αναγνωρίζουν τον νόμο αυτόν, που είναι η Τουρκία, και άλλη μία, η Ιορδανία, δεν ξέρω», τόνισε.
«Εμένα δεν με ενδιαφέρει η $εξουαλική του πράξη, ούτε έχω τίποτα κατά των ομοφυλοφίλων. Απλώς θα σας πω το εξής, την δική του την υπεράσπιση. Πήγα στο τουρκοκυπριακό έδαφος πλήρωσα έναν Τούρκο να μου κάνει μασάζ και γιαυτό ήμουν γυμνός και ήταν άλλος ένας Τούρκος», είπε ο κ. Βγενόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως τα αναφέρει όλα αυτά για να δείξει πως το κατεστημένο στην Κύπρο είναι τόσο σκληρό που η μόνο εφημερίδα που έγραψε ήταν το Πρώτο Θέμα στην Ελλάδα που στις 23 Οκτωβρίου έγραφε «Γ@κέι Εξπρές του Μεσονυχτίου» είπε ο κ. Βγενόπουλος.
Τα παραπάνω λεγόμενα του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι από το δέκατοτρίτο λεπτό του βίντεο και ύστερα

Και λοιπον;;:original:

Monsta
29-03-13, 14:14
tweeting


Σε ποια χώρα άραγε, επίσημοι διαχειριστές offshore εταιριών, γίνονται Πρόεδροι Δημοκρατίας, Υπουργοί, Βουλευτές, Διοικητές Τραπεζών; Σίγουρα στην Κύπρο και, αν υπάρχει κάποια άλλη, καλό θα είναι να τη μάθουμε. Αυτοί λοιπόν δεν δίστασαν (και κάποιοι δεν διστάζουν ακόμη και σήμερα) να θέτουν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, αφού νωρίτερα απέτυχαν να μεταφέρουν το κόστος διάσωσης στο σύνολο του λαού και των καταθετών.

Αν είναι σωστά τα στοιχεία, ότι στην χρεωκοπημένη Λαϊκή Τράπεζα, οι 305.000 καταθέτες έχουν καταθέσεις κάτω από ¤ 100 χιλ. και μόνον 11.000 καταθέτες έχουν πάνω από ¤ 100 χιλ., τότε μπορούμε να καταλάβουμε ποιούς προσπάθησε να σώσει ή να ελαφρύνει ένα παρασιτικό πολιτικό σύστημα: τους μεγαλοκαταθέτες και τους (στην πατρίδα τους και όχι μόνο) φοροφυγάδες, μεταφέροντας το βάρος στους πολλούς, καθώς και στις Τράπεζες που δεν είχαν πρόβλημα. Αυτό δεν πέρασε. Όπως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι οι εγχώριοι εκφραστές του λαϊκισμού (δεξιοί και αριστεροί) έσπευσαν να υποστηρίξουν την "παρασιτική αντίσταση" των Κυπρίων πολιτικών.

Stathis
29-03-13, 14:40
μια χαρα τα ειπε ο μπενοπουλος σε αυτο το θεμα.
δεν εθιξε τη σεξουαλικη προτιμηση του σαρρη, αλλα το γεγονος οτι συνεληφθη γυμνος με ανηλικο, βγηκε με εγγυηση και στη συνεχεια φυγοδικησε.
ολες αυτες οι πραξεις ειναι απαραδεκτες, καταδικασταιες και κατακριτεες.

αυτα τα πραγματα ειναι ανεπιτρεπτα για ατομο που καλειται με το κυρος του να εκπροσωπησει εναν ολοκληρο λαο.

ποιοι ομως και γιατι τον τοποθετησαν σε αυτη τη θεση στη δεδομενη κρισιμη χρονικη στιγμη?
μηπως για να τον εκβιασουν ευκολοτερα?

Monsta
29-03-13, 15:46
Γελάει ο κόσμος.

Διαδηλώσεις υπέρ στρατιωτικού πλήγματος κατά των ΗΠΑ στην Πιονγκγιάνγκ

http://photo.kathimerini.gr/files/ul/news/4_world/diadhpyong.jpg

Η Μόσχα προειδοποιεί κατά του κινδύνου να «χαθεί ο έλεγχος», ενώ στην Πιονγκγιάνγκ με διαδηλώσεις ο κόσμος στηρίζει ένα πιθανό πλήγμα κατά των ΗΠΑ.

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα κατά της «μονομερούς δράσης» που κινδυνεύει να έχει ως συνέπεια «να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης» στην Βόρειο Κορέα, της οποίας ο στρατός προετοιμάζει τους πυραύλους του για ένα πιθανό πλήγμα κατά των ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε τον έλεγχο της κατάστασης, θα παρασυρθούμε στη δίνη ενός φαύλου κύκλου», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικοί και πολίτες παρέλασαν σήμερα στο κέντρο της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, σε μία εντυπωσιακή επίδειξη της υποστήριξής τους σε ένα πιθανό στρατιωτικό πλήγμα κατά των ΗΠΑ.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ συνέρευσαν στρατιωτικοί, παλαίμαχοι πολεμιστές, εργάτες και φοιτητές. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πρόεδρος της χώρας, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης μετέδωσε πως η συγκέντρωση οργανώθηκε προκειμένου να διατρανωθεί η υποστήριξη του λαού στην απόφαση που έλαβε την περασμένη Τρίτη ο βορειοκορεατικός στρατός και ενεκρίθη σήμερα από τον ηγέτη της χώρας, να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για ένα πυραυλικό πλήγμα κατά της αμερικανικής ηπείρου και των αμερικανικών βάσεων στον Ειρηνικό, σε αντίποινα για τις εκπαιδευτικές πτήσεις ΅αόρατωνΆ για τα ραντάρ βομβαρδιστικών αεροσκαφών Β-2 πάνω από τη Νότιο Κορέα.

«Η διακήρυξη αυτή αποτελεί το τελεσίγραφο του βορειοκορεατικού στρατού κατά των Αμερικανών ιμπεριαλιστών», δήλωσε ένας εκπρόσωπός του πριν από τη συγκέντρωση.

Υπό το βλέμμα των τεράστιων προσωπογραφιών του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, οι στρατιωτικοί και οι πολίτες ορκίσθηκαν πίστη στον σημερινό ηγέτη της χώρας: «βγάζουμε τα όπλα και τους πυραύλους μας για τον αξιοσέβαστό μας Κιμ Γιονγκ Ουν», βροντοφώναξαν και παρότρυναν τις δυνάμεις της χώρας να καταφέρουν ένα «ανηλεές πλήγμα» κατά της αμερικανικής ηπείρου και των βάσεων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό και τη Νότιο Κορέα.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να τις εξαφανίσουμε με την τελική μας νίκη», διατράνωσε ο αξιωματικός του στρατού Κουόν Γιονγκ Σολ.
εδιτ: Σούπερ οι στολές του '50.

Monsta
29-03-13, 15:56
Ο χάρτης όλης της Ελλάδας όπου αποτυπώνονται όλα τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί:

http://planus.pblogs.gr/2013/03/mhn-xepoylate-thn-ellada-aste-th-na-ths-fame-kathe-ponto.html

Monsta
29-03-13, 15:59
Σου πάνε τα βραχιολάκια λαμόγιο.


http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-594x320/article/37754-85037.JPGΣτις φυλακές Ναυπλίου ο πατέρας Κουρής
Απορρίφθηκε το αίτημα να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό μαζί με το γιο του, Ανδρέα

Μεταφέρθηκε τελικά στις φυλακές Ναυπλίου ο εκδότης της εφημερίδας «Real», Γιώργος Κουρής, ο οποίος μαζί με το γιο του Ανδρεά κρίθηκαν προφυλακιστέοι για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα. Πατέρας και γιος πέρασαν και τη χθεσινή δεύτερη νύχτα στο τμήμα Μεταγωγών. Αλλά το πρωί αποφασίστηκε ο Γιώργος Κουρής να μεταφερθεί στις φυλακές του Ναυπλίου και ο Ανδρέας Κουρής στις φυλακές του Κορυδαλλού. Να σημειωθεί ότι η μεταγωγή των προφυλακιστέων Γιώργου και Ανδρεά Κουρή καθυστέρησε, καθώς ο πρώτος είχε διατυπώσει το αίτημα να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

A8hnaios
29-03-13, 17:42
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/8389_321462894623290_1585143877_n.png

A8hnaios
29-03-13, 17:47
ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ :whistle:


Προ των πυλών σφαγή για τα θαλασσοδάνεια που πήραν τα ΜΜΕ υποθηκεύοντας «αέρα». Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τους καναλάρχες αυτή την περίοδο, μιας και οι Επίτροποι στις τράπεζες έχουν αρχίσει και σκαλίζουν τα δάνεια. Ο πρώτος έλεγχος αφορούσε αυτά που έχουν κηρυχθεί επισφαλή αλλά…
στο δεύτερο στάδιο αναμένεται να πάρει και να σηκώσει εκείνους που επί χρόνια δανείζονταν χρήματα υποθηκεύοντας «φούμαρα». Όταν οι Επίτροποι λοιπόν, πάρουν στα χέρια τους τα κόκκινα δάνεια των εκδοτικών συγκροτημάτων θα αρχίσει το… πάρτι. Με όσα συμβαίνουν στην αγορά δεν υπάρχει συγκρότημα που να μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να μαθευτεί το παιχνίδι που παίχτηκε με τις πλάτες των κηπουρών του Παπανδρέου τα προηγούμενα χρόνια. Την ώρα οι εισπρακτικές έβαζαν θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών για ευτελή ποσά και οι τράπεζες τους υποχρέωναν να αποδεχτούν μειώσεις της αξίας της εγγυοδοσίας τους στο μισό, επιχειρηματίες από τον χώρο των ΜΜΕ έδιναν ως εγγύηση ακόμα και το εμπορικό τους σήμα το οποίο γινόταν δεκτό με αντίκρισμα πρόκληση!
Δηλαδή λάμβαναν δεκάδες εκατομμυρίων με εγγύηση απαξιωμένα στην συνείδηση του κοινύ brands, την στιγμή που κάποιος θα μπορούσε να αναθέσει σε κάποιο γραφίστα πληρώνοντας 20 ευρώ την δημιουργία ενός καινούριου με μεγαλύτερες πιθανότητες εμπορικής επιτυχίας!
Υποθήκευαν ουσιαστικά το γραφιστικό του «Πουθενάς TV» και οι τραπεζίτες τους έδιναν εκατομμύρια δάνεια εις υγείαν των κορόιδων που μάτωναν να πληρώνουν τις δόσεις τους.
Όταν όμως σε λίγες μέρες δουν αυτές τις «εγγυοδοσίες» οι Επίτροποι, θα γίνει η μεγάλη σφαγή. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τα κουκουλώσει και να περάσει τα χρέη των εκδοτικών συγκροτημάτων στο δημόσιο χρέος, θα έχουμε χιονοστιβάδα αντιδράσεων καθώς όλα είναι στον αέρα. Φανταστείτε δηλαδή να ανακαλύψουν οι του Ράιχενμπαχ και το νταβαντζιλίκι που παίζεται με τις συχνότητες να δείτε τι έχει να γίνει.
Στο ντόμινο που θα προκληθεί από την αδυναμία να πληρωθούν τα δάνεια, θα συμπαρασυρθούν ηχηρότατα ονόματα, με εξαίρεση ένα «συγκρότημα» που πρόλαβε και έκανε «αριστουργηματικό ντηλ» με μεγάλη τράπεζα, χωρίς να το αντιηφθούν οι υπόλοιποι.
Ιστορικά πάντως σε καταστάσεις έξωθεν επιβολής, οι επικυρίαρχοι δεν «πυροβολούσαν» τα τοπικά ΜΜΕ. Τα στρατολογούσαν.
newsbomb.gr

Moufas E46
29-03-13, 18:09
Αν και δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος του, ο Θάνος Τζήμερος προχώρησε στο πρωτοφανές: Μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου και τη σύνθεση των οργάνων του κόμματος «δημιουργία, ξανά!», ο τέως και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος, Θάνος Τζήμερος, διαγράφει από το κόμμα, με συνοπτικές διαδικασίες, τους δύο πρώην Γραμματείς της Εθνικής Επιτροπής και μέχρι πρότινος στενούς του συνεργάτες, Μάρω Καψή και Γιώργο Δεληκούρα. Η Μάρω Καψή ήταν υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Αιτία των διαγραφών που κοινοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, ήταν οι αποκαλύψεις που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα δύο πρώην στελέχη του κόμματος, σχετικά με μυστικές προεκλογικές συνεννοήσεις του Θάνου Τζήμερου με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, που είχαν στόχο να τοποθετηθεί ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δράσης, με αντάλλαγμα να μην κατέλθει το νεοσύστατο τότε κόμμα, «δημιουργία, ξανά!» στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Προκειμένου να διαψεύσει τους κατηγόρους του, ο τέως πρόεδρος φέρεται να προέβη σε ηχητική καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών του με ηγετικά στελέχη άλλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, φέρεται να μαγνητοφώνησε εν αγνοία τους, τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε μαζί τους και στη συνέχεια, στις 12 Μαρτίου 2013, φέρεται να αναπαρήγαγε ηχητικά τη συνομιλία αλλά και να διακίνησε τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε στελέχη της δημιουργίας, ξανά! Επιλεκτικά, φέρεται να αναπαρήγαγε ηχητικά μόνο τμήματα συνομιλιών που φαινόταν να επαληθεύουν τη δική του εκδοχή, ενώ αποσιώπησε πλήρως τις μαρτυρίες των πολιτικών προσώπων που επιβεβαίωναν τις κατηγορίες εναντίον του.

Την πράξη αυτή, η οποία, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, είναι παράνομη και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος κατά το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα, κατήγγειλε χθες το πρωί (28 Μαρτίου) ο τέως υποψήφιος βουλευτής Αττικής, πρώτος σε σταυρούς για το συνδυασμό ανά την επικράτεια και παρολυμπιονίκης, Γιώργος Δεληκούρας, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αμέσως μόλις το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψή του.

Εν τω μεταξύ, σε αποκαλύψεις για ενδεχόμενη οικονομική αδιαφάνεια και πλημμελή διαχείριση των οικονομικών του κόμματος προέβη ο έτερος ανθυποψήφιος του Θ. Τζήμερου για την προεδρία και τέως αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Σιάτρας, Οικονομολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων. Συγκεκριμένα, ο κ. Σιάτρας προέβη σε ενημέρωση της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών για παρατυπίες στους οικονομικούς λογαριασμούς του κόμματος, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές έκτακτο οικονομικό έλεγχο. Ο κ. Σιάτρας ζητά να μην δοθεί η ετήσια τακτική χρηματοδότηση, ύψους 120.000 Ευρώ στη δημιουργία, ξανά! έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την οικονομική διαχείριση του κόμματος, για την περίοδο από τις εκλογές μέχρι και σήμερα.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι Μ. Καψή, Γ. Δεληκούρας και Γ. Σιάτρας αναφέρουν: «Ένα κόμμα όπως η δημιουργία, ξανά! που ευαγγελίζεται την κάθαρση στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν μπορεί να παρανομεί και να κρύβει στους κόλπους της στελέχη που ενδεχομένως λειτουργούν με παράνομες μεθόδους. Δεσμευθήκαμε προεκλογικά στους ψηφοφόρους μας ότι θα λειτουργούμε ως κόμμα με βάση την αρχή της διαφάνειας και σε πλήρη νομιμότητα. Είναι υποχρέωσή μας να καταγγέλλουμε την παρανομία, ανεξαρτήτως του προσωπικού πολιτικού κόστους. Οι αρχές θα αποκαλύψουν την αλήθεια και το τι πραγματικά συνέβη. Η δημιουργία, ξανά! μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει αν καταδικάζει και απομακρύνει τους υπαίτιους παράνομων πράξεων».

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=267675

Stathis
29-03-13, 18:38
τους μπαναρισε.
καλα τους εκανε...

gant
29-03-13, 19:10
Πολύ φρούτο τελικά μα βγήκε ο τύπος. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

A8hnaios
29-03-13, 20:23
Ένα απίστευτο βίντεο που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων, ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές ημέρες.

Αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσετε ολόκληρο και ειδικά τα τελευταία 5 λεπτά.

Δείτε πως το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά «λούζουν» τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.

Δείτε με ποιον τρόπο κατάφεραν να δέσουν το πλοίο στο λιμάνι, οι Λιμενικοί και οι καβοδέτες, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή και κάνοντας «χειμερινό μπάνιο», αφού τα κύματα τους σκεπάζουν και λίγο έλειψε να τους παρασύρουν.

Δείτε επίσης, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η έξοδος και η είσοδος οχημάτων και επιβατών (έτρεχαν πανικόβλητοι μέσα στα νερά), οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η όλη επιχείρηση, ήταν ναι μεν επιτυχημένη λόγω της ικανότητας και του ηρωισμού του καπετάνιου και των λοιπόν προαναφερόμενων και εμπλεκόμενων, ωστόσο, ο δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος ήταν πολύ μεγάλος. Κι αυτές οι εικόνες μόνο σπάνιες δεν είναι. Αντίθετα, συμβαίνουν συχνά, ίσως και σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο, σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων.

http://miloslife.gr/uploads/ArticlesPhotos/10304/kimolos_adamantios_korahs.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=PytXU6yiCaM

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-03-13, 20:43
Όπως γράφει στο κυριακάτικο φύλλο της η πορτογαλική εφημερίδα Εxpresso, η Μillenium, περνά τα «χέρια» της Τράπεζας Πειραιώς, ύστερα από υπογραφή συμφωνίας της BCP με την ελληνική τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία θα εγκριθεί από την κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας και την Τρόικα, ενώ θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της Banco de Portugal, όπως γράφει το σχετικό άρθρο.

Η συμφωνία προέβλεπε την εισφορά 270 εκατ. ευρώ από την BCP και την απόκτηση του 2,5% της συγχωνευμένης τράπεζας

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.youtube.com/watch?v=hAVRXsYZsqo

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-03-13, 20:45
Για 3η συνεχή χρονιά η ΟΛΠ ΑΕ παρουσίασε κέρδη εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, εμφάνισε κέρδη προ φόρων 6.323.537 ευρώ και μετά από φόρους 4.957.091 ευρώ κατά το 2012.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 106.592.452 ευρώ και τα μικτά κέρδη σε 19.934.259. Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών του (+1,39) και των μικτών κερδών του (+16%) και παρά τη μείωση του κόστους πωλήσεων, τα καθαρά του κέρδη εμφανίζονται μειωμένα έναντι του 2011, λόγω μεταβολής σημαντικού αντιλογισμού για επίδικες δικαστικές υποθέσεις που είχαν εκδικασθεί υπέρ της ΟΛΠ Α.Ε. κατά την χρήση 2011.

Σύμφωνα με την έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης και των Φορολογικών Καταστάσεων του 2012 από το Διοικητικό Συμβούλιο ο Οργανισμός εμφανίζει για τρίτη συνεχή χρονιά κέρδη, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στον χώρο των θαλασσίων μεταφορών και την κρίση στο εισαγωγικό εμπόριο της χώρας.

Τα έσοδα στον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) αυξήθηκαν κατά +21,89% και στον τομέα της διακίνησης αυτοκινήτων κατά +5,24%. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του παρουσίασαν μείωση (-0,37%) και οι μισθοί και εργοδοτικές εισφορές κατά -8,84%. Ζημιογόνα κινήθηκε ο τομέας ναυπηγοεπισκευής (δεξαμενών), ενώ σημαντική επιβάρυνση επήλθε από το αυξημένο κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων. Μείωση εσόδων υπήρξε και από τις προσορμίσεις πλοίων (-16,05%) λόγω μειωμένης κυρίως διακίνησης στην ακτοπλοΐα και στις σχετικές παραχωρήσεις εσόδων προσόρμισης προς τον Προβλήτα ΙΙ.

«Η ΟΛΠ Α.Ε. ουδεμία επίπτωση υπέστη από το περυσινό «κούρεμα» ομολόγων (PSI), την πρόσφατη τραπεζική κρίση στην Κύπρο, ενώ δεν εμφανίζει συναλλαγματικούς κινδύνους. Όλοι του οι δείκτες παραμένουν σε θετικά και υγιή επίπεδα για την τραπεζική αγορά» επισημαίνει η διοίκησή της και προσθέτει: «Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για το 2013 δείχνουν ότι και το τρέχον έτος θα είναι μια δυναμική, αναπτυξιακή και κερδοφόρα χρονιά».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

PANOS-E60
29-03-13, 21:05
ενας πρωτος αντίλογος στους ισχυρισμούς Βγενόπουλου για τη Λαική

http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=353759

από τον πρωην προεδρο της Κύπρου Γ. Βασιλείου.

Monsta
29-03-13, 21:34
Ετοιμάζονται να συντρίψουν τους αμερικανικούς στόχους. Γελάει το σύμπαν.

Κωνσταντίνος
29-03-13, 21:48
Ετοιμάζονται να συντρίψουν τους αμερικανικούς στόχους. Γελάει το σύμπαν.

Δεν είναι για γέλια Κώστα. Καθόλου θα έλεγα. Δεν θέλει και πολύ να γίνει ένα τσαφ το οποίο θα έχει chain reaction παντού.

A8hnaios
29-03-13, 22:16
http://www.youtube.com/watch?v=g2hxbbuA1ZU

http://www.youtube.com/watch?v=VhkpLQ9t4cs

http://www.policymic.com/articles/6768/north-korea-missile-can-reach-california-should-america-be-worried

Monsta
29-03-13, 22:37
Δεν είναι για γέλια Κώστα. Καθόλου θα έλεγα. Δεν θέλει και πολύ να γίνει ένα τσαφ το οποίο θα έχει chain reaction παντού.

Δε το πιστεύω Κώστα. Είμαι της άποψης ότι ο PingPong κάνει show off και φλομώνει το κόσμο με τη γνωστή προπαγάνδα.

nikos1400
30-03-13, 18:07
http://www.gossip-tv.gr/lifestyle/VIP-Life/story/252950/dimitra-liani-papandreoy-zo-me-850-eyro-to-minaΔήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: «Ζω με 850 ευρώ το μήνα»

deepBLUE
30-03-13, 19:15
Ακρως ανησυχητικη ειδηση (http://www.to-mati.gr/archives/pagkosmio-sok-ena-vima-prin-ton-polemo).
Ας ελπισουμε πως η κατασταση δε θα ξεφυγει .......

nikos1400
30-03-13, 19:28
Ακρως ανησυχητικη ειδηση (http://www.to-mati.gr/archives/pagkosmio-sok-ena-vima-prin-ton-polemo).
Ας ελπισουμε πως η κατασταση δε θα ξεφυγει .......

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/293328/i-vkorea-apeilei-me-vomvardismoys-ipa-kai-n-korea«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τους κανόνες σε καιρό πολέμου», αναφέρεται σε βορειοκορεατική ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για «σκληρή φυσική αντίδραση» εναντίον «οποιασδήποτε προκλητικής πράξης» και μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.

Monsta
30-03-13, 20:07
http://edition.cnn.com/2013/03/30/world/asia/north-korea-us-threats/index.html?c=weekend-intl-homepage-t&page=1


Sent from my iPhone

Monsta
30-03-13, 20:31
:facepalm:

Dumbf@ck commies.


http://www.youtube.com/watch?v=zmI2yDAyWYI&sns=em


Sent from my iPhone

Kostas_1
30-03-13, 20:53
Δεμν ξερω αν εχουν τπτ κρυφα, ουτε για αν εχουν μαζικης καταστροφης οπλα, αλλα τα οπλικα τους συστηματα που ειδα απο παρελασεις και βιντεακια ειναι για γελια... sixties and seventies το πολυ....

Monsta
30-03-13, 21:40
Δεμν ξερω αν εχουν τπτ κρυφα, ουτε για αν εχουν μαζικης καταστροφης οπλα, αλλα τα οπλικα τους συστηματα που ειδα απο παρελασεις και βιντεακια ειναι για γελια... sixties and seventies το πολυ....


Θα χτυπήσουν τη Wash DC. :facepalm:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
30-03-13, 21:57
ενα ενδιαφερον βιντεο
πολυ αποκρυφισμος ομως
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD%C F%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF

fanisk
31-03-13, 05:31
ενα ενδιαφερον βιντεο
πολυ αποκρυφισμος ομως
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD%C F%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF

Κωνσταντινε επειδη ειναι 44 λεπτα, το ειδες ολο? Αν ναι πες με λιγα λογια τι γινεται.

Monsta
31-03-13, 12:42
Η εδώ αξ. αντιπολίτευση, υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμφωνήσει σε κάτι;

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/03/2013_490981H Aυστραλία έτοιμη για συναλλαγματική συμφωνία με την Κίνα

Η αυστραλιανή κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να έρθει σε συμφωνία με την Κίνα για την αυτόματη μετατροπή, του αυστραλιανού δολαρίου σε γιεν. Με τη συμφωνία αυτή θα αποφευχθεί το κόστος μετατροπής των νομισμάτων. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Γκίλαρντ στηρίζεται και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ομογενής κοινοβουλευτικός γραμματέας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Συνοδινός, δηλώνει ότι η συμφωνία αυτή θα περιορίσει σημαντικά το κόστος των εμπορικών συναλλαγών της Αυστραλίας με την Κίνα και θα τονώσει τις εξαγωγές.Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα στη Σαγκάη, όπου θα μεταβεί η Αυστραλή πρωθυπουργός για να παραστεί σε οικονομικό φόρουμ ασιατικών χωρών.

Monsta
31-03-13, 12:49
Θύμα της κρίσης ( ; ) και ο πολιτισμός. Κρίμα.Έκλεισε το Σάββατο το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Σόλωνος 60 στο κέντρο της Αθήνας το οποίο λειτουργούσε από το 1885.

Το βιβλιοπωλείο μεταφέρθηκε πριν από 21 χρόνια από την οδό Σταδίου στη Σόλωνος, στο δρόμο που είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Αποτέλεσε στέκι μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως του Φρέντυ Γερμανού, του οποίου αποτελούσε το «πνευματικό σπίτι».

Οι εκδόσεις Εστία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

Kostas_1
31-03-13, 13:17
Θα χτυπήσουν τη Wash DC. :facepalm:

Ναι ενω οι αλλοι στοχοι που εβαλαν? Αλλα αντι άλλων :hystericalbs1:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
31-03-13, 13:59
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Τεράστιο είναι το θέμα που προκύπτει ύστερα από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της Κύπρου «Χαραυγή» -η οποία αποτελεί κομματικό όργανο του ΑΚΕΛ- όπου σύμφωνα με αυτό στενός συγγενής του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη έβγαλε στο εξωτερικό λίγο πριν τη συνεδρία του Eurogroup της 15ης Μαρτίου όπου αποφασίστηκε για πρώτη φορά το «κούρεμα» των καταθέσεων 21 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κυπριακή εφημερίδα η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Ν. Αναστασιάδη, δηλαδή ουσιαστικά ο γαμπρός και η κόρη του Αναστασιάδη, 3 μόλις ημέρες πριν την 15η Μαρτίου «έσπασε» εσπευσμένα πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων (!) ευρώ και τα έστειλε στο Λονδίνο. Μάλιστα προτίμησε να χάσει τους τόκους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το τεράστιο ποσό, προκειμένου να σπάσει τα γραμμάτια!

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το «κούρεμα», δημιουργείται τεράστιο θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χαραυγή», ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση από πλευράς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις βαριές κατηγορίες.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε «εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν προς διάφορες κατευθύνσεις από την Λαϊκή Τράπεζα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις 12/3/2013 και 13/3/2013, παραμονές δηλαδή της συμφωνίας για το “κούρεμα” των καταθέσεων».

Με δεδομένη τη παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ετίθετο θέμα κουρέματος, πρόσθεσε, «καλούμε τόσο τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή όσο και το Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες αυτές όπως και όλες τις άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα ότι και Υπουργός της Κυβέρνησης είχε μετακινήσει ποσό ύψους 300.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Εάν οι κατηγορίες ευσταθούν και ο πρόεδρος της Κύπρου δεν καταφέρει να τις αντικρούσει πειστικά τότε είναι σίγουρο πως οδηγούμαστε σε κατακλυσμιαίες πολιτικές εξελίξεις στην Μεγαλόνησο, εξελίξεις που μπορεί να φτάνουν έως και στην παραίτηση του προέδρου και τη διενέργεια νέων εκλογών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κωνσταντίνος
31-03-13, 15:26
ενα ενδιαφερον βιντεο
πολυ αποκρυφισμος ομως
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD%C F%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF

Συμβουλή : Φιλτράρετε τις πηγές των πληροφοριών σας. Ειδικά το defence.net είναι απο τα γελοιωδέστερα.
Κλασσικό άρθρο τους :ΠΡΑΒΔΑ: Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό έθνος !
Ο αρθρογράφος της ρωσικής εφημερίδας στις αρχές του 2012 επιχείρησε μια πρόβλεψη για διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και για την Τουρκία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα είναι τα «ψωμιά» της Τουρκικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς τα νεοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
«Αυτός ο χρόνος θα φέρει την Τουρκία στον τελευταίο της πόλεμο. Στην κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται ο ισλαμιστής δημαγωγός Ερντογάν.
Θα σχηματίσει μία στενή συμμαχία με την Αίγυπτο και θα υποστηρίξει τους Σύρους, ισλαμιστές, σουνίτες αντικαθεστωτικούς. Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να ενδυθεί το μανδύα του 'νέου σουλτάνου' και θα εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, την Ελλάδα και την Κύπρο, τραβώντας την Τουρκία σε ένα πόλεμο που δεν θα κερδίσει.
Μέχρι το τέλος του 2013, η Τουρκία θα έχει ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας, θα είναι ένα νεκρό έθνος», καταλήγει το δημοσίευμα.
Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω ;....

nikos1400
31-03-13, 16:24
Συμβουλή : Φιλτράρετε τις πηγές των πληροφοριών σας. Ειδικά το defence.net είναι απο τα γελοιωδέστερα.
Κλασσικό άρθρο τους :

Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω ;....

ε, ακομα Απριλης ειναι....
:D:D

Kostas_1
31-03-13, 17:59
Εχει δικιο ο Κωνσταντινος. Θελει πολυ φιλτραρισμα. Ακομη και οι σωστες πληροφορίες-ειδησεις του, εχουν τρελλη υπερβολη.

Monsta
31-03-13, 19:51
παραλία Βούλας.

Όχι Ασπεν τα Καλάβρυτα.
Όχι Λας Βέγκας το Λουτράκι.
Όχι Wall Street η Σοφοκλέους.
Όχι Μπελούτσι η Νοταρά.
Όχι Ριβιέρα, μόνο γραβιέρα.

Όχι Όχι Όχι Όχι Όχι ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

κρετίνοι κομμούνες.

Monsta
31-03-13, 19:53
Οχι καλά ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

Stathis
31-03-13, 19:58
Ζωα...

Monsta
31-03-13, 20:29
Αυτή η ανάπτυξη είναι και η μοναδική που μας αξίζει.

Stathis
31-03-13, 20:32
Μην αντιστραφει η πινακιδα φοβαμαι και γραφουν ГРЕЧЕСКИЙ στη ρωσια...

bill_m3
31-03-13, 20:35
Πολύ παλιό αυτό με την ρωσίδα, το είχαμε σχολιάσει γιατί είναι στα Τρίκαλα, έκλεισε και αυτό........

Stathis
31-03-13, 20:42
Περασμενα μεγαλεια, ε βασιλη?
Χαχαχαχαχαχαχα

gant
31-03-13, 21:10
Όποια κ@υφάλα, πάντως τολμήσει να αγγίξει την μαρίνα της Αρετσούς, θα καεί το πελεκούδι. Οι Καλαμαριώτες είναι αποφασισμένοι. :warriorsmiley::warriorsmiley::warriorsmiley:

Stathis
31-03-13, 21:16
Ολοι αποφασισμενοι ειναι ζορζ, γι αυτο χρωσταμε 300 δις.

gant
31-03-13, 21:20
Ολοι αποφασισμενοι ειναι ζορζ, γι αυτο χρωσταμε 300 δις.

Τα 300 δις να τα βρούν απ αυτούς που τα έφαγαν και απ αυτούς που τα χρωστάνε. Όχι απ την παραλία που κάνει την βόλτα του ο κόσμος με τα παιδάκια του. :original:

Thomelef
31-03-13, 21:35
μετά απο πολλά χρόνια πέρυσι πήγαμε μια βόλτα στην πλαζ με την μικρή, και πραγματικά έπαθα την πλάκα μου απο την παρακμή...

τα κτίρια και τα πάντα, ήταν τα ίδια απο την δεκαετία του 90, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι γτπκ...χωρίς κόσμο, και υπήρχε ουρά, ενώ μεσα τρία άτομα για να εξυπηρετούν, ενώ πιο πίσω άλλα τρία. ότι να'ναι.

μιλάμε για μέρος, το οποίο το έχουν αφήσει να σαπίζει στην τύχη του οι άχρηστοι, ενώ θα μπορούσε να κόβει ΤΑ λεφτά...

gant
31-03-13, 22:00
μετά απο πολλά χρόνια πέρυσι πήγαμε μια βόλτα στην πλαζ με την μικρή, και πραγματικά έπαθα την πλάκα μου απο την παρακμή...

τα κτίρια και τα πάντα, ήταν τα ίδια απο την δεκαετία του 90, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι γτπκ...χωρίς κόσμο, και υπήρχε ουρά, ενώ μεσα τρία άτομα για να εξυπηρετούν, ενώ πιο πίσω άλλα τρία. ότι να'ναι.

μιλάμε για μέρος, το οποίο το έχουν αφήσει να σαπίζει στην τύχη του οι άχρηστοι, ενώ θα μπορούσε να κόβει ΤΑ λεφτά...

Μια διόρθωση Τομ. Τα κτίρια είναι απ τις αρχές της δεκαετίας του 70. Πραγματικά αφημένα στην τύχη τους, τα έφαγαν η αρμύρα και οι αέρηδες. :ranting2:

Thomelef
31-03-13, 22:11
ξέρω ότι είναι απο τόσο παλιά, απλά εγώ τα ξέρω λίγο πριν το 90 που πηγαίναμε με τους γονεις μου κάθε παρασκευή και περνούσαμε πολύ ωραία.

είναι κρίμα ένας τέτοιος χώρος ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ να μένει και να σαπίζει έτσι. τουλάχιστον αν υπήρχε ρε παιδι μου λίγη εξυπηρέτηση για να μπορούσε κάπως να διορθώνει την κατάσταση, αλλά δυστηχώς εκεί είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. πας για να πάρεις έναν καφέ, και είναι λες και έχεις πάει να στηθεί στην ουρά του ΙΚΑ.

στις πλαστικές καρέκλες σιχαίνεσαι να κάτσεις, στην κυριολεξία, ενώ έχουν και κάποιες απο εκείνες τις παλιές τις μεταλικές με το πλαστικό κορδόνι που είναι τυλιγμένο, στην κυριολεξία σκουριασμένες.

γενικά αν θέλει κάποιος να δεί τι πάει να πεί φτώχια και παρακμή, είναι το ιδανικό μέρος για να επισκευτεί κάποιος.

Stathis
31-03-13, 22:12
μετά απο πολλά χρόνια πέρυσι πήγαμε μια βόλτα στην πλαζ με την μικρή, και πραγματικά έπαθα την πλάκα μου απο την παρακμή...

τα κτίρια και τα πάντα, ήταν τα ίδια απο την δεκαετία του 90, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι γτπκ...χωρίς κόσμο, και υπήρχε ουρά, ενώ μεσα τρία άτομα για να εξυπηρετούν, ενώ πιο πίσω άλλα τρία. ότι να'ναι.

μιλάμε για μέρος, το οποίο το έχουν αφήσει να σαπίζει στην τύχη του οι άχρηστοι, ενώ θα μπορούσε να κόβει ΤΑ λεφτά...


Μια διόρθωση Τομ. Τα κτίρια είναι απ τις αρχές της δεκαετίας του 70. Πραγματικά αφημένα στην τύχη τους, τα έφαγαν η αρμύρα και οι αέρηδες. :ranting2:

οι κατοικοι ομως ειναι αποφασισμενοι!!! :thumbsup:
καμια κουφ@λα καπιταλας δεν θα κερδισει απο την παραλια τους!

δεν πειραζει, καντε βολτα τα παιδια σας στην παρακμη, αφου το πηρανε αποφαση οι περισσοτεροι, τι αλλο να κανετε...

gant
31-03-13, 22:25
Eτσι ακριβώς. Οι μεταξωτοί κώλοι θέλουν και μεταξωτά βρακιά, εδώ οι κάτοικοι βολεύονται και έτσι, τους ενοχλεί σίγουρα, αλλά την βολτίτσα τους ΜΠΟΡΟΥΝ και την κάνουν.:original:

Thomelef
31-03-13, 22:35
μα το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν απολαμβάνουμε κάτι, το οποίο στο παρελθόν ήταν πραγματική απόλαυση.

το αν τα πάρει κάποια εταιρεία για να τα αξιοποιήσει, γιατί πρέπει ντε και καλά να μην τα ευχαριστιομαστε και εμείς???

τι είναι αυτή η προκατάληψη τέλος πάντων???αφήνουμε να σαπίζουν όλα αυτά τα μερη και εμείς πετάμε ακόμα αετό...

τα ίδια λέγαμε κάποια στιγμή για τα ξενια. να τα αφήσουμε και εκείνα να σαπίζουν, για να μην πηγαίνουν οι ματσό???

gant
31-03-13, 23:02
μα το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν απολαμβάνουμε κάτι, το οποίο στο παρελθόν ήταν πραγματική απόλαυση.

το αν τα πάρει κάποια εταιρεία για να τα αξιοποιήσει, γιατί πρέπει ντε και καλά να μην τα ευχαριστιομαστε και εμείς???

τι είναι αυτή η προκατάληψη τέλος πάντων???αφήνουμε να σαπίζουν όλα αυτά τα μερη και εμείς πετάμε ακόμα αετό...

τα ίδια λέγαμε κάποια στιγμή για τα ξενια. να τα αφήσουμε και εκείνα να σαπίζουν, για να μην πηγαίνουν οι ματσό???

Τα Ξενία ήταν ξενοδοχεία, δεν ήταν δημόσιοι χώροι αναψυχής.
Η μαρίνα είναι μια χαρά και οι προβλήτες είναι σύγχρονες και το πάρκο αρκετά φροντισμένο και καθαρό. Ο ελλιμενισμός αφήνει αρκετά χρήματα και οι τιμές απ ότι ακούω αρκετά ανεβασμένες. Υπάρχει μπάρα για τα αυτοκίνητα που μπαίνουν, αλλά σαν περιπατητής μπαίνεις ελεύθερα.
Δεν καταλαβαίνω τι ανάπτυξη θα υπάρξει παραπάνω, εκτός αν και εννοoύμε είσοδο με control face η κάρτα vip.
Τώρα οι εγκαταστάσεις της παλιάς πλαζ, ρημάζουν αφότου έκλεισε εδώ και δεκαετίες λόγω μολυσμένης θάλασσας. Σαν φυσικό χώρο του δήμου, τον παραχώρησε το κράτος σε αυτόν με το αζημίωτο, αλλά απαγορεύοντας τον να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση. Κάθε καλοκαίρι ανοίγει το αναψυκτήριο για 3-4 μήνες κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού και λογικό είναι να έχει πλαστικές καρέκλες μια και ο αριθμός τους δεν είναι ευκαταφρόνητος
Στον ίδιο δε χώρο πάλι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ανθεστήρια, γιορτή μπύρας και άλλα events.
Όλα αυτά δεν θέλει να στερηθεί ο κόσμος.

Monsta
01-04-13, 00:05
Εξαιρετικό!
Η Ωραία Ελένη και η αποτυχία μας


http://http://www.protagon.gr/resources/2013-03/antoniadou1-thumb-large.jpg

Κάθε φορά που διαβάζω μια διάκριση κάποιου Έλληνα στο εξωτερικό, είναι φυσικό να χαίρομαι. Δεν αισθάνομαι, βέβαια, την ίδια ικανοποίηση με τον Ελβετό, τον Αμερικανό ή τον Άγγλο. Εκείνοι μπορεί να είναι περήφανοι για τους συλλογικούς μηχανισμούς αριστείας της κοινωνίας τους, ενώ εγώ για την αποθέωση της «πεφωτισμένης ατομικότητας», που συνεχίζει να ωθεί τους Έλληνες στους παγκόσμιους αστερισμούς των αρίστων.

Μια ωραία Ελένη -αυτός ο τόπος έχει πάντα μια ωραία Ελένη- από τη Θεσσαλονίκη, εμπνεύστηκε μία πρωτότυπη επιστημονική ιδέα, επέλεξε ένα νεοσύστατο τμήμα σε ένα επαρχιακό πανεπιστήμιο, έφυγε έξω για μεταπτυχιακό, έγινε πρωτοπόρος σε ιατρική έρευνα, άρχισε να σώζει ζωές και μετρά, πλέον, στην Αμερική εννέα υποτροφίες για το διδακτορικό της. Η Ελένη είναι η γυναίκα-επιστήμονας της χρονιάς στη Βρετανία.

Για όποιον παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις που αφορούν στο χώρο της Παιδείας, είναι πλέον σαφής η αύξηση των βραβεύσεων Ελλήνων μαθητών, φοιτητών και νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Δεν πρόκειται όμως για καμία επανάσταση στην ελληνική εκπαίδευση. Αντίθετα, τα ποσοστά του ΟΟΣΑ, για τον μέσο όρο των Ελλήνων μαθητών, μας κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις. Δυστυχώς, επιμένουμε ακόμα στο αποτυχημένο μοντέλο της «εθνικής αγωγής». Γι΄ αυτό και ο μέσος όρος είναι θλιβερός. Από κεκτημένη ταχύτητα, τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να ξεφύγουν από την εποχή του Ζαμπέλιου και του Παπαρρηγόπουλου, εμπνευστών του "ελληνοχριστιανικού πολιτισμού". Και είναι πραγματικά τραγικό, ολόκληρος ο δυτικός κόσμος να είναι «ελληνικός» κι εμείς να μένουμε κολλημένοι σε ένα αναχρονιστικό δόγμα συντηρητισμού και μίζερου λαικισμού. Θλιβερά δείγματα είναι η κιτς εικόνα του αγιασμού με τον διευθυντή του σχολείου ανάμεσα στον πολιτικάντη δήμαρχο και τον παπά, οι καθημερινές προσευχές, οι παρελάσεις, οι επέτειοι, η μονοδιάστατη διδασκαλία του παρελθόντος και η κάθετη, παθητική, γλωσσική αγωγή.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αυτό τον απαράδεκτο μέσο όρο που πατώνει στις διεθνείς έρευνες. Από την άλλη όμως, το φαινόμενο των διακρίσεων για τους άριστους, δείχνει μια δυναμική εξωστρέφεια των εξατομικευμένων περιπτώσεων. Η επικοινωνία με τον υπόλοιπο πλανήτη είναι πλέον άμεση, στα σχολεία εμφανίζονται όλο και περισσότεροι νέοι καθηγητές με όραμα και διάθεση, οι οικογένειες των μαθητών αναζητούν πιο πολλές διεξόδους σε άλλες ανοιχτές κοινωνίες, τα ευρωπαϊκά προγράμματα αυξάνονται και η διάθεση των ικανών για δημιουργία πολλαπλασιάζεται από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Με λίγα λόγια, έξω από το πρόγραμμα του σχολείου και συνήθως εκτός Ελλάδας, βρίσκονται άπειρα κίνητρα καταξίωσης και δημιουργίας που ο νέος άνθρωπος τα βρίσκει πολύ ευκολότερα και τα εκμεταλλεύεται.

Τι να το κάνεις, όμως; Πόσο άδικο είναι να ζεις σ΄ έναν τόσο όμορφο τόπο σαν τον δικό μας και να σ΄ αρνιέται τη δημιουργία! Δεν είναι τρελό να ψάχνεσαι σε τόσα ανήλιαγα μέρη του πλανήτη να βρεις διέξοδο στα όνειρά σου, αφήνοντας πίσω τον δικό σου παράδεισο; Είμαι πλέον πεπεισμένος πως αν δεν επαναπροσδιορίσουμε τι ακριβώς είναι Έλληνας, θα περάσουν πολλές δεκαετίες ακόμα μέχρι να «ενωθούμε» με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρουμε μαγιά από τόσα σημαντικά, σύγχρονα πρόσωπα που διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάμε στους Αρχαίους για να ξαναφτιάξουμε τον Έλληνα, εδώ τον έχουμε. Ας διακρίνουμε την ελεύθερη σκέψη, την εξωστρέφεια, την αναζήτηση του καινούριου, τη δημιουργικότητα, την κατάφαση στη ζωή, την έρευνα, την παραγωγικότητα στην οικονομία και, πάνω απ΄ όλα, την οικουμενική συνείδηση! Όλοι οι σπουδαίοι πολιτισμοί στήθηκαν πάνω στην οικουμενικότητα και πολύ περισσότερο ο ελληνικός. Πώς γίνεται αυτό να μην το καταλαβαίνουμε;

Αυτή η συζήτηση κάποτε πρέπει να αρχίσει. Βιώνουμε μια τεράστια πολιτισμική κρίση και δεν καταλαβαίνουμε ότι οι ρίζες της βρίσκονται στην «εθνικολαϊκιστική» μας μιζέρια. Από τη μία σπεύδει να μας διδάξει ιστορία η Χρυσή Αυγή κι από την άλλη η ανεύθυνη Αριστερά αποθεώνει τον συντηρητισμό, με την ταξική καπηλεία της εθνικής συνείδησης.

Χρειαζόμαστε μια μεγάλη ανάταση στα ελληνικά σχολεία και στα πανεπιστήμια. Καμία διεθνής διάκριση δεν είναι αυτοσκοπός. Το ζήτημα είναι να φτιάξουμε έναν όμορφο, γενναίο και έξυπνο εκπαιδευτικό κόσμο, γεμάτο εργαστήρια, εταιρείες έρευνας και τεχνολογίας, καινοτομίες, κλασικές σπουδές, διαγωνισμούς, όπου θα βρίσκουμε χιλιάδες ευκαιρίες για να αισθανόμαστε γεμάτοι και όμορφοι. Θέλουμε πολλά δημιουργικά κίνητρα για να χαρούμε αυτόν τον ήλιο, το απέραντο γαλάζιο και τη βαθιά πολιτιστική μας συνείδηση. Δεν έχει νόημα να κυνηγάμε τη ζωή μας χωρίς ευθύνη, σε αδειανά πουκάμισα και «τρωικές Ελένες». Κάθε αληθινή Ελένη, σαν την ωραία Ελένη Αντωνιάδου της ΝΑSΑ Αcademy, τη θέλουμε κοντά μας. Γιατί οτιδήποτε ελληνικό υπήρξε σ΄ αυτόν τον κόσμο ήταν δυνατό, ωραίο και πάντα οικουμενικό.http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.paideia&id=23309

Monsta
01-04-13, 00:18
Ωραίο το ρεπορτάζ του αντ1 για τις Σκουριές απόψε. Εβαλε τους δήθεν 'επαναστάτες' στη θέση τους. Άντε στα λαγούμια σας σκουλήκια.

gant
01-04-13, 00:39
Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα. :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Monsta
01-04-13, 08:31
ALERT !!!!!!!!!

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση και νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Τσίπρας.

katsaraios
01-04-13, 08:59
Γιωργο (GANT) θα ερθει καμια εταιρεια με 1 χιλιαρικο κεφαλαιο να αναλαβει την "αναπτυξη" :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:\

και μετα πουλημα στους μεμετηδες thumb

Bazil Van Sinner
01-04-13, 09:06
ALERT !!!!!!!!!

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση και νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Τσίπρας.


....ωραια αστεια κανεις τυπε :hystericalbs1: :hystericalbs1:

..ετσι και το δεις να ζωντανευει ομως :th_Laie_67-1:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
01-04-13, 13:45
Νεκρός ανασύρθηκε κάτω από τον συρμό του μετρό ο 50χρονος άνδρας που έπεσε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στις ράγες στο σταθμό των Αμπελοκήπων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Κλειστοί είναι οι σταθμοί Πανόρμου, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη και το Μετρό φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Πηγή: www.lifo.gr

κριμα........

hades7
01-04-13, 13:48
Νεκρός ανασύρθηκε κάτω από τον συρμό του μετρό ο 50χρονος άνδρας που έπεσε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στις ράγες στο σταθμό των Αμπελοκήπων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Κλειστοί είναι οι σταθμοί Πανόρμου, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη και το Μετρό φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Πηγή: www.lifo.gr

κριμα........ :doh:

Monsta
01-04-13, 13:57
....ωραια αστεια κανεις τυπε :hystericalbs1: :hystericalbs1:

..ετσι και το δεις να ζωντανευει ομως :th_Laie_67-1:


Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνει. Ευτυχώς θα είμαι πολύ μακριά. ;)

Monsta
01-04-13, 14:44
Στο newsbomb...

"Νέα μέτρα θέλει η Τρόικα - στο τραπέζι και πάλι οι απολύσεις."


κράτα γερά Τρόικα λέμε.

Monsta
01-04-13, 14:52
Ομολογώ πάντως ότι η σημερινή δήλωση του Τσίμπλα με εξέπληξε. Δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο επικεφαλής ενός κόμματος που λατρεύει τόσο το κρατισμό, θα έλεγε ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο ιδιωτικός τομέας να πληρώνει μονομερώς τη κρίση και ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να απολυθούν μη αποδοτικοί δημόσιοι υπάλληλοι !!!!!!!!

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα θετικό βήμα κι ελπίζω να συνεχίσει έτσι. thumb
Siiiiiiike.:hystericalbs1:

Bitz
01-04-13, 15:33
Δηλωση...Κωλοτουμπα Νο 14.

Thomelef
01-04-13, 15:33
Στο newsbomb...

"Νέα μέτρα θέλει η Τρόικα - στο τραπέζι και πάλι οι απολύσεις."


κράτα γερά Τρόικα λέμε.

αυτό μαζί με τις επιστροφές φπα και λοιπά χρωστούμενα σε ιδιώτες είναι τα πρώτα θέματα που απασχολούν τους ξένους, έτσι ώστε να πορέσει το πρόγραμμα έστω και λίγο να μπεί εντός τροχιάς...

δυστηχώς δεν το βλέπω...

STREETRACING
01-04-13, 15:55
προυποθεση για το επιδομα ανεργιας ελευθερων επαγγελματιων, να εχεις ξοφλησει πληρως τον οαεε
εδω γελαμε.........

Thomelef
01-04-13, 16:31
Γενικη προυποθεση για εναν ελευθερο επαγγελματια που θελει να κανει διακοπη, ειναι να μηβ χρωσταει πουθενα...

Παντως, οκ μερικα πραγματα τα καταλαβαινω. Με ολεες αυτες τισ τονγκες των επιταγων που εκτροχιασαν την αγορα σε χρονο ντε τε, δεν θα λογοδοτησει κανεις ρε γμτ...μεχρι στιγμης μονο οσοι την φαγανε πληρωσανε το μαρμαρο...

Με τα αλλα τα τσιπλακια που εκοβαν χαρτακια και τρωγανε το χρημα φρεσκο σαν τα ψαρια, τι θα γινει???

STREETRACING
01-04-13, 16:52
Γενικη προυποθεση για εναν ελευθερο επαγγελματια που θελει να κανει διακοπη, ειναι να μηβ χρωσταει πουθενα...

Παντως, οκ μερικα πραγματα τα καταλαβαινω. Με ολεες αυτες τισ τονγκες των επιταγων που εκτροχιασαν την αγορα σε χρονο ντε τε, δεν θα λογοδοτησει κανεις ρε γμτ...μεχρι στιγμης μονο οσοι την φαγανε πληρωσανε το μαρμαρο...

Με τα αλλα τα τσιπλακια που εκοβαν χαρτακια και τρωγανε το χρημα φρεσκο σαν τα ψαρια, τι θα γινει???
διακοπη στην εφορια κανεις
διακοπη στον οαεε κανεις κ χωρις να εχεις εξοφλησει πληρωσ,απλα κανεις ρυθμιση .
το επιδομα να δω ποιος θα παρει με τετοια προυποθεση...

giannis_compact
01-04-13, 17:07
Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.
Στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!


πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/293616/erhetai-foros-polyteleias-kai-gia-ta-mikromesaia-ih

Monsta
01-04-13, 17:28
Οχι Ριβιέρα ο Σαρωνικός.
Όχι έξυπνος ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ.
Όχι πλούσιος ο μπατίρης.

Monsta
01-04-13, 17:35
"Μπορούμε δε μπορούμε θα επαναφέρουμε το κατώτατο μισθό". :th_Laie_67-1:

Πάει το τερμάτισε.

http://http://www.iefimerida.gr/news/97874/τσίπρας-μπορούμε-δεν-μπορούμε-θα-επαναφέρουμε-τον-κατώτατο-μισθό

S8N
01-04-13, 17:40
Σήμερα άκουσα μια ευχάριστη είδηση, η οποία απετέλεσε σταγόνα αισιοδοξίας στον ωκεανό των κακών ειδήσεων και των προβλημάτων που μας κατακλύζουν.

Άκουσα λοιπόν ότι έκλεισαν 28.000 επιχειρήσεις αλλά άνοιξαν 31.000 νέες*! Το χρονικό διάστημα στο οποίο συνέβη αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός μου διέφυγε, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι χάρηκα τόσο που πήγα κι έβαλα 50 ευρώ σε βενζίνη, σίγουρος ότι μέσα στις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και ώρες, θα μοχλευθούν στην πραγματική οικονομία και θα μου επιστραφούν στο πολλαπλάσιο.

Γιούπι λοιπόν! Έρχεται η ανάπτυξη! Το έλεγε από τον Σεπτέμβρη του 2010 ο Παπαναστασίου και κανείς δεν τον πίστευε. Κι ο ίδιος ο Καραμανλής είχε τονίσει το 2009 ότι 'ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα'. Ήταν πολύ μπροστά, λέμε, ο άνθρωπος. Γι' αυτό τον είχα ψηφίσει κι εγώ. Γι' αυτό και γιατί είδα ένα όνειρο ότι ήμουν στην ομάδα του στο Ρουκ Ζουκ και κέρδισα lap dance και μασάζ με τη Μαίρη Μηλιαρέση.

Πόσες φορές λέτε να μοχλευθούν αυτά τα 50 ευρώ βρε παιδιά? Μήπως να τα φέρουν με κοντέινερ, όπως στην Κύπρο? Τελικά όλο αυτό είναι υπόθεση υπερφυσική? Γιατί ο παππούς μου έλεγε πως για να πάρεις σ' αυτή τη ζωή πρέπει να δώσεις. Εσείς τι λέτε? Μήπως ανέπνευσα πολύ γύρη πεύκων, γιατί νιώθω μια ευεξία. Anyone? Anyone? Bueler? Bueler? Bueler? Bueler?
(*) Έκλεισαν επιχειρήσεις όπως ΑΓΕΤ Ηρακλής, Michelin, DELICA, κλπ και άνοιξαν καφετέριες, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα και μπουγατσοπωλεία.

Monsta
01-04-13, 17:49
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ

Ο Κασιδιάρης ζήτησε συγγνώμη από Κανέλλη & Δούρου και σε λίγο συναντώνται οι τρεις τους για καφέ στα Εξάρχεια.

S8N
01-04-13, 17:52
Volkswagen: Αύξηση προσωπικού κατά 20% μέχρι το 2018

http://www.zougla.gr/money/article/volkswagen-afksisi-prosopikou-kata-20-mexri-to-2018

Δε φτάνει που μια μέρα θα τα οδηγούμε, θα τα φτιάχουμε κιόλας.

Monsta
01-04-13, 19:11
Γιατί η Κύπρος θα ανακάμψει, ενώ η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τους Δ.Υ.


Πακέτο μέτρων 12 σημείων φέρνει ο Αναστασιάδης

http://olympia.gr/2013/03/31/πακέτο-μέτρων-12-σημείων-φέρνει-ο-αναστα/

Nino
01-04-13, 19:23
Σήμερα άκουσα μια ευχάριστη είδηση, η οποία απετέλεσε σταγόνα αισιοδοξίας στον ωκεανό των κακών ειδήσεων και των προβλημάτων που μας κατακλύζουν.

Άκουσα λοιπόν ότι έκλεισαν 28.000 επιχειρήσεις αλλά άνοιξαν 31.000 νέες*! Το χρονικό διάστημα στο οποίο συνέβη αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός μου διέφυγε, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι χάρηκα τόσο που πήγα κι έβαλα 50 ευρώ σε βενζίνη, σίγουρος ότι μέσα στις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και ώρες, θα μοχλευθούν στην πραγματική οικονομία και θα μου επιστραφούν στο πολλαπλάσιο.

Γιούπι λοιπόν! Έρχεται η ανάπτυξη! Το έλεγε από τον Σεπτέμβρη του 2010 ο Παπαναστασίου και κανείς δεν τον πίστευε. Κι ο ίδιος ο Καραμανλής είχε τονίσει το 2009 ότι 'ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα'. Ήταν πολύ μπροστά, λέμε, ο άνθρωπος. Γι' αυτό τον είχα ψηφίσει κι εγώ. Γι' αυτό και γιατί είδα ένα όνειρο ότι ήμουν στην ομάδα του στο Ρουκ Ζουκ και κέρδισα lap dance και μασάζ με τη Μαίρη Μηλιαρέση.

Πόσες φορές λέτε να μοχλευθούν αυτά τα 50 ευρώ βρε παιδιά? Μήπως να τα φέρουν με κοντέινερ, όπως στην Κύπρο? Τελικά όλο αυτό είναι υπόθεση υπερφυσική? Γιατί ο παππούς μου έλεγε πως για να πάρεις σ' αυτή τη ζωή πρέπει να δώσεις. Εσείς τι λέτε? Μήπως ανέπνευσα πολύ γύρη πεύκων, γιατί νιώθω μια ευεξία. Anyone? Anyone? Bueler? Bueler? Bueler? Bueler?
(*) Έκλεισαν επιχειρήσεις όπως ΑΓΕΤ Ηρακλής, Michelin, DELICA, κλπ και άνοιξαν καφετέριες, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα και μπουγατσοπωλεία.

:original::original:
αντε και στο πρωτογενες πλεονασμα, ανοιξε κανα σεντουκι γιατι το χρημα ερχεται....
οτι μαζι ερχεται και το μνημονιο στη κυπρο μαλλον συμπτωση ειναι:whistle:

http://www.newmoney.gr/article/7362/vroytsis-perissoteres-oi-proslipseis-martio-apoklimakonetai-i-anergia

Thomelef
01-04-13, 20:23
πάντως ρε παιδιά, μεγαλύτερη απόλαυση απο το να σε παίρνουν απο απόκρυψη και όταν το σηκώνεις να ακούς την φωνή ανθρώπου που σε έχει καρφώσει σχεδόν μισή κατοστάδα, δεν υπάρχει...

η μεγαλύτερη κ@υλ@ δε, είναι ότι ενώ πρίν ενάμιση χρόνο σου έλεγε ότι θα του κλάσεις τα @@ και χίλια δυο άλλα όμορφα πράγματα, επειδή του ζήτησες να σου τακτοποιήσει τις σφραγισμένες επιταγές του που εσύ σαν μλκς έτρεχες για πλερώσεις, τώρα σε παίρνει τηλ για να τα βρείτε επειδή τον έχεις στριμώξει τόσο άσχημα, που μόνος χαμένος θα βγεί...

τι ωραία...τώρα μαγκάκι σκατόβλαχε θα δείς πόσο μυρίζει και πόσο δυνατή είναι η κλανιά μου...

ποντίκια. με μια εκθεσούλα και ένα εργαστηριάκι μας το παίζατε και ιστορία...

STREETRACING
01-04-13, 22:56
Καλα κάνεις.
Πολλοί δεν πανε δικαστικά και τα χαρίζουν
Αλλα όχι ρε ,
Θα τα πάρω κάποια στιγμή αν φυσικά έχεις κάτι απο πίσω.

Monsta
02-04-13, 09:42
......

"Η κυβέρνηση προϋπολόγιζε πως με την αύξηση του ειδικού φόρου θα εισέπραττε περί τα 500 εκατ. ευρώ περισσότερα προκειμένου να καλύψει κάποια μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και έτσι να καταφέρει να συνεχίσει να πληρώνει τους αργόσχολους πελάτες της κομματοκρατίας στο δημόσιο που καταδυναστεύουν τον τόπο ως στρατός κατοχής."

.......
Σύντροφοι" αρμενίζετε στραβά...Ο Χειμώνας που πέρασε ήταν από τους πλέον δύσκολους των τελευταίων πολλών δεκαετιών και ας ήταν συγκριτικά ήπιος.

Πολλά βράδια ο ουρανός της Αθήνας έμοιαζε με ουρανό τριτοκοσμικής πόλης, για την ακρίβεια με τον ουρανό πάνω από φαβέλες όπου καίγεται ό,τι δει για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω της αύξησης της φορολογίας σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων στέρησε από πολλά νοικοκυριά την δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Οι ξυλέμποροι έκαναν χρυσές δουλειές ενώ πολλοί ξέθαψαν παλιές ξυλόσομπες από τις αποθήκες. Άλλοι έκαιγαν παράγωγα ξυλείας εμποτισμένα με χημικά, δημιουργώντας τοξικό νέφος. Κάποιοι πέθαναν από το μονοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνουν τα αυτοσχέδια μαγκάλια. Άλλοι λιάνιζαν τα περιαστικά δάση και τα δένδρα των αστικών αλσυλλίων.

Όλα αυτά για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και για να εξασφαλίσει η κυβέρνηση περίπου 40 εκατ. ευρώ περισσότερα στον προϋπολογισμό από την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης.

Εσοδα 40 εκατ. επιπλέον αντιστοιχούν σε κάτι λιγότερο από 4 ευρώ κατά κεφαλήν συμμετοχή του πληθυσμού της Ελλάδας, αν αυτός προσεγγίζει τα 11 εκατ. κατοίκους.

Για 4 ευρώ το κεφάλι ή 16 το τετραμελές νοικοκυριό σε ετήσια βάση πάγωσε η Βόρεια Ελλάδα και η Αθήνα μετεβλήθη σε θάλαμο αερίων. Άνθρωποι καήκαν από πυρκαγιές και άλλοι απεβίωσαν από εισπνοές μονοξειδίου. Πολύ μεγαλύτερος αριθμός επιβάρυνε το αναπνευστικό από τις αναθυμιάσεις χημικών που περιέχουν τα βερνίκια και τα χρώματα της ξυλείας και των παραγώγων της.

Η κυβέρνηση προϋπολόγιζε πως με την αύξηση του ειδικού φόρου θα εισέπραττε περί τα 500 εκατ. ευρώ περισσότερα προκειμένου να καλύψει κάποια μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και έτσι να καταφέρει να συνεχίσει να πληρώνει τους αργόσχολους πελάτες της κομματοκρατίας στο δημόσιο που καταδυναστεύουν τον τόπο ως στρατός κατοχής.

Υπολόγιζε δηλαδή να υφαρπάξει, μεταξύ των άλλων που αρπάζει, περί τα 50 ευρώ από κάθε κάτοικο που αναπνέει σΆ αυτή τη χώρα και κατάφερε να αρπάξει περί τα 4 ευρώ.

Αν συνεχίσουν με τον ίδιο, σοβιετικής έμπνευσης και πρακτικής, τρόπο να κυνηγούν τον πλούτο πλήττοντας τους φτωχούς, θα πρέπει του χρόνου να υπερδεκαπλασιάσουν το φόρο προκειμένου να συμπληρώσουν τα 500 εκατ. που είχαν αρχικώς ως στόχο.

Είναι βέβαιο όμως πως αν το πράξουν, του χρόνου θα πετύχουν να συγκεντρώσουν από τον ειδικό φόρο ένα κλάσμα των φετινών εσόδων. Μόνο κάποιος εμίρης στα ιδιωτικά του νησιά και κάποιοι όμοιοί του θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο για θέρμανση, οι υπόλοιποι ούτε για εντριβές.

Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Υγείας θα χρειαστεί να αυξήσει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών παρενεργειών της καύσης ακατάλληλων υλικών. «Σύντροφοι» τα ίδια έκαναν και ο Τσαουσέσκου με το Μπρέζνιεφ και τα είδατε τα αποτελέσματα.

Αν τους έχει μείνει ελάχιστος κοινός νους εκεί στην κυβέρνηση, του χρόνου θα μειώσουν στο μισό τον ειδικό φόρο και τον επόμενο θα τον μειώσουν πάλι στο μισό, εξισώνοντας προς τα κάτω τον φόρο κατανάλωσης μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Είναι βέβαιο πως θα αυξήσουν τα έσοδα από την εξάλειψη της λαθρεμπορίας, από την αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου αλλά κυρίως και την ώθηση που θα δώσει στην οικονομική δραστηριότητα το φθηνότερο πετρέλαιο.

Αν έχουν περισσότερο κοινό νου θα μειώσουν τη φορολογία τόσο στην κατανάλωση, όσο στο εισόδημα, στα ακίνητα αλλά και στα κέρδη των επιχειρήσεων. :whistle:

Τα μειωμένα έσοδα ας τα ισοσκελίσουν με δραστική μείωση των δαπανών του δημοσίου. :whistle:

Το δημόσιο χωρίς αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα έχει περιθώριο ένα - δυο χρόνια να απομυζά με φθίνουσα πορεία ό,τι έχει απομείνει στις τράπεζες από καταθέσεις και μετά θα καταρρεύσει παταγωδώς.

Η κυβέρνηση μοιάζει αιχμάλωτη της εκλογικής δυναμικής που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υιοθετεί πλήρως τις εξαγγελθείσες πολιτικές και πρακτικές του. Επαναλαμβάνει αυτό που συμβαίνει καθόλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης που το εκκρεμές της ιστορίας κινείται αριστερά. Η ΝΔ ξεκίνησε την μεταπολίτευση με εθνικοποιήσεις προκειμένου να ανακόψει την δυναμική του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ έκλεβε τα αιτήματα και συνθήματα της κομμουνιστικής αριστεράς προκειμένου να αθροίσει τα ποσοστά της στα δικά του. Στο τέλος φτάσαμε ένα 10% να διαμορφώνει το σύνολο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο δρόμος της εξόδου από τη χρεοκοπία περνάει από το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της κρατικής πολιτικής-συνδικαλιστικής-πελατειακής νομενκλατούρας και της κρατικοδίαιτης οικονομίας. Περνά από την μείωση των πόρων που δαπανά αντιπαραγωγικά το κράτος.

Η περίπτωση της αποτυχίας της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης να αυξήσει τα έσοδα αποτελεί άλλο ένα δείγμα του αδιεξόδου προς το οποίο συνεχίζουμε να κινούμαστε.

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1763977

m_power_lunatic
02-04-13, 10:05
πάντως ρε παιδιά, μεγαλύτερη απόλαυση απο το να σε παίρνουν απο απόκρυψη και όταν το σηκώνεις να ακούς την φωνή ανθρώπου που σε έχει καρφώσει σχεδόν μισή κατοστάδα, δεν υπάρχει...

η μεγαλύτερη κ@υλ@ δε, είναι ότι ενώ πρίν ενάμιση χρόνο σου έλεγε ότι θα του κλάσεις τα @@ και χίλια δυο άλλα όμορφα πράγματα, επειδή του ζήτησες να σου τακτοποιήσει τις σφραγισμένες επιταγές του που εσύ σαν μλκς έτρεχες για πλερώσεις, τώρα σε παίρνει τηλ για να τα βρείτε επειδή τον έχεις στριμώξει τόσο άσχημα, που μόνος χαμένος θα βγεί...

τι ωραία...τώρα μαγκάκι σκατόβλαχε θα δείς πόσο μυρίζει και πόσο δυνατή είναι η κλανιά μου...

ποντίκια. με μια εκθεσούλα και ένα εργαστηριάκι μας το παίζατε και ιστορία...

Λιωστον.....ξεσκισε τον.....
Αλλο να παρει ο αλλος να σου πει ''μαλ@κ@ δεν εχω μια,περιμενε....παρε εναντι 1000 τοσα εχω,παρε μια μηχανη,ενα αμαξι'' και αλλο θα μου κλασεις τα @.......βγαλτον στον δρομο,παρτα ολα!!!!

Monsta
02-04-13, 10:05
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/644483_585713998120595_1924902824_n.jpg

Nikos
02-04-13, 10:09
Παει και ο Κορφιατης......θεος σχωρεστον

Monsta
02-04-13, 10:09
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483177_310596262403098_1583785955_n.jpg

Monsta
02-04-13, 10:33
Τα απόβλητα του κορπορατισμού κρατάνε γερά το πανό που στη συνέχεια κρέμασαν στη παραλία της Βούλας. Ε ρε κρεμάλες που σας χρειάζονται....θα γεμίσει το Σύνταγμα λέμε.

Ηλίθια Σταλινικά απολιθώματα.Στις επάλξεις το Δίκτυο Προστασίας του Σαρωνικού

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 11:20

http://www.attikipress.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/eikones/autodioikisi/untitled%20folder/diktiosaronikou231012.jpg&width=375

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την παραλία-Να μη δοθεί μπαξίσι στην πλουτοκρατία» και «Αγώνας μαζικός, αγώνας λαϊκός για να μη γίνει Ριβιέρα ο Σαρωνικός» το «Δίκτυο Προστασίας του Σαρωνικού» συμμετείχε στην μαζική κινητοποίηση της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερα μετά την υπογραφή την περασμένη εβδομάδα του «μνημονίου συμφωνίας» μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με το οποίο, μετά από το Ελληνικό, έτοιμο για ξεπούλημα είναι και επίσημα το Καβούρι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης το πανό του Δικτύου και η προκήρυξη που μοίρασαν τα μέλη του έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους τους διαδηλωτές.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και σύμφωνα με το Δίκτυο:

«-Ήδη κατατέθηκε νέος νόμος για το ξεπούλημα του Ελληνικού

-Επικαιροποιείται η μελέτη για την εκποίηση του ΠΙΚΠΑ

-Το Μικρό Καβούρι και το νησί Φλέβες είναι έτοιμα για εκποίηση

-Οι μαρίνες της Γλυφάδας και όλη η παραλία βγαίνουν στο σφυρί

-Η πίστα της FORMULA 1 στη Δραπετσώνα αναδεικνύεται σε προτεραιότητα

-Τα σχέδια για την "αξιοποίηση" των Αλυκών στην Ανάβυσσο βγήκαν και πάλι από τα συρτάρια

-Η δημοτική αρχή του Πειραιά επιμένει στο παράνομο ξεπούλημα των παραλιών στη Φρεατίδα και τα Βοτσαλάκια,

-ενώ ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά από τις Βρυξέλες μας προκαλεί δηλώνοντας με έμφαση την επιμονή του για μετατροπή του Σαρωνικού σε Ριβιέρα».

Το «Δίκτυο Προστασίας του Σαρωνικού» καλεί σε συνάντηση την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ώστε να κατατεθούν και να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και δράσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

http://www.attikipress.gr/30836/stis-epalkseis-to-diktyo-prostasias-toy-sarwnikoy

Nino
02-04-13, 10:45
γιατι στο συνταγμα η βουλα δεν εχει πλατεια?

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Monsta
02-04-13, 11:10
γιατι στο συνταγμα η βουλα δεν εχει πλατεια?

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:


Wider public awareness. thumb

Stathis
02-04-13, 12:04
......

"Η κυβέρνηση προϋπολόγιζε πως με την αύξηση του ειδικού φόρου θα εισέπραττε περί τα 500 εκατ. ευρώ περισσότερα προκειμένου να καλύψει κάποια μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και έτσι να καταφέρει να συνεχίσει να πληρώνει τους αργόσχολους πελάτες της κομματοκρατίας στο δημόσιο που καταδυναστεύουν τον τόπο ως στρατός κατοχής."

Ο δρόμος της εξόδου από τη χρεοκοπία περνάει από το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της κρατικής πολιτικής-συνδικαλιστικής-πελατειακής νομενκλατούρας και της κρατικοδίαιτης οικονομίας. Περνά από την μείωση των πόρων που δαπανά αντιπαραγωγικά το κράτος.

.......

thumb

Monsta
02-04-13, 17:26
Έφυγε από μόνο του το ΔΝΤ στη Λετονία.


tweeting

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην Λετονία ανακοίνωσε ότι κλείνει το γραφείο και αποχωρεί. Στην έκθεσή του επισημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι βιώσιμη. Η κυβέρνηση της Λετονίας πριν από 10 ημέρες κατέθεσε επίσημο αίτημα εισόδου στην Ευρωζώνη. Για την ιστορία, η συγκεκριμένη χώρα ζήτησε τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις της εφήρμοσαν κατά γράμμα όλα όσα έπρεπε και τώρα ετοιμάζονται να μπουν στην Ευρωζώνη, έχοντας κερδίσει σε αξιοπιστία και οικονομικές δυνατότητες. Βεβαίως και δεν έγιναν ξαφνικά ο... παράδεισος. Βεβαίως και οι πολίτες της χώρας δεν τρώνε με χρυσά κουτάλια. Έκαναν όμως όλα αυτά που έπρεπε και η παρουσία του ΔΝΤ είναι πλέον περιττή... Μαθήματα από χώρες που κάποτε τις χλευάζαμε. Ηγεσίες που καθοδήγησαν τον λαό εκεί που έπρεπε, λαμβάνοντας βραχυπρόθεσμα σκληρές αποφάσεις, αλλά δημιουργώντας προοπτική για το μέλλον.

Η Ελλάδα έχει μία από τις εξής δύο επιλογές να κάνει: ή θα αναγκάσει τους Τροϊκανούς να κλείσουν τα... μαγαζιά τους ή θα κλείσουμε από μόνοι μας το μαγαζί...


Απλά πράματα...

ή είσαι ΗΓΕΤΗΣ, άρα

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ευθύνες ακόμα και για λάθη τρίτων, ενόσω εμπλέκεσαι ο ίδιος στις συνέπειες για τον πολίτη / καταναλωτή.

ή είσαι ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ, συνεπώς

ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΟΛΑ τα προσωπικά του λάθη και ευθύνες σε τρίτους, όπως για παράδειγμα, στους:

Γερμανούς
Αμερικανούς
Μασώνους
Εβραίους
Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα
και βεβαίως τη Λέσχη Μπιλ ντε Μπεργκ.

hades7
02-04-13, 17:46
Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κ. Αντώνη Σταματόπουλου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια των απεργιών του Ιανουαρίου.

«Διώκεται ποινικά μόνο ο πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Σταματόπουλος. Το έγκλημα που του αποδίδεται είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών. Ο χρόνος που το διέπραξε 7, 8 και 9.1.2013. Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου προέδρου. Διαδηλώνουμε την οργή και την αποφασιστικότητά μας να αποκρούσουμε τη δίωξη. Θεωρούμε ότι αφορά τον καθένα μας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και αποφασιστική» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
:pc1:

PANOS-E60
02-04-13, 19:52
ανοίγει πρωτη των χορό των Α.Μ.Κ. των τραπεζων η Αλφαμπανκ. Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα η Πειραιώς και τελευταία η Εθνική που έχει θεματακια να λύσει ακόμα, πριν βγει να ζητήσει από του μετόχους της 1,5 δις ευρω. :shok:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1764875

ειναι μιά πολύ κρίσιμη διαδικασία, πριν περάσουμε επιτέλους στο "αύριο" των τραπεζων και της οικονομίας. Από την επιτυχία της ή όχι, θα κριθεί αν οι τραπεζες θα μείνουν σε ιδιωτικά χέρια ή θα ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω και θα ξαναθυμηθούμε την Κτηματική, την ΕΤΒΑ,την Αγροτική και τα υπόλοιπα αλήστου μνήμης κρατικά μεγαθήρια ...

αν όλα πάνε καλά (και θα πάνε για Αλφα και Πειραώς τουλάχιστον), σε λίγους μήνες αυτές θα δανείζονται και πάλι από τις άλλες τραπεζες του εξωτερικού και η ρευστοτητα τους θα ανασανει κατα πολύ σε σχέση με σήμερα. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους μας. thumb

Moufas E46
02-04-13, 21:04
Ένας φοιτητής... τόλμησε να ζητήσει απόδειξη σε μία καφετέρια της Κομοτηνής, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Τότε όπως καταγγέλλει οι άνθρωποι της καφετέριας του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

http://www.enikos.gr/society/133699,BINTEO-Zhthse_apodeixh_kai_ton_edeira.html

tmilatos
02-04-13, 21:07
Γερμανούς
Αμερικανούς
Μασώνους
Εβραίους
Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα
και βεβαίως τη Λέσχη Μπιλ ντε Μπεργκ.

Μην ορκιζεσαι κιολας Κωστα για ολους αυτους που ανεφερες.( Εκτος απο τα ηλεκτρομαγνητικα κυματα ΜΟΝΟ).
Αν δεν στησεις το κωλ@ σε ολους αυτους τη σημερον ημερα, απλα σε εξαφανιζουν.


-Θεοφιλος-

S8N
02-04-13, 21:25
ανοίγει πρωτη των χορό των Α.Μ.Κ. των τραπεζων η Αλφαμπανκ. Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα η Πειραιώς και τελευταία η Εθνική που έχει θεματακια να λύσει ακόμα, πριν βγει να ζητήσει από του μετόχους της 1,5 δις ευρω. :shok:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1764875

ειναι μιά πολύ κρίσιμη διαδικασία, πριν περάσουμε επιτέλους στο "αύριο" των τραπεζων και της οικονομίας. Από την επιτυχία της ή όχι, θα κριθεί αν οι τραπεζες θα μείνουν σε ιδιωτικά χέρια ή θα ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω και θα ξαναθυμηθούμε την Κτηματική, την ΕΤΒΑ,την Αγροτική και τα υπόλοιπα αλήστου μνήμης κρατικά μεγαθήρια ...

αν όλα πάνε καλά (και θα πάνε για Αλφα και Πειραώς τουλάχιστον), σε λίγους μήνες αυτές θα δανείζονται και πάλι από τις άλλες τραπεζες του εξωτερικού και η ρευστοτητα τους θα ανασανει κατα πολύ σε σχέση με σήμερα. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους μας. thumb

Το ηξερα οτι θα σωθουμε! Αυριο θα ξαναβαλω βενζινη για να γιορτασω!

Stathis
02-04-13, 21:28
Εγω εβαλα χθες. 480 χιλιομετρα, 60 λιτρα.

PANOS-E60
02-04-13, 21:30
Το ηξερα οτι θα σωθουμε! Αυριο θα ξαναβαλω βενζινη για να γιορτασω!

καλου - κακού φύλαξε κανενα λίτρο να το σνιφαρουμε ... ισως και να μη σωθούμε. :original:

aristent
02-04-13, 21:42
Εγω εβαλα χθες. 480 χιλιομετρα, 60 λιτρα.

....αυξηθηκε η καταναλωση σου,ή το παταμε???:original:

Stathis
02-04-13, 22:02
Το κυκλοφορω και πολη πλεον.

S8N
02-04-13, 22:11
Πες μας που κυκλοφορεις για να φουλαρουμε με τις αναθυμιασεις σου!

A8hnaios
02-04-13, 22:16
https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/482423_561103937255929_1068024003_n.jpg

Thomelef
03-04-13, 07:33
αφού είπαμε...οι ξένοι έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν και τα εκτελεστικά όργανα είναι οι πολιτικοί.

η τρόικα αυτά βλέπει και τρίβει τα χέρια της. τα τρίβει γιατί καλοκαιράκι έρχεται, η ελλάδα φημίζεται για τους προορισμούς της, οπότε, δεν θα'ταν κακό να συνδιάσουν διακοπούλες μαζί με δουλειά...

η γερμανία επίσεις τρίβει τα χέρια της βλέπωντας την κατάσταση, αφού ξέρει ότι θα πρέπει να στείλει και άλλα λεφτά τα οποία θα αναγκαστεί να τα κόψει απο τους δικούς της φορολογούμενους.

πάντως ωραία πλάκα έχει η όλη κατάσταση και όλη η μπουρδολογία που ακούμε κάθε μέρα...εδώ ο άλλος είπε ότι ανέβηκε στα μάτια του ο βενιζέλος, επειδή λέει μαζί με τον κουβέλη αντιστέκονται για το χαράτσι...χαχαχαχαχα!!!μα πόσο μλκς μπορείς να είσαι τέλος πάντων ρεσυ έλληνα...μα πόσο πές μου.

ανέβηκε στα μάτια του ο άνθρωπος που όχι μόνο το θέσπισε, αλλά το επέβαλε ακόμα και στους άνεργους απειλώντας να τους βυθίσει στο σκοτάδι, μαζί με τουσ συνταξιούχους των 300ων ευρώ.

Ptboul
03-04-13, 08:38
H ιστορική γαλακτοβιομηχανία Αγνό νομίζω ότι πάει οριστικά για κλείσιμο :(

Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;

Konstantinos E60
03-04-13, 08:53
H ιστορική γαλακτοβιομηχανία Αγνό νομίζω ότι πάει οριστικά για κλείσιμο :(

Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;

Ναι Πάνο ισχυει. Εκτός απο την αιτηση υπαγωγης στο αρθρο 99 (αναμένεται απόφαση),τις απίστευτες οφειλές σε προμηθετές και το απλήρωτο προσωπικό εχει χασει και το παιχνίδι του φρέσκου γάλακτος. Κανείς παραγωγός της περιοχής δεν τους τροφοδοτεί πλέον.

Ptboul
03-04-13, 09:17
ΚΡΙΜΑ, την έχω συνδιάσει με τα παιδικά μου χρόνια όταν ανέβαινα επάνω και θεωρώ ότι έχει από τα πιο νόστιμα γάλατα.

Πάντα απορούσα γιατί δεν υπήρχαν οι κωδικοί της σε μεγάλα σ. μάρκετς παρά σε συνοικιακούς φούρνους (Αθήνα πχ). Πως να επιβιώσεις έτσι;

gnx
03-04-13, 09:23
αφού είπαμε...οι ξένοι έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν και τα εκτελεστικά όργανα είναι οι πολιτικοί.

η τρόικα αυτά βλέπει και τρίβει τα χέρια της. τα τρίβει γιατί καλοκαιράκι έρχεται, η ελλάδα φημίζεται για τους προορισμούς της, οπότε, δεν θα'ταν κακό να συνδιάσουν διακοπούλες μαζί με δουλειά...

η γερμανία επίσεις τρίβει τα χέρια της βλέπωντας την κατάσταση, αφού ξέρει ότι θα πρέπει να στείλει και άλλα λεφτά τα οποία θα αναγκαστεί να τα κόψει απο τους δικούς της φορολογούμενους.

πάντως ωραία πλάκα έχει η όλη κατάσταση και όλη η μπουρδολογία που ακούμε κάθε μέρα...εδώ ο άλλος είπε ότι ανέβηκε στα μάτια του ο βενιζέλος, επειδή λέει μαζί με τον κουβέλη αντιστέκονται για το χαράτσι...χαχαχαχαχα!!!μα πόσο μλκς μπορείς να είσαι τέλος πάντων ρεσυ έλληνα...μα πόσο πές μου.

ανέβηκε στα μάτια του ο άνθρωπος που όχι μόνο το θέσπισε, αλλά το επέβαλε ακόμα και στους άνεργους απειλώντας να τους βυθίσει στο σκοτάδι, μαζί με τουσ συνταξιούχους των 300ων ευρώ.

Αυτό με το χαράτσι ρε Θωμά είναι σκέτη απελπησία. Από τη στιγμή που δε σου κόβουν το ρεύμα και η οφειλή πάει στη ΔΟΥ, τί διαφορά έχει από το να σου στείλει κατέυθείαν η ΔΟΥ ή η ΓΓΠΣ το μπιλιέτο;

Αυτοί φταίνε ρε Θωμά όμως ή ο κόσμος που νομίζει ότι έτσι ανθίσταται;

Αντί να βγούν να απολύσουν 25-30 χιλιάδες δημοσίους που δε χρειάζονται για να γείρει η παλάντζα στη διαπραγμάτευση από δώ μεριά, μπάς και μας αφήσουν να ρίξουμε ΦΠΑ σε εστίαση και καύσιμα, ασχολούμαστε με τη ΔΗΜΑΡ που χάνεται δημοσκοπικά και τον Μπένι που θέλει να γίνει αντιπρόεδρος.

Monsta
03-04-13, 09:50
Helen, do you read ??


Good News for Manhattan

The number of apartments for sale dropped 34.4% compared to the first quarter of 2012. This represents the largest
year-over-year decline in 12 years, with only 4,960 listings available today. The median price of a Manhattan apartment is $820,555, up 5.9% over the first quarter of 2012.

Stathis
03-04-13, 10:00
ΝΑΤΟ-TLP 2013: Έλληνες πάλι οι κορυφαίοι!

Από 4- 27 Μαρτίου 2013, η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 114 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη Mirage 2000-5.

Στην αποστολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι δυο Ιπτάμενοι και ένας Υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331Μ και ένας Ελεγκτής Αεράμυνας από την 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο Ιπτάμενοι ως «External Fighters». Συμμετείχαν, επίσης, αεροσκάφη και εκπαιδευόμενοι ως εξής: 10 F-16 από τις ΗΠΑ, Ολλανδία και Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 Ιταλικά ΑΜΧ. Επίσης, για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 Mig-29 από Πολωνία, 2 Alphajet από Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.

Τα στελέχη της 331Μ απέσπασαν ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές για το επίπεδο της εκπαίδευσής τους, τις δυνατότητες του αεροσκάφους και τα αποτελέσματα που έφεραν.

Συγκεκριμένα, ο Σμηναγός (Ι) Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίσθηκε ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior», ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επιχειρήσεις).

Αντίστοιχα, ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Σιάνος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους και τέλος ο Επισμηναγός (Ι) Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

Πάλι μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους…

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2013/04/HAF_2013_331sq_tlp_2.jpg

http://www.defence-point.gr/news/?p=72594

Bitz
03-04-13, 10:04
Με ποσα χρηματα αμειβονται αυτοι ρε παιδια;;;

deepBLUE
03-04-13, 10:05
Ωραια νεα !!!
Να καμαρωνουμε και για κατι !!!!
Ευγε !!!

Monsta
03-04-13, 10:05
Έλιωσα :hystericalbs1:

...............

"Προσέξτε τώρα. Οι άδειες που θα πάρεις (ας λένε στην κορυφή υπουργείο Ανάπτυξης, ή υπουργείο Περιβάλλοντος) δεν θα έχουν απολύτως καμία αξία στην περίπτωση που ο Δήμος της περιοχής σε επισκεφθεί και σου πει να τα μαζεύεις γιατί διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Και ας εφαρμόζεις όλα αυτά που σε υποχρεώνουν οι άδειες.

Και ας έχεις και περιβαλλοντική άδεια.

Ο Δήμος βέβαια μπορεί να σου μπλοκάρει και τις άδειες με παρέμβαση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Οπότε θα τραβιέσαι με τον περιφερειάρχη και δεν θα βγάζεις άκρη.

Το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνηγορήσει στην περίπτωσή σου και να τα βάλει με τον Δήμο και τον περιφερειάρχη του. "

.....................

Αυτό είναι "φούσκα" δεν είναι ανάπτυξη


Του Γιώργου Κράλογλου

Το ένα και μοναδικό αντιγραφειοκρατικό μέτρο που προετοιμάζεται (μετά από πέντε χρόνια εξαγγελιών πέντε κυβερνήσεων) είναι η δυνατότητα και των Εμπορικών Επιμελητηρίων να εκδίδουν άδειες για εργοστάσια. Η εφαρμογή του όμως συνδυάζεται με προσλήψεις που λόγω της ημικρατικής δομής των Επιμελητηρίων δεν θα αποφύγουν τον ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν θα πατάξουμε την γραφειοκρατία;

Μα, θα μου πείτε, βρήκες τώρα μέσα σε αυτήν την ανεργία να θίξεις θέμα προσλήψεων; Και στο κάτω – κάτω πως θα τα βγάλουν πέρα τα Εμπορικά Επιμελητήρια αφού το προσωπικό τους και δεν φτάνει και δεν ξέρει από την έκδοση αδειών εργοστασίων. Δεν πρέπει λοιπόν να προσλάβει κόσμο;

Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα και σε αυτό το τεράστιο πλοκάμι της γραφειοκρατίας και ας αφήσουμε τις απαντήσεις για το τέλος.

Το έχω σημειώσει και άλλη φορά από την στήλη.

Ακόμη και σήμερα για να στήσεις, ας πούμε, μια βιοτεχνία επίπλων, ξύλινων ή και μεταλλικών ή, (άντε για κάτι πιο βαρύ) μια μονάδα παραγωγής σκυροδέματος, θα χρειαστείς τρεις άδειες του υπουργείου Ανάπτυξης, ( σκοπιμότητας, εγκατάστασης και λειτουργίας) δύο άδειες του ΥΠΕΚΑ (πολεοδομική και περιβαλλοντική) και μια περιβαλλοντική μελέτη.

Τα ίδια θα χρειαστείς αν (τελικά) στήσεις την βιοτεχνία και χρειαστείς επέκταση.

Μα δεν πρέπει να πάρεις άδειες για να στήσεις την μονάδα σου και να προστατέψεις το περιβάλλον;

Βεβαίως και πρέπει.

Αλλά στο ελληνικό Σουλτανάτο για να τις πάρεις αυτές τις άδειες θα περάσουν στην καλύτερη περίπτωση 2 χρόνια χωρίς να είναι βέβαιο ότι κάτι δεν θα ανατραπεί την τελευταία στιγμή.

Αν υποθέσουμε μάλιστα ότι η επένδυση αφορά έστω και μεσαία βιομηχανία οι διαδικασίες θα απαιτήσουν 3-4 χρόνια και θα φθάσουν μέχρι και υπουργικό συμβούλιο!!

Προσέξτε τώρα. Οι άδειες που θα πάρεις (ας λένε στην κορυφή υπουργείο Ανάπτυξης, ή υπουργείο Περιβάλλοντος) δεν θα έχουν απολύτως καμία αξία στην περίπτωση που ο Δήμος της περιοχής σε επισκεφθεί και σου πει να τα μαζεύεις γιατί διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Και ας εφαρμόζεις όλα αυτά που σε υποχρεώνουν οι άδειες.

Και ας έχεις και περιβαλλοντική άδεια.

Ο Δήμος βέβαια μπορεί να σου μπλοκάρει και τις άδειες με παρέμβαση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Οπότε θα τραβιέσαι με τον περιφερειάρχη και δεν θα βγάζεις άκρη.

Το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνηγορήσει στην περίπτωσή σου και να τα βάλει με τον Δήμο και τον περιφερειάρχη του.

Ακόμη και αν οι αντιδράσεις για την βιοτεχνία σου θα έχουν γίνει από μια ομάδα αγνώστου προέλευσης κατοίκων και δικηγόρων που θα παριστάνουν τους οικολόγους. Και δεν είναι λίγες αυτές οι ομάδες...

Άδικα θα φωνάζεις εσύ ότι έχεις νόμιμες άδειες. Την απόφαση θα την πάρει η το ΣτΕ ή δικαστήριο. Αλλά ακόμη και αν σε δικαιώσει το δικαστήριο τίποτε δεν σε βεβαιώνει ότι ο Δημοτικός πόλεμος τελείωσε. Γιατί η συγκεκριμένη «ομάδα-επίθεσης» θα έχει την ευλογία του Δημάρχου ο οποίος θα έχει τις σκοπιμότητές του...

Αυτό το αλαλούμ, στο οποίο και η έκταση της διαφθοράς είναι εντυπωσιακά υπολογίσιμη, δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980 πάλι για την πάταξη της γραφειοκρατίας!!

Να τι έγινε ακριβώς. Επειδή τότε τις άδειες τις έβγαζαν τα αρμόδια υπουργεία (Βιομηχανίας στην συνέχεια Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ) που ήθελαν επίσης δύο χρόνια η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στις περιφερειακές υπηρεσίες.

Της Νομαρχίας αρχικά και στην συνέχεια της Περιφέρειας.

Αυτό «βαφτίσθηκε» απλοποίηση και πάταξη της γραφειοκρατίας...

Μετά από 30 χρόνια η τελευταία κυβέρνηση Σημίτη, οι κυβερνήσεις Καραμανλή, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά υποσχέθηκαν επίσης, στο όνομα της ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του κράτους, να λύσουν το πρόβλημα των αδειών των εργοστασίων.

Τουλάχιστον τρία νομοσχέδια άλλαξαν χέρια αυτά τα χρόνια και τίποτε δεν έγινε επί της ουσίας.

Το μόνο που έγινε το 2004-2007, στις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, ήταν μια πολιτική φανφάρα περί της δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων όπου μέσα εκεί (λέει) οι αδειοδοτήσεις έχουν άλλες προϋποθέσεις.

Όμως την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ράιχενμπαχ ενημερώθηκε για τα Βιοτεχνικά Πάρκα (όπου ισχύει «το μέγα μπάχαλο») και τράβαγε τα μαλλιά του...

Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να δώσει μια λύση.

Και ποια είναι αυτή;

Να αναλάβουν και τα Εμπορικά Επιμελητήρια (που δεν έχουν ιδέα από διαδικασίες αδειοδοτήσεων) να εκδίδουν άδειες για εργοστάσια. Για να το κάνουν θέλουν κόσμο για να στελεχωθούν. Όλα τα Εμπορικά Επιμελητήρια που λειτουργούν στην χώρα και θα υποχρεωθούν να ασκήσουν την αρμοδιότητα. Βεβαίως αυτοί που θα προσληφθούν κατά πάσα βεβαιότητα δεν θα γνωρίζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο και θα πρέπει να εκπαιδευτούν για να το μάθουν.

Είναι λοιπόν αυτό πάταξη της γραφειοκρατίας και κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτών; Εάν είναι τότε έχουμε καθυστερήσει τις προσλήψεις και την έναρξη εφαρμογής του μέτρου.

Κρίνετε και αποφασίστε μόνοι σας.


:thumbsup:

Thomelef
03-04-13, 11:47
Αυτό με το χαράτσι ρε Θωμά είναι σκέτη απελπησία. Από τη στιγμή που δε σου κόβουν το ρεύμα και η οφειλή πάει στη ΔΟΥ, τί διαφορά έχει από το να σου στείλει κατέυθείαν η ΔΟΥ ή η ΓΓΠΣ το μπιλιέτο;

Αυτοί φταίνε ρε Θωμά όμως ή ο κόσμος που νομίζει ότι έτσι ανθίσταται;

Αντί να βγούν να απολύσουν 25-30 χιλιάδες δημοσίους που δε χρειάζονται για να γείρει η παλάντζα στη διαπραγμάτευση από δώ μεριά, μπάς και μας αφήσουν να ρίξουμε ΦΠΑ σε εστίαση και καύσιμα, ασχολούμαστε με τη ΔΗΜΑΡ που χάνεται δημοσκοπικά και τον Μπένι που θέλει να γίνει αντιπρόεδρος.

έτσι είναι ρε γιωρίκα...

απλά αναφέρω την βλακεία του κόσμου, σύμφωνα με κάτι που μου είπε κάποιος απο αυτά που ακούει στα ρεαλιστικότατα δελτία ειδήσεων...

φτάσαμε στο σημείο να έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις, να έχουν απολυθεί δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος του παραγωγικού τομέα, για να κρατάμε όλη την αντιπαραγωγική τάξη.

πρόωρες συντάξεις, βοηθοί φωτοτυπικών, κηπουροί, δημοτικοί υπάλληλοι που δεν χρειάζονται (θυμάστε νομίζω τις φώτο που είχα αναρτήσει απο τον δρόμο μπροστά στο μαγαζί), και ποιος ξέρει τι άλλα σκατά πληρώνουμε όλοι μας.

για μια χούφτα ρεμπεσκέδες δεν έχουμε καλοπληρωμένους γιατρούς - χειρούργους, δεν έχουμε προμήθειες στα νοσοκομεία, δεν έχουμε ασφαληστικές καλύψεις που ΗΔΗ πληρώνουμε, δεν έχουμε καμμία παροχή, ενώ ταυτόχρονα ζούμε και δουλεύουμε για να μας τα τρώνε.

αυτό είναι που με τσατίζει πάνω απ'όλα. η κλεψιά...που έρχονται με το έτσι θέλω και μου τα αρπάζουνε χωρίς να μου ανταποδίδουν απολύτως τπτ. και όταν λέω τπτ, εννοώ ΤΠΤ...

κουράστηκα στα 35 μου ρε γμτ. παιδάκι είμουν όταν μπήκα εδώ μέσα, και είχα ένα ολόκληρο μέλον να ελπίζω στο να κάνω λεφτά, να με σέβονται όσοι συναλλάσωμαι, να μπορώ να πηγαίνω παντού και να κάνω την δουλειά μου επειδή θα το αξίζω, και σήμερα κάθομαι και βλέπω τον εαυτό μου μετά απο 17 χρόνια σταθερά στο επάγγελμα και σαν αφεντικό, να είμαι σαν λεπρός, σαν ο μλκς που μια ζωή θα πληρώνει για να μην απολαμβάνει, να αισθάνομαι ενοχές επειδή κυκλοφορώ με το αμάξι που κυκλοφορώ, να δίνω εξηγήσεις σε γνωστούς γιατί την κυριακή τρώω 40 ευρώ στο ταβερνάκι με την οικογένεια μου επειδή αυτοί χρωστάνε μέχρι και το βρακί τους (άντε ελάτε ρε σήμερα απο'δω να φάμε παρέα, μπα ρε φίλε ας το κάνουμτ ην άλλη βδομάδα..είπαμε να πάμε στην ταβέρνα...που ζείς ρε μλκ. ακόμα λεφτά σε ταβέρνες σκορπάς), και χίλια δυο άλλα...

πωπω...παραλήρημα εεε???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Monsta
03-04-13, 11:53
Το τερμάτησαν κι αυτοί το κοντέρ της γραφικότητας. Γελάει το σύμπαν.

Ο παππούς στο 1:34 πρέπει να είναι celebrity...


http://www.youtube.com/watch?v=PYrCei02TaI

Monsta
03-04-13, 12:05
Όχι κάποιος άλλος φταίει, ΠΟΤΕ εμείς.

.......

"Το Δημόσιο πάντως έχει χρηματοδοτήσει με περίπου 460 εκατ. ευρώ σε σημερινές τιμές φιλόδοξες επενδύσεις για την εγκατάσταση των σύγχρονων συστημάτων σηματοδότησης στο δίκτυο του ΟΣΕ, αλλά αποτέλεσμα ουδέν καθώς τα περισσότερα ουδέποτε δούλεψαν.

Επρόκειτο για υποδομές που έρχονταν να καταργήσουν μία σειρά από ειδικότητες και να μείωναν το απαιτούμενο προσωπικό για την ορθή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου από 17 εργαζομένους ανά 100 χλμ. (που είναι ακόμη σήμερα) σε έναν εργαζόμενο ανά 100 χλμ., όπως άλλωστε ισχύει στην Ευρώπη. Είναι η αθέατη πλευρά της υπόθεσης Daimler στην Ελλάδα."

........

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=505681

Monsta
03-04-13, 12:28
:thumbsup:http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/558011_499636806752060_836578162_n.jpg

Monsta
03-04-13, 12:39
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/537439_10200313761739870_1223962150_n.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=82GUjPConiE

gnx
03-04-13, 12:41
http://www.translatum.gr/dictionary/cypriot.htm

Προσέξτε τι σημαίνει λαφαζάνης :th_Laie_67-1:

ntinos
03-04-13, 12:47
LOL :hystericalbs1:

BILL007
03-04-13, 13:28
Ωραία κοινωνία...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ! :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:


Τον χειρότερο εφιάλτη της βίωσε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.
Έγινε μάρτυρας τρομοκρατικής επίθεσης έξω από την πόρτα του σπιτιού της στα Εξάρχεια!

Η ίδια περιγράφει το περιστατικό λέγοντας: «Ομάδα νεαρών ηλικίας από 18 έως 23 ετών είχε διακόψει την πορεία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου και απειλούσε να κάψει ζωντανό τον οδηγό του σε περίπτωση που εκείνος δεν έβγαινε έξω». Και προσθέτει: «Του φώναζαν δυνατά: "Ο κόσμος πεινάει και εσύ κυκλοφορείς με Mercedes; Βγες έξω, διαφορετικά θα σε κάψουμε ζωντανό!" Ο άνθρωπος τα είχε χαμένα, δεν ήξερε τι να κάνει. Οι απειλές και οι φωνές αναστάτωσαν τη γειτονιά. Μου έκανε μάλιστα τρομερή εντύπωση πως κανένας, από τον φόβο του, δεν κατέβηκε να δει τι γίνεται» εξηγεί η γνωστή σοπράνο και προσθέτει: «Μόλις ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, εκείνοι πέταξαν μέσα μια μολότοφ. Το αυτοκίνητο τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες και στους πυκνούς καπνούς, ενώ ο θόρυβος της έκρηξης ήταν εκκωφαντικός. Φεύγοντας πήραν μαζί και το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να μην ειδοποιήσει άμεσα την αστυνομία, που είχα βέβαια προλάβει να ενημερώσω εγώ, καθώς και την Πυροσβεστική. Μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί και πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά, οι φλόγες της οποίας έφτασαν μέχρι τα μπαλκόνια μας».
Και τονίζει: «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα γύρω μας, και εμείς να μένουμε αμέτοχοι από φόβο. Ο άνθρωπος τα είχε χάσει τόσο πολύ που όταν του έδωσα το τηλέφωνό μου να καλέσει τους δικούς του, δεν θυμόταν ούτε έναν αριθμό».
Μάλιστα, το περιστατικό αυτό η σοπράνο σοκαρισμένη θέλησε να το μοιραστεί λίγες ώρες αργότερα και με τους φίλους της στο Facebook.

ΠΗΓΗ:
http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=174565&artTitle=i_pagkosmiou_fimis_ellinida_soprano_sonia _theodoridou_ezise_ton_cheirotero_efialti_sta_exar cheia (http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=174565&artTitle=i_pagkosmiou_fimis_ellinida_soprano_sonia _theodoridou_ezise_ton_cheirotero_efialti_sta_exar cheia)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
03-04-13, 14:19
Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/294377/vinteo-apisteyto-peristatiko-se-venzinadiko-sti-lamia#VideoAnchor

Monsta
03-04-13, 14:54
Δήλωση του αρχιμακάκα που έσπασε τα μούτρα του φοιτητή λόγω μη έκδοσης απόδειξης."Για 8 ευρώ ρε γύφτοι"; :facepalm:


Πέρα λοιπόν της απαράδεκτης κατάστασης, η φράση αυτή καταδεικνύει τη κλασσική νοοτροπία που δε λέει να ξεριζωθεί. Όποιος θέλει να αντιμετωπίσει υπεύθυνα τις συναλλαγές του (και την αξία του χρήματος), θεωρείται ....γύφτος.

oooooocake :facepalm: :facepalm:

Monsta
03-04-13, 15:09
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/8557_499639100085164_1214170842_n.jpg

katsaraios
03-04-13, 15:12
Δήλωση του αρχιμαλάκα που έσπασε τα μούτρα του φοιτητή λόγω μη έκδοσης απόδειξης.


:facepalm:


Πέρα λοιπόν της απαράδεκτης κατάστασης, η φράση αυτή καταδεικνύει τη κλασσική νοοτροπία που δε λέει να ξεριζωθεί. Όποιος θέλει να αντιμετωπίσει υπεύθυνα τις συναλλαγές του (και την αξία του χρήματος), θεωρείται ....γύφτος.

oooooocake :facepalm: :facepalm:
Χθες βραδυ..
Φαση με ταριφα και χρεωση 95 ευρωπουλα απο Ελ.Βεν. για το χοτελ στην Κηφισια:hystericalbs1::drive:

Πως το λενε οι λαγοι ??

ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ thumb

Θα σας τα παιρνουμε νταβατζηλικι ρε αγραμματοι ευρωπεη....

Monsta
03-04-13, 15:57
Γι αυτό κοπροσκυλιάζουν εκεί στις ουρές όλη μέρα τα χαμένα κορμιά. Μια τέτοια να τους κάτσει, το βγαλανε το μεροκάματο.

BILL007
03-04-13, 18:17
:D:D:D


http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/150177_608297162533352_999537004_n.png

Monsta
03-04-13, 18:39
:hystericalbs1:


http://www.youtube.com/watch?v=2JVAl0AuF5s

nikos1400
03-04-13, 19:27
:hystericalbs1:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2JVAl0AuF5s

σκονακι ο δικος σου....?
:facepalm:

Monsta
03-04-13, 20:48
Έλιωσα :hystericalbs1:

...............

"Προσέξτε τώρα. Οι άδειες που θα πάρεις (ας λένε στην κορυφή υπουργείο Ανάπτυξης, ή υπουργείο Περιβάλλοντος) δεν θα έχουν απολύτως καμία αξία στην περίπτωση που ο Δήμος της περιοχής σε επισκεφθεί και σου πει να τα μαζεύεις γιατί διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Και ας εφαρμόζεις όλα αυτά που σε υποχρεώνουν οι άδειες.

Και ας έχεις και περιβαλλοντική άδεια.

Ο Δήμος βέβαια μπορεί να σου μπλοκάρει και τις άδειες με παρέμβαση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Οπότε θα τραβιέσαι με τον περιφερειάρχη και δεν θα βγάζεις άκρη.

Το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνηγορήσει στην περίπτωσή σου και να τα βάλει με τον Δήμο και τον περιφερειάρχη του. "

.....................:thumbsup:Τι λέγαμε εδώ;;

Ορίστε...


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=268910

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
03-04-13, 20:58
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη-Θα αντικατασταθεί το χαράτσι με ενιαίο φόρο

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «προσερχόμαστε (στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα) με κοινή θέση να αντικατασταθεί το ΕΕΤΗΔΕ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων με προοδευτικό χαρακτήρα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκαν άλλα θέματα, όπως π.χ. το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι το μόνο θέμα που απασχόλησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ήταν οι εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της Τρόικας.

κυανα πεη....

jo65947
03-04-13, 21:17
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη-Θα αντικατασταθεί το χαράτσι με ενιαίο φόρο

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «προσερχόμαστε (στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα) με κοινή θέση να αντικατασταθεί το ΕΕΤΗΔΕ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων με προοδευτικό χαρακτήρα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκαν άλλα θέματα, όπως π.χ. το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι το μόνο θέμα που απασχόλησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ήταν οι εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της Τρόικας.

κυανα πεη....


δούλεμα που πέφτει.......

deepBLUE
03-04-13, 21:38
Ζητω η δημοκρατια !!!!
Α ρε κρεμαλα που τους χρειαζεται !!! :ranting2::ranting2:

http://tsekouratoi20133.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2182.html

Thomelef
03-04-13, 21:49
Ζητω η δημοκρατια !!!!
Α ρε κρεμαλα που τους χρειαζεται !!! :ranting2::ranting2:

http://tsekouratoi20133.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2182.html

τώρα πόσο κακός θα γίνω άραγε αν τους ευχηθώ όλους αυτούς που το αποφάσισαν να πέσουν θύματα αυτών των τεράτων που λέγονται παιδόφιλοι???

δεν τους έφτανε που μαζεύουν στην χώρα τους όλους τους χασικλήδες της γης, θέλουν να αρχίσουν να μαζεύουν και τα κατακάθια της ανθρωπότητας τώρα.

Nino
03-04-13, 22:19
τώρα πόσο κακός θα γίνω άραγε αν τους ευχηθώ όλους αυτούς που το αποφάσισαν να πέσουν θύματα αυτών των τεράτων που λέγονται παιδόφιλοι???

δεν τους έφτανε που μαζεύουν στην χώρα τους όλους τους χασικλήδες της γης, θέλουν να αρχίσουν να μαζεύουν και τα κατακάθια της ανθρωπότητας τώρα.

σιχαμενοι υπανθρωποι, υποπιθηκιδια που θα ελεγε και ενας φιλος!!
εχουν και αποψη για αλλους λαους τα σκουληκια, που θα μιλησουν για συναινετικο σεξ με παιδια
και ο υπολοιπος κοςμος ο υποκριτης ο γελοιος καθεται και ανεχεται παρομοιες υποτιθεμενες "ελευθερες" αποψεις και νομους
Φτυστε τους με οποιον τροπο μπορει ο καθενας!!!

nikos1400
03-04-13, 22:34
Τα εχουνε ( εχουμε;; ) ισοπεδωσει ολα....
Μα ολα.
:thumbdown:


Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

gant
03-04-13, 23:41
Ας ανεβάσει ρε παίδες κάποιος τα 9 Ζάππεια και τα 18 σημεία του Αντωνάκη!
Τι ταίζει ρε γμτ και είναι πρώτος ακόμη στα γκάλοπ? :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
04-04-13, 00:02
Άφωνοι έχουν μείνει οι κάτοικοι στα Γρεβενά από τις πράξεις των φοιτητριών. Οι 4 φοιτήτριες όπως εξομολογήθηκαν είχαν σεξουαλική επαφή με...έναν γάιδαρο που είχε ο γείτονας τους.Βράδυ μετά τα μεσάνυχτα παραβίαζαν τον στάβλο του γείτονα και ανάγκαζαν τον γάιδαρο να εκπληρώσει τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Ο γείτονας όπως δήλωσε κατάλαβε αυτήν την πράξη των φοιτητριών όταν τις είδε εντελώς τυχαία να παραβιάζουν τον χώρο του. Αφού τις είδε θεώρησε σωστό να καλέσει την αστυνομία, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τις φοιτήτριες αφού πρώτα τις οδήγησαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Πηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com/2013/04/blog-post_4224.html#ixzz2PXDSShoe

WTF???????????????/:facepalm:

PapajimG
04-04-13, 00:03
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη-Θα αντικατασταθεί το χαράτσι με ενιαίο φόρο

:ranting2:
Επειδή το γιουβέτσι δεν το τρώγανε τα παιδιά, το κάναμε κρέας με κριθαράκι
:ranting2:

fanisk
04-04-13, 02:22
Άφωνοι έχουν μείνει οι κάτοικοι στα Γρεβενά από τις πράξεις των φοιτητριών. Οι 4 φοιτήτριες όπως εξομολογήθηκαν είχαν σεξουαλική επαφή με...

έναν γάιδαρο που είχε ο γείτονας τους.Βράδυ μετά τα μεσάνυχτα παραβίαζαν τον στάβλο του γείτονα και ανάγκαζαν τον γάιδαρο να εκπληρώσει τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Ο γείτονας όπως δήλωσε κατάλαβε αυτήν την πράξη των φοιτητριών όταν τις είδε εντελώς τυχαία να παραβιάζουν τον χώρο του. Αφού τις είδε θεώρησε σωστό να καλέσει την αστυνομία, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τις φοιτήτριες αφού πρώτα τις οδήγησαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Πηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com/2013/04/blog-post_4224.html#ixzz2PXDSShoe

WTF???????????????/:facepalm:

Αμα ηταν ετσι γιατι σου κανει εντυπωση? :th_Laie_67-1:

http://www.forkparty.com/wp-content/uploads/2012/08/butterface-2.jpeg

fanisk
04-04-13, 03:21
http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-dimosi-ipalili-okto-xoron-tou-kosmou :shok:

Ptboul
04-04-13, 08:27
http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-dimosi-ipalili-okto-xoron-tou-kosmou :shok:

Θα θελα να μουν ο Γάλλος με τον μισθό του Τεξανού αλλά να ζω Ελλάδα :hystericalbs1:

Nino
04-04-13, 09:23
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231242501

STREETRACING
04-04-13, 09:39
σιχαμενοι υπανθρωποι, υποπιθηκιδια που θα ελεγε και ενας φιλος!!
εχουν και αποψη για αλλους λαους τα σκουληκια, που θα μιλησουν για συναινετικο σεξ με παιδια
και ο υπολοιπος κοςμος ο υποκριτης ο γελοιος καθεται και ανεχεται παρομοιες υποτιθεμενες "ελευθερες" αποψεις και νομους
Φτυστε τους με οποιον τροπο μπορει ο καθενας!!!

Koψιμο στα αρχιδ@α χρειαζονται
οι πουστ@ρες

hades7
04-04-13, 09:40
http://www.frontpages.gr/d/20130404/4/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%C F%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1 :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Kostas_1
04-04-13, 10:05
Παιδες θα ηθελα να σας παρακαλέσω οταν αναφερετε ενα θεμα που εχει δημοσιευτει αλλου, καλο ειναι εκτος απο το λινκ να γραφετε και 2 λογια, δεν ειναι ευκολο για πολλούς να παρακολουθουν μονο με τα λινκ :)

Ptboul
04-04-13, 10:13
Πρόταση του designer Παύλου Βατικιώτη για την εκτύπωση της νέας δραχμής..

http://1.bp.blogspot.com/-aphkYxufvB4/UVvqJASy-KI/AAAAAAAB28k/ivLJiq-BB1A/s1600/nea-drahmi-.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-f5oS20o0aa0/UVvqIY755AI/AAAAAAAB28Y/jR5St72BeKg/s1600/nea-drahmi.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-E1GRmAYkJhw/UVvqJtFdxpI/AAAAAAAB28o/5Sk3ZwWHZYA/s1600/nea-draxmi.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-JzN3SAyUmR0/UVvqKXh5kmI/AAAAAAAB28w/-6X7CC24_fU/s1600/nea-draxmi-.jpg

hades7
04-04-13, 10:13
http://www.frontpages.gr/d/20130404/4/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%C F%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1 :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:Η εκκλησια της ελλαδος κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους βρέθηκαν στις front row, αλλά και τις απανταχού fashionistas που περίμεναν με ανυπομονησία το σόου της.

Λιτές γραμμές, έμπνευση από τις γκέισες, extravagant παπούτσια και κομψές τσάντες ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα κολεξιόν. Σύμφωνα με τη διάσημη σχεδιάστρια του οικου του θεου, η συλλογή βασίστηκε στο ελεύθερο πνεύμα και την ανεξαρτησία που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κεινωνια.

Όσο για τα χαρατσια σε μια καλοκαιρινή συλλογή; Κι όμως, επιτρέπονται! Και όλα αυτά στο πλαίσιο της αντισυμβατικότητας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του οίκου Stournara.


ενταξει τωρα?

S8N
04-04-13, 10:16
Τύπε, τη σχολή δημοσιογραφίας του ANT1 έχεις βγάλει? Έγραψες λέμε!

Monsta
04-04-13, 11:17
Tο ΔΙΚΑΙΟ μοίρασμα...


ΟΑΕΕ: με περίπου 333.000 συνταξιούχους. Η ετήσια επιδότηση ανά συνταξιούχο είναι στα 2.400 ευρώ.

ΤΑΠ-ΟΤΕ: με περίπου 46.000 συνταξιούχους. Η ετήσια επιδότηση ανά συνταξιούχο είναι στα 11.000 ευρώ.

ΔΕΗ: με περίπου 35.000 συνταξιούχους. Η ετήσια επιδότηση ανά συνταξιούχο είναι στα 16.000 ευρώ.

Monsta
04-04-13, 11:17
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/9567_499941196721621_1700096671_n.jpg

Stathis
04-04-13, 11:19
τρωκτικα....

ntinos
04-04-13, 11:23
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/9567_499941196721621_1700096671_n.jpg

Ευχαριστω για την "πασα" Κωστα, ζητω απο ολους προκαταβολικως συγγνωμη για το extreme οφτοπικ, αλλα η (οποια) γνωση πρεπει να μοιραζεται:Αθάνατη Διαχρονική Ελληνική γλώσσα που μερικοί "Νεο-Έλληνες" προσπαθούν να την "απεμπολήσουν"!!!

«Ἀπεμπολῶν, τοῦ κεῖθεν ἐμβολῶν!!!…»

Τί σημαίνει αὐτό;

Χμμ… Μὰ ὅλοι τὸ γνωρίζουμε… Τὸ ἔχουμε παίξει παιδιά… Τὸ ἔχουμε τραγουδήσει.. Τὸ ἔχουμε μουρμουρίσει ἀπὸ κεκτημένη ταχύτητα…. Τὸ ἔχουμε διδάξει σὲ ἄλλα παιδιά… Καὶ κάπου κάπου, τὸ ἀναπολοῦμε…
«ἄ μπὲ μπὰ μπλόν, τοῦ κεῖθε μπλόν….»

Τό θυμηθήκαμε;
Εἶναι νά μήν γελᾶ κάποιος μέ τήν ἀνιστορικότητά μας καί τήν ἀμάθειά μας; Ἤ μέ τήν ἀνικανότητά μας νά ξεφύγουμε ἀπό αὐτό πού εἴμαστε ἀκόμη;
Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσης είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη!

Μεταξύ των πολλών παραδειγμάτων ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα:
Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι : δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)

«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.»

Τι σημαίνουν αυτά? Μα , τι άλλο, ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα ειπεί κάποιος. Όμως δεν είναι έτσι.

Ατυχώς, η Ελληνική, εδέχθη πλείστες όσες προσβολές από εξελληνισμένους βαρβάρους, Σλάβους, Τουρκόφωνους, Λατίνους κ.ά.., που δεν κατανοούσαν την ελληνική -ούτε κάν είχαν την φωνητική ανατομία που θα τους επέτρεπε σωστές εκφωνήσεις φωνηέντων – εμιμούντο τις φράσεις, παραφράζοντάς τις συχνότατα, και έτσι διεστραμμένα και παραμορφωμένα, έφθασαν μέχρι των ημερών μας, ώστε πλέον να μη αναγνωρίζονται.

ΚατΆ΄αυτόν τον τρόπο, εισήχθησαν εις την Ελληνική, όροι, λέξεις και φράσεις, ως μέσα από παραμορφωτικό κάτοπτρο είδωλα, καθιστάμενα αγνώριστα στον απλό κόσμο.

Ας επανέλθουμε στο πιο πάνω.
Η όλη στιχομυθία, προήρχετο από παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες (και ου μόνον.), και ταυτόχρονα εγυμνάζοντο στα μετέπειτα αληθινά πολεμικά παιχνίδια.
Πράγμα απολύτως φυσικό, αφού πάντοτε ο Αθηναίος Πολίτης ετύγχανε και Οπλίτης! (βλέπετε παίζοντας και με τα γράμματα, προκύπτον συνδεόμενες έννοιες. Πολίτης – Οπλίτης)

Τι έλεγαν λοιπόν οι αντιπαρατιθέμενες παιδικές ομάδες, που τόσον παραφράσθηκε από τους μεταγενέστερους??

Ιδού η απόδοση:
«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δείθεν επιτιθέμενη ομάδα)

Τι σήμαιναν ταύτα? Μα..απλά ελληνικά είναι! « Σε απεμπολώ, σε αποθώ, σε σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (βλ. έμβολο) με το δόρυ μου, με το ακόντιό μου!!

Panos 316T
04-04-13, 11:41
Το ανέκδοτο με τον Γερμανό καπετάνιο, το ξέρεις;

Πηγή : http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8497.html#more

Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.

Ο Σόϊμπλε υπήρξε σαφής. «Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων». Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στο ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο! Μου φάνηκε αρκετά παράδοξο οι ισχυροί τραπεζίτες της Γερμανίας να «ζητιανεύουν» καταθέσεις στον τραπεζικό «σκουπιδότοπο» του… λεηλατημένου τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και αναρωτήθηκα, αν έχουν τόσο… ανάγκη, μήπως δεν είναι τόσο… ισχυροί;

Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να ειναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζές τους είναι ουσιαστικά… υπό κατάρρευση!

Η ναυαρχίδα του Γερμανικού συστήματος η Deutsche Bank, χρειάζεται άμεσα 10 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει χορηγήσει τεράστια ποσά σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι «σε καθυστέρηση» και η μόνη λύση – που έχει βρει- είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους εως ότου «σκάσουν» (Roll over)!

Ενώ λοιπόν είναι σε δυσμενή φάση - περισσότερο και από τη Lehman Brothers – η έκθεσή της σε ναυτιλιακά δάνεια είναι περίπου όσο το κούρεμα της Κύπρου 6 δις ευρώ! Μάλιστα εβγαλε στο σφυρί θυγατρικές της αλλά κανείς δεν τις αγοράζει! Όσο για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerz Bank, καταρρέει σταθερά, όπως μου εξηγούσε χρηματιστής και φαίνεται από την πορεία της μετοχης της.

Ολα ξεκίνησαν από τη ναυτιλία.

Κάποιοι φωστήρες Γερμανοί οικονομολόγοι, σκέφτηκαν ότι επειδή η χώρα τους κατασκευάζει αυτοκίνητα (και έχει βαριά βιομηχανία), μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές. Γιγάντωσαν λοιπόν ένα στόλο κοντέϊνερ και βγήκαν στη διεθνή αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων.
Αυτά τη δεκαετία του 90 βρήκαν πρόθυμους τραπεζίτες να τους χορηγήσουν τεράστια δάνεια, με τα οποία τιτλοποίησαν και «μόλυναν» όλο το τραπεζικό τους σύστημα!

Ο οίκος Moodys εκτιμά ότι η έκθεση των 10 μεγαλύτερων τραπεζών στη ναυτιλία ανέρχεται στα 98 δις, γεγονός το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό τόσο στη Bundesbank, όσο και στην ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας BaFin.

Tο ποσό αυτό είναι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό
οίκο αξιολόγησης αθροιστικά υπερδιπλάσιο σε σχέση με την έκθεση που υπάρχει στα ομόλογα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας.

Ο Andreas Dombret μέλος του Δ. Σ. της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προειδοποίησε τόν Φεβρουάριο ότι η κρίση στη ναυτιλία θα τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα.

Ηδη οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στη ναυτιλία η HSH Nordbank και η Commerzbank, έχουν τεθεί κάτω από τη στενή εποπτεία τόσο της Bundesbank όσο και του BaFin. H Commerzbank το 2012 απορρόφησε την άλλη μεγάλη Γερμανική τράπεζα τη Deutsche Shiffsbank και στη συνέχεια έκλεισε το ναυτιλιακό της κομμάτι, το οποίο αγωνίζεται μάταια να πουλήσει.

Και ενώ λοιπόν η Μέργκελ με θράσος εξαγγέλλει πώς οι επενδυτές μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες πρέπει να χάνουν τα χρήματά τους - όταν οι τράπεζες πτωχεύουν - η HSH Nordbank που παραμένει στη ναυτιλία, αναγκάστηκε να ζητήσει και να λάβει κρατική βοήθεια ύψους 1,3 δις ευρώ, από το κρατίδιο Schleswing Holstein το οποίο είναι μέτοχός της, για να μην πτωχεύσει από τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τα επισφαλή δάνεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το KG Funds που διογκώθηκε την δεκαετία του 90 με τη ναυτιλία.

Οι αυστηροί Γερμανοί που διαφημίζουν παντού τη δίκαιη φορολογική μεταχείρισή τους, πρόσφεραν σε αυτά τα Funds… αφορολόγητες επενδύσεις. Τις μέρες της ναυτιλιακής άνθησης εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί με οικονομική επιφάνεια, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, μηχανικοί, έσπευσαν να τοποθετήσουν εκεί χρήματα έχοντας το πλεονέκτημα της μη φορολόγησης και των υψηλών αποδόσεων. Τα Funds αυτά αγόρασαν και ναυπήγησαν εκατοντάδες πλοία σε υψηλές τιμές, λαμβάνοντας παράλληλα άφθονα δάνεια από τις Γερμανικές τράπεζες.

Όμως το 2008 η φούσκα των αξιών των πλοίων έσπασε ξαφνικά και από το 2009 η ναυτιλία μπήκε στην περιπέτεια της κρίσης. Όλα αυτά τα πλοία σήμερα έχουν χάσει και το 70% της αξίας τους και έχουν αποδομήσει κάθε πρόβλεψη των δανειακών τους συμβάσεων. Είναι μία άνευ προηγουμένου καταστροφή την οποία τα KG Funds αδυνατούν να διαχειριστούν διότι δεν έχουν την τεχνογνωσία του εφοπλιστή. Τα πλοία τους βγήκαν στην αγορά για να πωληθούν, ώστε να συμμαζέψουν μέρος της ζημιάς τους.

Οι Ελληνες εφοπλιστές έκαναν πάρτι αγοράζοντας για ένα κομμάτι ψωμί πολλά από τα πλοία που έβγαλαν στο σφυρί οι Γερμανικές τράπεζες.Έτσι εξηγείται λοιπόν η κίνηση «του πνιγμένου που κρέμεται από τα μαλλιά του», και το ζητιάνεμα προς τους πελάτες των Κυπριακών τραπεζών. Εξηγείται και το μίσος εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου και η άρνηση αλληλεγγύης.

Η ναυτιλία της Γερμανίας βούλιαξε από τον ανταγωνισμό των Ελλήνων και Κύπριων εφοπλιστών πού μετά την καταστροφή, αγοράζουν πάμφθηνα τα καράβια τους. Μπορεί εμείς να διδαχθήκαμε πικρά τι σημαίνει δημοσιονομική σπατάλη (και πού μας οδήγησε), οι Κύπριοι τι σημαίνει έκθεση και πιστωτική σύνδεση (σε χώρα με επισφαλή ομόλογα), αλλά πιο πριν οι Γερμανοί πήραν το δικό τους μάθημα. Έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι επειδή φτιάχνεις καλά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές σκούπες, δεν σημαίνει ότι μπορείς να ανταγωνισθείς τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές που κυριαρχούν στις παγκόσμιες θάλασσες 3000 χρόνια!

Το σύντομο ανέκδοτο με δύο λέξεις που προκαλεί γέλιο στους ναυτιλιακούς κύκλους είναι «Γερμανός… καπετάνιος»!


(Από την ηλεκτρονική εφημερίδα “Rib and Sea.”)

Monsta
04-04-13, 11:57
Μανιτάκης: Οφείλουν όλοι να τιμούν και να διαφυλάττουν τους θεσμούς
Και τα Λαμόγια ( aka επίορκοι), και τους έχοντες πλαστά πτυχία κτλ, κτλ

http://www.mememaker.net/static/images/memes/50822.jpg

Stathis
04-04-13, 11:57
για να καταλαβουμε για ποιο λογο οι γερμανοι ειναι πολυ πιο κοντα στην καταστροφη απ΄οσο θα πιστευε κανεις.


Για να κινδυνεύσει να πτωχεύσει μια τράπεζα με συντελεστή μόχλευσης 2 προς 1, χρειάζεται να έχει ζημίες ίσες με το μισό (το 50%) των δανείων που έχει παράσχει και των τοποθετήσεων που έχει επιλέξει.

Όταν όμως ο συντελεστής μόχλευσης φτάσει στο 20 προς 1 (ένα μέγεθος που χαρακτήριζε τις ελληνικές τράπεζες προ της Κρίσης), τότε αρκούν για να πτωχεύσει ζημίες της τάξης του 5%.

Κι όταν ο συντελεστής μόχλευσης φτάσει στο επίπεδο που ισχύει στην περίπτωση (για να φέρω ως παράδειγμα μια «κραταιά» τράπεζα που όλοι γνωρίζουμε) μιας Deutsche Bank (περί το 50 προς 1), αν μόλις το 1,25% των δανείων που έχει διαθέσει «ατυχήσουν» (π.χ. οικογένειες που λόγω ανεργίας δεν μπορούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους ή επιχειρήσεις που κλείνουν) ξάφνου η καλή τράπεζα, με την βούλα του νόμου, φαλίρισε.

Να γιατί, παρά τα αμύθητα κέρδη των τραπεζών προ του 2008, σήμερα είναι όλες του πτωχευμένες. Το μόνο που χρειάστηκε για να πάνε οι ελληνικές τράπεζες από τον Παράδεισο στην Κόλαση ήταν ζημίες της τάξης του 5% - κάτι απόλυτα φυσιολογικό σε μια υφεσιακή οικονομία.

Αυτά έχει το μαγικό ραβδί της μόχλευσης: όσο πιο ψηλά σε εκσφεντονίζει στην περίοδο της «Ακμής», τόσο πιο μεγάλη και τραυματική η πτώση στην περίοδο της «Ύφεσης» που ακολουθεί.

αποσμασμα απο αρθρο του καθηγητη μπαρουφακη.

Monsta
04-04-13, 12:06
http://i.qkme.me/3qvrm2.jpg

Konstantinos E60
04-04-13, 13:15
«Τρύπα» 12 δισ. δολαρίων έκρυβε η Deutsche Bank


Ερευνα ξεκίνησε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) σχετικά με καταγγελίες ότι η Deutsche Bank έδινε λάθος στοιχεία σχετικά με το χαρτοφυλάκιο πιστωτικών παραγώγων (credit derivatives) που διαθέτει, κάτι το οποίο της επέτρεψε να αποκρύψει ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματοςΕρευνητές της Bundesbank αναμένεται να επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, σημειώνεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Τα στελέχη αυτά του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας πρόκειται να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και πρώην υπαλλήλους της τράπεζας- που έχουν γνώση των χειρισμών που έκανε η Deutsche Bank αναφορικά με τα πιστωτικά παράγωγα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι FT ανέφεραν πως τρεις πρώην υπάλληλοι της Deutsche Bank κατήγγειλαν στις αρμόδιες αμερικανικές εποπτικές αρχές ότι η τράπεζα απέφυγε να αναφέρει στις αρχές ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Τον Δεκέμβριο, επίσης, η νομική εταιρεία Labaton Sucharow ανακοίνωσε ότι ο Έρικ Μπεν-Άρτσι, πρώην αναλυτής της γερμανικής τράπεζας για τους ποσοτικούς κινδύνους, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα πληροφοριοδοτών για να διαμηνύσει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η Deutsche Bank δεν κατέγραφε σωστά από το 2007 έως το 2010 την αξία του χαρτοφυλακίου της επί πιστωτικών παραγώγων.

Η Deutsche Bank επανέλαβε την ανακοίνωση που είχε κάνει τότε και αρνήθηκε τις καταγγελίες για λάθος αποτίμηση του χαρτοφυλακίου πιστωτικών παραγώγων της. Η τράπεζα δήλωσε ότι οι καταγγελίες έγιναν πριν από δυόμισι χρόνια και πλέον και ότι έρευνα που έγινε από νομική εταιρεία διαπίστωσε ότι αυτές δεν είχαν καμία βάση.

«Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες προέρχονται από άτομα που δεν είχαν την ευθύνη ή προσωπική γνώση των βασικών γεγονότων και πληροφοριών. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις εποπτικές αρχές μας για το θέμα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η Bundesbank δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για μέτρα που αφορούν μεμονωμένες τράπεζες. «Γενικά, μπορείτε να υποθέσετε ότι παρακολουθούμε όλες τις καταγγελίες που γίνονται για να αξιολογήσουμε αν ισχύουν», δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63807718

Monsta
04-04-13, 13:18
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/68546_499991190049955_685660746_n.jpg

Monsta
04-04-13, 13:21
Φόλα λέμε!!

Monsta
04-04-13, 14:11
Τελικά ποιανού αποικία θέλουν να μας κάνουν ? Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον.


http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/533381_10151378635429786_60772975_n.jpg

S8N
04-04-13, 14:20
Γνωρίζει κανείς πότε θ' ανοίξει η εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος?

Monsta
04-04-13, 14:25
Είχανε ενημερώσει για τέλος Μαρτίου, αλλά τζίφος. Περιμένουμε από βδομάδα σε βδομάδα Άρης.

Konstantinos E60
04-04-13, 14:32
Γνωρίζει κανείς πότε θ' ανοίξει η εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος?


Βιαζεσαι να παίξεις την άρπα φιλος ?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
04-04-13, 14:49
Για να γίνεις η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έως το 2018 πρέπει να αυξήσεις τις πωλήσεις των αυτοκινήτων σου και για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να τα κατασκευάσεις πρώτα. Έτσι η Volkswagen, την ώρα που η Ford, Opel και Peugeot απολύουν κόσμο, αυτή ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει επιπλέον 50.000 υπάλληλους έως το 2018.
Σήμερα η VW έχει 550.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο με τους 300.000 εξΆαυτών να βρίσκονται εκτός Γερμανίας. Οι νέες θέσεις αφορούν την αγορά της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας ενώ αρκετές χιλιάδες θέσεις θα δημιουργηθούν και στην Αμερική, αφού στο εργοστάσιό της στη Chattanooga του Tennessee θα κατασκευάσει το νέο 7-θέσιο crossover μέσα στα επόμενα χρόνια.
[Πηγή: Handelsblatt]


Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Η VW θα προσλάβει 50.000 υπαλλήλους έως το 2018 - AutoBlog.gr

S8N
04-04-13, 14:51
Βιαζεσαι να παίξεις την άρπα φιλος ?

Απ' την άρπα έχουν μείνει μόνο οι χορδές και μ' αυτές θα κρεμαστούμε, muchacho.

hades7
04-04-13, 15:10
Πριν απο λίγο σταμαω για καφέ στο χέρι και καταπινω το καλαμακι καλιφορνια φεραρικο χαζευω οδηγός φίλος απο παλιά..... Φακ μι τουλάχιστον κάποιοι προοδευσαν....

Nikos
04-04-13, 15:20
Πριν απο λίγο σταμαω για καφέ στο χέρι και καταπινω το καλαμακι καλιφορνια φεραρικο χαζευω οδηγός φίλος απο παλιά..... Φακ μι τουλάχιστον κάποιοι προοδευσαν....

Αρκει να μην εχει προοδευσει σαν αυτον που μαζεψαν εχθες στη Γλυφαδα με τα 7 αυτοκινητα και τις 96 πινακιδες κυκλοφοριας Αρη.

hades7
04-04-13, 15:21
νταξει δεν μπορω απο εδω να γραψω κατι παραπανω νικο, καταλαβαινεις

Nikos
04-04-13, 15:24
νταξει δεν μπορω απο εδω να γραψω κατι παραπανω νικο, καταλαβαινεις

Οφ κορς

Moufas E46
04-04-13, 15:48
Στο σπίτι του στην Κηφισιά συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο γνωστός διαφημιστής Μάκης Σεριάτος για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 242.000 ευρώ.

Ο κ. Σεριάτος συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο κ. Σεριάτος, ο οποίος κατηγορείται για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους 242.000 ευρώ για το έτος 2011, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σεριάτος αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=269120

Nikos
04-04-13, 16:20
Πολυ καλο παιδι.....μερος του παλαιου καλου Πασοκ, συνεχεια μεσα στη μιζα και τη λαμογια. Εκ των χειροτερων εργοδοτων, εχει παρει απειρες κρατικες επιχορηγησεις, εχει φαει απιστευτο χρημα σε κρατικη διαφημηση και βεβαια ως λαικια καραβλαχαρα που φτιαχτηκε απ το πουθενα, τα εχει φαει ολα διοτι νομιζε οτι το παρτυ θα συνεχιζεται για παντα .
Ελπιζω η αλαζονεια του να τον οδηγησει συντομα εκει που του αξιζει . Και ειναι σιγουρη η καταληξη τωρα που οι πεπονης-μουζακιτης ανοιξαν τον ασκο του αιολου με τις τριγωνικες σχεσεις των διαφημιστικων και τις επιστροφες με τεραστια φοροδιαφυγη.
Λακηηηηηηηη σουρχεται .......

hades7
04-04-13, 16:23
δεν τα ξερω καλα τα μονδελα τελικα ηταν 599 γκε τε μπε

Monsta
04-04-13, 16:25
δεν τα ξερω καλα τα μονδελα τελικα ηταν 599 γκε τε μπε


Παραλίγο να τον υποτιμήσεις τον άνθρωπο. :original:

ntinos
04-04-13, 16:27
Να αφησουν τα αυτοφωρα στην ακρη, και να πληρωσει.
Τι, δεν εχει λεφτα ?
Πλιατσικο, να του παρουν το σπιτι as is, αυτοκινητο και οτι αλλο χρησιμοποιει. Pending η φυλακιση, μολις αδειασει κανα κελι

Ας μεινει λιγο χωρος στις φυλακες για τους εγκληματιες...

Leonidas_E39
04-04-13, 16:36
Τραγικοι.

http://m.news247.gr/article/2195747/oloi-oi-dialogoi-tis-ntropis-stin-proanakritiki-venizelos-uparxei-provlima-testosteronis-kasidiaris-eisai-geloios-kai-xontros.html

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201663&catid=9

Nikos
04-04-13, 16:47
Τραγικοι.

http://m.news247.gr/article/2195747/oloi-oi-dialogoi-tis-ntropis-stin-proanakritiki-venizelos-uparxei-provlima-testosteronis-kasidiaris-eisai-geloios-kai-xontros.html

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201663&catid=9

Το ποιο τραγικο δεν ειναι οι συμπεριφορες ....ειναι η βασιλεια της συντεχνιας η οποια ενω βλεπει μια χωρα να βουλιαζει, πολιτες ν'αυτοκτονουν ως αποτελεσμα πραξεων πολλων εξ αυτων των αλητων του κοινοβουλιου, αυτοι ηρεμοι (μαρκογιαννακης, γεωργιαδης) επιμενουν να υποστηριζουν λαμογια (βενιζελος, παπακωνσταντινου) προτασοντας την κοσμια συμπεριφορα στον ιερο αυτο χωρο, παραβλεποντας τα εγκληματα στα οποια εχουν υποπεσει και εχουν διαλυσει την ελλαδα.

nikos1400
04-04-13, 17:04
Το ποιο τραγικο δεν ειναι οι συμπεριφορες ....ειναι η βασιλεια της συντεχνιας η οποια ενω βλεπει μια χωρα να βουλιαζει, πολιτες ν'αυτοκτονουν ως αποτελεσμα πραξεων πολλων εξ αυτων των αλητων του κοινοβουλιου, αυτοι ηρεμοι (μαρκογιαννακης, γεωργιαδης) επιμενουν να υποστηριζουν λαμογια (βενιζελος, παπακωνσταντινου) προτασοντας την κοσμια συμπεριφορα στον ιερο αυτο χωρο, παραβλεποντας τα εγκληματα στα οποια εχουν υποπεσει και εχουν διαλυσει την ελλαδα.

κορακας κορακου ματι...

Kostas_1
04-04-13, 18:17
Γνωρίζει κανείς πότε θ' ανοίξει η εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος?

Γιατι ανοιξε μηπως γα το Ε9?

gant
04-04-13, 19:05
Γιατι ανοιξε μηπως γα το Ε9?

Στις 25 Μαρτίου το έκανα ρε Κώστα. Το δικό μου υπήρχε σε ηλεκτρονική μορφή, απλά έκανα οριστικοποίηση για το 11 και κατόπιν άνοιξε άλλο παράθυρο για το 2012, το έκανα και αυτό, εφ όσον δεν είχα κάποια μεταβολή
Τέλος μου έβγαλε ένα "Το Ε9 σας είναι πλήρως ενημερωμένο".
Αν τώρα σε κάποιο έτος, έχεις μεταβολή στοιχείων τότε πατάς απ το μενού το "υποβολή δήλωσης Ε9". Αυτό το τελευταίο όμως δεν ξέρω να λειτουργεί γιατί δεν το χρειάστηκα.

PANOS-E60
04-04-13, 19:22
Ιδρύει κόμμα ο Α. Αλαβάνος με κεντρικό σύνθημα την επιστροφή στη δραχμή
:th_Laie_67-1:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=222860&catID=1

και μάθημα οικονομικών για όποιον έχει κέφια

www.youtube.com/watch?v=RHaAt--EtWo

Nino
04-04-13, 19:43
Ιδρύει κόμμα ο Α. Αλαβάνος με κεντρικό σύνθημα την επιστροφή στη δραχμή
:th_Laie_67-1:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=222860&catID=1

και μάθημα οικονομικών για όποιον έχει κέφια

www.youtube.com/watch?v=RHaAt--EtWo

χχαχα μπιζνα κανει!! αυτο εκαναν ολα τα χρονια αυτο συνεχιζουν!
Σου λεει να τσιμπησουμε ενα μερος απο το λομπυ της δραχμης ,ενα μερος απο τους θυμωμενους και αγανακτισμενους, ενα μερος απο το πολιτικο του παρελθον και ενα μερος απο τους ασχετους αντε και καμια συνιστωσα αντιδραστικη ,,, τι σταδιαλα το 1,50 θα το πιασουμε, εδω επιασε ο τζημερος και τσιμπησε 750000 (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=206986) εμεις και για παραπανω θα παμε...
Αυτη ειναι μπιζνα βρε!!!

Stathis
04-04-13, 20:07
να κανουμε κι εμεις ενα κομμα και να υποσχεθουμε οτι θα μηδενισουμε τελη κυκλοφοριας, τεκμηρια, ασφαλειες, κτεο, διοδια κλπ.
οτι εχει σχεση με αυτοκινητο θα ειναι δωρεαν.
λετε να πιασουμε πελατες? χαχαχαχαχαχα

Monsta
04-04-13, 20:15
να κανουμε κι εμεις ενα κομμα και να υποσχεθουμε οτι θα μηδενισουμε τελη κυκλοφοριας, τεκμηρια, ασφαλειες, κτεο, διοδια κλπ.
οτι εχει σχεση με αυτοκινητο θα ειναι δωρεαν.
λετε να πιασουμε πελατες? χαχαχαχαχαχα


thumb


http://www.gagful.com/uploads/2012_9/1348072154_Definitely_Seems_Legit_gag.jpg

Nino
04-04-13, 20:19
τρια χρονια εχουμε μπροστα με λιγη οργανωση και σχεδιασμο τυπου μειωση φορου στα καυσιμα, επαναφορα τελων κυκλοφοριας στο 2008,την κριση να πληρωσει η ολιγαρχια ωχ οχι αυτο βγαλτο χαχαχαχα.
Λιγη οδικη ασφαλεια, μηχανοκινητος αθλητισμος, λιγο περιβαλλον και καμια ωραια υπαρξη,μη σου πω οτι και στη βουλη μπαινουμε....
:hystericalbs1:

Kostas_1
04-04-13, 21:24
Στις 25 Μαρτίου το έκανα ρε Κώστα. Το δικό μου υπήρχε σε ηλεκτρονική μορφή, απλά έκανα οριστικοποίηση για το 11 και κατόπιν άνοιξε άλλο παράθυρο για το 2012, το έκανα και αυτό, εφ όσον δεν είχα κάποια μεταβολή
Τέλος μου έβγαλε ένα "Το Ε9 σας είναι πλήρως ενημερωμένο".
Αν τώρα σε κάποιο έτος, έχεις μεταβολή στοιχείων τότε πατάς απ το μενού το "υποβολή δήλωσης Ε9". Αυτό το τελευταίο όμως δεν ξέρω να λειτουργεί γιατί δεν το χρειάστηκα.

Γιωργο του 2013 εννοω, δηλ για το οικονομικο ετος 2012. Ειχαν πει οτι θα ανοιγε τον Φεβρουαριο...μετα εδωσαν παραταση εως Ιουνιο....

Monsta
04-04-13, 21:45
Ζωγραφιά από κοριτσάκι νηπιαγωγείου. Το ανέβασε η γιαγιά του στο φβ.

Ναι σ αυτή τη χώρα ζούμε. thumb

bill_m3
04-04-13, 21:48
Ζωγραφιά από κοριτσάκι νηπιαγωγείου. Το ανέβασε η γιαγιά του στο φβ.

Ναι σ αυτή τη χώρα ζούμε. thumb

Βρε Κώστα, το πιστεύεις αυτό τώρα ????????????

Monsta
04-04-13, 22:11
Δε πιστεύω πως το χει γράψει παιδί νηπιαγωγείου. Έχει ανάβει πάντως από φανατικό άτομο (γυναίκα 3ης ηλικίας).

hades7
05-04-13, 09:19
http://www.sport-fm.gr/article/apeiloun-me-ektelesi-ton-niko-anastasiadi/667374

STREETRACING
05-04-13, 10:28
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1767254

PANOS-E60
05-04-13, 10:32
Παιδες θα ηθελα να σας παρακαλέσω οταν αναφερετε ενα θεμα που εχει δημοσιευτει αλλου, καλο ειναι εκτος απο το λινκ να γραφετε και 2 λογια, δεν ειναι ευκολο για πολλούς να παρακολουθουν μονο με τα λινκ :)

thumb thumb

:thanks:

Monsta
05-04-13, 10:55
.....


http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1767254


Φορο-μπλόκο στις επιχειρήσεις που ετοιμάζονται για το άρθρο 99


Να προλάβει την απώλεια δημοσίων εσόδων από τις επιχειρήσεις που προσφεύγουν στο άρθρο 99 για να προστατευθούν από τους πιστωτές τους και τα χρέη τους προς το δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ζητείται να κινούνται άμεσα μια σειρά διαδικασιών διασφάλισης του δημοσίου στις περιπτώσεις που οι φορολογικές αρχές αντιλαμβάνονται ότι μια επιχείρηση πρόκειται να προσφύγει στο άρθρο 99.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι επιχειρήσεις που προτίθενται να προσφύγουν στο άρθρο 99 εκδίδουν σχετικό παράβολο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όταν η αρμόδια εφορία λαμβάνει γνώση της σχετικής έκδοσης του παραβόλου από το ΤΠΔ ή έχει τη σχετική πληροφορία από άλλη πηγή θα πρέπει να πραγματοποιεί άμεσα τις ακόλουθες ενέργειες:

- θα εξετάζει τις βεβαιωμένες οφειλές της επιχείρησης με βάση τα στοιχεία του συστήματος TAXIS. Σε περίπτωση διαπίστωσης ύπαρξης οφειλών σε άλλη εφορία απαιτείται άμεση ενημέρωσή της και συνεργασία των αρμόδιων εφοριών.
- θα προχωρά άμεσα στη λήψη μέτρων διασφάλισης των απαιτήσεων του Δημοσίου κατά της επιχείρησης που προσφεύγει στο άρθρο 99 εφόσον αυτό δεν αντιβαίνει σε σχετική προσωρινή διαταγή ή δικαστική απόφαση λήψης προληπτικών μέτρων.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι η εφορία πρέπει να εξετάζει κατά προτεραιότητα τα εξής:

α) τη δυνατότητα λήψης μέτρων άμεσης είσπραξης, όπως της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και
β) τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων, όπως της εγγραφής υποθήκης σε τυχόν ακίνητη περιουσία της αιτούσας επιχείρησης, «προκειμένου να βελτιωθεί η θέση του Δημοσίου είτε στο στάδιο της διαδικασίας εξυγίανσης ως ενυπόθηκου πλέον δανειστή είτε σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας πτώχευσης με την προνομιακή κατάταξη αυτού».

Σπύρος Δημητρέλης

friendgr
05-04-13, 11:04
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1767254

Το ότι θα ερχόταν ημέρα που θα ευχόμουν να ήμουν νοικάρης δεν το περίμενα...


μου κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης για ιδιοκατοίκηση;

Κανένα πρόβλημα. Παραδίπλα έχει "πολλές πορτοκαλιές" ξενοίκιαστες και μπορεί καλύτερες

δεν μου κάνει μείωση ενοικίου ο ιδιοκτήτης;

Κανένα πρόβλημα. Παραδίπλα βρίσκω φθηνότερα και μεγαλύτερο ίσως σπίτι.

Ηρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το χαράτσι;

Κανένα πρόβλημα. κύριε ιδιοκτήτα! σας ζητά η εφορία. Το αφαιρώ από το ενοίκιο.

Μπορεί να πουν κάποιοι τροχός είναι και γυρίζει. ΟΚ συμφωνώ, αλλά σ' αυτή την ζωή δεν νομίζω να προλάβουμε το γύρισμα.....

friendgr
05-04-13, 11:27
Φαντάζομαι τις βλέπετε τις "λεπτομέρειες" :

το αφορολόγητο για τον ΦΑΠ ήταν 400.000 ευρώ

Για το 2011-2012 το κατέβασαν στις 200.000 και αύξησαν και τους συντελεστές για να μπουν στην φάκα πιό πολλοί.

Μήπως ακούσατε τι λένε για τον νέο Ενιαίο φόρο ;

το αφορολόγητο μπορεί να είναι από τις 50.000 !!!!!

Με άλλα λόγια σχεδόν ΟΛΟΙ στην φάκα.

Καλό ε;

Ετσι για την ανάπτυξη.

Stathis
05-04-13, 11:31
πολυ καλο.
να μην πληρωνουν μονο οι λιγοι και εκλεκτοι.
ας βαλει και κανενας αλλος το χερι στην τσεπη.

Monsta
05-04-13, 11:34
Που είναι αυτοί οι άνθρωποι να τους σφίξουμε το χέρι?
Ομιλία Δασκάλου για την 25 Μαρτίου

Αυτά τα λόγια απηύθυνε ένας φωτισμένος δάσκαλος στους μαθητές του, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - δυστυχώς δεν μου έστειλαν το όνομά του και δεν γνωρίζω σε ποιόν να στείλω τα συχαρίκια για την ντομπροσύνη και την ομορφιά των λόγων του.

Απολαύστε και σεις αυτά που είπε σε 17χρονα παιδιά ...
Σκέφτηκα να σου μιλήσω για τον Καραϊσκάκη,
Αλλά το μυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σου μιλήσω για το 21,
Αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.
Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει
να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο µακρινό, τόσο ξένο.
Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα
Τι να λένε σε σένα; Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις,
Να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου μιλήσω λοιπόν προσωπικά.

Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο
Και σε δεκαπέντε μέρες φεύγω για αλλού
Σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία
Ή και περισσότερα χρόνια,
Θα σου μιλήσω σταράτα
Για να σου εκφράσω δυο σκέψεις µου.

Οι μαθητές που συνάντησα μέσα στις τάξεις,
Οι μαθητές που δίδαξα φέτος
Στην συντριπτική τους πλειονότητα µε σεβάστηκαν,
Αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του μαθήματος.
Πολλοί όμως από τους υπόλοιπους μαθητές
Δε µε σεβάστηκαν, µε προσέβαλαν κατ' επανάληψη.
Με έργα, µε λόγια, µε ύβρεις,
Δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος
Που µε σόκαρε, που µε έβαλε σε μελαγχολικές σκέψεις.
Αυτό το φαινόμενο αποδεικνύει
Πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο,
Πως εκτός του γνωστικού ελλείμματος
Το συγκεκριμένο σχολείο χωλαίνει δραματικά
Και στο ηθικοπλαστικό του έργο,
Στη διαμόρφωση δηλαδή των μαθητικών ψυχών και πνευμάτων.
Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία
Είναι ευθύνη αποκλειστικά δική µας,
Των δασκάλων σας και των γονιών σας.
Δεν έχουμε κατορθώσει να σας δείξουμε
Πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι μια κόλαση,
Πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα,
Θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν,
Θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας,
Θα σας γεμίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση,
Θα σας γεράσουν πρόωρα.

Αν όμως θέλετε μια συμβουλή από ένα δάσκαλο,
Σκεφτείτε το παράδειγμα του Μακρυγιάννη,
Που έφτασε αγράμματος μέχρι τα πενήντα σχεδόν,
Για να καταλάβει τότε πως η μόρφωση, η καλλιέργεια
ήταν το όπλο που έλειπε από την προσωπική του θήκη..
Και κάθισε µε πολλή δυσκολία και χωρίς δάσκαλο
Και έμαθε πέντε κολλυβογράμματα,
Για να µας πει την ιστορία του βίου του,
Το παραμύθι της επανάστασης των υπόδουλων Ρωμιών.

Αυτό το παράδειγμα είναι για σένα το πιο κατάλληλο,
Και μπορείς τριάντα χρόνια νωρίτερα από το στρατηγό Μακρυγιάννη
Να ακολουθήσεις το δρόμο που εκείνος έδειξε,
το μονοπάτι της καλλιέργειας, το δρόμο της παιδείας,
Τη λεωφόρο της προσωπικής σου προκοπής.

Δεν είστε σε τίποτε λιγότερο ικανοί από τον μπάσταρδο γιο
της καλογριάς, τον Αρβανίτη Γιώργη Καραϊσκάκη.
Ήταν κι' αυτός αθυρόστομος σαν κι εσάς,
Αλλά είχε αυτό που από τα αλβανικά μάθαμε σαν μπέσα,
Ήταν πάνω απ´ όλα μπεσαλής.
Αυτό θα 'θελα να έχετε κι εσείς.
Υπευθυνότητα, μπέσα, τσίπα.
Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας,
Να απεχθάνεστε την υποκρισία, να σιχαίνεστε το συμφέρον,
Να μισείτε το ψέμα και την ευθυνοφοβία.

Η αγάπη για τον τόπο του, η λατρεία για την πατρίδα του
Ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του Νικήτα Σταµατελόπουλου, του Νικηταρά.
Αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης,
Συνέβαλε στην απελευθέρωση της πατρίδας του
Κι έπειτα φυλακίστηκε,
Για να χαθεί σ' ένα στενοσόκακο του Πειραιά,
Σχεδόν τυφλωμένος, πάμπτωχος και εγκαταλειμμένος από όλους,
Δε ζήτησε τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα
Κι' όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν να απαιτήσει από την κυβέρνηση μια πλούσια σύνταξη,
Απαντούσε πως η πατρίδα τον αμείβει πολύ καλά,
Λέγοντας ψέματα, για να μην προσβάλει την πατρίδα του.
Είναι δύσκολο, το κατανοώ, το παράδειγμα του Νικηταρά.

Αλλά νομίζω πως κι εσείς είστε ικανοί για τα δύσκολα,
Μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο της αξιοπρέπειας,
Να προσπαθήσετε τίμια και µε αγωνιστικότητα
Για εσάς και για το μέλλον της οικογένειας που αύριο θα κάνετε.

Ξέρω, καταλαβαίνω, αντιλαμβάνομαι
Πως σας προτείνω μια διαδρομή ζωής δύσκολη και απαιτητική,
Όταν δίπλα σας κυριαρχεί ο εύκολος δρόμος
των γονιών, των δασκάλων, των πολιτικών,
της εποχής στην οποία μεγαλώνετε.
Όμως κάθε εποχή ελπίζει στους νέους της, Περιμένει από αυτούς να σηκώσουν ψηλά και µε επιτυχία τη σημαία του αγώνα
και να οδηγήσουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους σε καλύτερες μέρες, σε πιο φωτεινές σελίδες.

Κι όταν βλέπω την εποχή µας
να μαραζώνει χωμένη στην αλλοτρίωση,
να ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία,
να μουχλιάζει από το κυνήγι της ευκολίας,
Μόνο σε εσάς ελπίζω,
Στην ειλικρινή σας διάθεση
να αγωνιστείτε,
να αντισταθείτε,
να πολεμήσετε,
να νικήσετε.

Μη µας απογοητεύσετε…

Nino
05-04-13, 11:36
Το ότι θα ερχόταν ημέρα που θα ευχόμουν να ήμουν νοικάρης δεν το περίμενα...


μου κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης για ιδιοκατοίκηση;

Κανένα πρόβλημα. Παραδίπλα έχει "πολλές πορτοκαλιές" ξενοίκιαστες και μπορεί καλύτερες

δεν μου κάνει μείωση ενοικίου ο ιδιοκτήτης;

Κανένα πρόβλημα. Παραδίπλα βρίσκω φθηνότερα και μεγαλύτερο ίσως σπίτι.

Ηρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το χαράτσι;

Κανένα πρόβλημα. κύριε ιδιοκτήτα! σας ζητά η εφορία. Το αφαιρώ από το ενοίκιο.

Μπορεί να πουν κάποιοι τροχός είναι και γυρίζει. ΟΚ συμφωνώ, αλλά σ' αυτή την ζωή δεν νομίζω να προλάβουμε το γύρισμα.....
:original:
χμμ...

-μου κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης για ιδιοκατοίκηση;

αντε παλι, αντε να τα κουβαλησουμε απο την αρχη ολα, αλλα εξοδα...

-Συγνωμη λογω περικοπων ειμαστε στη δυσαρεστη θεση να σας απολυσουμε

και τωρα πως θα πληρωνουμε το νοικι?

-μου κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης επειδη δεν του πληρωνω

τωρα που παμε? και καλα να υπαρχει καμια μανα ή κανα πατρικο σε χωριο αλλιως?

Αυτο που θελω να πω ειναι,οτι σαν να εχεις το δικο σου κεραμιδι πανω απο το κεφαλι σου δεν υπαρχει...
Για αυτο και παντα ο κοσμος το εβαζε προτεραιοτητα ασχετα αν τωρα πια θα τα καταφερει...

friendgr
05-04-13, 11:36
Μόνο που αυτοί που ΔΕΝ πληρώνουν είναι οι λίγοι και εκλεκτοί (με κάτι offshore κλπ).

Τα κορόιδα θα πληρώσουν (για άλλη μια φορά) τα σπασμένα , με ένα σπιτάκι.

Monsta
05-04-13, 11:42
Ξέρει κανείς λεπτομέρειες για τη μικρή του θητεία ως Υπουργός Ναυτιλίας ?

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2013/14/124751g-dhs.jpg

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2013/14/124751-c7680141096d80d079565bb8f2743fdd.jpg

Έφυγε ο Νίκος Παππάς κυβερνήτης του θρυλικού «Βέλους»

«Έφυγε» ο Νίκος Παππάς. Ο κυβερνήτης του θρυλικού Βέλους, του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, άφησε τη τελευταία του πνοή, στο σπίτι του.


Ο Νίκος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΝΝΑ, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η κηδεία του θα γίνει στην Κύμη.

Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Στο κίνημα συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.

Ο Νίκος Παππάς ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και ενώ το Κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχε, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στη χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό, κάνοντας την ανταρσία του ΒΕΛΟΣ πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.

Ο Νίκος Παππάς είχε κατ' επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί, όπως έλεγε δεν ήθελε «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες». Η μοναδική φορά που ο Νίκος Παππάς έλαβε κυβερνητικό αξίωμα ήταν στην κυβέρνηση Ζολώτα της οποίας διατέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από τις 23 Νοεμβρίου του 1989 μέχρι τις 11 Απριλίου του 1990.

Ο Κώστας Γκορτζής που ήταν μαζί με τον Νίκο Παππά στην περιπέτεια του αντιτορπιλικού «Βέλους» τον αποχαιρέτησε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook με αυτό το μήνυμα.Το Βέλος

Το Βέλος ΙΙ (Αντιτορπιλικό)/D-16 Αντιτορπιλικό τύπου «FLETCHER» ήταν πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το οποίο το 1973 κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ αποστάτησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας.

Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Νικόλαος Παππάς ο οποίος μαζί με έξι αξιωματικούς και εικοσιπέντε υπαξιωματικούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο και παρέμειναν εκεί ως πολιτικοί εξόριστοι. Η κίνηση αυτή επέφερε πλήγμα στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το αντιτορπιλικό Βέλος έσπευσε να βοηθήσει στην άμυνα του νησιού.


http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%84%C E%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%C2%AB%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB

friendgr
05-04-13, 11:43
Αυτο που θελω να πω ειναι,οτι σαν να εχεις το δικο σου κεραμιδι πανω απο το κεφαλι σου δεν υπαρχει...
Για αυτο και παντα ο κοσμος το εβαζε προτεραιοτητα ασχετα αν τωρα πια θα τα καταφερει...

Αυτή όντως ήταν η ρύση των παλιών που προσπάθησαν να την περάσουν και στις νέες γενιές.

Πλέον την ακούω βερεσέ.

Αν δεν έχεις να πληρώσεις λόγω απόλυσης , μπορεί να μην σε κυνηγάει ο ιδιοκτήτης, αλλά θα σε κυνηγάει πλέον κάτι χειρότερο: η εφορία.

Και ως γνωστόν εμάς θα κυνηγήσει κι όχι τους λίγους και εκλεκτούς.

Monsta
05-04-13, 11:46
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/558019_464628746943215_1253114867_n.png

Konstantinos E60
05-04-13, 11:47
θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν και εδω σιγα σιγα χωριουδακια απο τροχόσπιτα όπως και στο Αμέρικα.
Μέχρι να βαλουν φόρο και σε αυτά.

Nino
05-04-13, 12:00
Αυτή όντως ήταν η ρύση των παλιών που προσπάθησαν να την περάσουν και στις νέες γενιές.

Πλέον την ακούω βερεσέ.

Αν δεν έχεις να πληρώσεις λόγω απόλυσης , μπορεί να μην σε κυνηγάει ο ιδιοκτήτης, αλλά θα σε κυνηγάει πλέον κάτι χειρότερο: η εφορία.

Και ως γνωστόν εμάς θα κυνηγήσει κι όχι τους λίγους και εκλεκτούς.

τι παλιοι και καινουργιοι βρε βασικο ενστικτο του ανθρωπου ειναι απο τοτε που μπηκε στις σπηλιες και εφυγε απο τα δεντρα χαχαχα.
Φυσικα αν εισαι μονος και δεν εχεις την ευθυνη μιας οικογενειας τοτε ναι μπορεις να ακους τα παντα βερεσε...
Αν εισαι αστεγος... πιστεψε με το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι η εφορια!!!

hades7
05-04-13, 12:07
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/558019_464628746943215_1253114867_n.png


savourogam is going from balots to balots with no loss of self-esteem
hades

friendgr
05-04-13, 12:07
Καθόλου μόνος. Βλέπεις έκανα το "λάθος" να κάνω τρία παιδιά και να θεωρούμαι υπερπλούσιος για το κράτος.
και σε ρωτώ: είναι κατάρα ή ευχή πλέον να τους παρέχεις ένα κεραμμίδι;

Εγώ για κατάρα το βλέπω. Οπως λέει και το ανέκδοτο που λέει ο πατέρας στον γιό του: "κάτσε καλά μην σου γράψω κανά σπίτι" . Μόνο που δεν είναι ανέκδοτο πλέον.

Θα γίνουν πιό άγρια ακόμα τα πράγματα.

Monsta
05-04-13, 12:13
savourogam is going from balots to balots with no loss of self-esteem
hades


You speak England very best! :thumb:

S8N
05-04-13, 12:18
Το ακίνητο ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη επένδυση. Σίγουρα έχει υπερφορολογηθεί, ρωτήστε όμως τι φόρους έχει ένα σπίτι π.χ. στο Λονδίνο και θα αναθεωρήσετε.

Επίσης, η γη είναι ένα περιουσιακό στοιχείο χειροπιαστό. Μπορείς να πεις το ίδιο για τις μετοχές ή πλέον τις καταθέσεις?

Μην απογοητεύεστε. Δείτε και πόσο δύσκολο -αν όχι αδύνατο- είναι πλέον να χτίσεις ένα ακίνητο και θα καταλάβετε την πραγματική αξία των υφιστάμενων κατασκευών. Κι εμένα μου 'χει γίνει άλλος τόσος από τους φόρους και τα χαράτσια, αλλά κάθε μέρα που επιστρέφω απ' το γραφείο λέω 'σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου'.

S8N
05-04-13, 12:19
You speak England very best! :thumb:

His England gets weller and weller with the weather.

Stathis
05-04-13, 12:20
Καθόλου μόνος. Βλέπεις έκανα το "λάθος" να κάνω τρία παιδιά και να θεωρούμαι υπερπλούσιος για το κράτος.
και σε ρωτώ: είναι κατάρα ή ευχή πλέον να τους παρέχεις ένα κεραμμίδι;

Εγώ για κατάρα το βλέπω. Οπως λέει και το ανέκδοτο που λέει ο πατέρας στον γιό του: "κάτσε καλά μην σου γράψω κανά σπίτι" . Μόνο που δεν είναι ανέκδοτο πλέον.

Θα γίνουν πιό άγρια ακόμα τα πράγματα.

αφου εχεις 3 παιδια δεν θεωρεισαι, αλλα εισαι πλουσιοτατος, με τον καλυτερο τροπο που μπορει να υπαρξει.
μακαρι να μπορουσαν ολοι, δυστυχως υπαρχουν καποιοι που το ηθελαν πολυ και δεν μπορεσαν και αλλοι που προσπαθουν ακομα.

Monsta
05-04-13, 12:22
Γιάννης Κότσιρας:


Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά πρέπει να σκεφτούμε να φύγουμε απο το ευρώ

:facepalm:

hades7
05-04-13, 12:23
http://www.zougla.gr/greece/article/o-papageorgopoulos-8eli-na-gini-odontiatros-ton-filakon και ο γαβαλας στυλιστας εχουμε βεβαια αντιδρασεις αφου ο Τολης Σκουραριωτης εχει ασκησει βετο

Monsta
05-04-13, 12:31
Το ακίνητο ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη επένδυση. Σίγουρα έχει υπερφορολογηθεί, ρωτήστε όμως τι φόρους έχει ένα σπίτι π.χ. στο Λονδίνο και θα αναθεωρήσετε.
Με Τύρανα ήθελες να πεις.

Monsta
05-04-13, 12:33
His England gets weller and weller with the weather.

Are you working me ?


edit: Hades does the ....duck.

hades7
05-04-13, 12:40
Are you working me ?


edit: Hades does the ....duck.

from pitsiric i talk them φλου&Lee

hades7
05-04-13, 12:51
εβαλαν βομπα στην τσακαλωφ(τηλεφωνικα ενημερωσαν δεν εσκασε) στο εμπορικο μαλλον σε κατι δικηγορικα γραφεια που εχει εκει στον οροφο εχουν αποκλησει την περιοχη η χωροφιλακοι το ντακαπο αδιαζει ωιμε! τουρ-λουμπουτιν και μπριονια τρεχουν τωρα στα αλωνια

Nino
05-04-13, 13:18
Καθόλου μόνος. Βλέπεις έκανα το "λάθος" να κάνω τρία παιδιά και να θεωρούμαι υπερπλούσιος για το κράτος.
και σε ρωτώ: είναι κατάρα ή ευχή πλέον να τους παρέχεις ένα κεραμμίδι;

Εγώ για κατάρα το βλέπω. Οπως λέει και το ανέκδοτο που λέει ο πατέρας στον γιό του: "κάτσε καλά μην σου γράψω κανά σπίτι" . Μόνο που δεν είναι ανέκδοτο πλέον.

Θα γίνουν πιό άγρια ακόμα τα πράγματα.

τριτεκνος ειμαι και εγω αρα καταλαβαινομαστε, κεραμιδι και στα τρια ουτε στο ονειρο μου!!
ενα κεραμιδι ομως για ολους να αντεξουν την οικονομικη "βαρυχειμωνια" αν υπαρχει ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα.
Σκεψου ποσες οικογενειες ξαφνικα καταστραφηκε η ζωη τους και ειναι σε απογνωση.

Monsta
05-04-13, 14:10
...............

"Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΔΕΗ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπήρχαν περίπου 400 βιομηχανίες, πελάτες της επιχείρησης με προφίλ μεγάλου καταναλωτή. Χαρτοβιομηχανίες, μεταλλικές κατασκευές, μεταποίηση ξύλου, τσιμεντάδικα, αλουμίνια, υφαντουργίες, υαλουργίες, βιομηχανίες συσκευασίας και τρόφιμα ήταν μερικοί από τους κλάδους που συνέθεταν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προσφέροντας απασχόληση σε δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες - χιλιάδες εργαζόμενους ενώ αρκετοί κλάδοι συνεισέφεραν στο ισοζύγιο λόγω του εξωστρεφούς χαρακτήρα τους."

...............


Χάθηκαν 340 βιομηχανίες σε μία δεκαετίαΤου Χάρη Φλουδόπουλου

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε ραντεβού μεταξύ των εκπροσώπων των βιομηχανιών που είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας και προμηθεύονται ρεύμα στη μέση τάση και της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των τιμολογίων.

Η συνάντηση ακόμη δεν έχει οδηγήσει σε αποτέλεσμα, ωστόσο πέρα από το αντικείμενό της, έβγαλε μια είδηση με τεράστια σημασία που δείχνει την ξέφρενη κούρσα χωρίς φρένα προς το γκρεμό που ακολουθεί η ελληνική βιομηχανία την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΔΕΗ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπήρχαν περίπου 400 βιομηχανίες, πελάτες της επιχείρησης με προφίλ μεγάλου καταναλωτή. Χαρτοβιομηχανίες, μεταλλικές κατασκευές, μεταποίηση ξύλου, τσιμεντάδικα, αλουμίνια, υφαντουργίες, υαλουργίες, βιομηχανίες συσκευασίας και τρόφιμα ήταν μερικοί από τους κλάδους που συνέθεταν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προσφέροντας απασχόληση σε δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες - χιλιάδες εργαζόμενους ενώ αρκετοί κλάδοι συνεισέφεραν στο ισοζύγιο λόγω του εξωστρεφούς χαρακτήρα τους.

Πόσους βιομηχανικούς πελάτες Μέσης Τάσης περιλαμβάνει πλέον το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ; Μόλις 62 βιομηχανίες συνεχίζουν να λειτουργούν με τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων επιχειρήσεων, είτε να έχει κλείσει είτε να έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό (υπάρχει και ένας μικρός αριθμός βιομηχανιών που έχει πάψει να χρησιμοποιεί ρεύμα και καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες με φυσικό αέριο).

Η εικόνα φαίνεται ότι έχει επιδεινωθεί δραματικά την περίοδο μετά την κρίση, όταν και τα βιομηχανικά λουκέτα έχουν πολλαπλασιαστεί: Delica, Lafarge (Χαλκίδα), Diana, Selman (Χαλκίδα), ΦιλκεραμJohnson, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα είχαν προηγηθεί άλλες περιπτώσεις ηχηρών ονομάτων όπως οι Κεράνης, Siemens (Θεσσαλονίκη), Αλλαντοποιία Θράκη, Βιαμύλ, IdealStandard (Χαλκίδα), ΒΦΛ (Θεσσαλονίκη).

Να σημειώσουμε ότι ως μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές της μέσης τάσης θεωρούνται βιομηχανίες με ετήσια κατανάλωση ενέργειας άνω των 10 – 13 GWh ετησίως που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής μεταποίησης, με ισχυρή παραγωγική παράδοση.

Την τελευταία διετία, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των Energa&HellasPower, το ενεργειακό έχει μετατραπεί σε βασική παράμετρο της εξίσωσης της κρίσης για τη βιομηχανία: καθώς η αγορά επανήλθε υπό τον πλήρη έλεγχο της ΔΕΗ, επιβλήθηκαν σημαντικές αυξήσεις που σε συνδυασμό με τα άλλα κόστη (τέλη δικτύου, χρεώσεις ΑΠΕ, χρεώσεις κοινής ωφέλειας, φορολογία ενέργειας) οδήγησαν σε τεράστια αύξηση τα λειτουργικά κοστολόγια των επιχειρήσεων αυτών. Η ενέργεια πλέον θεωρείται ως μέρος του προβλήματος για την ελληνική παραγωγή και για αυτό το λόγο έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα τα διαβήματα του παραγωγικού κλάδου προς την κυβέρνηση για να υπάρξει φρένο στην αλόγιστη αύξηση του κόστους ενέργειας.

Η συνάντηση

Στην τελευταία συνάντηση πάντως η ΔΕΗ φέρεται να δηλώνει ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει για μείωση του κόστους – οι πληροφορίες μιλούν ότι προτείνει μείωση του τιμολογίου κατά 11% σε πελάτες με σταθερό προφίλ και κατανάλωση πάνω από 13GWh.

Την ίδια στιγμή ο ΑΔΜΗΕ αναμένεται να προσφέρει ένα συνολικό πακέτο εκπτώσεων διακοψιμότητας (δηλαδή να κόβουν ενέργεια οι βιομηχανίες έναντι ανταλλάγματος όταν τους ζητηθεί εξαιτίας των αναγκών του συστήματος) προς την υψηλή και τη μέση τάση, με συνολικό όφελος της τάξης των 55 εκατ. ευρώ. Πάντως το ποσό που αναμένεται να διατεθεί προς τη μέση τάση κρίνεται ως ιδιαίτερα μικρό (περίπου 8 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση που συζητείται και αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης αλλά και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας όπου ζητείται να υπάρξει – για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της μέσης τάσης – ανάλογη αντιμετώπιση με την ΥΤ.

Όπως αναφέρουν πηγές της βιομηχανίας στο Capital.gr καλό θα ήταν να διδαχθούμε από το πρόσφατο παρελθόν και να δημιουργήσουμε έστω και την ύστατη στιγμή τις συνθήκες εκείνες που απαιτούνται για την επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξη στη συνέχεια της ελληνικής παραγωγής, διασφαλίζοντας πολύτιμες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.http://www.capital.gr/News.asp?id=1767168

Bitz
05-04-13, 14:10
θελω σε αυτο το thread να γραφτει κατι αισιοδοξο.....μεχρι το απογευμα.:original:

18594

Konstantinos E60
05-04-13, 14:26
θελω σε αυτο το thread να γραφτει κατι αισιοδοξο.....μεχρι το απογευμα.:original:

18594

Παίξε κανενα τζόκερ καλυτερα. Περισσότερες πιθανοτητες απο το να γραφτεί κατι αισιόδοξο εδω μέσα.

Stathis
05-04-13, 14:27
αν διωξει μεχρι τοτε καμια 100η χιλιαδες τρωκτικα ο μανιτακης, κατι θα κανουμε...
χαχαχαχαχαχαχα

Stathis
05-04-13, 14:43
θελω σε αυτο το thread να γραφτει κατι αισιοδοξο.....μεχρι το απογευμα.:original:

18594

οριστε παραπονιαρη.
επιασε δουλεια η τροχαια...


Πάτρα: Τροχονόμος έκοψε κλήση σε... άλογο

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ιδιοκτήτης αλόγου στην Πάτρα όταν του επιδόθηκε κλήση ύψους 20 ευρώ επειδή το τετράποδο «κυκλοφορούσε» στο δρόμο χωρίς αναβάτη.

Ο τροχονόμος κλήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος», το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 27 Μαρτίου, να εντοπίσει ένα άλογο που κινείτο σε δρόμο χωρίς αναβάτη. Αφού το εντόπισε, αποφάσισε να κόψει κλήση στον ιδιοκτήτη του χαρακτηρίζοντας τον ως «οδηγό» και συμπληρώνοντας στο σχετικό πεδίο τα στοιχεία του.

BILL007
05-04-13, 15:52
οριστε παραπονιαρη.
επιασε δουλεια η τροχαια...
:shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Moufas E46
05-04-13, 15:52
Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων.

Στο βίντεο φαίνεται ο Παναγιώτης Βλαστός να βρίσκεται μια ανάσα από την ελευθερία σκαρφαλωμένος πάνω στην ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου αλλά το συρματόπλεγμα που ήταν τοποθετημένο πάνω από το προαύλιο , εμπόδισε μια ακόμα εντυπωσιακή απόδραση.

Ο Βλαστός ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή. Έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε. Η κάμερα κατέγραψε καρέ καρέ όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης.


http://www.youtube.com/watch?v=z6z_Xcxd_Vw&feature=player_embedded

http://www.enikos.gr/society/134480,BINTEO_Kare-kare_h_apopeira_apodrashs_B.html

fanisk
05-04-13, 16:06
Κακως αφηνουν τυπους σαν το Βλαστο (και αλλους) ζωντανους, τσαμπα εξοδα για τους πολιτες ειναι. Εχουν φαει 150 χρονια ο καθενας, δεν προκειται - υποτιθεται- να βγουν ποτε εξω, γιατι δεν τους βαζουν στη καρεκλα? Ειναι επικινδυνοι για τη κοινωνια και εχουν δικαστει ανευ αμφιβολιων.. μη μπει κανας αθωος στη καρεκλα.. γιατι τους ταιζουμε ακομα?

ntinos
05-04-13, 17:00
Κακως αφηνουν τυπους σαν το Βλαστο (και αλλους) ζωντανους, τσαμπα εξοδα για τους πολιτες ειναι. Εχουν φαει 150 χρονια ο καθενας, δεν προκειται - υποτιθεται- να βγουν ποτε εξω, γιατι δεν τους βαζουν στη καρεκλα? Ειναι επικινδυνοι για τη κοινωνια και εχουν δικαστει ανευ αμφιβολιων.. μη μπει κανας αθωος στη καρεκλα.. γιατι τους ταιζουμε ακομα?


ΧΩΡΙΣ να ψαξεις στο ιντερνετ, πες μου για τι παρανομιες εχει καταδικαστει ο Βλαστος ;-)
Μηπως γινεσαι ολίγον .... (δεν μου ερχεται τι επιθετο να χρησιμοποιησω) τσουβαλιάζοντας όλους του καταδικασμένους ?

(Ασχετο: Ισοβια = 25 χρονια)

Η θανατικη καταδίκη ειναι εκτος απο τεραστια, και ακρως επικινδυνη κουβεντα.


Το οτι γραφω εντελως φιλικα, ειναι εκ των ουκ ανευ thumb

fanisk
05-04-13, 17:50
ΧΩΡΙΣ να ψαξεις στο ιντερνετ, πες μου για τι παρανομιες εχει καταδικαστει ο Βλαστος ;-)
Μηπως γινεσαι ολίγον .... (δεν μου ερχεται τι επιθετο να χρησιμοποιησω) τσουβαλιάζοντας όλους του καταδικασμένους ?

(Ασχετο: Ισοβια = 25 χρονια)

Η θανατικη καταδίκη ειναι εκτος απο τεραστια, και ακρως επικινδυνη κουβεντα.


Το οτι γραφω εντελως φιλικα, ειναι εκ των ουκ ανευ thumb

2 φορες ισοβια εχει φαει (50), Ναστουλης κι αλλος ενας, πυροβολισμοι εναντιον αστυνομικων, απαγωγη Παναγοπουλου, αποπειρες αποδρασης, συσταση συμμοριας για εκβιασμους, αμα ψαξω κιολας θα βρω ενα σωρο.

Δεν τους τσουβαλιαζω ολους Ντινο, αναφερομαι στις ακραιες περιπτωσεις που καταδικαστηκαν χωρις καμια αμφιβολια για την αθωοτητα τους. Δολοφονοι, βιαστες, παιδοφιλοι κ.α θα επρεπε να ζουν μεσα στη φυλακη με δικα τους εξοδα οχι με των πολιτων, αλλιως καρεκλα και γεια σας.

Monsta
05-04-13, 18:06
:)

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/3623_10200477590558435_2104441835_n.jpg

Monsta
05-04-13, 18:13
Κάτι θετικό λοιπόν.


....................

"Ειδικότερα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, που καλύπτει σχεδόν το 90% της ελληνικής αγοράς υπερτριπλασιάστηκε την τελευταία τριετία (προσεγγίζοντας τα 2,7 εκατ. TEUs το 2012 από 0,85 εκατ. TEUs το 2010), όταν η διακίνηση στα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μεσογειακά λιμάνια αυξήθηκε μόνο κατά 20% κατά την ίδια περίοδο. Ετσι τα ελληνικά λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων απορρόφησαν το 5,5% της μεσογειακής διακίνησης το 2012 από 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2008 - 2010."

..............ΕΤΕ: 5,1 δισ. και 125.000 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά έως το 2018

Από την αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και την επέκταση του δικτύου επιχειρήσεων γύρω από αυτά
Η αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επεκτείνει το δίκτυο επιχειρήσεων γύρω από τις εγκαταστάσεις του, με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση στην προστιθέμενη αξία να αγγίζει τα 5,1 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 (2,5% του ΑΕΠ) δημιουργώντας περίπου 125.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό εκτιμά μελέτη που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα για τα λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στην οποία επισημαίνονται οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης που επιδεικνύει το λιμάνι του Πειραιά τρία χρόνια μετά τη συμφωνία παραχώρησης στην Cosco.

Ειδικότερα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, που καλύπτει σχεδόν το 90% της ελληνικής αγοράς υπερτριπλασιάστηκε την τελευταία τριετία (προσεγγίζοντας τα 2,7 εκατ. TEUs το 2012 από 0,85 εκατ. TEUs το 2010), όταν η διακίνηση στα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μεσογειακά λιμάνια αυξήθηκε μόνο κατά 20% κατά την ίδια περίοδο. Ετσι τα ελληνικά λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων απορρόφησαν το 5,5% της μεσογειακής διακίνησης το 2012 από 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2008 - 2010.

Σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς η διακίνηση των εμπορικών ροών που κατευθύνονται για εσωτερική κατανάλωση αναμένεται να παραμείνει κοντά στο 1 εκατ. TEUs, η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά θα προέλθει από τις υπηρεσίες διεθνούς διακίνησης (μεταφόρτωση και διέλευση). Οι επιδόσεις στο λιμάνι του Πειραιά την τελευταία τριετία οφείλονται κυρίως στη μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων που καλύπτει πλέον τα 3/4 της διακίνησης. Στη μελέτη αναφέρεται ότι ο Πειραιάς συνεχίζει να έχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ανόδου όσον αφορά αυτόν τον τύπο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική του θέση και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων θα αυξηθεί σε 2,5 εκατ. ΤΕU το 2015, φθάνοντας στο 7,6% επί του συνόλου της μεσογειακής μεταφόρτωσης από 2 εκατ. TEU το 2012 που κάλυπτε το 6,8%. Η εξέλιξη αυτή προϋποθέτει ότι η χωρητικότητα του Πειραιά θα αυξηθεί σε 5,7 εκατ. TEUs το 2015 από 3,6 εκατ. TEUs το 2012, σύμφωνα με τα σχέδια της Cosco. Στη μελέτη προβλέπεται ότι η διέλευση εμπορευματοκιβωτίων μέσω ελληνικών λιμανιών θα φθάσει τα 1,2 εκατ. TEU το 2015 από μόλις 45.000 TEU το 2012. Συνολικά, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από ελληνικά λιμάνια αναμένεται να αυξηθεί σε 4,7 εκατ. TEU το 2015 από 3 εκατ. TEU το 2012. Η αύξηση αυτή θα προσφέρει στην ελληνική οικονομία έσοδα 900 εκατ. ευρώ που θα οδηγήσουν σε προστιθέμενη αξία της τάξης του 0,4% του ΑΕΠ, ενώ θα δημιουργήσει περίπου 9.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι προκειμένου οι στόχοι των ελληνικών λιμανιών να επιτευχθούν, απαιτούνται βελτιώσεις στις λιμενικές, οδικές και κυρίως σιδηροδρομικές υποδομές που ήδη προωθούνται με τη βοήθεια ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ σημαντική ενίσχυση θα μπορούσε να προέλθει από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μέσω ιδιωτικοποιήσεων λιμανιών πρωταρχικά για διαχείριση φορτίων και δευτερευόντως για επισκευές πλοίων.

Και μακροπρόθεσμα οφέλη
Η αυξημένη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τον Πειραιά τα επόμενα χρόνια αναμένεται, εκτός από άμεσα οφέλη, να επιδράσει μακροπρόθεσμα και στην ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων στην περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις οποίες καταλήγει η μελέτη, μέχρι το έτος 2018 η προστιθέμενη αξία θα αυξηθεί κατά 1,1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη ναυτιλία (ναυτιλιακές, λιμενικές υπηρεσίες και εξοπλισμός, διαχείριση φορτίων, επισκευές πλοίων κ.ά.) και κατά 2,1 δισ. ευρώ για το ευρύτερο δίκτυο επιχειρήσεων –κυρίως αποθήκευσης και βιομηχανικών– που συγκεντρώνονται στην περιοχή λόγω της αυξημένης δραστηριότητας. Παράλληλα, αναμένεται έμμεση επίδραση της τάξης του ποσού των 1,9 δισ. ευρώ λόγω αυξημένης παραγωγής των κλάδων πλην του συγκεκριμένου δικτύου κυρίως προμηθευτών.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100020_05/04/2013_516324

ΠΡΟΔΟΤΕΕΕΕΕΣ. ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. Θέλουν να μας κάνουν Κίνα, διεδώστε !!!!!!!! :whistle:

Monsta
05-04-13, 18:16
Που είναι τα ΛΑΜΟΓΙΑ οι εργατοπατέρες τώρα, εε ???

Moufas E46
05-04-13, 18:42
"Που πάει το αγόρι; Τορίνο...καλά, θα κάνουμε πρώτα μια στάση στην Καβάλα...". Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τόσο στον κλάδο των φορτηγατζήδων όσο και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα η gay διαφήμιση εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων στην οποία εμφανίζεται ενας οδηγός που "την πέφτει" σε ένα νεαρό που έκανε οτοστόπ. Τι λέει στο Newsit ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ και γιατί έστειλε εξώδικο στην εταιρεία.

http://www.youtube.com/watch?v=IEDMR5mOEDU&feature=player_embedded#!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201901&catid=3

Monsta
05-04-13, 18:58
:hystericalbs1: Ο ΣΚάνιας τι έχει να μας πει γι αυτό ???

Thomelef
05-04-13, 19:24
τι παλιοι και καινουργιοι βρε βασικο ενστικτο του ανθρωπου ειναι απο τοτε που μπηκε στις σπηλιες και εφυγε απο τα δεντρα χαχαχα.
Φυσικα αν εισαι μονος και δεν εχεις την ευθυνη μιας οικογενειας τοτε ναι μπορεις να ακους τα παντα βερεσε...
Αν εισαι αστεγος... πιστεψε με το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι η εφορια!!!

έτσι ακριβώς είναι, υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά...

το αλλά είναι ότι έχουν ερημώσει τα χωριά, ενώ τα αστικά κέντρα γεμίζανε συνέχεια για δεκαετίες ολόκληρες.

καλώς η κακώς, δεν γεννήθηκαν όλοι για την ζωή της πόλης και οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αυτό πληρώνουν.

βέβαια αυτό το θέμα πάει πολύ μακρυά και μεταπηδάει απο κουβέντα σε κουβέντα, απο το πως παιδιά αγροτοοικογενειών σπουδάσανε λογιστική - δικηγορική - πληροφορική κτλ κτλ αντί να γίνουν γεοπόνοι ή οτιδήποτε άλλο που να είχε σχέση με την δραστηριότητα της οικογενειας, μέχρι ιστορίες ανθρώπων που έφτασαν να κάνουν οικογένεις με γάμους που δεν στέριωσαν, επειδή πρώτο μέλημα δεν ήταν να παρουν τον άνθρωπο που αγαπάνε και τους γεμίζει, αλλά το ότι μαζί του θα έφευγαν απο το χωριό...

και οκ, δεν λέω, καλά έκανε και έκανε ο καθένας ότι έκανε. αν υπήρχε μέτρο, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

τέλος, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολύ σκληρά και άδικα σε κάποιους που αναφέρεται το ποστ μου, και να μην μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι έπρεπε να μείνουν στο χωριό τους και να δουλέψουν τα χωράφια του μπαμπά ή την φάρμα του θείου, αλλά λυπάμαι, έτσι είναι.

και εγώ θα ήθελα να είμαι στη φινλανδία, ή στη νορβηγία, ή στη γερμανία, αλλά δυστηχώς το κέρατο μου μέσα είμαι στην σαπίλα της ελλάδος.

φυσικά, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, έχουμε φάει παραμύθι πολλών ετών. κάποιοι έβλεπαν κάτι που δεν τους άρεσε όλα αυτά τα χρόνια, κρατούσαν σφιχτά το χαλινάρι, και σήμερα είναι κάπως καλύτερα σε σχέση με κάποιους που αφέθηκαν τελείως.

σε προσωπικό επίπεδο, ποτέ η στέγη δεν μου ελεγε τπτ και αν θα αγόραζα κάποιο ακίνητο, θα ήταν για το παιδί μου. σε οποιαδήποτε περίπτωση ένα σπίτι φαντάζει σαν επένδυση, για μένα δεν προσφέρει τπτ.

όταν 150-200 χιλιάρικα δάνειο με γλυτώνουν απο ενοίκια τα οποία αύριο μπορεί να πεθάνω και να τα αφήσω καπέλο στην γυναίκα μου και το παιδί μου, προτιμώ να τα ρίξω στην δουλειά μου και σε ένα χρόνο το πολύ να έχω εισπράξει τα διπλάσια.

Monsta
05-04-13, 19:49
:facepalm:


......

"Ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης φέρεται ανυποχώρητος («ο υπουργός δεν απολύει υπαλλήλους») όπως και ο Φώτης Κουβέλης. "

......Ψυχρολουσία από τρόικα για το Δημόσιο


Της Μαρίνας Μάνη

Όχι μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά συνεργάτες του πρωθυπουργούν είχαν (και μοιράζονταν) τη βεβαιότητα ότι το νέο οργανόγραμμα που υπέβαλε ο Αντώνης Μανιτάκης εκπληρούσε τις προϋποθέσεις της τρόικας.

Είχε δηλαδή ποσοτικοποιημένη ανά έτος τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015 (για 180.000 μιλούσε ο υπουργός) μέσω των συνταξιοδοτήσεων και της διαθεσιμότητας, ενώ είχε αυστηροποιηθεί η διαδικασία («άμεσης») απομάκρυνσης των επίορκων και λοιπών προβληματικών υπαλλήλων.

Ως εκ τούτου, η απόρριψη του σχεδίου από τους Τόμσεν-Μαζούχ-Μορς ήταν ψυχρολουσία για το κυβερνητικό επιτελείο. Πολύ περισσότερο εξαιτίας της άρνησης των εκπροσώπων της τρόικας να συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης – όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης φέρεται ανυποχώρητος («ο υπουργός δεν απολύει υπαλλήλους») όπως και ο Φώτης Κουβέλης.

Το βάρος θα σηκώσει ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα το πρωί της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι θα βρεθεί κοινός τόπος – ενώ οι πιο αισιόδοξοι ερμηνεύουν την σκλήρυνση των τροϊκανών επί του θέματος ως προσπάθεια να το συμψηφίσουν με τα οικονομικά μέτρα-διορθώσεις που πρέπει να ληφθούν εξαιτίας της τρύπας 2,5 δισ. ευρώ που παρουσιάζουν τα έσοδα.

Αλλά κι αυτή η ερμηνεία κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι για την τύχη των διαπραγματεύσεων...http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1767955

Thomelef
05-04-13, 19:52
ΩΡΑΙΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΡΥΠΙΟΙ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ? ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕ ΜΛΚΣ...ΡΙΧΤΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑ 2.000 ΓΜΤ ΚΕΡΑΤΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ.

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...

PANOS-E60
05-04-13, 19:55
.........................................
σε προσωπικό επίπεδο, ποτέ η στέγη δεν μου ελεγε τπτ και αν θα αγόραζα κάποιο ακίνητο, θα ήταν για το παιδί μου. σε οποιαδήποτε περίπτωση ένα σπίτι φαντάζει σαν επένδυση, για μένα δεν προσφέρει τπτ.

όταν 150-200 χιλιάρικα δάνειο με γλυτώνουν απο ενοίκια τα οποία αύριο μπορεί να πεθάνω και να τα αφήσω καπέλο στην γυναίκα μου και το παιδί μου, προτιμώ να τα ρίξω στην δουλειά μου και σε ένα χρόνο το πολύ να έχω εισπράξει τα διπλάσια.

Στερνη μου γνωση να σ' ειχα πρωτα ...

οποιος αγόρασε ακίνητο (τουλαχιστον αστικό, για τα αγροτεμαχια δεν εχω αποψη) τα τελευταία 8-10 χρόνια σημερα γραφει (λογιστική) ζημιά περίπου 50% και βαίνει αυξανόμενη. Σε αυτό το επίπεδο τιμών γίνονται πραξεις αγοραπωλησιών πλεον ... ασχετα τι γραφει ο spitogatos ...

παραδειγματακι πολύ κλασικό, διαμερισμα 100 τμ πληρωθηκε 300 χιλ το 2004 στο Χαλάνδρι η στο Π.Φαληρο και σημερα δυσκολα φευγει στα μισα λεφτά. Καινουργιο το ιδιο διαμερισμα (του 08 δηλ, γατι πιό καινουργιο δεν υπαρχει), πουλιεται 180- 190, με ζημια από τον κατασκευαστη. Τα χαρατσια δεν τα υπολογίζω για να το κανω πιό απλο.

αυτο το διαμερισμα του 04 μπορουσες να το νοικιασεις με 700 ευρω το μηνα τοτε, σημερα το νοικι θα ειχε πέσει στα 400. Αν οχι στο συγκεκριμενο, σιγουρα στο διπλανο.

με 300 χιλ στην άκρη, το νοικι εβγαινε ανετα το 2004 και σημερα οι τοκοι θα εβγαζαν νοικι και κοινόχρηστα για πλάκα thumb Για να μην πω τ ομορφα που ειναι να αλλάζεις σπίτι καθε 5 χρονια, απλά γιατί βαρεθηκες ... :original:

το σενάριο να εχεις παρει σπίτι με δάνειο δεν το σχολιάζω καθόλου, εκτός κι αν το δανειο ξεκίνησε το 1975 και το 2005 αποπληρωθηκε, τοτε ο.κ.

το μονο αδυνατο σημειο στο σκεπτικο του Θωμα ειναι το ενδεχόμενο της ανεργίας, ή του κλεισίματος της επιχειρησης (χτυπαω ξυλο και για τα δύο). Μονο σε τετοιο ενδεχομενο αποδεικνυεται χρησιμο να εχεις ενα σπίτι δικό σου και ξοφλημενο.

η επενδυση σε ακινητο θα ειναι μια κακη επενδυση για τα επομενα τουλαχιστον 15 χρονια, μαλλον περισσότερα.

Bitz
05-04-13, 19:56
Που είναι τα ΛΑΜΟΓΙΑ οι εργατοπατέρες τώρα, εε ???

Εχουν παει στην αλλη πλευρα του..... δρομου που ανηκει στον ΟΛΠ και συνεχιζουν να αμοιβονται με 4.500 τον μηνα.

Thomelef
05-04-13, 20:03
Στερνη μου γνωση να σ' ειχα πρωτα ...

οποιος αγόρασε ακίνητο (τουλαχιστον αστικό, για τα αγροτεμαχια δεν εχω αποψη) τα τελευταία 8-10 χρόνια σημερα γραφει (λογιστική) ζημιά περίπου 50% και βαίνει αυξανόμενη. Σε αυτό το επίπεδο τιμών γίνονται πραξεις αγοραπωλησιών πλεον ... ασχετα τι γραφει ο spitogatos ...

παραδειγματακι πολύ κλασικό, διαμερισμα 100 τμ πληρωθηκε 300 χιλ το 2004 στο Χαλάνδρι η στο Π.Φαληρο και σημερα δυσκολα φευγει στα μισα λεφτά. Καινουργιο το ιδιο διαμερισμα (του 08 δηλ, γατι πιό καινουργιο δεν υπαρχει), πουλιεται 180- 190, με ζημια από τον κατασκευαστη. Τα χαρατσια δεν τα υπολογίζω για να το κανω πιό απλο.

αυτο το διαμερισμα του 04 μπορουσες να το νοικιασεις με 700 ευρω το μηνα τοτε, σημερα το νοικι θα ειχε πέσει στα 400. Αν οχι στο συγκεκριμενο, σιγουρα στο διπλανο.

με 300 χιλ στην άκρη, το νοικι εβγαινε ανετα το 2004 και σημερα οι τοκοι θα εβγαζαν νοικι και κοινόχρηστα για πλάκα thumb Για να μην πω τ ομορφα που ειναι να αλλάζεις σπίτι καθε 5 χρονια, απλά γιατί βαρεθηκες ... :original:

το σενάριο να εχεις παρει σπίτι με δάνειο δεν το σχολιάζω καθόλου, εκτός κι αν το δανειο ξεκίνησε το 1975 και το 2005 αποπληρωθηκε, τοτε ο.κ.

το μονο αδυνατο σημειο στο σκεπτικο του Θωμα ειναι το ενδεχόμενο της ανεργίας, ή του κλεισίματος της επιχειρησης (χτυπαω ξυλο και για τα δύο). Μονο σε τετοιο ενδεχομενο αποδεικνυεται χρησιμο να εχεις ενα σπίτι δικό σου και ξοφλημενο.

η επενδυση σε ακινητο θα ειναι μια κακη επενδυση για τα επομενα τουλαχιστον 15 χρονια, μαλλον περισσότερα.

στην πρώτη υπογράμμιση, είναι σα να είσαι στο κεφάλι μου...

στην δεύτερη υπογράμμιση, η κόκκινη λέξη αφορά περιπτώσεις της τάξεως του 2-3%...

Stathis
05-04-13, 20:06
Τα ψεματα τελειωνουν για τα τρωκτικα.