PDA

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...4



Σελίδες : [1] 2 3 4

Stathis
24-12-11, 01:50
Aπ'όσα λέει το άρθρο, που ακριβώς γράφει, ή έστω υπαινίσσεται, πως η τωρινή κατάσταση στη χώρα είναι ρόδινη?

η συνεχεια εδω.

GiannisRob
24-12-11, 02:39
https://www.youtube.com/watch?v=cIVpzBjisLw&feature=youtu.be

Προφυλακιστέος ο Ηγούμενος Εφραίμ...

Thomelef
24-12-11, 09:21
Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πλέον αυτό το θρεντ

stefm5
24-12-11, 10:39
https://www.youtube.com/watch?v=cIVpzBjisLw&feature=youtu.be

Προφυλακιστέος ο Ηγούμενος Εφραίμ...

γιατί όχι; επιτέλους δεν ενέδωσε η δικαιοσύνη στους εκβιασμούς των πολιτικών
φοβούνται ότι θα πάρει πολλούς μαζί του
εχθές οι γελοίοι του σκάι αφιέρωσαν όλο το δελτίο στον εφραιμ...έλεος πια

ο εφραίμ είναι ο τύπος που πριν λίγο καιρό συνεργάστηκε με τον πούτιν για την απίστευτη μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ που λέγεται 'τίμια ζώνη' στη ρωσία

GiannisRob
24-12-11, 13:46
https://olympiada.files.wordpress.com/2011/12/image10.png

aristent
26-12-11, 09:40
Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πλέον αυτό το θρεντ

Λαμψη,Καλημερα ζωη κλπ.:thumbsup:

63.920 εμφανισεις 2.009 ποστ και οι 10 πρωτοι ποστερ στο επικαιροτητα Νο1:

Z4 DCT 163
NickE60 133
Thomelef 127
Stathis 125
S8N 96
nikos1400 95
Stamatis 90
nino X3 82
katsaraios 63
A8hnaios 62

15.494 εμφανισεις 835 ποστ και οι 10 πρωτοι ποστερ στο επικαιροτητα Νο2:

Thomelef 69
Z4 DCT 59
Stamatis 57
Monsta 49
kplc16 48
Stathis 41
PANOS-E60 32
S8N 31
Vasilis 29
atha 24


17.970 εμφανισεις 986 ποστ και οι 10 πρωτοι ποστερ στο επικαιροτητα Νο3:

Stamatis.......112
Stathis...........87
kplc16............63
Thomelef .......62
Driver M.........58
fanisk.............51
PANOS-E60......51
Ptboul.............47
Monsta............43
nino X3............36

Monsta
26-12-11, 13:00
στο επικαιροτητα Νο1:
στο επικαιροτητα Νο2:
στο επικαιροτητα Νο3:




Να τα εκατοστήσουμε.

Z4 DCT
27-12-11, 10:13
Ε να μην σας αφήσω παραπονεμένους.....

Αύξηση απο την πισω πόρτα στο τελος των ακινήτων......


Αυξήσεις - σοκ στο χαράτσι των ακινήτων

Τίτλους… τέλους βάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, με το νέο τρόπο υπολογισμού που σχεδιάζει από το 2012 για το «χαράτσι» που θα πληρώνουν όλοι μέσω της ΔΕΗ.

Για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους και να καλυφθεί η αδυναμία σύλληψης της φοροδιαφυγής, των μεγαλοοφειλετών, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στρέφονται, για μια ακόμη φορά, στη γνωστή «αγελάδα» της πραγματικής οικονομίας.

Oι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, για να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» που εκτοξεύουν το έλλειμμα πάνω από το 10% του ΑΕΠ, προωθούν τη σύνδεση του ειδικού τέλους επί των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς, που θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρώνει η ΤτΕ!

Το σχέδιο βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και εφόσον φυσικά πάρει το «πράσινο φως» δεν αποκλείεται να περιληφθεί και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και η οποία ουσιαστικά θα είναι η «σκούπα» με όλες τις εκκρεμότητες που πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι «σκόπελοι» στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της επόμενης δόσης «μαμούθ» ύψους 89 δισ. ευρώ.

Πλήγμα στην ιδιοκατοίκηση

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, τα ποσά που έχουν ήδη προϋπολογισθεί ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία το ειδικό τέλος ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015, δηλαδή περίπου 2,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ποσό που φυσικά θα είναι πολύ υψηλότερο στην περίπτωση που από το επόμενο έτος εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού που θα πλήξει την ιδιοκατοίκηση και ειδικότερα τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αποκαλύπτει σήμερα η Real news, προβλέπει ότι θα γίνεται αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του ειδικού τέλους με βάση όχι τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που θα συντάσσουν οι αρμόδιες επιτροπές, αλλά με άμεση σύνδεση με τις καθαρές εμπορικές αξίες.

Η προσέγγιση δε της αγοραίας αξίας θα γίνεται μέσω της βάσης δεδομένων που έχει συστήσει η Τράπεζα της Ελλάδας και καταγράφει για κάθε τρίμηνο τις τιμές των ακινήτων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών θα παίρνει τις συγκεκριμένες τιμές και επί του μέσου όρου των αυξήσεων που θα έχουν καταγραφεί τον προηγούμενο χρόνο θα υπολογίζει το τέλος για τα ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η επικρατούσα άποψη μεταξύ των στελεχών του υπουργείου είναι όπως για τις ακριβές περιοχές της χώρας λαμβάνεται ως «αντικειμενική» τιμή του νέου τύπου υπολογισμού το 90% της αγοραίας αξίας των ακινήτων, για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους.
Αντίθετα στις λεγόμενες φθηνές περιοχές, το ποσοστό που θα θεωρείται αντικειμενική αξία θα είναι το 60% της πραγματικής ή αγοραίας αξίας που θα καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Βέβαια στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στο ειδικό τέλος, για να αποφευχθούν αντιδράσεις και να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, ώστε να μετριαστεί και το πολιτικό κόστος, υπάρχει ήδη πρόταση να υιοθετηθούν περισσότερα ενδιάμεσα ποσοστά και κλιμάκια επί των οποίων θα υπολογίζεται το «χαράτσι» επί των ακινήτων.

Χαρακτηριστικό, πάντως, της αγωνίας των στελεχών του υπουργείου λόγω της «ανομβρίας» των εσόδων και του επικείμενου «ναυαγίου» του Προϋπολογισμού είναι, εάν ο νέος… φόρος δεν αποδώσει αμέσως τα αναμενόμενα, να μην καταργηθεί το ΤΑΠ και οι ιδιοκτήτες να το πληρώσουν κανονικά το 2012.

Στα ύψη ο συντελεστής

Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ειδικού τέλους θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σχεδόν στο διπλασιασμό του ποσού που θα καλούνται να πληρώνουν στο μέλλον οι ιδιοκτήτες, ανεξαρτήτως τετραγωνικών της οικίας τους, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα για ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, πενταετίας, 62 τ.μ. και με τιμή ζώνης τα 1.550 ευρώ/τ.μ., το ειδικό τέλος ανέρχεται σε 446,40 ευρώ, αφού:

62 τ.μ. Χ 1,20 (συντελεστής παλαιότητας) Χ 6,00 ευρώ (συντελεστής ειδικού τέλους, ευρώ/τ.μ.) = 446,40 ευρώ.
Μπορεί βέβαια η αντικειμενική αξία για το συγκεκριμένο ακίνητο να είναι 1.550 ευρώ/τ.μ., όμως η εμπορική του αξία υπολογίζεται για το κέντρο του Χαλανδρίου στις 3.000 ευρώ.

Με το νέο σύστημα επομένως του υπουργείου Οικονομικών, που θα λαμβάνει ως «αντικειμενική» τιμή το 90% της εμπορικής, αυτό σημαίνει ότι θα υπολογίσει το ειδικό τέλος με 2.700 ευρώ/τ.μ.

Αμέσως ο συντελεστής του ειδικού τέλους ανεβαίνει στα 10 ευρώ (από 6 ευρώ που ήταν) και επομένως για το ίδιο ακίνητο το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης θα φθάσει τα 744 ευρώ, δηλαδή περίπου 300 ευρώ περισσότερα ή 67% ακριβότερα θα «στοιχίσει» στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη το «παλάτι» των 62 τ.μ!

Να... γλυκάνουν την τρόικα

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι το εν λόγω μέτρο θα «γλυκάνει» την τρόικα, αφού θα έχει αυξημένα έσοδα, ενώ με δεδομένο ότι στην Ελλάδα το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ανέρχεται στο 85% φαίνεται ότι δεν θα αντισταθούν για πολύ στον «πειρασμό» το συγκεκριμένο ειδικό τέλος να γίνει… μόνιμος φόρος και να αποσυνδεθεί έτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ώστε να σταματήσουν και οι αιτιάσεις των δανειστών μας ότι πρόκειται για έκτακτο μέτρο.


Το μαμησα μεσα στις γιορτές.....αλλα τι να κάνουμε, μεσα στο πρόγραμμα ειναι και αυτα....:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:


ΠΗΓΗ

https://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=113966&catID=2

individual
27-12-11, 17:21
στο τελος,κατι τετοιο θα κανουμε!!!!



https://www.youtube.com/watch?v=Ls6amChvlzU

Κωνσταντίνος
27-12-11, 19:44
Βλέπω ειδήσεις. Σε live σύνδεση η αυτοκινητοπομπή με τον ηγούμενο Εφραίμ στην Εισαγγελία.
Υπάρχει κόσμος που χειροκροτάει και φωνάζει "άξιος, άξιος" (όχι ειρωνικά).

https://images.mylot.com/userImages/images/postphotos/1010373.jpg

Πιστεύετε ακόμα πως υπάρχει ελπίδα για μας ;
Όχι, είμαστε πολύ μ@λάκες για να μας αξίζει καλλίτερη μοίρα.

Stathis
27-12-11, 19:53
πραγματικα, αυτα τα ζωα ψηφιζουν και αποφασιζουν για ολους μας...

λυπαμαι και ζητω συγγνωμη που εκφραζομαι με τετοιο τροπο, αλλα αυτη ειναι η αληθεια..
δυστυχως.

Monsta
27-12-11, 19:58
Βλέπω ειδήσεις. Σε live σύνδεση η αυτοκινητοπομπή με τον ηγούμενο Εφραίμ στην Εισαγγελία.
Υπάρχει κόσμος που χειροκροτάει και φωνάζει "άξιος, άξιος" (όχι ειρωνικά).

https://images.mylot.com/userImages/images/postphotos/1010373.jpg




Σκέτη αναγούλα, τι να δεις????






Πιστεύετε ακόμα πως υπάρχει ελπίδα για μας ;
Όχι, είμαστε πολύ μ@λάκες για να μας αξίζει καλλίτερη μοίρα




Φυσικά και δεν υπάρχει. Στο άρθρο παρακάτω (που είχε ανεβάσει ο Στάθης), εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους που τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει σ αυτή τη χώρα. Τσάμπα αναλωνόμαστε.




Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδoς. Πως και τι έγινε.

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα τουΧαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν τηνώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες.

«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος τηςοικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».

«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει. «Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότιστην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στηνκυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.

Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα – Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.

Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή».Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγουςνα καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.

«Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο». Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»[1]. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τοναρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.

2. [Η δημιουργία των μηχανισμών]Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.

Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.

Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο! Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!

Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.

Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρώνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα.

Συγκλονιστικά και απολύτως ηλεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη τουOικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτωριανούς της «Αλλαγής».

Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.

3. [Αριθμοί και γεγονότα]Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. ΓιΆ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου.
Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. ΓιΆ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.

Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων.
Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων ( στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.

Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν.

Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ. Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.

Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο Τον δρόμον τετέλεκα [4].

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη. Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.

Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Όλος αυτός οεσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους.
Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινήΡωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.

Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γιΆ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.

[1] Στάμος Ζούλας, Όσα δεν έγραψα…, Καστανιώτη, Αθήνα 2003, σ. 96.

[2] Το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, όπως περιέγραψε ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Δ. Χαλικιάς. Βλ. τη μαρτυρία του σε συνέντευξη στον Π. Βασιλόπουλο (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 8.1.1988), η οποία παρατίθεται στο σχετικό άρθρο μου «Από το 1985 προβλεπόταν η πτώχευση», που είναι διαθέσιμο στο https://tiny.cc/j3jax

[3] Δημήτρης Λ. Στεργίου, Το πολιτικό δράμα της Ελλάδος 1981-2005, Παπαζήση, Αθήνα 2005.

[4] Νικόλαος Θέμελης, Τον δρόμον τετέλεκα, Ι. Σιδέρης, Αθήνα 1998.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου 2011 της Athens Review of Books, και έχει τίτλο «Η μεγάλη ληστεία» Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.


Από το: “Τρελό Κουνέλι”

PANOS-E60
27-12-11, 20:39
Τώρα που μου το θύμισε ο Κώστας. ^

Το παραπάνω άρθρο-ιστορική αναδρομή το θεωρώ τόσο σημαντικό να διαβαστεί με προσοχή από όλους όσους ψηφίζουν, που αν ένας νέος πολιτικός σχηματισμός το έκανε μανιφεστο, θα κέρδιζε εκλογές γιά τα επόμενα 100 χρόνια. Το μόνο πρόγραμμα που θα έπρεπε να εφαρμόσει είναι το ακριβώς αντίθετο από ότι συνέβη στη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια. Χωρίς να είναι απαραίτητη καμμία πολιτική έπνευση, η ανόρθωση της χώρας είναι ζήτημα κοινής λογικής, τίποτα παραπάνω. Αυτό ισχύει μόνο γιά την Ελλάδα όμως, η Ε.Ε. χρειάζεται κάτι πολύ παραπάνω από κοινή λογική γιά να προχωρήσει, μιλάμε γιά λαούς με εντελώς διαφορετική κουλτούρα μεταξύ τους, άρα χρειάζεται ένα πολύ ξεκάθαρο και ελκυστικό πολιτικό και οικονομικό όραμα γιά να τους ενώσει πραγματικά γύρω από τον ίδιο στόχο.

Με την ευκαιρία θα θυμίσω σε όσους παρακολουθούσαν τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ταχυδρόμο από τη δεκαετία του '70 πως κάποιοι γραφικοί γκρινιάρηδες όπως ο Γιάννης Μαρίνος, ο Δημήτρης Στεργίου, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο Θανάσης Παπανδρόπουλος και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης φώναζαν πως δεν είναι στραβός ο γυαλός, εμείς στραβα αρμενίζαμε. Τον τελευταίο τον τράβηξαν οι σειρήνες της πολιτικής τελευταία, δυστυχώς. Κρίμα, είναι εξαιρετικός γνώστης των δημόσιων οικονομικών και φοβάμαι πως θα καεί τσάμπα και βερεσέ ...

Κωνσταντίνος
27-12-11, 21:05
Φυσικά και δεν υπάρχει. Στο άρθρο παρακάτω (που είχε ανεβάσει ο Στάθης), εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους που τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει σ αυτή τη χώρα. Τσάμπα αναλωνόμαστε.

Όταν το είχε ανεβάσει ο Στάθης το έβαλα στα "προσεχώς δια ανάγνωσιν" γιατί δεν είχα χρόνο. Ευχαριστώ που μου το θύμισες, το έκανα τώρα.
Θα πρέπει να το διαβάζουμε όλοι μας κάθε εβδομάδα αυτό. Μπας και και πάρουμε χαμπάρι.
Και ειδικότερα αυτοί που βλέπουν συνομωσίες, ξένους δάχτυλους, που απαιτούν πολεμικές αποζημιώσεις και άλλα τέτοια.
Το "δρυός πεσούσης..." ισχύει απο την εμφάνιση του ανθρώπου και είναι απόλυτα λογικό. Human nature.

Thomelef
27-12-11, 21:52
Έλα ρε παιδιά...το δημόσιο δεν φταίει. Αλλού είναι το πρόβλημα.
************** Το διάβασα, και τρέμω απ'τα νεύρα μου με τουσ κωλοπασοκουσ γμτ.

Stamatis
27-12-11, 22:13
Έλα ρε παιδιά...το δημόσιο δεν φταίει. Αλλού είναι το πρόβλημα.
*******. Το διάβασα, και τρέμω απ'τα νεύρα μου με τουσ κωλοπασοκουσ γμτ.

χαλαρωνουμε.

ο χαρακτηρισμός κωλοπασόκος περιλαμβάνει αρκετούς καλούς και γνωστούς φιλους μας.

Eleni
27-12-11, 22:15
Έλα ρε παιδιά...το δημόσιο δεν φταίει. Αλλού είναι το πρόβλημα.
*******. Το διάβασα, και τρέμω απ'τα νεύρα μου με τουσ κωλοπασοκουσ γμτ.
.............. Η μανα τους τι σου φταιει......??????????????????????

Stathis
27-12-11, 22:34
χαλαρωνουμε.

ο χαρακτηρισμός κωλοπασόκος περιλαμβάνει αρκετούς καλούς και γνωστούς φιλους μας.

σαφως, κι αυτοι θυματα ειναι και ισως τα μεγαλυτερα τελικα αν το σκεφτουμε...

καποιοι μπορει να φαγαν με χρυσα κουταλια ή τελος παντων να παιρναν για χρονια ενα μεροκαματο που δεν το αξιζαν.

πεσαν ομως στην παγιδα.
που θα πανε τωρα να δουλεψουν?
με τι προσοντα, τι ικανοτητες, τι εμπειρια, τι ορεξη, τι ψυχολογια...?

καποιος που πασχιζει να επιβιωσει απο τοτε που μπηκε στη δουλεια και κανεις δεν του χαρισε τιποτα, με τον εναν ή τον αλλο τροπο θα τη βρει την ακρη.
τη δουλεια δεν τη φοβαται, εχει μαθει να ζει στο τρεξιμο.
ειτε με κριση, ειτε χωρις (λες και πριν ολα ηταν ροδινα για τους μη εχοντες "μπαρμα στην κορωνη"...), ειναι μαχιμος και θα πολεμησει.

το προβλημα ειναι για οποιον εμαθε να ειναι μεσα σ΄ενα κουκουλι και να περιμενει το μισθο καθε μηνα.
του ειπαν να μην ανησυχει, να ειναι σιγουρος, οτι εξασφαλιστηκε...
ουσισατικα τον παροπλισαν, τον κατεστησαν ανικανο ή για να το πω ποιο κομψα μη ανταγωνιστικο.

αν σε ενα πλοιο οι μισοι ναυτες κανουν ηλιοθεραπεια και δεν ξερουνε κολυμπι, τι τυχη εχουν αν το πλοιο βουλιαξει?
θα επρεπε να το χουν καταλαβει και να μην επαναπαύονται.
αυτους που τραβαγανε μια ζωη κουπι μην τους φοβασαι...

τραγικη ειρωνια ε?

Z4 DCT
28-12-11, 09:03
σαφως, κι αυτοι θυματα ειναι και ισως τα μεγαλυτερα τελικα αν το σκεφτουμε...

καποιοι μπορει να φαγαν με χρυσα κουταλια ή τελος παντων να παιρναν για χρονια ενα μεροκαματο που δεν το αξιζαν.

πεσαν ομως στην παγιδα.
που θα πανε τωρα να δουλεψουν?
με τι προσοντα, τι ικανοτητες, τι εμπειρια, τι ορεξη, τι ψυχολογια...?

καποιος που πασχιζει να επιβιωσει απο τοτε που μπηκε στη δουλεια και κανεις δεν του χαρισε τιποτα, με τον εναν ή τον αλλο τροπο θα τη βρει την ακρη.
τη δουλεια δεν τη φοβαται, εχει μαθει να ζει στο τρεξιμο.
ειτε με κριση, ειτε χωρις (λες και πριν ολα ηταν ροδινα για τους μη εχοντες "μπαρμα στην κορωνη"...), ειναι μαχιμος και θα πολεμησει.

το προβλημα ειναι για οποιον εμαθε να ειναι μεσα σ΄ενα κουκουλι και να περιμενει το μισθο καθε μηνα.
του ειπαν να μην ανησυχει, να ειναι σιγουρος, οτι εξασφαλιστηκε...
ουσισατικα τον παροπλισαν, τον κατεστησαν ανικανο ή για να το πω ποιο κομψα μη ανταγωνιστικο.

αν σε ενα πλοιο οι μισοι ναυτες κανουν ηλιοθεραπεια και δεν ξερουνε κολυμπι, τι τυχη εχουν αν το πλοιο βουλιαξει?
θα επρεπε να το χουν καταλαβει και να μην επαναπαύονται.
αυτους που τραβαγανε μια ζωη κουπι μην τους φοβασαι...

τραγικη ειρωνια ε?

Θα συμφωνήσω πολύ έντονα με τον Σταθη.....για να ομογενοποιηθεί με τον λαο αυτο το κόμμα κατέστρεψε την Ελλάδα.....και τωρα ολοι αυτοι που ωφεληθήκανε πληρώνουν το τίμημα της συνεργασίας με ενα απατεώνα.....είναι ο κανόνας της αγοράς.....
Βεβαια δεν ειναι ολοι στο δημόσιο λαμογια, υπάρχουν και πολυ εργαζόμενοι που δουλεύουν!!....αλλα σε αυτη την χώρα (ειπαμε...απατεώνες)....μαζι με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά...



Και για να μην ξεχνιόμαστε.....


Στα 6,57 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κονδύλι για τις συντάξεις που θα πληρωθούν το 2012, ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με φέτος που είχε υπολογιστεί στα 6,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρά τις μειώσεις στις συντάξεις που θα υποστούν χιλιάδες δικαιούχοι, το συνολικό κονδύλι αυξάνεται εξαιτίας του κύματος φυγής από το δημόσιο.


Μιλαμε οτι, οτι και να πληρώσουμε, οσο και να μας ξεζουμίσουν....πάλι μέσα μπαίνουμε!!!!:shok:....ρε πουστ@ μου, γιατι να μην πιάνουν η κατάρες...γιατι???????

https://www.skai.gr/news/finance/article/190312/auximeno-fetos-to-konduli-gia-tis-sudaxeis/

Thomelef
28-12-11, 09:26
πασόκους λέω την ηγεσία του κόμματος, και όχι τους ψηφοφόρους του.
στην συγκεκριμένη περίπτωση, το έγραψα για τους αναφερόμενους στο κείμενο...
πολύ βιάζεστε για να κάνετε παρατήρηση μερικοί...
όχι φίλοι, και στενούς συγγενείς έχουμε που την πάτησαν για το τπτ.
συνεχίστε μόνοι σας.

Thomelef
28-12-11, 09:51
για τους ψηφοφόρους των *πασόκων*, το μόνο που έχω να πώ εκτός απο καλές γιορτές, είναι να προσέξουν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.
και το λέω και για μένα, που στην ζωή μου δυο φορές ψήφισα, και το μετανοιώνω σαν σκυλί.
μία για την αλλαγή, και μία για να φύγει ο χοντρός για να έρθει στην θέση του το ερμαφρόδιτο ο γιωργάκης.

aristent
28-12-11, 10:57
για τους ψηφοφόρους των *πασόκων*, το μόνο που έχω να πώ εκτός απο καλές γιορτές, είναι να προσέξουν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.
και το λέω και για μένα, που στην ζωή μου δυο φορές ψήφισα, και το μετανοιώνω σαν σκυλί.
μία για την αλλαγή, και μία για να φύγει ο χοντρός για να έρθει στην θέση του το ερμαφρόδιτο ο γιωργάκης.

για το δις εξ αμαρτην:
https://www.adelekirby.com/wp-content/uploads/2011/01/DoubleFacePalm.jpg

S8N
28-12-11, 11:21
πασόκους λέω την ηγεσία του κόμματος, και όχι τους ψηφοφόρους του.
στην συγκεκριμένη περίπτωση, το έγραψα για τους αναφερόμενους στο κείμενο...
πολύ βιάζεστε για να κάνετε παρατήρηση μερικοί...
όχι φίλοι, και στενούς συγγενείς έχουμε που την πάτησαν για το τπτ.
συνεχίστε μόνοι σας.

Μου τελείωσαν τα thanks αλλά χαίρομαι που ξεκαθαρίστηκε. Σε νιώθω και συμφωνώ μαζί σου, πρέπει όμως να ομολογήσoyme πως και οι γαλάζιοι που ψήφιζα και ψήφιζες τόσα χρόνια δεν ήταν καλύτεροι. Απλώς, συγκρινόμενοι με τα γενικότερα σκατά της πολιτικής, ήταν οι κουράδες που επέπλεαν.

P.S. Bon appetit a tous! :hystericalbs1:

Z4 DCT
28-12-11, 11:24
Μου τελείωσαν τα thanks αλλά χαίρομαι που ξεκαθαρίστηκε. Σε νιώθω και συμφωνώ μαζί σου, πρέπει όμως να ομολογήσoyme πως και οι γαλάζιοι που ψήφιζα και ψήφιζες τόσα χρόνια δεν ήταν καλύτεροι. Απλώς, συγκρινόμενοι με τα γενικότερα σκατά της πολιτικής, ήταν οι κουράδες που επέπλεαν.

P.S. Bon appetit a tous! :hystericalbs1:

Και καμια κουραδαρα ουτε πασοκαρα δεν είδαμε ακόμα φυλακή!!!!.....θελω να βρίσω να ξεθυμάνω....γαμω :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2:

gnx
28-12-11, 11:31
...
P.S. Bon appetit a tous! :hystericalbs1:

J'aime la pordu...(εξώφυλλο στο ΠΟΝΤΙΚΙ το 1983 οπου κλάνει η Θάτσερ, οσφραίνεται ο Μιτεράν και σκέφτεται το γαλλικό αυτό). :th_Laie_67-1:

Stathis
28-12-11, 14:52
«Εφυγε» σε ηλικία 80 ετών η θρυλική Τσίτα του Ταρζάν

Η Τσίτα, ο χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στις ταινίες με τον Ταρζάν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών από νεφρική ανεπάρκεια, ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα που την φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.
"Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast.
Η Τσίτα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο γύρω στο 1960 από το κτήμα του ηθοποιού Τζόνι Βαϊσμίλερ, ο οποίος υποδυόταν τον Ταρζάν στις ταινίες της MGM, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του καταφυγίου την οποία επικαλείται στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Tampa Tribune.
Οι χιμπατζήδες ζουν κατά μέσον όρο 40 χρόνια στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά μπορούν να υπερβούν τα 60 χρόνια σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Όπως δήλωσε στην Tampa Tribune η Ντέμπι Κομπ του καταφυγίου Suncoast, της Τσίτα της άρεσε η ζωγραφική και το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

https://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20111228/engine/imerisia_LARGE_t_1061_43329409_type11585.jpg

https://www.imerisia.gr

aristent
28-12-11, 17:22
https://www.imerisia.gr

"υπερπληρης ημερων" η Τσιτα.....μακαρι να φτασουμε και εμεις τα 80!!!



ΥΣ....αλλαζεις κουβεντα Σταθη?...ή η ιδεα μου ειναι???....για παμε ενα "κοβονται ξανα μισθοι/συνταξεις" κλπ.!!!! :thumbsup:

Stamatis
28-12-11, 18:22
Ξέρετε γιατι ο Ταρζαν πήγαινε απο δέντρο σε δέντρο και φώναζε αουα ουα ουυα?


γιατι απο τα @ρχιδια του κρεμότανε η τσίτα.

aristent
28-12-11, 19:32
Ξέρετε γιατι ο Ταρζαν πήγαινε απο δέντρο σε δέντρο και φώναζε αουα ουα ουυα?


γιατι απο τα @ρχιδια του κρεμότανε η τσίτα.

....οταν του τα αφηνε σε ησυχια η Τζεϊν:
https://www.funnybook.gr/public/images/content/1303985988%20opoios-nomizei-oti-kremomaste-apo-ta-arxidia-tou-na-ta-kopsei-na-pesoume.jpg

Stamatis
28-12-11, 19:37
αχαχαχαχα, μεγαλύτερο βαρος, μεγαλύτερη κραυγη

Κωνσταντίνος
28-12-11, 19:59
Τελικα οι ειδήσεις έχουν πολύ πλάκα. Πλάνα απο την κηδεία του Βορειoκορεάτη καραγκιόζη.
Στρατιωτικοί και απλός κόσμος δίνουν τον καλλίτερο εαυτό τους για να βγάλουν κλάμα.
Πάσχουν σε υποκριτική όμως. :D :D :D :D :D

Eleni
29-12-11, 05:39
https://1.bp.blogspot.com/-VTqJZFnD_bM/TrEbYJCu_5I/AAAAAAAADKE/TXDk0kCOvok/s1600/a.jpg (https://1.bp.blogspot.com/-VTqJZFnD_bM/TrEbYJCu_5I/AAAAAAAADKE/TXDk0kCOvok/s1600/a.jpg)
Για... χόμπι πήγαινε στο γραφείο.
Ρεκόρ κοπάνας στον Βόλο!!!








Προνομιούχοι φαίνεται ότι ήταν δύο εργαζόμενοι στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι «επισκέπτονταν» τον εργασιακό τους χώρο… όποτε είχαν χρόνο. Όπως διαπιστώθηκε είχαν συνολικά 1.600 μέρες αδικαιολόγητης απουσίας.


Ο ένας από αυτούς μάλιστα είναι και ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και λόγω… υποχρεώσεων είχε να «πατήσει» στην δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο.Και να σκεφτείτε ότι είχε θεωρητικά την ευθύνη της διαχείρισης των κληροδοτημάτων του ιδρύματος, δηλαδή μίας κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας εκατομμυρίων ευρώ.



Η κατάσταση έγινε αντιληπτή, όταν στο νοσοκομείο μπήκε ειδικό σύστημα με το οποίο καταγράφονταν οι απουσίες.



Ο υπάλληλος – επιχειρηματίας απολύθηκε μετά από… «προσπάθεια», αφού η αρμόδια υπηρεσία είχε γυρίσει τον φάκελο του δύο φορές επικαλούμενη νομικά ζητήματα.



Σύμφωνα με το «Έθνος», ένας ακόμα υπάλληλος – βοηθός ασθενοφόρου απολύθηκε μετά από απουσία 30 ημερών. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για την ίδια περίπτωση, καθώς ο συγκεκριμένος αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας.



Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν αποκλείουν να σημειωθούν και αλλού παρόμοια περιστατικά.



πηγή:star.gr

https://blogger.googleusercontent.com/tracker/1826685137587578166-4404745835680812312?l=to-kounavi.blogspot.com

stefm5
29-12-11, 09:00
Ο θεσμός των πελατειακών σχέσεων φαίνεται τόσο κατακλυσμιαίος στη χώρα μας που δύσκολα θα τεθεί υπό έλεγχο αν πρώτα δεν προκύψει κάποιο σοκ που θα παραλύσει την ελληνική κοινωνία.

Κανείς δεν αμφιβάλει πως τη μερίδα του λέοντος της ευθύνης της ελληνικής χρεοκοπίας την έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο με εναλλαγές και έχτισαν το παρασιτικό πελατειακό κράτος.

Σημαντικό μερίδιο φέρνει και η υπόλοιπη αριστερά, που ενώ φαινομενικά εκφράζει διαφορετικό λόγο, επί της ουσίας έχει μερίδιο συμμετοχής και απολαβών από το παρασιτικό κράτος μεγαλύτερο της πολιτικής της επιρροής.

Εσχάτως με την είσοδο του ΛΑΟΣ στο κυβερνητικό σχήμα, το δείγμα γραφής που έδωσαν τα στελέχη του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια από τα ίδια και χειρότερα.

Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ οι εφοριακοί κατήγγειλαν τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη για τοπικιστικού και πελατειακού χαρακτήρα παρέμβασή του στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες κ. Χαράλαμπος Νικολακόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα, τον κ. Α. Ροντούλη, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, παρενέβη στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να μην διακοπεί, όπως έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο εκατοντάδων μικρών εφοριών, η λειτουργία των ΔΟΥ Τυρνάβου και Αγιάς του νομού Λαρίσσης.

Μάλιστα, όπως είπαν, το σχετικό αίτημα έγινε αποδεκτό από την ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών και οι δυο εφορίες δεν θα κλείσουν...

Ήδη τρέχει το θέμα της αναθεώρησης των όρων του ανοίγματος του επαγγέλματος των οδηγών ταξί, από τον κ. Βορίδη, προκειμένου να μην γίνει η Αθήνα Μπανγκόγκ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Μπανγκόγκ μπορεί να μην γίνει, αλλά Τίρανα φαίνεται δύσκολο να το αποφύγουμε, καθώς πελάτες και συντεχνίες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση και επιρροή στα κέντρα εξουσίας, απΆ ό,τι η κοινή λογική και το κοινό συμφέρον...

Τι απομένει;

Να καταλάβει ο μέσος πελάτης και μέλος συντεχνίας πως το συμφέρον δεν είναι ανταγωνιστικό με το συμφέρον της υπόλοιπης κοινωνίας. Ήτοι, καλύτερα φαρμακοποιός, ή ταξιτζής, ή δημόσιος υπάλληλος χωρίς προνόμια κλειστών επαγγελμάτων σε μια οικονομία που αναπτύσσεται και ο κόσμος έχει δουλειά και εισόδημα, παρά εξασφαλισμένα περιθώρια κέρδους σε μια οικονομία που κανείς δεν έχει να ξοδέψει.

Με απλά λόγια το 10% του 100 είναι περισσότερο από το 25% του τίποτα...

Υ.Γ.
Παραιτήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με επιστολή τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Στην επιστολή τους καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους και έλλειψη στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση», σημειώνουν στην επιστολή τους όπως επίσης «και άλλοθι και θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε την ανοχή των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Μας κοινοποιήθηκε σχέδιο νόμου όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία με την οποία επιχειρείται η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία μας».

Η παραίτηση των εισαγγελέων αποτελεί άλλο κομματάκι στο παζλ της παραφροσύνης που πλήττει την κοινωνία μας και την πολιτική της ηγεσία την ώρα που η χώρα δεν βρίσκεται πλέον στην άκρη του γκρεμού αλλά στο κενό...

Προηγήθηκαν ο κ. Δ. Σπινέλλης, η υπηρεσία παρακολούθησης του προϋπολογισμού της Βουλής και πολλοί άλλοι...

Ο Θεός να μας λυπηθεί...


Πηγή:www.capital.gr

Z4 DCT
29-12-11, 09:19
Παραιτήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με επιστολή τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Στην επιστολή τους καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους και έλλειψη στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση», σημειώνουν στην επιστολή τους όπως επίσης «και άλλοθι και θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε την ανοχή των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Μας κοινοποιήθηκε σχέδιο νόμου όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία με την οποία επιχειρείται η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία μας».



Οταν δικαστικοί λειτουργοί μιας χώρας καταγγέλλουν δημόσια οτι δέχονται πιέσεις στο εργο τους....και οταν αυτη η χωρα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειναι σε ενα καθεστώς έλεγχου και κάθαρσης, με τα βλέμματα του κόσμου στραμμένα επάνω της......
Και μη μου πειτε....''μα αυτο με την δικαιοσύνη γινόταν πάντα''.....ΝΑΙ...γινόταν!!!!...α λα το έπνιγαν πάντα μεταξύ τους!!!!!!....φτάσανε στο σημείο να μην αντέχουν ουτε αυτοι αυτο που συμβαίνει.....πλέον..:whistle:
Ειλικρινά εχω αρχίσει να ''ανησυχώ'' για το αύριο.....και δεν μιλάω για το οικονομικό.....

Monsta
29-12-11, 09:23
οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.



Μας κοινοποιήθηκε σχέδιο νόμου όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία με την οποία επιχειρείται η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία μας».




Πωωωωω θα παραμιλάνε οι άνθρωποι.....:ranting2:

stefm5
29-12-11, 09:23
Οταν δικαστικοί λειτουργοί μιας χώρας καταγγέλλουν δημόσια οτι δέχονται πιέσεις στο εργο τους....και οταν αυτη η χωρα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειναι σε ενα καθεστώς έλεγχου και κάθαρσης, με τα βλέμματα του κόσμου στραμμένα επάνω της......
Και μη μου πειτε....''μα αυτο με την δικαιοσύνη γινόταν πάντα''.....ΝΑΙ...γινόταν!!!!...α λα το έπνιγαν πάντα μεταξύ τους!!!!!!....φτάσανε στο σημείο να μην αντέχουν ουτε αυτοι αυτο που συμβαίνει.....πλέον..:whistle:
Ειλικρινά εχω αρχίσει να ''ανησυχώ'' για το αύριο.....και δεν μιλάω για το οικονομικό.....

μα δε βλέπεις με πόσο μένος κάνουν επίθεση στη δικαιοσύνη όλοι οι βρωμεροί πολιτικοί και δημοσιογράφοι για τον μπιζνεσμαν εφραιμάκο;

Z4 DCT
29-12-11, 10:31
Κι εγω θα ηθελα Γιαννη αλλα φοβαμαι μη μεινω αναπηρος ή νεκρος απο απροσεξια αλλουνου... αμαξι και αλαρμ :original:

Χοντρε:hystericalbs1::hystericalbs1:

fanisk
29-12-11, 10:45
Χοντρε:hystericalbs1::hystericalbs1:

Καλυτερα χοντρος παρα ασχημος!!! :thumbsup:

gant
29-12-11, 11:01
Ρε γμτ, την "υπογραφή" μου όταν έκανα λογαρισμό στο φόρουμ την είχα βάλει αναφορικά στο μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να χει κάποιος που είναι η υγεία.
Τώρα πλέον βρίσκει άμεση εφαρμογή και στο οικονομικό και όχι στο τι μας ξημερώνει αύριο πλέον, αλλά τι μπορεί να μας κάνουν την επόμενη ώρα. :ranting2::ranting2::ranting2:

Monsta
29-12-11, 11:10
όχι
4000+8*600+10*900+2*1200=20.200


Έχεις δίκιο. Να μη το κάνουνε και λίγο κομ-πλικέ?




Κλανω απο τα γελια.
Μου φευγουνε πορδες στην κυριολεξια.

Ο απεναντι μου στη δουλεια (ενα τσονταδικο) εχει ενα viper srt10 και ενα hemi cherokee.
Κοντεψα να πνιγω με τον καφε οταν εκανα τους υπολογισμους.

Θα παω απο εκει μετα να δω αν ζει.


You old fart! Φέρνει καλές τσόντες τουλάχιστον?

ntinos
29-12-11, 12:25
Αν ποτε ο Ελληνας καταφερει και διαβασει κανα βιβλιο αντι νιτρο, κανει μια βολτα στην εξοχη αντι να βλεπει τηλεοραση, να θελει να κανει οικογενεια αντι να ειναι στην φαση ψ@λι μου-ραβδι μου, και οταν σταματησει να βλεπει την καμπουρα του αλλου ισως να γινει κατι.

Τους βαλαμε να μας γ@μουν. Δεν μας φορτωθηκαν. Πετσωμενοι ειμαστε ολοι μας.

Τελικα, ειναι το 80% οι φοροφυγαδες, ή 20% οι ανεργοι.... ????

120ie87
29-12-11, 12:28
Ο νομοθέτης δεν θέλει να πιάσει τα κάθε είδους λαμόγια, τα λαμόγια είναι αφεντικά του και για αυτά δουλεύει.

ntinos
29-12-11, 12:34
Ο νομοθέτης δεν θέλει να πιάσει τα κάθε είδους λαμόγια, τα λαμόγια είναι αφεντικά του και για αυτά δουλεύει.

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=443146&cid=6


Στα ψιλα.....

Το βρακι της καθε ανυπαρκτης τιβι - και μη περσονας ειναι αυτο που μας απασχολει (μεχρι ποτε ακομα αραγε) περισσοτερο

Stathis
29-12-11, 12:37
Αν ποτε ο Ελληνας καταφερει και διαβασει κανα βιβλιο αντι νιτρο

πολυ σωστο αυτο.
το νιτρο και το κλικ παλιοτερα (καθως και τα υπολοιπα που αντεγραψαν), εφεραν μεγαλο πληγμα στην ελληνικη κοινωνια.
απο πολλες αποψεις και σε πολλες πλευρες.
και ο καραγκιοζης εμπνευστης τους φιγουραρει ακομα και σημερα ως το "επιτυχημενο" προτυπο... :thumbsdown::thumbsdown:

Ptboul
29-12-11, 12:42
και ο καραγκιοζης εμπνευστης τους φιγουραρει ακομα και σημερα ως το "επιτυχημενο" προτυπο... :thumbsdown::thumbsdown:

:hystericalbs1: έχει όμως μπάνικο μωρό.

ntinos
29-12-11, 12:45
Δεν ειναι ο καταλληλος τοπος και χρονος, αλλα το συστημα να χτυπηθει ο Ελληνας δουλεψε καλα.
Δεν το παιζω "Θεούσος", αλλα πολλα ξεκινησαν απο τοτε που "αποφασιστηκε" να φυγει ο σταυρός απο τον ιστο της σημαιας, το θρησκευμα απο την ταυτοτητα, καθως και το αφθονο κουτοχορτο που μας ταιζανε τα καθε ειδους περιοδικα & τηλεοραση...."
Στα 20 μου θα μεινω μονος σε γκαρσονιερα"

"Πατρις - Θρησκεια - Οικογενεια"


Τελος παντων, παραφραζοντας λιγο την υπογραφη του ptboul, "Καποτε θα τα θυμομαστε ολα αυτα και θα κλαιμε".
Αν και θα επρεπε να ψαχνουμε να βρουμε κοχες να βαραμε το κεφαλι μας...

ntinos
29-12-11, 12:46
:hystericalbs1: έχει όμως μπάνικο μωρό.

Πατσαβουρα του ελεους, κουτσουρο απελεκητο

Nino
29-12-11, 13:00
πολυ σωστο αυτο.
το νιτρο και το κλικ παλιοτερα (καθως και τα υπολοιπα που αντεγραψαν), εφεραν μεγαλο πληγμα στην ελληνικη κοινωνια.
απο πολλες αποψεις και σε πολλες πλευρες.
και ο καραγκιοζης εμπνευστης τους φιγουραρει ακομα και σημερα ως το "επιτυχημενο" προτυπο... :thumbsdown::thumbsdown:

λιγο η εποχη που ειχε "γονιμο" εδαφος για αλλαγες στο life και style, μα ποιο πολυ η υποστηριξη καταλληλων ανθρωπων ειδικα του κυριου 2%!!!, στον εκδοτη,δεν αργησαν οι ελληνες να ασχολουνται με το τι γινεται στα club της Νεας Υορκης, και πως θα γινουν ΙΝ..
Ντισκορεμπετοσοσιαλιστες που εμαθαν τη "μουσα" του καλβιν κλαιν και τις συνηθειες της, λες και αυτο τους χρειαζοτανε αντι να δουν πως θα δημιουργησουν ενα καλυτερο αυριο!

stefm5
29-12-11, 13:03
Δεν ειναι ο καταλληλος τοπος και χρονος, αλλα το συστημα να χτυπηθει ο Ελληνας δουλεψε καλα.
Δεν το παιζω "Θεούσος", αλλα πολλα ξεκινησαν απο τοτε που "αποφασιστηκε" να φυγει ο σταυρός απο τον ιστο της σημαιας, το θρησκευμα απο την ταυτοτητα, καθως και το αφθονο κουτοχορτο που μας ταιζανε τα καθε ειδους περιοδικα & τηλεοραση...."
Στα 20 μου θα μεινω μονος σε γκαρσονιερα"

"Πατρις - Θρησκεια - Οικογενεια"


Τελος παντων, παραφραζοντας λιγο την υπογραφη του ptboul, "Καποτε θα τα θυμομαστε ολα αυτα και θα κλαιμε".
Αν και θα επρεπε να ψαχνουμε να βρουμε κοχες να βαραμε το κεφαλι μας...

:sad:
η σουηδία ας πούμε, η γερμανία κλπ που δεν αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες, είναι κατεστραμένες χώρες;
αν είχαμε 10 σταυρούς στη σημαία θα μας έσωζε ο Θεός από την κατρακύλα;
φίλε εγώ σιχαίνομαι τις θρησκείες επικρατούσες και μη...αφεντικά στο σώμα μου δε δέχομαι

Ptboul
29-12-11, 13:07
:sad:
η σουηδία ας πούμε, η γερμανία κλπ που δεν αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες, είναι κατεστραμένες χώρες;
αν είχαμε 10 σταυρούς στη σημαία θα μας έσωζε ο Θεός από την κατρακύλα;
φίλε εγώ σιχαίνομαι τις θρησκείες επικρατούσες και μη...αφεντικά στο σώμα μου δε δέχομαι

Δε διαφωνώ Στεφ, αλλά κοίτα πίσω από αυτά. Χάθηκε/χάνεται κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. H συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας, ο ιστός της, η οικογένεια, οι θεσμοί. Όλα αυτά που μας κρατούσαν - θέλω να πιστεύω - τόσα χρόνια. Η αθωότητα, το ενδιαφέρον για τον διπλανό. Που πήγαν όλα αυτά;

Καλή η ανάπτυξη αλλά όλες οι βόρειες χώρες κρύβουν σαπίλα κ αρρώστια σαν κοινωνίες. Φαντάζομαι το έχεις διαπιστώσει.

ntinos
29-12-11, 13:09
:sad:
η σουηδία ας πούμε, η γερμανία κλπ που δεν αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες, είναι κατεστραμένες χώρες;
αν είχαμε 10 σταυρούς στη σημαία θα μας έσωζε ο Θεός από την κατρακύλα;
φίλε εγώ σιχαίνομαι τις θρησκείες επικρατούσες και μη...αφεντικά στο σώμα μου δε δέχομαι

Ο γιατρος ειναι αφεντικο στο σωμα σου ομως... (Γενικα μιλαω, οχι απαραιτητα στο δικο σου)


Το "κατεστρεμενες" δεν μπορω να το γνωριζω δεν ζω εκει.

Δεν ειμαι υπερ του σταυρου στον ιστο της σημαιας, ουτε το να αναφερεται το θρησκευμα στις ταυτοτητες.

Στην Σουηδια ή στην Γερμανια (μιας και τις ανεφερες) τα ειχαν ποτε ? Οχι μαλλον.

Τελος παντων, οπως εγραψα και παραπανω, δεν ειναι ο καταλληλος τοπος εδω για τετοιου ειδους συζητησεις

stefm5
29-12-11, 13:12
Δε διαφωνώ Στεφ, αλλά κοίτα πίσω από αυτά. Χάθηκε/χάνεται κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. H συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας, ο ιστός της, η οικογένεια, οι θεσμοί. Όλα αυτά που μας κρατούσαν - θέλω να πιστεύω - τόσα χρόνια. Η αθωότητα, το ενδιαφέρον για τον διπλανό. Που πήγαν όλα αυτά;

Καλή η ανάπτυξη αλλά όλες οι βόρειες χώρες κρύβουν σαπίλα κ αρρώστια σαν κοινωνίες. Φαντάζομαι το έχεις διαπιστώσει.

η συνοχή της κοινωνίας πρέπει να βασίζεται στη θεοκρατία αντί στην αλληλεγγύη;
για να έχουν οι οικογένειες αρχές πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία;
ζώα είμαστε και χρειαζόμαστε μπαμπούλα;

stefm5
29-12-11, 13:17
Ο γιατρος ειναι αφεντικο στο σωμα σου ομως... (Γενικα μιλαω, οχι απαραιτητα στο δικο σου)


Το "κατεστρεμενες" δεν μπορω να το γνωριζω δεν ζω εκει.

Δεν ειμαι υπερ του σταυρου στον ιστο της σημαιας, ουτε το να αναφερεται το θρησκευμα στις ταυτοτητες.

Στην Σουηδια ή στην Γερμανια (μιας και τις ανεφερες) τα ειχαν ποτε ? Οχι μαλλον.

Τελος παντων, οπως εγραψα και παραπανω, δεν ειναι ο καταλληλος τοπος εδω για τετοιου ειδους συζητησεις

ο γιατρός είναι αφεντικό στο σώμα μας;;;
από πού προκύπτει αυτό;

να γίνουμε θεοκρατικό έθνος τότε για να προκόψουμε όπως η συρία για παράδειγμα...όλα να απαγορεύονται και να αποφασίζει ο Θεός μέσω των τίμιων εκπροσώπων του για τίς τύχες μας και για το αν μπορούμε να κάνουμε έρωτα πριν από το γάμο thumbthumb

ενηγουέη, αρκετά σκίσαμε το θρεντ

Ptboul
29-12-11, 13:20
η συνοχή της κοινωνίας πρέπει να βασίζεται στη θεοκρατία αντί στην αλληλεγγύη;
για να έχουν οι οικογένειες αρχές πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία;
ζώα είμαστε και χρειαζόμαστε μπαμπούλα;

Ξέρεις πως το εννοώ. Πάντα οι Έλληνες είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με τα Θεία. Επιπλέον δε μιλώ μόνο για θρησκεία, αλλά γενικά, σαν διαπίστωση.

Από όσο θυμάμαι η Ελληνική οικογένεια είχε αρχές, είχε αλληλεγγύη, είχε μπέσα. Γιατί χάθηκαν όλα αυτά στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού;

Από τα τέλη ξεκινήσαμε και δες πως καταλήξαμε :hystericalbs1:

Stathis
29-12-11, 13:20
σαμπως τωρα δεν εχουν εξουσια οι "τιμιοι εκπροσωποι"...
τελος παντων, τα πολιτικα τα εχουμε ξεσκονισει, αν πιασουμε και τα θρησκευτικα...

ntinos
29-12-11, 13:22
η συνοχή της κοινωνίας πρέπει να βασίζεται στη θεοκρατία αντί στην αλληλεγγύη;
για να έχουν οι οικογένειες αρχές πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία;
ζώα είμαστε και χρειαζόμαστε μπαμπούλα;

Για εμενα προσωπικα, οχι δεν χρειαζεται να πηγαινει κανεις στην εκκλησια προκειμενου να εχει "αρχες"

Δεν υπαρχει κανενας μπαμπουλας. Εμεις εχουμε την αναγκη να δημιουργουμε μπαμπουλες


Το οτι η ελληνικη οικογενεια χτυπηθηκε απο ολες της μεριες δεν μπορει να αμφισβητηθει.
Το "Πατρις - Θρησκεια - Οικογενεια" δεν ειναι τυχαια "ατακα", ουτε τυχαια "τριαδα"
Και φυσικα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αυτο κατανοητο απο ολους.


_ Θρησκεια ---> την ξαφτιλισαμε. Για ΜΗΝΕΣ πρωτη ειδηση ηταν ο Γιοσακης & τα στριγκακια των παπαδων. Λιγο πριν οι παπαροκαδες

_ Οικογενεια ---> Απο που να αρχισω και που να τελειωσω....

Τελος, _ Πατρις ---> τα βλεπεις γυρω σου.


Παντα οι αλλοι φταινε

fanisk
29-12-11, 13:22
Πατρις - Οικογενεια ! Η θρησκεια ας μεινει στους παπαδες, αν ηταν πατριωτες θα'χαν βαλει το χερι τους για να βοηθησουν, οχι να το απλωσουν για να παρουν κι αλλα. Να τα βαλουν στο ταφο τους να τα χαιρονται.

Οι κυριοι Μουζακιτης και Πεπονης τωρα ανακαλυψαν τον τροχο και παραιτηθηκαν, ή δεχτηκαν παρακρατικες απειλες και ειπαν δεν μαμιεστε.. την υγεια μας, (τη καβατζα θα την ειχαν κανει ηδη), και γεια σας?

ntinos
29-12-11, 13:23
ο γιατρός είναι αφεντικό στο σώμα μας;;;
από πού προκύπτει αυτό;

να γίνουμε θεοκρατικό έθνος τότε για να προκόψουμε όπως η συρία για παράδειγμα...όλα να απαγορεύονται και να αποφασίζει ο Θεός μέσω των τίμιων εκπροσώπων του για τίς τύχες μας και για το αν μπορούμε να κάνουμε έρωτα πριν από το γάμο thumbthumb

ενηγουέη, αρκετά σκίσαμε το θρεντ

Μαλλον δεν καταλαβα πως το εννουσες στο προηγουμενο σου ποστ.

120ie87
29-12-11, 13:27
Για να είμαστε ελεύθεροι πρέπει να έχουμε πνευματική καλλιέργεια με την πραγματική της έννοια, όχι απλά πτυχία ή τίτλους σπουδών.

(και αυτό δεν αρέσει στα πραγματικά, κάθε είδους, λαμόγια... γιατί αν συμβεί τότε δεν θα μπορούν να εξαπατούν τις μάζες)

Τέλος, η δημοκρατία λειτουργεί όταν οι ψηφοφόροι διαθέτουν κρίση (κριτική ικανότητα) - όταν οι πολλοί καταπίνουν άκριτα τις υποσχέσεις και τη διαφημιστική προεκλογική προπαγάνδα, τότε "δημοκρατικά" κυβερνούν οι λαοπλάνοι.

stefm5
29-12-11, 13:29
σαμπως τωρα δεν εχουν εξουσια οι "τιμιοι εκπροσωποι"...
τελος παντων, τα πολιτικα τα εχουμε ξεσκονισει, αν πιασουμε και τα θρησκευτικα...

και αυτό είναι υπό αμφισβήτηση...το παπαδαριό είναι χοντρά μέσα στα πολιτικά στην ελλάδα εδώ και εκατονταετίες και επιπρόσθετα κατέχει αμύθητη περιουσία.
αλλά επειδή οι πολιτικοί είναι βρωμεροί δε σημαίνει ότι θα καθαγιάσουμε τους παπάδες

ntinos
29-12-11, 13:31
Να μην γινει ομως καμια συγχυση μεταξυ παπαδαριου - θρησκειας.
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο....

hades7
29-12-11, 13:33
https://ellania.pblogs.gr/2011/04/h-amythhth-perioysia-toy-makaristoy-arhiepiskopoy-hristodoyloy-s.html

Kostas_1
29-12-11, 13:35
...

Οι κυριοι Μουζακιτης και Πεπονης τωρα ανακαλυψαν τον τροχο και παραιτηθηκαν, ή δεχτηκαν παρακρατικες απειλες και ειπαν δεν μαμιεστε.. την υγεια μας, (τη καβατζα θα την ειχαν κανει ηδη), και γεια σας?

Δεν μπορουσαν να κανουν και τπτ αλλο.

Οι προφορικες εντολες και υποδειξεις δεν αποδεικνυονται βλεπεις ουτε αποτελουν στοιχεια.....

Μονο 2 παλιοτερα χτυπησαν τη γροθια στο μαχαιρι. Και τι εγινε? Τπτ...

Ο ενας εκτος μαχης και ο αλλος στο ψυγειο......

stefm5
29-12-11, 13:36
Να μην γινει ομως καμια συγχυση μεταξυ παπαδαριου - θρησκειας.
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο....

το θέμα θρησκεία γενικώς είναι τεράστιο και μιλώντας υποκειμενικά (καθαρά προσωπική οπτική κατόπιν έρευνας) είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια απάτη/επιχείρηση
σέβομαι όμως και όσους έχουν πίστη στα θεία :original:

ntinos
29-12-11, 13:42
https://ellania.pblogs.gr/2011/04/h-amythhth-perioysia-toy-makaristoy-arhiepiskopoy-hristodoyloy-s.html

Κανεις μας δεν μπορει να το αμφισβητησει, αλλα ουτε να ειναι και σιγουρος.
Γενικως στο ιντερνετ ο καθενας γραφει ο,τι θελει.


"Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα

- Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου .

Αφου ειναι "καταγεγραμμενο μικροαντικειμενο", ενα τεραστιο ποσο (πολλα εκατομυρια ευρω), δεν μπορει να αμφισβητηθει.... :th_Laie_67-1:


Αληθεια ο αρθρογραφος (btw Ποιο ειναι το οναματεπωνυμο του) ειχε καποιο follow up για το γινηκανε ολα αυτα? Απο οσο ξερω ο Χριστοδουλος, παιδια/σκυλια δεν ειχε ....

ntinos
29-12-11, 13:44
το θέμα θρησκεία γενικώς είναι τεράστιο και μιλώντας υποκειμενικά (καθαρά προσωπική οπτική κατόπιν έρευνας) είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια απάτη/επιχείρηση
σέβομαι όμως και όσους έχουν πίστη στα θεία :original:


Μεγαλυτερη απο την απατη της ανακυκλωσης ?

fanisk
29-12-11, 13:45
Δεν μπορουσαν να κανουν και τπτ αλλο.

Οι προφορικες εντολες και υποδειξεις δεν αποδεικνυονται βλεπεις ουτε αποτελουν στοιχεια.....

Μονο 2 παλιοτερα χτυπησαν τη γροθια στο μαχαιρι. Και τι εγινε? Τπτ...

Ο ενας εκτος μαχης και ο αλλος στο ψυγειο......

Θυμιζει Καραμανλη που ολοκληρος πρωθυπουργος κρατους κανει δηλωσεις περι "κουρασης" :hystericalbs1: Ουτε παιδι δημοτικου δεν ξεστομιζει κατι τετοιο, σε τετοια θεση.

Οι αλλοι 2 ποιοι ηταν Κωστα? Και πως κατεληξαν εκει που κατεληξαν?

Kostas_1
29-12-11, 13:47
Θυμιζει Καραμανλη που ολοκληρος πρωθυπουργος κρατους κανει δηλωσεις περι "κουρασης" :hystericalbs1: Ουτε παιδι δημοτικου δεν ξεστομιζει κατι τετοιο, σε τετοια θεση.

Οι αλλοι 2 ποιοι ηταν Κωστα? Και πως κατεληξαν εκει που κατεληξαν?

Να ερχεσαι στις συναντησεις ....:whistle:

:):):)

fanisk
29-12-11, 13:50
Να ερχεσαι στις συναντησεις ....:whistle:

:):):)

Μεσοβδομαδα πλεον δυσκολο, φορτωμενο προγραμμα και οποτε εχω χρονο ειμαι τοσο κομματια που λιωνω στο καναπε μου μεχρι υπνου :sad: Στειλε κανα πμ ala 007, θα αυτοκαταστραφει μετα την αναγνωση :hystericalbs1:

fanisk
29-12-11, 13:52
Μεγαλυτερη απο την απατη της ανακυκλωσης ?

Στο Αιγιο η ανακυκλωση δουλευει μια χαρα παντως, η γκομενα του ενος περσι, τα εχει με αλλον (απο την ιδια παρεα!) φετος, κ.ο.κ :hystericalbs1:

stefm5
29-12-11, 13:56
αποσπάσματα από την αγόρευση του εισαγγελέα κ.Φλωρίδη στην δίκη για το βατοπέδι
αυτό που ξεχάσανε όλοι τώρα και βγάζουν αθώο τον εφραιμ

«Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, δέκα φορές μεγαλύτερο σε οικονομικό μέγεθος από το σκάνδαλο Κοσκωτά, που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία, είχαν εμπλοκή μοναχοί κι ενέπλεξαν υπαλλήλους, δικαστή, υπαλλήλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους»

«ο κόσμος που είναι εκεί έξω, περιμένει δικαιοσύνη. Η υπόθεση δεν είναι μόνο ποινική, αφορά ολόκληρη τη Δικαιοσύνη. Αν έτσι απονέμεται η δικαιοσύνη, να πάμε να κρεμαστούμε όλοι»

«Το κεντρικό πρόσωπο αυτού του σκανδάλου είναι η κυρία δικαστής, αν δεν υπήρχε αυτή η κυρία δεν θα υπήρχε σκάνδαλο Βατοπαιδίου, το δημόσιο θα ήξερε ότι είχε δικαιωθεί και δεν θα περνούσε στην ανταλλαγή των κτημάτων λίμνης κλπ», υποστήριξε ο εισαγγελέας που ανέπτυξε ένα πλήρες σκεπτικό, λέγοντας ότι σ' αυτή την υπόθεση εμπλέχθηκαν με ιδιαίτερους τρόπους προσέγγισης των μοναχών ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί και δεν θα είχε αποκαλυφθεί τίποτα αν οι μοναχοί δεν είχαν αυτά τα υπερβολικά σχέδια. «Το Βατοπαίδι έχει μια μακρόχρονη ιστορία που δεν αμφισβητείται, αλλά δεν έχει σχέση μ' αυτά που γίνονται με την παρούσα ηγεσία, ούτε βαρύνει τους μοναχούς. Χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό ήθελαν να πάρουν 27.000 στρέμματα δια τρόπων όχι νομίμων. Η γνωμοδότηση του 1998 τους αναγνωρίζει κυριότητα σε 1.632 στρέμματα, ενώ προέκυπτε θέμα προσδιορισμού από την επιτροπή αιγιαλού και παραλίας και η απόφαση ουσιαστικά ήταν η κεκρόπορτα των υπολοίπων αποφάσεων για να ακολουθήσουν οι δύο κατάπτυστες γνωμοδοτήσεις του 2002 που αναφέρουν ότι το δημόσιο δεν έχει κυριότητα επί των κτημάτων αυτών».

«η Μονή πλήρωσε την απληστία της. Στόχος ήταν να πάρει σε χρόνο ρεκόρ τα ακίνητα τα οποία αντήλλαξε με τα καλύτερα φιλέτα στην Θέρμη, το Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο την λίμνη Πλαστήρα. Ακούσαμε φούμαρα ότι θα κάνει γηροκομεία και μόλις πήραν τα χρήματα τα διοχέτευσαν σε οφ σορ εταιρίες, αφού πήραν 10πλάσιας αξίας ακίνητα. Πόση αξία είχαν τα βοσκοτόπια στην Ξάνθη και ανταλλάχθηκαν με φιλέτα στην Χαλκιδική κι αλλού; Γιατί δεν πήγαν στον Λαγκαδά που είχε κουνούπια κι επέλεξαν τα «φιλέτα»; Εκεί συνεπλάκησαν όλος ο υπόκοσμος άνθρωποι που δεν είχαν μία και βρέθηκαν με περιουσίες, αφού αντηλλάγησαν ακίνητα με μηδαμινή αξία με άλλα υπερπολαπλάσιας.

Κοιτάξτε τι κυκλώματα λειτούργησαν και μιλούμε για τον Θεό, την ευσέβεια και κάνουμε μεγάλους σταυρούς. Έχουν σχέση αυτά που έγιναν με την θρησκεία μας; Αν η δικαστής έκανε το καθήκον της δεν θα προχωρούσε αυτή η ιστορία, θα δικαιωνόταν το δημόσιο και δεν θα είχε λόγο να συναινέσει στην σύμπραξη για μη έκδοση απόφασης. Τα χρήματα είδαμε ότι πήγαν σε Κυπριακές εταιρίες. Νομίζουν ότι εμείς είμαστε οι ασεβείς που θέλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Η κυρία αυτή ήταν σε μόνιμη συνεννόηση με τους καλογήρους. Πήγε και πήρε μόνη της την υπόθεση, ενώ δεν ήταν η σειρά της, την χρεώνει σε μια καλή γρήγορη και τίμα δικαστή στην κ. Σακάλογλου η οποία ερευνά την υπόθεση και λέει ότι έχει δίκαιο το ελληνικό δημόσιο».

ntinos
29-12-11, 13:57
Στο Αιγιο η ανακυκλωση δουλευει μια χαρα παντως, η γκομενα του ενος περσι, τα εχει με αλλον (απο την ιδια παρεα!) φετος, κ.ο.κ :hystericalbs1:

Καλο, αλλα:

Μπερδευεις την ανακυκλωση με τις αλλαξοκωλιες
Και στας Αθηνας γινονται, μη νομιζεις

fanisk
29-12-11, 13:59
Καλο, αλλα:

Μπερδευεις την ανακυκλωση με τις αλλαξοκωλιες
Και στας Αθηνας γινονται, μη νομιζεις

Το ειπα κομψα.. και εδω γινονται αλλα εκει ειναι πιο μικρη η κοινωνια και τις σταμπαρεις αμεσως :th_Laie_67-1:

ntinos
29-12-11, 13:59
αποσπάσματα από την αγόρευση του εισαγγελέα κ.Φλωρίδη στην δίκη για το βατοπέδι
αυτό που ξεχάσανε όλοι τώρα και βγάζουν αθώο τον εφραιμ

«Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, δέκα φορές μεγαλύτερο σε οικονομικό μέγεθος από το σκάνδαλο Κοσκωτά, που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία, είχαν εμπλοκή μοναχοί κι ενέπλεξαν υπαλλήλους, δικαστή, υπαλλήλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους»

«ο κόσμος που είναι εκεί έξω, περιμένει δικαιοσύνη. Η υπόθεση δεν είναι μόνο ποινική, αφορά ολόκληρη τη Δικαιοσύνη. Αν έτσι απονέμεται η δικαιοσύνη, να πάμε να κρεμαστούμε όλοι»

«Το κεντρικό πρόσωπο αυτού του σκανδάλου είναι η κυρία δικαστής, αν δεν υπήρχε αυτή η κυρία δεν θα υπήρχε σκάνδαλο Βατοπαιδίου, το δημόσιο θα ήξερε ότι είχε δικαιωθεί και δεν θα περνούσε στην ανταλλαγή των κτημάτων λίμνης κλπ», υποστήριξε ο εισαγγελέας που ανέπτυξε ένα πλήρες σκεπτικό, λέγοντας ότι σ' αυτή την υπόθεση εμπλέχθηκαν με ιδιαίτερους τρόπους προσέγγισης των μοναχών ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί και δεν θα είχε αποκαλυφθεί τίποτα αν οι μοναχοί δεν είχαν αυτά τα υπερβολικά σχέδια. «Το Βατοπαίδι έχει μια μακρόχρονη ιστορία που δεν αμφισβητείται, αλλά δεν έχει σχέση μ' αυτά που γίνονται με την παρούσα ηγεσία, ούτε βαρύνει τους μοναχούς. Χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό ήθελαν να πάρουν 27.000 στρέμματα δια τρόπων όχι νομίμων. Η γνωμοδότηση του 1998 τους αναγνωρίζει κυριότητα σε 1.632 στρέμματα, ενώ προέκυπτε θέμα προσδιορισμού από την επιτροπή αιγιαλού και παραλίας και η απόφαση ουσιαστικά ήταν η κεκρόπορτα των υπολοίπων αποφάσεων για να ακολουθήσουν οι δύο κατάπτυστες γνωμοδοτήσεις του 2002 που αναφέρουν ότι το δημόσιο δεν έχει κυριότητα επί των κτημάτων αυτών».

«η Μονή πλήρωσε την απληστία της. Στόχος ήταν να πάρει σε χρόνο ρεκόρ τα ακίνητα τα οποία αντήλλαξε με τα καλύτερα φιλέτα στην Θέρμη, το Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο την λίμνη Πλαστήρα. Ακούσαμε φούμαρα ότι θα κάνει γηροκομεία και μόλις πήραν τα χρήματα τα διοχέτευσαν σε οφ σορ εταιρίες, αφού πήραν 10πλάσιας αξίας ακίνητα. Πόση αξία είχαν τα βοσκοτόπια στην Ξάνθη και ανταλλάχθηκαν με φιλέτα στην Χαλκιδική κι αλλού; Γιατί δεν πήγαν στον Λαγκαδά που είχε κουνούπια κι επέλεξαν τα «φιλέτα»; Εκεί συνεπλάκησαν όλος ο υπόκοσμος άνθρωποι που δεν είχαν μία και βρέθηκαν με περιουσίες, αφού αντηλλάγησαν ακίνητα με μηδαμινή αξία με άλλα υπερπολαπλάσιας.

Κοιτάξτε τι κυκλώματα λειτούργησαν και μιλούμε για τον Θεό, την ευσέβεια και κάνουμε μεγάλους σταυρούς. Έχουν σχέση αυτά που έγιναν με την θρησκεία μας; Αν η δικαστής έκανε το καθήκον της δεν θα προχωρούσε αυτή η ιστορία, θα δικαιωνόταν το δημόσιο και δεν θα είχε λόγο να συναινέσει στην σύμπραξη για μη έκδοση απόφασης. Τα χρήματα είδαμε ότι πήγαν σε Κυπριακές εταιρίες. Νομίζουν ότι εμείς είμαστε οι ασεβείς που θέλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Η κυρία αυτή ήταν σε μόνιμη συνεννόηση με τους καλογήρους. Πήγε και πήρε μόνη της την υπόθεση, ενώ δεν ήταν η σειρά της, την χρεώνει σε μια καλή γρήγορη και τίμα δικαστή στην κ. Σακάλογλου η οποία ερευνά την υπόθεση και λέει ότι έχει δίκαιο το ελληνικό δημόσιο».

Φιλε μου, κανεις το λαθος και συγχεεις το παπαδαριο με την θρησκεια !

ΜΗΝ το κανεις αυτο.
Αν δεν το κανεις κατα λαθος (που πιστευω), φαινεται σαν να προπαγανδιζεις

stefm5
29-12-11, 14:01
Φιλε μου, κανεις το λαθος και συγχεεις το παπαδαριο με την θρησκεια !

ΜΗΝ το κανεις αυτο.
Αν δεν το κανεις κατα λαθος (που πιστευω), φαινεται σαν να προπαγανδιζεις

φίλε εδω σχολιάζω την επικαιρότητα

τα προηγούμενα τα μιλήσαμε αλλού
προπαγάνδα γίνεται μόνο σε χαζούς και σε παιδια thumb

ntinos
29-12-11, 14:03
Σωστος. Μπερδευτηκα.
Το "κολλησα" στα προηγουμενα ...

Skyline_IS
29-12-11, 14:03
Aλλο η θρησκεια και τα πιστευω και αλλο το τσιρκο μεντρανο που λεγεται εκκλησια.

Μην μπερδευουμε πραγματα παιδες :original:

A8hnaios
29-12-11, 18:49
https://www.defencenet.gr/defence/images/stories/Oil11L.jpg
Ρωσία και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΚΑ στο defencenet.gr, ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο».
«Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες» δήλωσαν τόσο η Gazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι από την στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική κυβέρνηση να μην δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν άμεσα σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις.
Μάλιστα όμως χαρακτηριστικά είπε ένας Ρώσος αξιωματούχος στο περιθώριο της συνεδρίασης της Mεικτής Eνεργειακής Eλληνο-Ρωσική Ομάδα Εργασίας που συνεδρίασε στο υπουργείο στις 12 Δεκεμβρίου:
«Δεν καταλαβαίνουμε τι σας κοστίζει να προχωρήσουμε με δικές μας δαπάνες σε άμεση γεώτρηση στα σημεία που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Αν αποτύχουμε δεν σας κοστίζει τίποτα, ίσα-ίσα που θα περιοριστούν οι προς έρευνα περιοχές. Αλλά αν πετύχουμε, εμείς θα έχουμε μερίδιο σε ένα ακόμα κοίτασμα από τα δεκάδες μεγάλα κοιτάσματα που αξιοποιούμε σε όλο τον πλανήτη. Εσείς όμως θα σωθείτε. Σε μερικούς μήνες μπορεί να σας αρπάξουν το κοίτασμα για πενταροδεκάρες. Αν μέχρι τον Μάρτιο βρεθούν αυτά που υπολογίζουμε, αλλάζουν πολλά πράγματα στην τύχη της Ελλάδας»!
Μάλιστα η πιο πάνω θέση, αποτυπώθηκε και στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου, με κομψό, βέβαια, τρόπο, όπου αναφέρθηκαν επί λέξει τα εξής για το θέμα της έναρξης γεωτρήσεων νότια της Κρήτης από την Ρωσία: «Η ρωσική αντιπροσωπεία στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έρευνα υδρογονανθράκων σε χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές της Ελλάδας, που προωθεί το ΥΠΕΚΑ».
Η επιτροπή συνεδρίασε, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Το ΥΠΕΚΑ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθ. Κώστα Μαθιουδάκη, ενώ τη ρωσική πλευρά εκπροσώπησε ο Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Kirill Gadzacev και σε κάποια φάση της συνεδρίασής της παραβρέθηκε και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.
Μάλιστα δια της διπλωματικής οδού έχει υπάρξει από την Ρωσία η διαβεβαίωση στην Ελλάδα ότι «Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και από κανέναν αν υπάρξει κάποιος που παράνομα θέλει να διεκδικήσει μερίδιο από τον ορυκτό σας πλούτο»,τονίστηκε και εννοούσαν φυσικά την Τουρκία.
Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο βρίσκεται και η επιμονή του Ισραήλ, όπου η Delek δήλωσε ότι «Δεν θέλει τα αποτελέσματα των ερευνών, ξέρει που να κάνει τις γεωτρήσεις με 100% δική της επιβάρυνση σε ότι αφορά το κόστος πιθανής αποτυχίας»!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί και ειδικά η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων, βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης του Ισραήλ, ενώ έχουν διαβιβαστεί στη DELEK με αποτέλεσμα η εταιρεία να φαίνεται έτοιμη να προσχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα θεωρώντας πως η επιτυχία είναι βέβαια.
Βέβαια, καλά όλα αυτά, αλλά φαίνεται ότι οι ισχυροί παίκτες, πρώτα οι ΗΠΑ (οι οποίες θεωρούν αυτονόητο ότι θα έχουν την εκμετάλλευση, μέσω των εταιρειών τους, των κοιτασμάτων αυτών ειδικά αν αφορούν πετρέλαιο) και κατά δεύτερον η Ε.Ε., για ανεξήγητους λόγους θέλουν να καθυστερήσει η όλη διαδικασία.
Εξ ου και η στροφή 180 μοιρών του υφυπουργού Γ.Μανιάτη μέσα σε λίγες ημέρες που ενώ είχε εμμέσως προαναγγείλει στην Ολομέλεια της Βουλής άμεση έναρξη γεωτρήσεων απαντώντας σε σχετική πρόσκληση του βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Π.Παναγιωτόπουλου, λίγες ημέρες μετά σε Επιτροπή της Βουλής, μίλησε για«διαδικασία χρόνων».
Για να επιβεβαιωθεί φαίνεται ο Ρώσος που υποστήριξε ότι «Θα σας πάρουν τα κοιτάσματα για πενταροδεκάρες» εννοώντας ότι μετά την επικείμενη ολική πτώχευση η κρατική περιουσία θα περάσει στον έλεγχο των δανειστών ή των προστατών…
Γιατί τέτοια αγωνία για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης: Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Α.Φώσκολου η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η Κρήτη για 25 χρόνια θα πάρει 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Φώσκολος στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία Νορβηγών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

πηγη (https://www.defencenet.gr/defence/index.php)

PANOS-E60
29-12-11, 19:17
Ποιός έλληνας πολιτικός θα υπογράψει κάτι τόσο σημαντικό ...? Και μάλιστα σε εποχή πολυκοματικής κυβέρνησης ? Ζήσε Μάη μου ...

DIMITr|S
29-12-11, 19:43
Σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στα τεκμήρια των αυτοκινήτων. Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:

για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).


https://www.dikaiologitika.gr/component/content/article/101-arxiki-selida/485-tekmiria-2012-deite-ti-tekmiria-diabiosis-tha-isxysoyn.html

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΛΙΟΤΗΤΑΣ!!!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 1400 ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ!!!!

fanisk
29-12-11, 20:08
Αντε συντομα και θερμο επεισοδιο στη Μεσογειο..

fanisk
29-12-11, 20:25
Σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στα τεκμήρια των αυτοκινήτων. Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:

για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).


https://www.dikaiologitika.gr/component/content/article/101-arxiki-selida/485-tekmiria-2012-deite-ti-tekmiria-diabiosis-tha-isxysoyn.html

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΛΙΟΤΗΤΑΣ!!!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 1400 ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ!!!!

Το αφορολογητο το περνας μονο που αναπνεεις.. ξεχασες τα 3.000¤ διαβιωσης. +1200cc = 7.000 . Νομιζω ειναι 10%? Αρα 200¤ φορος.

Nick bmwlover
29-12-11, 20:28
Σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στα τεκμήρια των αυτοκινήτων. Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:

για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).


https://www.dikaiologitika.gr/component/content/article/101-arxiki-selida/485-tekmiria-2012-deite-ti-tekmiria-diabiosis-tha-isxysoyn.html

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΛΙΟΤΗΤΑΣ!!!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 1400 ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ!!!!
:ranting2:...την ερωτογενη περιοχη της μητρος αυτων.
Απο τη μυγα θελουν να βγαλουνε ξυγκι...

Konstantinos E60
29-12-11, 21:26
Ηταν που θα έπερναν μέτρα για την τόνωση της αγοράς των αυτοκινήτων και των ακινήτων !! Αληταράδες !!!

stefm5
29-12-11, 21:45
Σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στα τεκμήρια των αυτοκινήτων. Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:

για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).


https://www.dikaiologitika.gr/component/content/article/101-arxiki-selida/485-tekmiria-2012-deite-ti-tekmiria-diabiosis-tha-isxysoyn.html

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΛΙΟΤΗΤΑΣ!!!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 1400 ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ!!!!

μην αναπαράγετε την παραπληροφόρηση
η μείωση λόγω παλαιότητας ισχύει κανονικά

DIMITr|S
29-12-11, 22:01
NAI οντως ισχυει!απλα το αρθρο π εβαλα δεν το ελεγε και λεω παει....
ας το σβησει καποιος να μην φοβηθει ο κοσμος

120ie87
30-12-11, 00:37
55.000 άτομα, το σύνολο των υπαλλήλων και συνταξιούχων της ΔΕΗ είχαν μείωση μέχρι σήμερα 80% επί του ποσού του λογαριασμού.
Το προνόμιο αυτό κοστίζει στη ΔΕΗ 40.000.000 ευρώ το χρόνο.


Μ@*@*@ πλήρωνε... (και ψήφιζε κιόλας)



https://www.protothema.gr/economy/article/?aid=168198

Eleni
30-12-11, 05:49
O Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημίου VIII του Παρισιού, εξηγεί στην Κρυσταλία Πατούλη πώς έφτασε η Ελλάδα, σήμερα, να είναι υπόδειγμα καταστροφής για τα κράτη της Ευρώπης -και όχι μόνο, τονίζoντας τον λάθος δρόμο που έχει πάρει η οικονομία και προτείνοντας τις ελάχιστες λύσεις που απομένουν. Διαφορετικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "τα σημεία και τέρατα του 2011 θα κυριαρχήσουν ακόμη περισσότερο στη χρονιά που μας περιμένει.


Η οικονομία τι σχέση έχει, τελικά, με την δικαιοσύνη; Yπερασπίζει μόνο εκείνους που έχουν αποκτήσει (ανεξαρτήτως τίμιων ή άτιμων μέσων) πλούτο; Και πόσο αυτό, τελικά, την ωφελεί;

Η κοινωνική αδικία οξύνεται σήμερα με τις λεγόμενες θυσίες που οι κυβερνήσεις επιβάλλουν με πρόσχημα το χρέος. Οι περικοπές δημοσίων και μάλιστα κοινωνικών δαπανών, όπως για την υγεία και την εκπαίδευση, πλήττουν άνισα τους πολίτες. Το αυτό και οι περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι λεγόμενες θυσίες παραμένουν άνισες, άδικες αλλά και αναποτελεσματικές. Ωστόσο, τα χαμηλά εισοδήματα δαπανώνται καθΆ ολοκληρια στηρίζοντας έτσι την αγορά και την οικονομία, ενώ τα ανωτέρα εισοδήματα παρουσιάζουν υψηλό συντελεστή αποταμίευσης. Συνεπώς, Κάθε πολιτική επιλογή που πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα επισπεύδει την κατάρρευση της αγοράς και της οικονομίας, όπως συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Ενώ παράλληλα, κάθε πολιτική που προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα οδηγεί σε αύξηση των αποταμιεύσεων πλούτου εις βάρος της αγοράς και της οικονομίας. Σήμερα στη χώρα μας οι μισθοί αντιπροσωπεύουν 50% του ΑΕΠ, όμως επιρρίπτονται σε αυτούς 90% των θυσιών. Αυτό είναι όχι μόνον άδικο, αλλά επίσης αναποτελεσματικό και καταστροφικό για την οικονομία.

Και οι μισθωτοί είναι πλέον πολύ λιγότεροι, ενώ υπάρχουν οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι, για να μην αναφερθούμε στα τραγικότερα θύματα όλων αυτών των οικονομικών μέτρων: τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους...

Με την επιλογή της λιτότητας, η κυβέρνηση αφαιρει ενεργό χρήμα από την αγορά και επαυξάνει το λιμνάζον στις καταθέσεις, στην αποταμίευση και στον αποθησαυρισμό. Πλήττει την ενεργό οικονομία προς όφελος της παρασιτικής και των αντίστοιχων εισοδηματικών κοινωνικών τάξεων που την ιδιοποιούνται. Ιδού γιατί τα προγράμματα λιτότητας αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Θα έπρεπε να γίνεται το ακριβώς αντίθετο: η συγκέντρωση χρήματος να μην πλήττει την οικονομία, αλλά να της επιτρέπει να διατηρεί τους ρυθμούς της. Αυτό μόνον με αντίστροφη φορολογική πολιτική θα μπορούσε να επιτυγχάνεται, δηλαδή με φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και προστασία των χαμηλών. Είναι σήμερα θλιβερό ότι η οικονομία νεκρώνεται και μόνοι ωφελημένοι από αυτό αποβαίνουν οι κάτοχοι του μεγάλου χρήματος. Με την ύφεση της οικονομίας, απαξιώνονται τα πραγματικά αγαθά, ενώ παράλληλα υπεραξιώνεται το χρήμα έναντι αυτών.

Και που οδηγούμαστε με αυτή την οικονομία της λογικής του παραλόγου –όπως την περιγράψατε- και της εξόφθαλμης αδικίας;

Στην πλήρη αποτυχία και κατάρρευση αυτής της πολιτικής που ακολουθείται;.

Και στην ακόμα μεγαλύτερη κατάρρευση της ήδη υπάρχουσας οικονομικής κατάρρευσης;

Ακριβώς. Ενώ, αποδεικνύεται καθημερινά, ότι αυτή η πολιτική είναι σε αδιέξοδο, επιβάλλουν καινούργια μέτρα προς την ίδια λανθασμένη κατεύθυνση. Δηλαδή, προσπαθούν με μέσα που φέρνουν πρόσθετη κατάρρευση, να βγουν από την κατάρρευση. Με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μη βγαίνουν, αλλά να βυθίζονται όλο και περισσότερο σΆ αυτήν. Το αρχικό λάθος εξελίσσεται σε δόλια εξαπάτηση.

Γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια πόλη ολόκληρη από άστεγους, που πιθανότατα θα υπάρξουν και θύματα που δεν θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν. Δηλαδή, αν δεχτούμε αυτό που είχε πει ο Kώστας Γαβράς, «δολοφόνοι όσοι πετάνε 1000 εργάτες στο δρόμο» εξ αφορμής της ταινίας «Το τσεκούρι» που θέμα της είχε την ανεργία, τότε εκείνοι που πέταξαν εκατομμύρια στο δρόμο, τι είναι;

Όχι λιγότερο από οικονομικοί ολετήρες.

Τι θα είχατε να σχολιάσετε γι αυτή την κατάσταση;

Δεν πρόκειται να βγούμε από αυτή την κρίση, εάν δεν αλλάξουμε πολιτική. Και το θέμα είναι πώς θα αλλάξουμε κατεύθυνση;

Πρώτον, το πολιτικό σύστημα όλων των αποχρώσεων έχει πλέον ανεπανόρθωτα καεί. Είναι καμένο μέσα σε αυτή την επιλογή του και συνεπώς, ανίκανο να μας βγάλει από αυτή την καταστροφική πορεία. Η μόνη που είναι υποχρεωμένη να τα δει καθαρότερα τα πράγματα, και τα βλέπει, είναι η ίδια η κοινωνία. Η κοινωνική αντίσταση. Πρέπει η αντίσταση αυτή να αναπτυχθεί, και έτσι κι αλλιώς θα αναπτυχθεί, είτε το πω εγώ είτε όχι. Επειδή όμως, τα πράγματα είναι όπως και τα βιώνουμε, δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί μεγάλα λόγια για επαναστάσεις, αλλά μπορεί να πει, ότι η παρουσία της κοινωνίας με έντονη κινητοποίηση, είναι σε θέση να εκβιάσει λύσεις από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, ακόμη και αυτές που δεν θα ήθελε το ίδιο να κάνει, αλλά μπορεί να εκβιαστεί σε αυτό υπό την πίεση της κοινωνικής κατάρρευσης, που σήμερα είναι εξαιρετικά απειλητική.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί τόσο το αναπτυσσόμενο κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, όσο και το κοινωνικό αδιέξοδο που υπονομεύει το πολιτικό σύστημα. Το τελευταίο έχει περιέλθει σε αδυναμία να βγει από το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει και στο οποίο έχει το ίδιο εγκατασταθεί. Η κοινωνία πιέζει για έξοδο και απεμπλοκή από αυτό με την επιλογή διαφορετικής πολιτικής.

Το ζήτημα δεν είναι να κηρύξουμε διαγραφή των χρεών, ότι δηλαδή δεν χρωστάμε. Δεν είμαστε τόσο «μαλάκες» όπως φαντάζεται ο Πάγκαλος. Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι μόνο αν χρωστάς ή όχι, αλλά επίσης με τι τρόπο ξεχρεώνεις. Άλλο είναι π.χ. να πληρώνεις εδώ και τώρα, άλλο σε 30 ή 50 χρόνια. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται σε καμία κυβέρνηση να τσακίσει την κοινωνία, επειδή χρωστά λεφτά, πόσο μάλλον αν δεν τα χρωστά πραγματικά. Αυτό που σήμερα γίνεται είναι εγκληματικό, αλλά και αντιπαραγωγικό.

Η κοινωνία χρωστάει το όποιο χρέος;

Το κράτος. Μπορεί να χρωστά και η κοινωνία, αλλά κυρίως το κράτος. Το θέμα είναι ότι δεν επιτρέπεται επειδή χρωστά, να διαλύει την κοινωνία, διότι, αν όχι τίποτε άλλο, αυτός ο τρόπος, είναι και ο μόνος σίγουρος ότι δεν θα ξεχρεώσει ποτέ.

Περισσότερο «μαλάκες» μου φαίνονται αυτοί που κυβερνούν, μεταξύ των οποίων και ο Πάγκαλος, παρά όσοι διαμαρτύρονται εναντίον τους. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει μια έξυπνη, σωστή και αποτελεσματική πολιτική, θα όφειλε να επαναδιαπραγματευθεί και το χρέος και τον τρόπο αποπληρωμής του. Να επιτύχει σοβαρή και αληθινή διαγραφή, περίοδο χάριτος, πολύ μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, πολύ χαμηλότερο επιτόκιο. Η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή χρέη συναφθέντα με 3%, δέχονται να τα αντικαταστήσουν με χρέη με επιτόκιο 8%, που είναι τελείως βλακώδες, και επιπλέον έχουν ξεζουμίσει την κοινωνία με αποτέλεσμα η αγορά να είναι νεκρή και να μη μπορεί να παραγάγει νέο εισόδημα.

Η Ελλάδα, σήμερα, καταγράφει τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη και επιδεικνύεται παντού ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Υπόδειγμα καταστροφής. Κανείς δεν βγαίνει ωφελημένος από αυτό, ούτε και οι δανειστές. Ποιοι λοιπόν είναι οι «μαλάκες»; Οι Έλληνες ή μήπως όσοι τους έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση;

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, δείχνουν όμως, ότι υπάρχει ακόμη μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που τους υποστηρίζει. Για ποια κοινωνική αντίσταση, λοιπόν, μιλάμε;

Δεν είναι αλήθεια. Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα δεν ήταν τόσο δυσφημισμένο και κοινωνικά ανυπόληπτο. Ο ίδιος ο Πάγκαλος θεωρεί επιτυχία του ότι μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους μεταμφιεσμένος. Πρόκειται για πολιτική χρεοκοπία ολόκληρου του συστήματος και εφόσον η κοινωνική πίεση είναι μεγάλη, τότε μπορεί κανείς να προσβλέπει στην εμφάνιση νέων σχημάτων.

Τι θα είχατε να προτείνετε;

Το θέμα είναι ότι πρέπει η ίδια η Ευρώπη να καταλάβει ότι έχει παγιδευτεί σε αδιέξοδο. Την ελληνική συνταγή την εφαρμόζει και στις άλλες χώρες. Από τις 9 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης, αποφάσισαν να εφαρμόσουν παντού την ίδια πολιτική λιτότητας. Δηλαδή περικοπής δαπανών, μισθών, συντάξεων. Όταν ολόκληρη η Ευρώπη κάνει την ίδια πολιτική ταυτόχρονα, είναι σαν να αυτοπυροβολείται κατάστηθα. Ως γνωστόν, το 92 % της ευρωπαϊκής παραγωγής το καταναλώνει η ίδια η Ευρώπη. Εξάγεται στο εξωτερικό μόνο το 8%. Αν η ίδια επιβάλλει λιτότητα και περικοπές, επιλέγει η ιδία την αυτοκαταστροφή της. Η απόφαση της 9ης Δεκεμβρίου θα αποδεδειχθεί ιστορικά ολέθρια.
Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατεύθυνση. Σε αυτό πιέζουν διεθνείς παράγοντες, ακόμη και από το ΔΝΤ μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν ελπίδες να αλλάξει, δεδομένου ότι αν δεν αλλάξει η καταστροφή είναι βέβαιη για όλους.

Η Ελλάδα, άλλωστε, όπως λέγεται, είναι το σύμπτωμα του προβλήματος, και όχι το πρόβλημα της Ευρώπης;

Ακριβώς. Συγχρόνως, τα κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνονται σήμερα παγκοσμίως, με επίκεντρο τις ΗΠΑ, π.χ. τα κινήματα των καταλήψεων, και την Αγγλία. Το φαινόμενο επεκτείνεται ταχύτατα και στην Ηπειρωτική Ευρώπη, δηλαδή στην περιοχή μας. Αυτά είναι κινήματα με μέλλον. Οι νέοι, αποκλεισμένοι από τα πάντα, χωρίς κάποια προοπτική, αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο και προχωρούν για συντονισμό όλων των τοπικών κινημάτων (γιατί επί του παρόντος είναι πολλά και ανεξάρτητα) σε μεγάλο εθνικό και διεθνές κίνημα καταλήψεων. Αυτό σηματοδοτεί ανώτερο στάδιο της αγωνιστικότητας.
Η χρονιά που πέρασε, μπορούμε να πούμε ότι ήταν καταστροφική, αλλά ήταν ταυτόχρονα και ελπιδοφόρα, με την έννοια ότι ανέδειξε νέες μορφές κινημάτων, που δεν υπήρχαν μέχρι πολύ πρόσφατα. Αυτό καταγράφηκε και στην Ελλάδα, ξεκίνησε από την Ισπανία, την Τυνησία, την πλατεία Ταχρίρ με την αραβική άνοιξη κλπ. Είναι ένα καινούργιο γεγονός, που παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο, ειδικά τη χρονιά που έρχεται. Οι έννοιες της Αριστεράς και Δεξιάς, παραμένουν αδρανείς στο παιχνίδι του σήμερα, δεν είναι ανεπιφύλακτα με την πλευρά του κόσμου που κινητοποιείται. Ο κόσμος σήμερα εξεγείρεται ενάντια στο πολιτικό σύστημα, ενώ τα κόμματα κινούνται με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους επιβίωση.

Θα ρίξουν τις μάσκες, δηλαδή, στις όποιες κομματικές ταμπέλες;

Ναι. Φυσικά, δεν μιλάω με μεγάλα λόγια και για επαναστάσεις, αλλά μιλάω για πιέσεις κοινωνικές, για μία περισσότερη λυσιτελή διαχείριση του προβλήματος του χρέους, που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε η κοινωνία να μην εξοντώνεται. Λόγου χάριν θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει τα δημόσια –τουλάχιστον- χρέη, αν όχι τα ιδιωτικά –άσε που τα ιδιωτικά τα αναλαμβάνει ήδη- όπως κάνει κάθε κεντρική τράπεζα που σέβεται τον εαυτό της, όπως κάνει στην Αμερική η FED, ή η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας. Πρέπει η ΕΚΤ να αναλάβει τα χρέη ώστε να αναπνεύσουν οι οικονομίες από το βάρος αυτών των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν λέω να διαγραφούν τα χρέη, αλλά να μετατοπιστεί η αποπληρωμή τους στο μέλλον, να αλλάξει γενικά ο τρόπος αποπληρωμής τους, ώστε να αναπνεύσουν στο παρόν οι οικονομίες και οι εργαζόμενοι που σήμερα συντρίβονται από τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές (Δηλαδή, τι έκτακτες… που έχουν μονιμοποιηθεί).

Αυτό που λένε, επίσης, για τον έλεγχο του χρέους; Δεν πρέπει να γίνει;

Δεν έχω αντίρρηση. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται.

Επειδή είπατε για κοινωνική πίεση, επειδή μιλάμε για χρέη, δεν θα ΅πρεπε ο κόσμος να πιέσει για να μάθει ποιος χρωστάει και τί, και από πού ακριβώς, όπως επίσης και για το περιβόητο χρέος των Γερμανών προς την Ελλάδα;

Σωστό αυτό, αλλά είναι άλλο θέμα. Μπορώ να σου πω ότι το κατοχικό χρέος της Γερμανίας απέναντί μας, είναι πολύ σοβαρό και πολύ πιο σημαντικό θέμα από τον λογιστικό έλεγχο του δικού μας χρέους απέναντι της.

Η λογική των οικονομιών των μεγάλων κρατών και των τραπεζών ανά τον κόσμο, δεν θυμίζουν... λογική βασίλισσας Μαρίας- Αντουανέτας; Έχουν πράγματι, άραγε, προχωρήσει τα κράτη και οι κρατούντες, έστω, ένα βήμα μπροστά μετά την Αντουανέτα;

Όχι, καθόλου. Η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος XVI ήταν η δυναστεία των Βουρβόνων. Για τους Βουρβόνους ειπώθηκε τότε, ότι από την επανάσταση που έγινε δεν έμαθαν τίποτα, αλλά και δεν ξέχασαν τίποτα από αυτά που ήξεραν πριν από την επανάσταση. Και μετά την παλινόρθωση τους, επανέλαβαν το βεβαρυμμένο παρελθόν τους. Αυτό λοιπόν, επαναλαμβάνεται σήμερα με τις τράπεζες, και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που δεν έχει μάθει τίποτα –και δεν θέλει να μάθει- από το πώς πάει η οικονομία (σαν να βρίσκεται στα σύννεφα!) που εξωθείται σε καταστροφική πορεία, αλλά και δεν ξεχνάει τίποτα από το παρελθόν του, με το οποίο οδήγησε την οικονομία στο σημερινό αδιέξοδο.

Και τι θα είχατε να πείτε γι' αυτές τις… Αντουανέτες ανά τον κόσμο;

Ότι στο κάτω κάτω της γραφής, αυτές οι Αντουανέτες μπορεί να μην μαθαίνουν τίποτε, αλλά ο κόσμος, οι κοινωνίες, μαθαίνουν. Μπορεί αυτοί οι ίδιοι να μην θέλουν να μάθουν, αλλά οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν, γιατί θέλουν να βγουν από αυτό το φρικτό αδιέξοδο το οποίο τους έχουν ρίξει.

Στο αδιέξοδο της καθημερινής βίας, όπως έχει λεχθεί και από πολλούς διότι βία είναι να είσαι άνεργος, να μην μπορείς να επιβιώσεις, να μην μπορείς να κάνεις όνειρα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα...

Το τρομερό είναι, ότι κάποιοι έχουν ενοχοποιηθεί: «μήπως φταίμε εμείς οι ίδιοι γι αυτό το αδιέξοδο στην καθημερινή βία», και αποδέχονται το τίμημα: «να τιμωρηθούμε τώρα, προκειμένου να διορθωθούμε για το καλό μας». Η ενοχοποίηση του κόσμου είχε πάρει έκταση, αλλά πιστεύω ότι τώρα έχει αρχίσει πλέον να ξεπερνιέται και να υποχωρεί. Οποία ευθύνη κι αν έχει ο λαός, ο καταναλωτής, ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, η ευθύνη αυτή είναι τελείως ασήμαντη μπροστά στην ευθύνη της άρχουσας τάξης η οποία επέλεξε το μοντέλο που μας έφτασε στο σημερινό σημείο. Αυτή επιλέγει, αυτή κατανέμει τα εισοδήματα, αυτή διδει κατευθύνσεις, αυτή φέρνει και την ευθύνη.

Οι μονεταριστές και οι νεοφιλελεύθεροι το αντιμετωπίζουν με τιμωρητικη διάθεση: «Να τιμωρηθούν οι καταναλωτές, γιατί ήταν άσωτοι». Αυτό είναι μία ανοησία. Αλλά είναι και κάτι το αναποτελεσματικό. Διότι στην οικονομία, δεν υπάρχει πρόβλημα κυρώσεων. Υπάρχει το πώς θα διορθωθεί ένα πρόβλημα, ανεξαρτήτως του ποιος έχει φταίξει γιΆ αυτό. Εάν τιμωρηθούν οι εργαζόμενοι, τότε η κρίση επιδεινώνεται και το αδιέξοδο βαθαίνει. Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούμε σταδιακά και βαθμιαία από την σημερινή κατάσταση, και όχι με απότομο τρόπο, πράγμα που δεν οδηγεί πουθενά.

Εγώ δεν λέω ότι δεν έχουμε προβλήματα. Έχουμε και πολύ σοβαρά: παθητικό ισοζύγιο, ελλείμματα, χρέη, αυτά είναι αληθή. Όμως, δεν βγαίνουμε από αυτά με την άγρια επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους εργαζόμενους. Απόδειξη; Σήμερα, έπειτα από 2μισι χρόνια, αφότου άρχισε η κρίση, βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από ό,τι όταν ξεκίνησε.

Παρόλαυτά, επειδή μιλήσαμε για ποινές, σε εκείνους που έχουν κλέψει από το δημόσιο χρήμα, που έχουν κάνει συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια κλπ. δεν πρέπει να υπάρξει κάποια δικαιοσύνη; Δεν πρέπει να λειτουργήσει πραγματικό πόθεν έσχες; Να δημευτούν αθέμιτες περιουσίες; Να αποδοθούν πίσω εκεί που ανήκουν;

Οπωσδήποτε. Και η Ελλάδα είναι υπόδειγμα φορολογικής ανισότητας στην Ευρώπη. Είναι η χώρα που φορολογεί άγρια τους μισθωτούς και αφήνει αφορολόγητους τους μεγαλοεισοδηματίες.

Και την Εκκλησία, που έχει μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες στην Ελλάδα.

Ως μεγαλοεισοδηματίας και αυτή… Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φορολογικής δικαιοσύνης. Και μόνο αν αντιγράφαμε το Ευρωπαϊκό σύστημα φορολογίας, θα είχαμε επιπλέον έσοδα 6% του ΑΕΠ. Δηλαδή, εάν οι φοροαπαλλασσομενοι φορολογούντο κανονικά, όπως στη υπόλοιπη Ευρώπη, το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα έπαυε να είναι ελλειμματικό.

Αν δεν γίνουν αλλαγές, τα σημεία και τέρατα του 2011 θα κυριαρχήσουν ακόμη περισσότερο στη χρονιά που μας περιμένει.-

Πηγή: tvxs.gr

stefm5
30-12-11, 08:04
Αναβολή της έναρξης φορολόγησης επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, των εσόδων από διαφημίσεις, αλλά και νέες παρεμβάσεις διάσωσης τραπεζών, εξαιρέσεις επί του μισθολογίου, ρύθμιση χρεών δήμων και δεκάδες άλλες διατάξεις περιλαμβάνουν δύο νομικά κείμενα.

Οι υπουργοί μαζεύουν όλες τις εκκρεμότητές του 2011 σχετικά με το μνημόνιο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίθηκε για δεύτερη φορά χθες από το υπουργικό συμβούλιο, έχοντας πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με το αρχικό κείμενο που είχε «περάσει» μία εβδομάδα πριν. Πολλές νέες διατάξεις εντάχθηκαν αλλά και πολλές άλλες φέρεται να «βγήκαν».

Με τη λογική η Πράξη να περιλαμβάνει μόνο όσα είναι απολύτως αναγκαία για το κλείσιμο του έτους, πληροφορίες αναφέρουν ότι απεντάχθηκαν οι ρυθμίσεις για την ταχύτερη κατά 6 μήνες απελευθέρωση της αγοράς φορτηγών αλλά και παρεμβάσεις στο καθεστώς δημιουργίας εταιρειών δικηγόρων.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι οι τελευταίες, μαζί με πλειάδα φορολογικών παρεμβάσεων θα περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο – σκούπα, αντίστοιχης φιλοσοφίας που... γεμίζει, με στόχο να εγκριθεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους από το υπουργικό συμβούλιο και να κατατεθεί με το άνοιγμα της Βουλής περί τις 10 Ιανουαρίου προς ψήφιση.

Ερώτημα είναι σε ποιο κείμενο τελικά θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (σε 60 δόσεις ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ), αλλά και οι παρεμβάσεις για τη βοήθεια στο σπίτι και τα χρέη των δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπει μεταξύ άλλων:

*Τους κανόνες χρηματοδότησης μίας νέας τράπεζας που προκύπτει μετά από τον διαχωρισμό υγιών δραστηριοτήτων από μία bad bank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.

* Αναβολή για 3 μήνες στην φορολόγηση της υπεραξίας των μετοχών (45%) που θα ξεκινούσε από την αρχή του έτους.

* Αναβολή κατά 1 ακόμη χρόνο στην φορολόγηση των εσόδων από διαφημίσεις (20%).

* Νομική υπόσταση στην απόφαση του ΥΠΕΚΑ για δίμηνη παράταση (τέλος Φεβρουαρίου) στην ρύθμιση αυθαιρέτων.

* Εξαιρέσεις από το μισθολόγιο. Αυξημένες υπερωρίες για υπαλλήλους που εργάζονται σε Τελωνεία και ΣΔΟΕ. Εξαίρεση των δημοσιογράφων σε ΕΡΤ και στο δημόσιο από το μισθολόγιο. Εξαίρεση από το πλαφόν αμοιβών σε ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών αν έχουν υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα.

* Πλαφόν μείωσης αποδοχών στις ΔΕΚΟ. Ορίζεται ότι η περικοπή (με στόχο το μέσο εισόδημα να φτάνει στα 1.900 ευρώ ανά εταιρεία) μείωσης το πολύ στο 65% των απολαβών που είχαν στο τέλος του 2009.

* Από την εφεδρεία εξαιρούνται 20 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ, οι οδηγοί και οι τεχνικοί σε ΟΣΣΥ, ΤΑΣΥ, ΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τα γραφεία τύπου πρεσβειών. Μπορούν να παραμείνουν στην υπηρεσία τους και Γενικοί Διευθυντές άνω των 60 ετών επί 3 έτη εφ όσον το ζήτησαν. Καθορίζεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων φορέων που κλείνουν στο αρμόδιο υπουργείο.

* Το Παρατηρητήριο για την Ψηφιακή Ελλάδα συγχωνεύεται τελικά με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ αντί να οδεύσει στην ΕΛΣΤΑΤ που είχε αρχικά οριστεί.

* Δίνεται λύση στο Σύζευξις με ρύθμιση για την έγκριση προμηθειών υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και πληροφορικής οι οποίες παρασχέθηκαν από το 2010.


άλλη μία επιβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτό το κωλοχανείο

Stamatis
30-12-11, 08:43
* Αναβολή για 3 μήνες στην φορολόγηση της υπεραξίας των μετοχών (45%) που θα ξεκινούσε από την αρχή του έτους.

Οταν τα τελευταια 2 χρονια η ΕΤΕ απο 14 ευρω εχει παει στο 1.70 για ποια υπεραξια μιλαμε;
Κοροϊδευομαστε μεταξυ μας;
Αυτο το μετρο δεν εχει ουτε υποσταση ουτε εφαρμογη.

Stamatis
30-12-11, 08:45
* Εξαιρέσεις από το μισθολόγιο. Αυξημένες υπερωρίες για υπαλλήλους που εργάζονται σε Τελωνεία. Εξαίρεση των δημοσιογράφων σε ΕΡΤ και στο δημόσιο από το μισθολόγιο. Εξαίρεση από το πλαφόν αμοιβών σε ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών αν έχουν υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.

Stamatis
30-12-11, 08:48
* Αναβολή κατά 1 ακόμη χρόνο στην φορολόγηση των εσόδων από διαφημίσεις (20%).

Δεν πουλας που δεν πουλας.
Ποιος ο λογος να κανεις διαφημιση;

Πραγματικα η κοροϊδευομαστε η κατι αλλο συμβαινει.
Εγω επιμενω.
Ολα αυτα ειναι μετρα καταστροφης.
Μας προσγειωνουν σιγα σιγα ωστε να μην σκασουμε σαν καρπουζια οταν μας πεταξουν εξω απο την παραγκα.

Ptboul
30-12-11, 10:47
Για αυτό έχουμε καμιά ιδέα τι παίζει; https://loutrakiblog.blogspot.com/2011/12/blog-post_7178.html

Stamatis
30-12-11, 11:12
Ε τι να παιζει.
Διναμε εμεις καθε χρονο περιπου 2εκ ευρω στο ΠεΚαΚα για να τα κανει μπαχαλο στους γειτονες, βαζανε και αυτοι καμμια φωτιτσα εδω να σφιγγουν οι κωλοι.
Powergames.

Stamatis
30-12-11, 11:15
Ε τι να παιζει.
Διναμε εμεις καθε χρονο περιπου 2εκ ευρω στο ΠεΚαΚα για να τα κανει μπαχαλο στους γειτονες, βαζανε και αυτοι καμμια φωτιτσα εδω να σφιγγουν οι κωλοι.
Powergames.

Konstantinos E60
30-12-11, 11:30
Για αυτό έχουμε καμιά ιδέα τι παίζει; https://loutrakiblog.blogspot.com/2011/12/blog-post_7178.html


Ε τι να παιζει.
Διναμε εμεις καθε χρονο περιπου 2εκ ευρω στο ΠεΚαΚα για να τα κανει μπαχαλο στους γειτονες, βαζανε και αυτοι καμμια φωτιτσα εδω να σφιγγουν οι κωλοι.
Powergames.

Και θυμήθηκαν ξαφνικά τα γειτονάκια μας να μας πουν οτι αυτοί εβαζαν τις φωτιές την ιδια μέρα σχεδόν που οι Κυπριοι ανακοίνωναν οτι το κοίτασμά τους εκτιμάται στα 90 δις.Εχει καταντήσει αηδία !!:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Skyline_IS
30-12-11, 12:28
..............

Αδυνατω να κατανοησω γιατι πρεπει να ειμαστε τοσο αμερικανοφιλοι,δεν ειναι μονο αυτοι υπερδυναμη...

Εχεις τους ρωσους,σημαντικη δυναμη,ειναι κοντα στην ελλαδα και εχουν μια φιλελληνικη σταση και μας στηριζουν..Μια συνεργασια με την ρωσια σε πολλα επιπεδα μονο ωφελη μπορει να δωσει...


Και μεις εκει στα κ@λο αμερικανακια που μας πουλανε οποτε τους συμφερει,οποτε θελουν πετανε και ενα ξεροκομματο για δηθεν φιλικες σχεσεις,τραβατε και γαργαληθειτε ρε λακαμαδες

gnx
30-12-11, 13:26
Ναι, ναι αμερικανόφιλοι είμαστε. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν έκαναν οι Αμερικάνοι τέτοια ωμή πολιτική παρέμβαση όπως έκαναν οι Ρώσοι για τον Εφραιμ...δεν είδα καμμία πορεία στη Διαμαντίδου στη Ρώσικη...?Αιντε


Sent from my iPhone using Tapatalk

Skyline_IS
30-12-11, 14:17
Ναι, ναι αμερικανόφιλοι είμαστε. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν έκαναν οι Αμερικάνοι τέτοια ωμή πολιτική παρέμβαση όπως έκαναν οι Ρώσοι για τον Εφραιμ...δεν είδα καμμία πορεία στη Διαμαντίδου στη Ρώσικη...?Αιντε


Sent from my iPhone using Tapatalk

Δηλαδη η αμερικη δεν εχει παρεμβει καθολου τοσα χρονια στα εσωτερικα ζητηματα της χωρας?
:eek:

Eleni
30-12-11, 16:12
Δηλαδη η αμερικη δεν εχει παρεμβει καθολου τοσα χρονια στα εσωτερικα ζητηματα της χωρας?
:eek:
ολες οι "Υπερδυμαμεις" εχουν παρεμβει και εξακολουθουν .... και οχι μονο στα εσωτερικα της χωρας..........................

fanisk
30-12-11, 16:24
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114157&catid=3

nikos-Mpacket
30-12-11, 16:33
Ναι, ναι αμερικανόφιλοι είμαστε. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν έκαναν οι Αμερικάνοι τέτοια ωμή πολιτική παρέμβαση όπως έκαναν οι Ρώσοι για τον Εφραιμ...δεν είδα καμμία πορεία στη Διαμαντίδου στη Ρώσικη...?Αιντε


Sent from my iPhone using Tapatalk

Πλεον με τετοια αποχαυνωση που εχουμε τιποτα δεν θα γινοταν,α το πολυ-πολυ να εβγαινε ο πρωθυπουργος και να ελεγε "ευχαριστω" οπως στα Ιμια.

Εχουν περασει 15 χρονια και πολλοι μπορει να μην το θυμουνται.


https://www.youtube.com/watch?v=66tSnB3Y4A0&feature=related"]https://www.youtube.com/watch?v=66tSnB3Y4A0&feature=related

A8hnaios
03-01-12, 17:19
Ερωτήματα προκαλεί το «κενό» ύψους 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες».
Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε σχετικό ρεπορτάζ, «σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τα έσοδα από πώληση ενός οικοπέδου 854 τ.μ. με ακίνητο 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα και τριών διαμερισμάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας 122, 120 και 89 τ.μ. από τα οποία εισέπραξε 348.916 ευρώ και 100.000 αντίστοιχα, δεν εμφανίζονται στις καταθέσεις του που είναι περίπου 16.000 ευρώ( της συζύγου του 51.835 ευρώ). Ο κ. Πάγκαλός δηλώνει εισοδήματα 111.948 ευρώ και 44.915 από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγος του 80.251 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει δε πολλά ακίνητα στην Αττική, τη Σαρωνίδα, τη Χαλκίδα και την Κέα, ενώ η σύζυγος του στα Καλύβια Αττικής»
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/pagkalos-660_5.jpg
πηγη (https://www.iefimerida.gr/news/31100/%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%C F%83%CE%B7-2-%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%C E%AC%CE%B6)

Monsta
03-01-12, 20:45
https://www.youtube.com/watch?v=e5JSToyiyr8&feature=related

gnx
03-01-12, 21:57
...και τους απελυσε, 15000 νομιζω.

Z4 DCT
03-01-12, 22:16
...και τους απελυσε, 15000 νομιζω.

Να δω τέτοια κακαλα σε ελληνα πρωθυπουργό και θα πω εξω απο το σπιτι του να φωνάζω .....ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ:thumbsup:...ενας πουστ@ μεγαλοσυνδικαληστη...ετσι για το γαμώτο....κωλολαμογια:ranting2:

Stathis
03-01-12, 23:28
Remarks and a Question-and-Answer Session With Reporters on the Air Traffic Controllers Strike

August 3, 1981


The President. This morning at 7 a.m. the union representing those who man America's air traffic control facilities called a strike. This was the culmination of 7 months of negotiations between the Federal Aviation Administration and the union. At one point in these negotiations agreement was reached and signed by both sides, granting a $40 million increase in salaries and benefits. This is twice what other government employees can expect. It was granted in recognition of the difficulties inherent in the work these people perform. Now, however, the union demands are 17 times what had been agreed to -- $681 million. This would impose a tax burden on their fellow citizens which is unacceptable.

I would like to thank the supervisors and controllers who are on the job today, helping to get the nation's air system operating safely. In the New York area, for example, four supervisors were scheduled to report for work, and 17 additionally volunteered. At National Airport a traffic controller told a newsperson he had resigned from the union and reported to work because, ``How can I ask my kids to obey the law if I don't?'' This is a great tribute to America.

Let me make one thing plain. I respect the right of workers in the private sector to strike. Indeed, as president of my own union, I led the first strike ever called by that union. I guess I'm maybe the first one to ever hold this office who is a lifetime member of an AFL - CIO union. But we cannot compare labor-management relations in the private sector with government. Government cannot close down the assembly line. It has to provide without interruption the protective services which are government's reason for being.

It was in recongition of this that the Congress passed a law forbidding strikes by government employees against the public safety. Let me read the solemn oath taken by each of these employees, a sworn affidavit, when they accepted their jobs: ``I am not participating in any strike against the Government of the United States or any agency thereof, and I will not so participate while an employee of the Government of the United States or any agency thereof.''

It is for this reason that I must tell those who fail to report for duty this morning they are in violation of the law, and if they do not report for work within 48 hours, they have forfeited their jobs and will be terminated.

Q. Mr. President, are you going to order any union members who violate the law to go to jail?

The President. Well, I have some people around here, and maybe I should refer that question to the Attorney General.

Q. Do you think that they should go to jail, Mr. President, anybody who violates this law?

The President. I told you what I think should be done. They're terminated.


.....................

Q. Will you continue to meet with them?

The Secretary of Transportation. We will not meet with the union as long as they're on strike. When they're off of strike, and assuming that they are not decertified, we will meet with the union and try to negotiate a satisfactory contract.



Q. What can you tell us about possible decertification of the union and impoundment of its strike funds?

The Secretary of Transportation. There has been a court action to impound the strike fund of $3.5 million. We are going before the National Labor Relations Authority this morning and ask for decertification of the union.


.................................

Q. Mr. President, will you delay your trip to California or cancel it if the strike is still on later this week?

The President. If any situation should arise that would require my presence here, naturally I will do that. So, that will be a decision that awaits what's going to happen. May I just -- because I have to be back in there for another appointment -- may I just say one thing on top of this? With all this talk of penalties and everything else, I hope that you'll emphasize, again, the possibility of termination, because I believe that there are a great many of those people -- and they're fine people -- who have been swept up in this and probably have not really considered the result -- the fact that they had taken an oath, the fact that this is now in violation of the law, as that one supervisor referred to with regard to his children. And I am hoping that they will in a sense remove themselves from the lawbreaker situation by returning to their posts.

I have no way to know whether this had been conveyed to them by their union leaders, who had been informed that this would be the result of a strike.

Q. Your deadline is 7 o'clock Wednesday morning for them to return to work?

The President. Forty-eight hours.


Q. Mr. President, why have you taken such strong action as your first action? Why not some lesser action at this point?

The President. What lesser action can there be? The law is very explicit. They are vioutf8g the law. And as I say, we called this to the attention of their leadership. Whether this was conveyed to the membership before they voted to strike, I don't know. But this is one of the reasons why there can be no further negotiation while this situation continues. You can't sit and negotiate with a union that's in violation of the law.

The Secretary of Transportation. And their oath.

The President. And their oath.

Monsta
04-01-12, 08:56
Τι να λέμε τώρα...

gnx
04-01-12, 08:59
...και σε αντιδιαστολή με το παραπάνω, ενάμισι χρόνο τώρα λένε ότι οι διευθύνσεις του υπουργείου οικονομικών είναι αυτές που μπλοκάρουν την εγκατάσταση του συστηματος εισροών εκροών στα βενζινάδικα, και ο Βενιζέλος κυνηγά τον Διώτη για να υπογραφεί η απόφαση.

On a different note, οι κ@φροι του συριζα βγηκαν και φωναζουν για την πωληση των AIRBUS πουειχαν να πεταξουν απο το 2009 για ξεπούλημα...Ας τους πει κάποιος ότι θα επρεπε να πανηγυρίζουμε, από το 2012 το Α340 δεν υπάρχει στον κατάλογο παραγγελιών της εταιρείας.

Z4 DCT
04-01-12, 09:17
Η Κένυα (αν δεν κανω λαθος)...έδιωξε και αφαίρεσε ολες τις δουλειές απο τηη siem$ns...οταν ανακάλυψαν και εκει πρόβλημα διαφθοράς και χρηματισμού!!!....
Εδω στο Ελλαντα ακομα συζητάμε για το αν θα βρούμε εδω και 3 χρονια,,,,ποσα μας θέλουν για αποζημίωση.....αν θα τα συμψηφίσουμε με τις δουλειές που εχου κερδίσει...(μετρο...οι σταθμοι (χαιδαρι-κ,α) δεν λειτουργούν λογο του οτι η mizens εχει κερδίσει τους διαγωνιζομένους για την σηματοδότηση........Ακομα και τριτοκοσμικές χωρες λειτουργούν νομιμοτερα απο εμας.....πατος και αποπατος....

Σήμερα η τρόικα συζητά για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα....και ακόμα δεν εχουν εφαρμόσει εδω και 3 μηνες το μισθολόγιο.....αι γαμηθείτε κύριοι της κυβέρνησης...ενας ενας και ολοι μαζί.......σκατά στον τάφο σας....η ιστορια θα σας θάψει έναν έναν σίγουρα :ranting2:

Samaro
04-01-12, 09:43
Ερωτήματα προκαλεί το «κενό» ύψους 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες».
Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε σχετικό ρεπορτάζ, «σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τα έσοδα από πώληση ενός οικοπέδου 854 τ.μ. με ακίνητο 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα και τριών διαμερισμάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας 122, 120 και 89 τ.μ. από τα οποία εισέπραξε 348.916 ευρώ και 100.000 αντίστοιχα, δεν εμφανίζονται στις καταθέσεις του που είναι περίπου 16.000 ευρώ( της συζύγου του 51.835 ευρώ). Ο κ. Πάγκαλός δηλώνει εισοδήματα 111.948 ευρώ και 44.915 από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγος του 80.251 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει δε πολλά ακίνητα στην Αττική, τη Σαρωνίδα, τη Χαλκίδα και την Κέα, ενώ η σύζυγος του στα Καλύβια Αττικής»

Τι μας δηλώνει ο αντιπρόεδρας ;

Οτι ένα οικόπεδο 854 τ.μ. με σπίτι 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα πουλήθηκε 348.916 ευρώ !!!
Επίσης τρία (3) διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας 331 τμ στη Χαλκίδα πουλήθηκαν 100.000 ευρω.
Ειληκρινά πιστεύει κάποιος οτι αυτη είναι η εμπορική αξία αυτών των ακινήτων ;;;;;

Αντε τώρα να δώ, ποσό θα βάλουν τις νέες αντικειμενικές αξίες στο Μενίδι !
Κάτι μου λέει οτι η Σαρωνίδα είναι οικονομικότερη !
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ !!
:thumbsdown:

Stathis
04-01-12, 09:45
...και τους απελυσε, 15000 νομιζω.

απελυσε 11000, απο τους 13000 που συμμετειχαν αρχικα στην απεργια.
οι 2000 γυρισαν στην εργασια τους.

οι απολυμενοι αποκλειστηκαν δια παντος απο δημοσιες θεσεις (πολλα χρονια αργοτερα ο κλιντον εδωσε αμνηστια και επεστρεψαν 850 ατομα).
το συνδικατο κηρύχθηκε εκτος νομου και εκλεισε.

καπως ετσι η αμερικη εγινε κρατος και τοτε και παλιοτερα και σημερα.
οχι παιζοντας παιχνιδια κατω απο το τραπεζι πολιτικοι και μεγαλοσυνδικαλες.

στην αμερικη ο δημοσιος υπαλληλος απαγορευεται να κανει απεργια. ειναι μεσα στη συμφωνια του οταν προσλαμβανεται.
οφειλει να υπηρετει τον πολιτη.


καποιοι εδω προφανως εχουν αλλες λογικες. λιγες σελιδες πιο πισω αναφερεται ποσες απεργιες εγιναν τα τελευταια 30 χρονια στην ελλαδα, ποσες ημερες και ποσα εκατομυρια χαθηκαν.
κατα 95% δημοσιος τομεας.
πρωταγωνιστες μεγαλοσυνδικαλες που αργοτερα εγιναν βουλευτες και υπουργοι και ουτω καθ εξης.
πολιτικοι που βολεψαν πελατες και εξαγορασαν τη σιωπη τους στα μεγαλα σκανδαλα.
σχεδον κανενας νομος δεν εφαρμοστηκε. εχουν και ασυλια με βαση το συνταγμα, που οι ιδιοι εφτιαξαν!

η ομαδα αυτη κατεστρεψε την ελλαδα. η παρακατω φραση σαν ανεκδοτο ακογεται:

Government cannot close down the assembly line. It has to provide without interruption the protective services which are government's reason for being.
εδω ο λογος υπαρξης ειναι η ρεμουλα και η κλεψια.

το χειροτερο ωθουν ολον τον κοσμο σε αυτη τη λογικη. ωστε να ειναι ολοι συνυπεθυνοι. κανεις να μην μπορει να αρθρωσει λογο.


χθες συζητουσα με φιλο για την εκτακτη εισφορα στα αυτοκινητα. του εξηγουσα πως θα κινηθουμε με το λογιστη μου, τις αποδειξεις που θα προσκομισουμε, την αποφαση μας να παμε δικαστικα αν δεν το δεχθουνε κλπ κλπ.
με κοιτουσε ο ανθρωπος και κουναγε το κεφαλι του.
οταν τελειωσα μου λεει: ολα αυτα για 2 χιλιαρικα θα τα κανεις? εγω βαρεθηκα και μονο που σε ακουσα. γιατι δεν τους τρως κι εσυ οχι δυο αλλα τεσσερα χιλαιρικα (τα δυο για καβα, γιατι ολο και κατι νεο θα βγει, να τους εχεις μεσα), δυσκολο ειναι;

παντα εκει καταληγει το πραγμα παιδια. να θες να εισαι σωστος και να σε θεωρουνε βλακα.
ειναι χαμενη υποθεση η ελλαδα δε νομιζω οτι σωνεται η κατασταση.

Z4 DCT
04-01-12, 09:49
ειναι χαμενη υποθεση η ελλαδα δε νομιζω οτι σωνεται η κατασταση.

Δυστυχώς με βρίσκεις σύμφωνο!!:(

Samaro
04-01-12, 09:53
ειναι χαμενη υποθεση η ελλαδα δε νομιζω οτι σωνεται η κατασταση.
και δυστυχώς θα το εμπεδώσουμε σύντομα !

Thomelef
04-01-12, 09:57
υπάρχει μια ταινεία, το kill the irishman όπου είναι αληθινή ιστορία...
δείχνει την πορεία ενός εργάτη, που απο χαμάλης, έγινε πρόεδρος σωματείου...
φυσικά η λογική του για την εξουσία, δεν τον άφησε και πολύ στην θέση του προέδρου, και έτσι κατέληξε στην φυλακή.
φυσικά αφού βγήκε, κατέληξε στην μαφία...ίσως αν βρισκόταν ελλάδα ο τύπος, σήμερα να ήταν και πρωθυπουργός...
δείτε την πάντως, είναι πολύ καλή...

nikos1400
04-01-12, 10:57
στη συμπεριφορα ολων μας εδω στην κοινωνια εχουνε παιξει ρολο

1) η ανατροοφη
2) η μορφωση
3) η ενημερωση (μετα)

αυτα καθοριζουν τη συμπεριφορα ολων, του ΓΑΠ αλλα και τη δικη μου..




για αυτο (παραδειγματος χαριν)
λεει ο Σταθης
...εκτακτη εισφορα στα αυτοκινητα.....Θα παμε δικαστικα αν δεν το δεχθουνε κλπ κλπ
και απανταει ο φιλος
ολα αυτα για 2 χιλιαρικα θα τα κανεις? εγω βαρεθηκα και μονο που σε ακουσα. γιατι δεν τους τρως κι εσυ οχι δυο αλλα τεσσερα χιλαιρικα
τους ?? ποιανου δηλαδη ?





τεσπα, γι'αυτο στα "πολιτισμενα" κρατη υπαρχει και λιγος ελεγχος...


(τωρα, το οτι το κρατος θα επρεπε να παρεχει αυτα τα 3 παραπανω στους πολιτες, ειναι αλλο θεμα...)

Monsta
04-01-12, 11:08
α


το συνδικατο κηρύχθηκε εκτος νομου και εκλεισε.





:original: :hyper: :original:

stefm5
04-01-12, 11:13
του Γιώργου Γραμματικάκη

Η μόνη μου επιθυμία είναι να εξέλθω. To exit. Να εξέλθω από αυτό που είναι σήμερα η πατρίδα, από όσα ζούμε καθημερινά και τα όσα προοιωνίζεται το μέλλον.

Να εξέλθω. To exit. Οι πολιτικοί και τα καμώματά τους μου προκαλούν αποστροφή και μόνον τις «Ειδήσεις των 8» -τι είναι άραγε είδηση;- αφορούν η εκλογολογία και οι πληκτικές δηλώσεις τους. Δεν αντέχω άλλο την διαρκή συζήτηση για τα «μέτρα» που έπονται ή την δόση που εκκρεμεί, ούτε για το πόσο κρίσιμος είναι για πολλοστή φορά ο μήνας που διανύομε. Κουράστηκα να είμαι κι εγώ μέρος της μελαγχολίας, που όλο και περισσότερο τυλίγει τα πρόσωπα και τους δρόμους. Δεν αντέχεται η βεβαιότητα: Ότι αν προχωρήσουμε έτσι, μας μέλλονται χειρότερα δεινά, η τραγωδία ενεδρεύει.

Να εξέλθω λοιπόν. Αυτό επιθυμώ. Έχω μάλιστα την υποψία ότι αυτό επιθυμούν και πολλοί άλλοι. Αυτό επιθυμούμε για τον καινούργιο χρόνο, που μετρά ήδη τα πρώτα του βήματα. Να εξέλθομε. Διότι, αντί η κρίση να φέρει στην χώρα την σοβαρότητα και την ευθύνη, έχει εκτραπεί σε μια περιδίνηση περί το μηδέν, σε μια αφόρητη φλυαρία με λίγο περιεχόμενο. Τον τόνο δίδουν πάλι οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες, οι διανοούμενοι της εγωπάθειας, οι αναλυτές της δυστυχίας μας. Όπως ένα ποτάμι, που παρασύρει στην ορμητική ροή του σκουπίδια και λάσπες και στο τέλος κυριαρχείται από αυτά.

Η μόνη λοιπόν λύση είναι: Το exit. Δεν αντέχεται άλλο μια καθημερινότητα, που ενώ η «κρίση» εκδηλώνεται σε κάθε της γωνία, επιμένει επίσης να μιλά ασταμάτητα για την κρίση. Αρνούμαι στο εξής να ακούσω όσους επαγγέλλονται διαρκώς την «σωτηρία» μας, αλλά και ορισμένους άλλους, που οραματίζονται την ταπείνωση και την επιστροφή μας στην «δραχμή». Με εξοργίζουν εκείνοι που δήθεν υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του τόπου - ή την εθνική κυριαρχία μας - ενώ είμαστε οι Έλληνες που τον παραδώσαμε στο μπετόν και την ασχήμια. Δεν με συγκινεί πια ο θρήνος των συνδικαλιστών και των λογής «εκπροσώπων»: την εξουσία τους υπερασπίζονται μόνον, για την δική τους βολή ενδιαφέρονται συνήθως.

Εμείς λοιπόν, όλοι οι άλλοι, είναι ανάγκη να εξέλθομε. Σε ένα σπουδαίο αλλά ελάχιστα γνωστό διήγημα του Ιουλίου Βέρν -το «Πείραμα του δόκτορος Οξ»- οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλεως περιέρχονται αργά σε μια κατάσταση ανεξήγητη. Ο παραλογισμός και η ένταση κυριαρχούν. Η κατάσταση όμως αυτή εκτονώνεται ευθύς ως κάποιοι από τους κατοίκους περιπατήσουν τυχαία προς την κορυφή ενός λόφου. Εκεί ανακαλύπτουν και πάλι τον πραγματικό εαυτό τους, τις ξεχασμένες αξίες και τα πράγματα που τους συνδέουν. Η ερμηνεία δεν αργεί: Ένας παρανοϊκός επιστήμων, ο δόκτωρ Οξ, διοχέτευε στην πόλη και προς χάριν των πειραμάτων του ένα αέριο με καταστρεπτικές επιδράσεις στα νεύρα και την προσωπικότητα των κατοίκων. Αρκούσε ο καθαρός αέρας του λόφου, για να επανέλθουν οι τυχεροί σε ένα κώδικα αξιών και συμπεριφοράς, που περιόριζε την επίδραση των τοξικών αερίων.

Έξω λοιπόν, προς τον καθαρό αέρα, προς την κορυφή του λόφου. Ας παραμερίσομε προσωρινά το πολύπλοκο ερώτημα: Ποιός άραγε ή ποιοί είναι εκείνοι, που διοχετεύουν τα τοξικά αέρια στην Πόλη; Νά'ναι λοιπόν το «σύστημα», οι ανάξιοι πολιτικοί, η τρόικα –ή μήπως μια Ευρώπη που ξέχασε τους πρωταρχικούς λόγους της υπάρξεως της; Με αυτά τα ερωτήματα ασχολούνται ωστόσο κατά κόρον οι πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, επίκαιρα αφιερώματα και ειδικά βιβλία, βαρύγδουποι αναλυτές και δημοσκόποι. Η ίδια η επιδημία δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει, κυρίως περιγράφουν τα συμπτώματα της. Εμείς εδώ, που δεν ακολουθούμε αυτό το ρεύμα, ας εστιάσομε στο μόνο εθνικό αίτημα: Έξω, στον καθαρό αέρα. Εκεί που κινούνται ακόμα άνθρωποι, με τις αδυναμίες και την μεγαλοσύνη τους και όχι τα θύματα ενός παρανοϊκού δόκτορα. Εκεί, που κυριαρχεί το ερώτημα «τι μπορούμε να κάνομε;» και όχι το εξαντλημένο «ποιος φταίει». Εκεί: Δίπλα στον άνεργο, όσοι μπορούμε, κοντά στα θύματα του δόκτορα Οξ, όσοι αντέχομε.

To exit, φίλοι. Αυτό είναι το μόνο αίτημα -και όχι βέβαια οι εκλογές!- που έχει περιεχόμενο και σημασία. To exit: Από μια Ελλάδα, που σέρνεται πάλι από τις αμαρτίες και την πολιτική της ευτέλεια, στην άλλη Ελλάδα, την παράλληλη Ελλάδα, που δεν έπαυσε να υπάρχει. Εκεί βρίσκεται πάντοτε ο δάσκαλος, που διδάσκει σωστά τα παιδιά ή ο γιατρός, που δεν βλέπει τον πάσχοντα ως χαρτονόμισμα. Στην παράλληλη Ελλάδα ανήκουν οι άνθρωποι της Τέχνης που, συχνά ανέστιοι και πένητες, επιμένουν να δημιουργούν στο θέατρο, στη μουσική, στον κινηματογράφο. Εκεί πάλι ανήκουν όσοι κινητοποιούνται, χωρίς την αυτοπροβολή που επιδιώκουν άλλοι, για το καλό του διπλανού τους, για να διασωθεί μια ομορφιά που χάνεται, για να γίνει η σιωπηρή οργή μας φροντίδα και πράξη.

Είναι ο μόνος τρόπος: Tο exit. Από την Ελλάδα του κενού λόγου και του παροξυσμού, στην άλλη Ελλάδα, που υπάρχει δίπλα μας και μέσα μας. Ενώ όμως τα φωτεινά σήματα δείχνουν τον δρόμο, ας μην νομίσει κανείς ότι είναι εύκολος και ασφαλής. Κυρίως επειδή σε κάθε του στροφή, σε κάθε του πέρασμα, πρέπει να κοιτάζομε κατάματα τους νέους ανθρώπους και να ψιθυρίζομε ένα συγγνώμη.

A8hnaios
04-01-12, 11:48
https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299366_231107233605003_188796211169439_616892_2070 95145_n.jpg

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

nikos1400
04-01-12, 12:16
https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299366_231107233605003_188796211169439_616892_2070 95145_n.jpg

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

το κοπελι ο Μητσος απο το αλλο το βιντεο boxer που ανεβασε ο Παναγιωτης (halkida116mpack) επρεπε να'ναι στην ασφαλεια να περιποιηθει τα παιδια οταν ερθει αυτη η μερα...
σε καποια αλλη παραλληλη ζωη...

na'to

https://www.youtube.com/watch?v=pU_QBtIJdA0&feature=player_embedded

A8hnaios
04-01-12, 12:23
https://www.youtube.com/watch?v=qOP2V_np2c0

A8hnaios
04-01-12, 12:33
https://www.iskra.gr/images/stories/oikonomia/forodiafygi_wide.jpg

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ!

Ολίγοι γνωρίζουν και όσοι γνωρίζουν στα ανώτατα κλιμάκια σιωπούν, ότι οι άφθονες πολυεθνικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας δεν πληρώνουν στην ουσία φόρους στην Ελλάδα! Διαθέτουν μια ιδιόρρυθμη φορολογική ασυλία!

Ο λόγος είναι απλός. Για τις θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών ισχύει ειδικό, περίπου, απαλλακτικό φορολογικό καθεστώς.

Για παράδειγμα, ας πάρουμε τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας που ψηφίστηκε, άρον-άρον, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Βουλή και διαφημίστηκε, μάλιστα, διότι υποτίθεται δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές αρχές να λαμβάνουν πληροφορίες για τους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, για να το πούμε απλά, επιτρέπεται στην Ελλάδα (φυσικά στη βάση αμοιβαιότητας !) να φορολογεί τα μερίσματα που διανέμουν οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών προς τις μητρικές τους εταιρείες μόνο με συντελεστή έως 5%! Σκανδαλωδώς, συντελεστής πάνω από 5% απαγορεύεται, ενώ μπορεί να προσεγγίζει και στο μηδέν αφού το 5% είναι το ανώτατο όριο!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών (γαλακοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες κλπ) δεν πληρώνουν καθόλου, σχεδόν, φόρους στην Ελλάδα, απ' όπου αντλούν υπερκέρδη!

Οι θυγατρικές πολυεθνικών, συνήθως, δεν διακρατούν αδιανέμητα κέρδη για να κάνουν επενδύσεις στη χώρα που είναι εγκατεστημένες και διανέμουν, υπό τη μορφή μερίσματος, όλα, σχεδόν, τα κέρδη τους στη μητρική εταιρεία!

Για αυτά τα κέρδη στην ουσία δεν έχουν φορολογική υποχρέωση, αφού ο συντελεστής 5% το πολύ με τον οποίο φορολογούνται, είναι αστείος και ευτελέστατος!

Αυτό το καθεστώς, όμως, της ειδικής φορολογικής ασυλίας δεν ισχύει μόνο για τις θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ισχύει για όλες τις θυγατρικές όλων των πολυεθνικών εταιρειών, ανεξαρτήτως που βρίσκεται η έδρα της μητρικής τους.

Κι αυτό γιατί ανάλογες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, σύμφωνα με υπόδειγμα - μοντέλο του ΟΟΣΑ, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του των ισχυρότερων μερίδων του διεθνούς κεφαλαίου, έχει υπογράψει η χώρα μας με όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, μέχρι και με τα εμιράτα του Κόλπου.

Και αυτές οι συμφωνίες προβλέπουν μηδαμινά ποσοστά φορολογίας για τα μερίσματα των θυγατρικών προς τις μητρικές τους εταιρείες. Κι αυτό, τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσοστά για τις εγχώριες εταιρείες είναι 25% (και φυσικά είναι και αυτά μικρά!).

Φορολογική ασυλία, λοιπόν, για τις θυγατρικές των πολυεθνικών, αθέμιτος ανταγωνισμός με τις εγχώριες εταιρείες και φορολεηλασία την ίδια ώρα για τους οικονομικά ασθενέστερους!

Να ποιοι πληρώνουν την κρίση και ποιοι κερδίζουν από αυτήν! :ranting2:

(Και έπεται συνέχεια...)

Εδω (https://www.iskra.gr/index.php)

pilot
04-01-12, 12:36
...και σε αντιδιαστολή με το παραπάνω, ενάμισι χρόνο τώρα λένε ότι οι διευθύνσεις του υπουργείου οικονομικών είναι αυτές που μπλοκάρουν την εγκατάσταση του συστηματος εισροών εκροών στα βενζινάδικα, και ο Βενιζέλος κυνηγά τον Διώτη για να υπογραφεί η απόφαση.

On a different note, οι κ@φροι του συριζα βγηκαν και φωναζουν για την πωληση των AIRBUS πουειχαν να πεταξουν απο το 2009 για ξεπούλημα...Ας τους πει κάποιος ότι θα επρεπε να πανηγυρίζουμε, από το 2012 το Α340 δεν υπάρχει στον κατάλογο παραγγελιών της εταιρείας.

μόνο το -300 μοντέλο. τα -500/600 έχουν μέλλον ακόμα..thumb

gnx
04-01-12, 12:45
Γιώργο, απο το 2012 η Airbus δεν περιλαμβάνει στον κατάλογο παραγγελειών της πλέον άλλο τετρακινητήριο πέρα από το Α380.

gnx
04-01-12, 12:55
https://www.airbus.com/presscentre/pressreleases/press-release-detail/detail/completion-of-production-marks-new-chapter-in-the-a340-success-story/

Skyline_IS
05-01-12, 10:16
https://www.on-news.gr/2012/01/11.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+on-news%2FZLSY+%28On-News%29&utm_content=FaceBook

Ποσο λακαμαδες ειμαστε οεο?

hades7
05-01-12, 11:22
https://olympia.gr/2012/01/02/karamanlis-i-banks/

PANOS-E60
05-01-12, 12:25
Μπαρούφες ολκης.

Τα έχουμε ξαναπεί, οι ελληνικές Τράπεζες έχουν ελάχιστη ευθύνη γιά το σημερινό κατάντημα της οικονομίας της χώρας. Εχουν δε υιοθετήσει την τελευταία 10ετία πολύ συντηρητικότερη πολιτική χορηγήσεων και επενδύσεων των διαθεσίμων τους από τον ευρωπαικό μέσο όρο και φυσικά καμμία σχέση με τις αμερικάνικες. Το μεγάλο τους αμάρτημα είναι ότι δάνεισαν το δημόσιο, τοποθετώντας ένα μέρος των διαθεσίμων τους σε κρατικούς τίτλους. Αυτό πληρώνουν σήμερα συρόμενες σε υποχρεωτική κρατικοποίηση.

Είναι οι τραπεζίτες άγγελοι ? Οχι ασφαλώς, πάντα βρίσκονταν μέσα στα παιχνίδια της διαπλοκής με τους πολιτικούς, και των δύο κομμάτων εξουσίας (εξ ου και ο ισχυρισμός "μπαρούφες" παραπάνω) και στόχος τους πάντοτε ήταν το κέρδος (το υπερκέρδος σε κάποιοες περιόδους), εξυπηρετήσεις σε "ημετέρους" ασφαλώς έκαναν, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει ότι κάποιο από τα δύο κόμματα εξουσίας εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους καλύτερα από το άλλο. Η κυβέρνηση Καραμανλή, με τα πρώτα μέτρα του 2008, έβαλε ένα μικρό τείχος προστασίας γιά τις καταθέσεις των αποταμιευτών, το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε ισχνό και η επόμενη κυβέρνηση έδωσε επιπλέον εγγυήσεις με τον ίδιο στόχο, εφόσον οι πηγές άντλησης ρευστού γιά τις τράπεζες΄είχαν στερέψει προ πολλού, με ορατό τον κίνδυνο να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οσα είδα στο άρθρο παραπάνω περί άντλησης ρευστού από την ΕΚΤ και στη συνέχεια τοποθέτησης των χρημάτων σε έντοκα γραμμάτια είναι σωστό μεν, θεμιτό δε. Από που και ως που είναι κερδοσκοπία η ωφέλεια από τη διαφορά των επιτοκίων ? Χρήμα πουλάει η τράπεζα, μπανάνες ο μανάβης.

Samaro
05-01-12, 14:37
Παρακολουθήστε αυτό το βιντεάκι !!

Το BBC μένει άφωνο όταν ο χρηματιστής Alessio Rastani αποκαλύπτει πως μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Goldman Sachs ελέγχει
ολόκληρο τον κόσμο ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ρόλο τυπικό.


https://www.youtube.com/watch?v=j6szSpFqB0I&feature=share"]https://www.youtube.com/watch?v=j6szSpFqB0I&feature=share

PANOS-E60
05-01-12, 14:40
Το είχε συμπεριλάβει και ο Κώστας Βαξεβάνης στο αφιέρωμα του, πέρσι, στην G.S.

pilot
05-01-12, 15:35
https://www.airbus.com/presscentre/pressreleases/press-release-detail/detail/completion-of-production-marks-new-chapter-in-the-a340-success-story/

:shok::shok: μου ξέφυγε αυτό! thumb

Samaro
05-01-12, 16:01
Το είχε συμπεριλάβει και ο Κώστας Βαξεβάνης στο αφιέρωμα του, πέρσι, στην G.S.
Προφανώς μιλάς για κάποιο άλλο, αφου πέρσι, δεν υπήρχε αποφαση για μείωση 50 % στα ελληνικά ομόλογα !

:original:

PANOS-E60
05-01-12, 16:24
Προφανώς μιλάς για κάποιο άλλο, αφου πέρσι, δεν υπήρχε αποφαση για μείωση 50 % στα ελληνικά ομόλογα !

:original:

ή ο Βαξεβάνης το είχε παίξει ή ο Κούλογλου, παντως το έχω δει στην TV.

PANOS-E60
05-01-12, 17:08
btw
https://www.koutipandoras.gr/?p=5669
γιά όποιον δεν το έχει δει και του αρέσουν οι συνομωσίες.

Samaro
05-01-12, 23:28
O μύθος και το παραμύθι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Δημοσιευμένο στις 5 Ιαν 2012
ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

https://www.koutipandoras.gr/?p=13878

thumb

Z4 DCT
06-01-12, 20:51
Ενέκρινε προσωρινά η Κομισιόν την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς με 380 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη με βάση τη δέσμη μέτρων στήριξης των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ενέκρινε η Κομισιόν στις 19 Νοεμβρίου 2008.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η συγκεκριμένη κεφαλαιακή ενίσχυση ευθυγραμμίζεται με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει εκδώσει σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς κρίθηκε ότι το μέτρο είναι κατάλληλα στοχευμένο, προβλέπει τις απαραίτητες αμοιβές και περιορίζεται στις ελάχιστες απαιτήσεις.

Διευκρινίζει επίσης ότι η έγκριση αυτή είναι προσωρινή και θα παραταθεί όταν οι ελληνικές αρχές υποβάλουν επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας. :whistle:

https://www.skai.gr/news/finance/article/191084/enekrine-i-komision-tin-kefalaiaki-enishusi-tis-trapezas-peiraios-/

katsaraios
08-01-12, 08:20
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4

Γ..ω το σπιτι σου κουφαλα που βαφεις τις βλεφαριδες ,τολμας να χτυπας τα παιδια που δουλευουνε μερα νυχτα με κινδυνο τις ζωες τους ..
Για αυτο σε τιμωρησε ο Θεος ******η ...
Αει σιχτιρ βρωμιαρηδες

Skyline_IS
08-01-12, 12:54
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4

Γ..ω το σπιτι σου κουφαλα που βαφεις τις βλεφαριδες ,τολμας να χτυπας τα παιδια που δουλευουνε μερα νυχτα με κινδυνο τις ζωες τους ..
Για αυτο σε τιμωρησε ο Θεος ******η ...
Αει σιχτιρ βρωμιαρηδες

ο καραγκιοζης ειναι για πολυ ξυλο....
Ασυλια και πρασινα αλογα

Samaro
08-01-12, 12:57
Ο Κίμωνας είναι υπεράνω του κώδικα κυκλοφορίας ! Δεν υποκειται σε ελέγχους χαμιλόμισθων οργάνων της τάξης !
Είναι πρίν απο τον Τσάκ Νόρις ! Ο Κίμωνας είναι υπεράνω όλων !
Είναι επουράνιος !!

(Ακγκοτέστ του κάνανε ; :think:)

Eleni
08-01-12, 21:51
Μπορεί η Ελλάδα να είναι το «κακό παιδί» της Ευρώπης, αλλά αξίζει τη συμπάθεια όλων, παρά την τιμωρία, είναι το μήνυμα που στέλνει ο βρετανός John Humphrys, σε άρθρο του στην εφημερίδα Telegraph.



https://a.media.newsbomb.gr/items/cache/a1b79d388a4dc2b0c859bec09184e96c_XL.jpg?t=94391280 0
«Η Ελλάδα είναι ακόμη το κακό παιδί της Ευρώπης», αναφέρει ο Humprys, που εδώ και χρόνια έχει αγοράσει ένα σπίτι στην Πελοπόννησο, ενώ ο γιος του είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και μένει μόνιμα στην Αθήνα.
Ο αρθρογράφος εδώ και 20 χρόνια έρχεται στη χώρα μας, κάτι που του επιτρέπει να έχει ξεκάθαρη γνώμη για τα καλά και τα κακά του τόπου. Το πρώτο κακό είναι η διαφθορά, ενώ το δεύτερο είναι η ανικανότητα.
Πρώτοι στη διαφθορά είναι πολιτικοί και ισχυροί επιχειρηματίες, ενώ ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι, που πολλές φορές είναι «φαντάσματα». Δεν εργάζονται, αλλά πληρώνονται, επειδή κάποιος συγγενείς έχει εκλεγεί τοπικός άρχοντας. Ένα τοξικό μείγμα νεποτισμού, φοροδιαφυγής, περιστατικών δωροδοκίας, απληστίας, γκροτέσκο ανικανότητας και ασφυκτικής γραφειοκρατίας.
Ωστόσο, οι Έλληνες δεν δημιούργησαν μόνοι τους την καταστροφή. Χρειάστηκε να συμβάλλουν σε αυτό και πανίσχυρες επενδυτικές τράπεζες, που έκαναν τα στραβά μάτια και μαγείρευαν τα στοιχεία, καθώς και ξένες κυβερνήσεις, που ενώ γνώριζαν ότι το πλοίο έπεφτε στα βράχια, ήταν ευτυχείς να το βλέπουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες πολίτες κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν. Νιώθουν προδομένοι από τους πολιτικούς τους και από τους ηγέτες της ΕΕ, κυρίως τους Γερμανούς και αισθάνονται οργή. Υπάρχουν αυτοί που διαμαρτύρονται, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός αντικαθίσταται από έναν τεχνοκράτη που επέβαλε μια ξένη δικτατορία.
Οι καθημερινοί άνθρωποι της Ελλάδας άλλωστε δεν αποτελούν το στερεότυπο του φοροφυγά και του τεμπέλη που πίνει ρετσίνα. Εργάζονται σκληρά και υποφέρουν από τη λιτότητα.


Newsbomb.gr.

fanisk
08-01-12, 23:32
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4

Γ..ω το σπιτι σου κουφαλα που βαφεις τις βλεφαριδες ,τολμας να χτυπας τα παιδια που δουλευουνε μερα νυχτα με κινδυνο τις ζωες τους ..
Για αυτο σε τιμωρησε ο Θεος ******η ...
Αει σιχτιρ βρωμιαρηδες

Μ'αρεσει που λεει ποιος Ελληνας δεν εχει περασει κοκκινο :hystericalbs1: Εγω δεν εχω περασει ρε ****** .
Τι σκαλωμα ειναι αυτο με το βαψιμο? Ποτε του ηρθε η εμπνευση ?

Z4 DCT
09-01-12, 07:59
Μ'αρεσει που λεει ποιος Ελληνας δεν εχει περασει κοκκινο :hystericalbs1: Εγω δεν εχω περασει ρε ****** .
Τι σκαλωμα ειναι αυτο με το βαψιμο? Ποτε του ηρθε η εμπνευση ?

Μαλλον απο τοτε που ανακάλυψε οτι υπάρχει μια οβαλ οπή που μπορεί να χρησιμοποιεί και για άλλους λογους εκτός του να χ$ζει ο αλήτης...

Konstantinos E60
09-01-12, 08:04
https://www.bankingnews.gr/τραπεζικά_νέα/item/33142-σε-εξέλιξη-το-σχέδιο-συντεταγμένης-χρεοκοπίας-της-ελλάδος-εντός-του-ευρώ-–-τέλη-ιανουαρίου-το-χτύπημα-από-τους-οίκους-αξιολόγησης-το-haircut-περί-το-60-και-με-ρήτρες-συλλογικής-δράσης-στο-75-με-80-θα-πληρωθούν-τα-cds

Z4 DCT
09-01-12, 09:15
Τσεχία: Διώξτε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα από το ευρώ


«Παρατήστε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα και βοηθήστε τις τράπεζες». Αυτό δηλώνει απερίφραστα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Σε ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο κ. Σίνγκερ υποστηρίζει στην εφημερίδα Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν πλέον την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει "μαζική" χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες», δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

https://www.skai.gr/news/finance/article/191210/tsehia-tin-apomakrunsi-tis-elladas-apo-tin-eurozonis-zita-o-epikefalis-tis-kedrikis-trapezas-tis-tsehias-/

S8N
09-01-12, 09:51
Δεν τους χωνεύω ούτε εγώ βρε Γιάννη τους Τσέχους, αλλά μπορείς να πεις ότι έχει άδικο?

Διάβασε μια άλλη ματιά, σχετικά πρόσφατη:

https://topontiki.gr/Articles/view/8963

Ptboul
09-01-12, 09:54
Δεν τους χωνεύω ούτε εγώ βρε Γιάννη τους Τσέχους, αλλά μπορείς να πεις ότι έχει άδικο?


Τι λες?? Τρελά μωρά! Ίσως τα καλύτερα της Ευρώπης :hyper:

Z4 DCT
09-01-12, 09:55
Δεν τους χωνεύω ούτε εγώ βρε Γιάννη τους Τσέχους, αλλά μπορείς να πεις ότι έχει άδικο?

Διάβασε μια άλλη ματιά, σχετικά πρόσφατη:

https://topontiki.gr/Articles/view/8963

Αρη μου....δεν εχει αδικο.....απλα.....για να το δουν εδω το εβαλα.....:whistle:

warning

S8N
09-01-12, 10:10
Τι λες?? Τρελά μωρά! Ίσως τα καλύτερα της Ευρώπης :hyper:

Και που κρύβονται βρε Πάνο? Τόσες φορές έχω πάει στην Πράγα, δεν ξετρελάθηκα όμως. Ωραία κρύσταλλα έχουν, ωραία παλαιά πόλη έχουν, ωραίο Κάστρο έχουν, ωραίο μουσείο μεσαιωνικών βασανιστηρίων έχουν, ωραία γλυκά (TRDLO) έχουν, ωραία μωρά όμως δεν είδα πουθενά. Μήπως γιατί είχα πάει με τη γυναίκα μου?

Thomelef
09-01-12, 10:11
λές και δεν ξέρουμε εδώ και 2 χρόνια ότι εκεί θα καταλήξουμε...
μας τα έφαγαν καλά καλά, θα μας φάνε και ότι απέμεινε, για να γυρίσουμε στην δραχμούλα.

S8N
09-01-12, 10:12
λές και δεν ξέρουμε εδώ και 2 χρόνια ότι εκεί θα καταλήξουμε...
μας τα έφαγαν καλά καλά, θα μας φάνε και ότι απέμεινε, για να γυρίσουμε στην δραχμούλα.

Πες την αλήθεια τώρα: Πρόλαβες να στείλεις τα χρήματα έξω? :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

m-power_01
09-01-12, 10:15
Και που κρύβονται βρε Πάνο? Τόσες φορές έχω πάει στην Πράγα, δεν ξετρελάθηκα όμως. Ωραία κρύσταλλα έχουν, ωραία παλαιά πόλη έχουν, ωραίο Κάστρο έχουν, ωραίο μουσείο μεσαιωνικών βασανιστηρίων έχουν, ωραία γλυκά (TRDLO) έχουν, ωραία μωρά όμως δεν είδα πουθενά. Μήπως γιατί είχα πάει με τη γυναίκα μου?


Έχουν έρθει εδώ ... Αν θές κανα βράδυ πάμε να σου δείξω που κρύβονται !

S8N
09-01-12, 10:18
Έχουν έρθει εδώ ... Αν θές κανα βράδυ πάμε να σου δείξω που κρύβονται !

Να και κάποιος που ασχολείται με τα πραγματικά αξιοθέατα της Πράγας κι όχι με τα αστρονομικά ρολόγια!

hades7
09-01-12, 10:20
Έχουν έρθει εδώ ... Αν θές κανα βράδυ πάμε να σου δείξω που κρύβονται !

Μπερμπατη μικρε ....

S8N
09-01-12, 10:22
Ακόμη κι εδώ, εκτός θέματος είμαστε!

Panos 316T
09-01-12, 11:23
Ακόμη κι εδώ, εκτός θέματος είμαστε!


όχι δεν είμαστε.... το μ@@νί είναι σαν την κόκα κόλα ....πάει με όλα ! :th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
09-01-12, 12:27
Ακόμη κι εδώ, εκτός θέματος είμαστε!

Μονο αυτο μας εμεινε αφορολογητο,τουλαχιστων μεχρι τωρα,οποτε γλεντηστε το !!

Nino
09-01-12, 15:02
Και που κρύβονται βρε Πάνο? Τόσες φορές έχω πάει στην Πράγα, δεν ξετρελάθηκα όμως. Ωραία κρύσταλλα έχουν, ωραία παλαιά πόλη έχουν, ωραίο Κάστρο έχουν, ωραίο μουσείο μεσαιωνικών βασανιστηρίων έχουν, ωραία γλυκά (TRDLO) έχουν, ωραία μωρά όμως δεν είδα πουθενά. Μήπως γιατί είχα πάει με τη γυναίκα μου?

Το βλεμμα του "κυνηγου" παντου βρισκει "πετουμενα", αν ομως συνοδευεσαι μετα της συμβιας, εχεις μονο το βλεμμα του πτηνου (πολλες φορες κατοικιδιο),αρα δεν ειχες καμια τυχη εξ αρχης.
Απο την αλλη βρε satan τι περιμενες? σε καστρο, μουσειο υαλουργειο, ζαχαροπλαστειο να δεις κανα τρελλο κορμι?
:hystericalbs1::hystericalbs1:

katsaraios
09-01-12, 15:14
πληροφοριακα κλεισαμε μεσω aegean την czech airlines με 3 διανυκτερευσεις συνολικα εβδομαδιαιως για εκπαιδευτικους λογους ..οποιος ξερει απο φερμα να φερει τα σχετικα....

A8hnaios
09-01-12, 17:39
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4

Γ..ω το σπιτι σου κουφαλα που βαφεις τις βλεφαριδες ,τολμας να χτυπας τα παιδια που δουλευουνε μερα νυχτα με κινδυνο τις ζωες τους ..
Για αυτο σε τιμωρησε ο Θεος ******η ...
Αει σιχτιρ βρωμιαρηδες

Aι σιχτιρ.. :ranting2: :ranting2:

«Για ένα κόκκινο καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει το παιδί μου»

Αμφισβητεί ο Κ. Κουλούρης ότι χτύπησε με το Ι.Χ. τον αστυνομικό

Σε διάψευση των όσων μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ότι συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, προχώρησε ο Κίμων Κουλούρης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Κουλούρης υποστήριξε ότι «ούτε που τον άγγιξε τον αστυνομικό το αυτοκίνητο». Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι πέρασε με κόκκινο, ενώ δέχθηκε μόνο ότι η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει.

«Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου», είπε ο Κ. Κουλούρης και κατήγγειλε ότι πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν φέρθηκαν καλά στον ίδιο, τρομοκρατώντας το 15χρονο παιδί του, που επέβαινε στο όχημα.

«Μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη» είπε.

Όσον αφορά στον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού, ανέφερε: «Πέφτει 1,5 τόνος αυτοκινήτου πάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια πάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα...»

Ακόμη, ο πρώην υπουργός είπε: «Δεν ξέρω αν πέρασα με κόκκινο» και ζήτησε έλεος, αναρωτώμενος αν είναι έγκλημα που δεν ήταν η άδειά του ανανεωμένη.
https://www.newsbeast.gr/files/temp/5F5FCDDEE04600DFFF8325A8C8B8C2AB.jpg
πηγη (https://www.newsbeast.gr/)

S8N
09-01-12, 17:45
https://www.youtube.com/watch?v=u_I6yILrKUs

fanisk
09-01-12, 17:47
Aι σιχτιρ.. :ranting2: :ranting2:

«Για ένα κόκκινο καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει το παιδί μου»

Αμφισβητεί ο Κ. Κουλούρης ότι χτύπησε με το Ι.Χ. τον αστυνομικό

Σε διάψευση των όσων μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ότι συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, προχώρησε ο Κίμων Κουλούρης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Κουλούρης υποστήριξε ότι «ούτε που τον άγγιξε τον αστυνομικό το αυτοκίνητο». Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι πέρασε με κόκκινο, ενώ δέχθηκε μόνο ότι η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει.

«Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου», είπε ο Κ. Κουλούρης και κατήγγειλε ότι πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν φέρθηκαν καλά στον ίδιο, τρομοκρατώντας το 15χρονο παιδί του, που επέβαινε στο όχημα.

«Μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη» είπε.

Όσον αφορά στον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού, ανέφερε: «Πέφτει 1,5 τόνος αυτοκινήτου πάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια πάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα...»

Ακόμη, ο πρώην υπουργός είπε: «Δεν ξέρω αν πέρασα με κόκκινο» και ζήτησε έλεος, αναρωτώμενος αν είναι έγκλημα που δεν ήταν η άδειά του ανανεωμένη.
https://www.newsbeast.gr/files/temp/5F5FCDDEE04600DFFF8325A8C8B8C2AB.jpg
πηγη (https://www.newsbeast.gr/)

Ενω οταν πεφτουν σε εμας 5-6 αστυνομικοι μαζεμενοι πιανουν τον τρομοκρατη..
Οταν μας σημαδευουν με τα αυτοματα νυχτα δεν μας τρομοκρατουν..
Το οτι αν βγουμε με ληγμενη αδεια εξω δεν μας καλυπτει ουτε ο ΚΟΚ ουτε η ασφαλιστικη δεν ειναι εγκλημα..

Αι στο :ranting2: Κουλουρη και εσυ και το παιδι σου.

m-power_01
09-01-12, 17:53
Το ΄χα καταλάβει από την αρχή... στημένη του την είχαν του ανθρωπάκου! Αχ... που να ξεμπλέξει τώρα απ΄τις αρχές! Τον φάγαν τον αγωνιστή της λαϊκής

A8hnaios
09-01-12, 18:08
:ranting2: :ranting2:

ρε δε πατε στο δι@ολο!!! αρχισαν παλι το μαρτυριο της δοσης.... :ranting2:

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=115622&catid=9

Thomelef
09-01-12, 18:08
μπορεί να μην μου φταίει, αλλά γ@μώ την μάνα του του κ@λόπ@@στα και όλων των υπολοίπων, που σιχάθηκε η ψυχή μου να τους βλέπω.
άει και ψοφήστε όλοι μαζί να ησυχάσουμε παλιοπαρτάλια.

Samaro
09-01-12, 18:10
Αναρωτιέμαι αν, θα δώσει τώρα εξετάσεις για δίπλωμα ικανότητας οδήγησης (λόγω του παραπτώματος) η θα του στείλουν το καινούργιο στο σπίτι με Courier αύριο πρωί !

A8hnaios
09-01-12, 19:41
Νέο παραλήρημα του μ@λ@κα στο mega αχάριστος ο παπουτσής με μισεί.. Χαχαχα το βλήμα!!!

Monsta
09-01-12, 19:56
Aι σιχτιρ.. :ranting2: :ranting2:

«Για ένα κόκκινο καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει το παιδί μου»

Αμφισβητεί ο Κ. Κουλούρης ότι χτύπησε με το Ι.Χ. τον αστυνομικό

Σε διάψευση των όσων μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ότι συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, προχώρησε ο Κίμων Κουλούρης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Κουλούρης υποστήριξε ότι «ούτε που τον άγγιξε τον αστυνομικό το αυτοκίνητο». Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι πέρασε με κόκκινο, ενώ δέχθηκε μόνο ότι η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει.

«Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου», είπε ο Κ. Κουλούρης και κατήγγειλε ότι πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν φέρθηκαν καλά στον ίδιο, τρομοκρατώντας το 15χρονο παιδί του, που επέβαινε στο όχημα.

«Μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη» είπε.

Όσον αφορά στον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού, ανέφερε: «Πέφτει 1,5 τόνος αυτοκινήτου πάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια πάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα...»

Ακόμη, ο πρώην υπουργός είπε: «Δεν ξέρω αν πέρασα με κόκκινο» και ζήτησε έλεος, αναρωτώμενος αν είναι έγκλημα που δεν ήταν η άδειά του ανανεωμένη.
https://www.newsbeast.gr/files/temp/5F5FCDDEE04600DFFF8325A8C8B8C2AB.jpg
πηγη (https://www.newsbeast.gr/)


Αυτά τα υποκείμενα παραγγέλνουν να τους ράψουν και παντελόνια. :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Αντί να δώσει το σωστό παράδειγμα, να βγει και να πει ότι ήταν μεθυσμένος και να ζητήσει συγγνώμη το τομάρι, πάει να τους βγάλει όλους τρελούς.

Γι αυτό λέμε πως ότι μέτρα κι αν παρθούν, τίποτα δε πρόκειται ν αλλάξει σ αυτή τη χώρα. :original:

Skyline_IS
09-01-12, 20:02
καροτο και μαστιγιο θελουν οι 300 και μετα ολοι οι υπολοιποι μπας και δουμε χαιρι

Stathis
09-01-12, 20:15
μη βριζετε γιατι θα σας κανω μπαν.

gnx
09-01-12, 20:32
Νέο παραλήρημα του μ@λ@κα στο mega αχάριστος ο παπουτσής με μισεί.. Χαχαχα το βλήμα!!!

Δε ξερω εαν το ειδατε...επαθα σοκ, ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΕΚΑΣ!

Stathis
09-01-12, 20:40
ανεκαθεν ηταν θεατρινος ο κιμωνας γιωργο.
καπου το έλεγχε ομως.
οταν εμεινε απ' εξω αρχισε να το χανει.

gnx
09-01-12, 20:42
Ναι αλλα σημερα φορουσε και eye liner, ηταν σαν τη Κατινα Παξινου!

Kostas_1
09-01-12, 20:45
Απο παλια φορουσε και eyeliner και εβαφε φρυδια.

Α ρε Αντρεα, ποσα χρονια ακομη θα πληρωνουμε?

Thomelef
09-01-12, 20:48
ρίξε στάθη, για να μάθουν μερικοί βρωμόστομοι να φέρονται...

Stathis
09-01-12, 20:48
Ναι αλλα σημερα φορουσε και eye liner, ηταν σαν τη Κατινα Παξινου!

απο παλια φοραγε ρε.

Thomelef
09-01-12, 20:50
έλα ρε μλκς...ο άνθρωπος παρέμεινε κιουράς.
η μεγάλη του στεναχώρια είναι που δεν μπορεί να βάφει πλέον τα χείλια του.

PANOS-E60
09-01-12, 21:04
Προσέχουμε τι γράφουμε !
Γιατί ο
https://img849.imageshack.us/img849/177/bseggiisi.jpg
θα μας κάνει μπαν :th_Laie_67-1:

stefm5
10-01-12, 09:29
του Γιάνη Βαρουφάκη


Πόσο θα ήθελα το πρώτο άρθρο της χρονιάς να μην είναι αυτό που θα ξετυλιχθεί στις επόμενες αράδες. Πόσο ονειρευόμουν, στις μέρες των διακοπών, να γράψω ένα άλλο άρθρο από αυτό που ξέρω ότι θα προκύψει πιο κάτω. Πόσο ευχόμουν να μην υπάρξει Παρασκευή που άλλο ένα Δελτίο Κρίσης θα φιλοξενείται στις σελίδες του protagon.gr, και που θα θυμίζει κατάλογο αστοχιών, πρόκριμα νέων δεινών, προειδοποίηση για φρέσκες αποτυχίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Βέβαια, στις μέρες των διακοπών, όταν όλες αυτές οι ευχές γεννιόντουσαν, ήξερα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε μόνο και μόνο επειδή προστέθηκε άλλο ένα ψηφίο στην ημερομηνία. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να σας ευχηθώ ο κόσμος όλος να θυμίζει, καθΆ όλη την διάρκεια του 2012, ένα Βέλγιο σε μόνιμες Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Γιατί; Πρώτον, επειδή στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές οι χρηματαγορές είτε είναι κλειστές είτε υπολειτουργούν – οπότε και παύει η αγωνία για τα spreads, τα CDS κλπ. Και, δεύτερον, επειδή το Βέλγιο δεν έχει κυβέρνηση και, συνεπώς, δεν μπορεί να εφαρμόσει σκληρή λιτότητα. Ωραία δεν θα ήταν όλη η Ευρώπη να είναι ένα Βέλγιο και οι αγορές να είναι σε μόνιμες διακοπές;

Τώρα που το σκέφτομαι αυτή θα είναι η ευχή μου για το νέο έτος, σε αυτό το πρώτο άρθρο μου για το σωτήριο 2012: Να το ζήσουμε όπως θα ζούσαμε σε ένα αλληγορικό Βέλγιο σε Χριστουγεννιάτικη Στάση. Να περάσουμε 365 μέρες ηρεμίας σχεδιάζοντας το μέλλον χωρίς το παρόν να μας τραβάει από το μανίκι. Χωρίς η Κρίση να μας απειλεί με συνεχείς επανεκδόσεις παρελθόντων εφιαλτών.

Όπως όμως συμβαίνει σχεδόν πάντα η πραγματικότητα αγνοεί τις ευχές μας: Όσο και να παρακαλούμε να σταματήσουν για λίγο ακόμα οι «εξελίξεις», αυτές ακάθεκτες - δεν σταματούν με τίποτα. Τα πάντα αλλάζουν με ορμή. Κι όμως, η Κρίση μας εξαπατά. Εξ αιτίας της, όσο όλα αλλάζουν τόσο μας φαίνονται ίδια. Αν γυρίσουμε το ρολόι δώδεκα μήνες πριν, στον Ιανουάριο του 2011, είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε. Κι όμως. Άλλαξαν πολλά. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το παράδοξο: από την μία να φαίνεται πως τίποτα δεν άλλαξε ενώ, από την άλλη, να μην έχει μείνει τίποτα ανέγγιχτο από το πέρασμα του 2011.

Τι δεν άλλαξε;

• Η απόφαση της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής (όπως και όλων των προηγούμενων) απεδείχθη ματαιότης ματαιοτήτων και καταργήθηκε στην πράξη. (Θυμάστε πως, όπως και τώρα, έτσι κι όταν έφευγε το 2010, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν καταφέρει να εξαγριώσουν αγορές και εκλογείς με τις ανόητες αποφάσεις τους πριν τα Χριστούγεννα; Τόσο πολύ που μας υποσχέθηκαν πως, έως τον Μάρτιο του 2011, θα είχαν βρει Οριστική Λύση!)

• Μέρκελ και Σαρκοζύ συναντιούνται για να δώσουν οριστική λύση στην Κρίση και να καθησυχάσουν αγορές, βουλευτές και εκλογικά σώματα.

• Οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν νεκροζώντανες, διασωληνωμένες με την ΕΚΤ η οποία τους «στάζει» ρευστό χρήμα για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα ΑΤΜ.

• Η διαδικασία αποδόμησης της ευρωζώνης συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά, με νέες χώρες να απειλούνται με έξοδο από τις αγορές (πέσι ήταν η Πορτογαλία, φέτος η Ιταλία).

• Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αγοράζει δεύτερο χέρι ομόλογα χωρών που κινδυνεύουν να εκπαραθυρωθούν από τις αγορές ελπίζοντας να τις κρατήσει εντός αγορών. Παρόλα αυτά, και πέραν πρόσκαιρων βελτιώσεων, τα spreads των εν λόγω χωρών μόνο για λίγο ξαποσταίνουν και ξανά προς τα ουράνια τραβούν.

• Η Ελλάδα αναστενάζει για το αν θα πάρει την επόμενη δόση. (Αυτό το σήριαλ έχει αρχίσει να γίνεται διαχρονικότερο του Peyton Place – αλήθεια, το θυμάται κανείς σας;)

• Νέα μέτρα επιβάλλονται υπό το καθεστώς τρομοκρατίας: Αν δεν δείξουμε «κατανόηση», μας λένε, η επόμενη δόση δεν θα δοθεί και τότε θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας.

• Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι το σταθεροποιητικό πρόγραμμα του ελληνικού χρέους (το οποίο μπήκε σε εφαρμογή με το πρώτο Μνημόνιο τον Μάη του 2010 και «ενηλικιώθηκε» σε Μεσοπρόσθεσμο τον Ιούλιο) μπορεί να «περπατήσει».

• Σε καμία περίπτωση δεν νοείται τώρα, όπως δεν νοείτο στις αρχές του 2011, η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ χωρίς την κατάρρευση της ευρωζώνης.

Τι άλλαξε;
• Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, που πέρσι τέτοιον καιρό η κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου εξόρκιζε ως ανύπαρκτη πιθανότητα (χαρακτηρίζοντας ως εθνοπροδότη όποιον τόλμαγε να την θεωρεί αναπόφευκτη και, συνεπώς, επιβεβλημένη) έχει, σήμερα, μετατραπεί σε εθνικό στόχο (μόνο που της δώσαμε το ακρώνυμο PSI) ενός νέου πρωθυπουργού ο οποίος, παρεμπιπτόντως, τρεις μέρες πριν γίνει πρωθυπουργός έλεγε πως δεν ήταν «ούτε αναγκαία ούτε και επιθυμητή».

• Στις αρχές του 2011 κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πίστευε ότι το ελληνικό Μνημόνιο θα περπάταγε. Δεν τόλμαγε όμως να το πει δημοσίως κανείς από τους σοβαρούς ανθρώπους που εργάζονταν για κάποιο από τα μέρη της τρόικας. Σήμερα, το ίδιο το ΔΝΤ λέει ευθαρσώς ότι το Μνημόνιο «μας τελείωσε», ότι δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή πιθανότητα να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, της 9ης Δεκεμβρίου κλπ κλπ. Με άλλα λόγια, το 2012 καλούμαστε να εφαρμόζουμε επώδυνα μέτρα τα οποία, οι σχεδιαστές τους πλέον, μας λένε ότι θα αποτύχουν!

• Το 2011 μας έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή έως το 2013 οπότε το «προσωρινό» EFSF θα μετεξελιχθεί στον «μόνιμο» μηχανισμό ESM στο πλαίσιο του οποίου θα δινόταν Οριστική Λύση στην Κρίση Χρέους, με την προοπτική «κουρεμάτων» των δημόσιων χρεών όλων των χωρών που θα ζητούσαν την συνδρομή του ESM. Σήμερα, αρχές του 2012, είναι ξεκάθαρο ότι το ESM δεν θα έχει ούτε τους πόρους ούτε και τους μηχανισμούς (π.χ. κουρέματος, επαναγοράς χρέους, έκδοσης ευρωομολόγων) για να φέρει την λύτρωση στην ευρωζώνη.

• Το 2011 όποιος τόλμαγε να πει ότι η Κρίση θα επεκταθεί στην Ιταλία και στην Ισπανία αντιμετώπιζε την χλεύη των «σοβαρών αναλυτών». Σήμερα η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ουσιαστικά πτωχεύσει και η εναγώνια ματιά των «σοβαρών αναλυτών» έχει στραφεί προς την Γαλλία.

• Η ΕΚΤ όχι μόνο αγοράζει ομόλογα της Ιταλίας και της Ισπανίας (έχοντας μαζέψει περί τα ¤200 δις ομόλογα του Νότου συν της Ιρλανδίας) αλλά και μόλις «δημιούργησε» μισό τρις ευρώ (περί τα ¤250 δις καθαρά) το οποίο το μοίρασε (υπό την μορφή τριετών δανείων) στις νεκροζώντανες τράπεζες με την απαίτηση εκείνες να αγοράσουν ομόλογα των υπό πτώχευση κρατών. Και τι κατάφερε; Κατάφερε να κερδίσει μερικές εβδομάδες υποχώρησης των spread τα οποία, βέβαια, επιστρέφουν πανηγυρικά στα αρχικά τους ύψη (αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι όταν το οικοδόμημα χρειάζεται νέα θεμέλια, όσο και να το σοβατίσεις δεν βοηθάει).

• Οι ίδιες οι τράπεζες, αντί να δανείζουν περισσότερα στις επιχειρήσεις από τον πακτωλό των χρημάτων που παίρνουν από την ΕΚΤ, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, σε μια κίνηση απίστευτης ιδιοφυίας, εκδίδουν νέα δικά τους (ιδιωτικά) ομόλογα με στόχο να τα παραδίδουν στην ΕΚΤ ως… ενέχυρο για νέα δάνεια – χωρίς να αγοράζουν ομόλογα των κρατών τους (όπως προέβλεπε το «σχέδιο»). Με απλά λόγια, η Ευρώπη όχι μόνο πέτυχε να επαναλάβει τα εγκληματικά λάθη των ιαπωνικών αρχών της δεκαετίας του 1990, που ευθύνονται για την αποτελμάτωση της Ιαπωνικής οικονομίας, αλλά και να τα μεγεθύνει πολλές φορές!

• Εκεί που πριν ένα χρόνο μόνο οι πτωχευμένες χώρες έπασχαν από ύφεση, το 2012 θα αποδειχθεί ως το έτος της πανευρωπαϊκής ύφεσης – δηλαδή μιας εξέλιξης που θα καταστήσει αδύνατη την έξοδο από την Κρίση τραπεζών, κρατών και οικονομιών μέσα από την εφαρμοζόμενη με μανία (από Μέρκελ και Σαρκοζύ) πολιτική.

• Στην χώρα μας, τον χρόνο που πέρασε η απειλή με την οποία η κυβέρνηση κατάφερνε να περνάει από την Βουλή τα διάφορα μέτρα ήταν η πτώχευση του δημοσίου (σε περίπτωση που δεν πάρουμε την επόμενη δόση). Αυτή η απειλή εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Όμως έχει προστεθεί και μια άλλη: η απειλή ότι η Ελλάδα, αν δεν πάρει την επόμενη δόση της, θα εκδιωχθεί από την ευρωζώνη. Πρόκειται για μια Νέα Χυδαιότητα. Ένα Μέγα Ψεύδος που έρχεται να προστεθεί στα πολλά μικρά ψέματα της καθημερινότητάς μας. Να το πω απλά: Θα μας διώξουν από το ευρώ μόνο αν εκείνοι θελήσουν να φύγουν από αυτό. Όπερ μεθερμηνευόμενο, αν θέλουν κάτι τέτοιο, θα το κάνουν ανεξάρτητα από το εάν εμείς καταργήσουμε τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε ο 14ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι εκτός θέματος.

• Πριν ένα χρόνο, η διάσπαση της ευρωζώνης δεν υπήρχε περίπτωση να συζητηθεί σοβαρά ούτε καν off the record. Σήμερα, όχι μόνο συζητείται αλλά και συμπεριλαμβάνεται εδάφιο στα επίσημα συμβόλαια που συνάπτει το EFSF (το επίσημο ταμείο της Ευρωζώνης με το οποίο υποτίθεται ότι η Ευρώπη προσπαθεί να καταπολεμήσει την Κρίση) με τους αγοραστές των ομολόγων του όπου αναφέρεται τι θα συμβεί (πως θα αποπληρωθούν οι ομολογιούχοι) σε περίπτωση που το ευρώ πάψει να υφίσταται. Πρόκειται για εξέλιξη-σεισμό που έχει πλέον εμφυσήσει στον νου όλων των διαμορφωτών του μέλλοντος της Ευρώπης (επενδυτών, τραπεζιτών, πολιτικών, πολιτών) την καταστροφική ιδέα της καταστροφής. Δύσκολα, πολύ δύσκολα, θα βγει αυτή η ιδέα από τον νου τους, από την στιγμή που την άφησαν να παρεισφρήσει…

Περιληπτικά λοιπόν, τα πάντα μοιάζουν ίδια χωρίς να είναι. Τον Ιανουάριο του 2011 κάποιοι εξ ημών παρακινδυνευμένα λέγαμε ότι η Κρίση ετοιμάζεται να περάσει από τις μικρές περιφερειακές χώρες σε μεγαλύτερες χώρες του «πυρήνα» (π.χ. Ιταλία). Ότι τα Μνημόνια της Ελλάδας και της Ιρλανδίας (καθώς και της Πορτογαλίας που ερχόταν) θα αστοχούσαν παταγωδώς. Σήμερα, οι προβλέψεις εκείνες έγιναν… δεδομένα.

Τον Ιανουάριο του 2011 πουθενά δεν διαφαινόταν η κατάρρευση του ευρώ ως ενιαίο νόμισμα. Σήμερα, τον Γενάρη του 2012, από πουθενά δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να μας δίνει ελπίδα ότι το ευρώ, ως έχει, μπορεί να επιπλεύσει στις φουρτουνιασμένες θάλασσες της παγκόσμιας οικονομίας.

Το 2011 ελπίζαμε ότι η χειροτέρευση της Κρίσης θα ενεργοποιούσε τα υγιή αντανακλαστικά της Ευρώπης, και πως η Ένωση θα αναγκαζόταν να αγκαλιάσει μια από τις πραγματικά ορθολογικές λύσεις (π.χ. ευρωομόλογα της ΕΚΤ). ΑντΆ αυτής, στο τέλος του 2011 (9η Δεκέμβρη ήταν) είδαμε σε Technicolor τους ηγέτες μας να προσυπογράφουν άλλη μια ανήκουστη ανοησία (μόχλευση του EFSF, η οποία βέβαια δεν έγινε ποτέ, ασφάλιστρα στους ομολογιούχους της Ιταλίας, ευρω-χρηματοδότηση κρατών-μελών της ευρωζώνης μέσω του ΔΝΤ κλπ). Με απλά λόγια, οι όποιες ελπίδες του 2011 για ορθολογικές λύσεις δεν υπάρχουν πια παρά μόνο σε στιγμές υπέρμετρης αισιοδοξίας .

Όσο για την Ελλάδα, πέρσι τέτοιον καιρό πολλοί πίστευαν ότι τα μέτρα θα απέδιδαν αρκετά (αν όχι όλα όσα είχαν στοχευθεί) ώστε οι ευρωπαίοι εταίροι μας, και το ΔΝΤ, να είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να λένε ότι το ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης «περπατάει». Σήμερα, κανείς δεν το λέει αυτό. Βλέπουν ότι οι ευρωπαίοι ιθύνοντες είναι, οι ίδιοι, πανικόβλητοι. Η Ελλάδα δεν αποτελεί καν πειραματόζωο για αυτούς, όπως αποτελούσε το 2011. Σήμερα, η χώρα μας είναι απλώς μια υπενθύμιση ενός πειράματος η αποτυχία του οποίου, τώρα πια, οδηγεί στην στενωπό τις δικές τους χώρες.

Και μιας και αφιέρωσα το άρθρο τούτο στην σύγκριση με πέρσι, επιτρέψτε μου να κλείσω με μια φράση που είχα γράψει εδώ, στο protagon.gr, ακριβώς ένα χρόνο πριν (10η Ιανουαρίου 2011): «Αυτή η Κρίση, αν την αφήσουμε να εξελιχθεί …, δεν θα δείξει επιείκεια σε κανέναν. Δεν θα διαχωρίσει τον φαύλο από τον χρηστό, τον Γερμανό βιομηχανικό εργάτη από τον αργόσχολο του ΟΣΕ, τον ιδιωτικό από τον δημόσιο υπάλληλο, τον έλληνα μεροκαματιάρη στον Ορχομενό από τον Πολωνό μετανάστη στο Παρίσι.» Αυτό το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο και τον Γενάρη του 2012.

Samaro
10-01-12, 10:54
:shok::shok:,..:thumbsdown::thumbsdown:


https://www.youtube.com/watch?v=Rl3EfVs6DKk"]https://www.youtube.com/watch?v=Rl3EfVs6DKk

Samaro
10-01-12, 10:57
Έκτακτο: Κατάληψη στο Flash
Δημοσιευμένο στις 10 Ιαν 2012

Υπό κατάληψη τελεί ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash, από μέλη της ομάδας «αλληλέγγυοι του Επαναστατικού Αγώνα». 25 μέλη της οργάνωσης μπήκαν μέσα στο κτήριο, απαίτησαν να ακουστεί στον αέρα ένα cd συνολικής διάρκειας 1.30 ώρας με επιστολές συλληφθέντων και κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί σε μία αίθουσα του ραδιοφωνικού σταθμού και αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Στο ισόγειο αστυνομικοί της ομάδας Διας και στο στούντιο κατάληψη «αλληλέγγυοι του Επαναστατικού Αγώνα»» έγραψε στο twitter του και ο Σπύρος Χαριτάτος στου οποίου την ραδιοφωνική εκπομπή εισέβαλαν τα μέλη της οργάνωσης. Η οργάνωση δηλώνει παρούσα με επιστολές που ποντάρουν στα λαϊκά ερίσματα. Κάνουν λόγο για ατιμωρησία, για πολιτικά τζάκια και πλουτισμό, αναφερόμενοι σε πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες.

https://www.koutipandoras.gr/?p=14116

S8N
10-01-12, 10:58
Μην ασχολείστε με τα μηδενικά. Αυτά τα ξεπέρασε η ιστορία. Πλέον δεν προσφέρουν ούτε διασκέδαση στους θαμώνες των επαρχιακών καφενείων.

Z4 DCT
10-01-12, 10:59
:shok::shok:,..:thumbsdown::thumbsdown:

https://www.youtube.com/watch?v=Rl3EfVs6DKk

Κοίτα τι ψήφιζε ο κόσμος ρε παιδιά....:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdow n:

Ξεφτίλα
Βόθρος
Μίασμα
Αχαριστία
Αγνωμοσύνη
Ξεδιαντροπιά

ntinos
10-01-12, 11:10
Ξερατός

https://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=116533.mp3

fanisk
10-01-12, 12:14
Κοίτα τι ψήφιζε ο κόσμος ρε παιδιά....:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdow n:

Ξεφτίλα
Βόθρος
Μίασμα
Αχαριστία
Αγνωμοσύνη
Ξεδιαντροπιά

Αχαχαχχαχαχ ειναι θεοςςςςς ποιος Πρεκας...... :hystericalbs1::hystericalbs1:

Stathis
10-01-12, 12:19
https://www.youtube.com/watch?v=NvXLbrqAorg&feature=related


https://www.youtube.com/watch?v=lUGKUUShO8Y


https://www.youtube.com/watch?v=kJUYCNwXy3w

Κωνσταντίνος
10-01-12, 13:16
Χα χα χα χα. Μεγάλες στιγμές της πολιτικής, δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής σκηνής του τόπου.
Αυτοί είμαστε. Αυτό το τσίρκο που παρακολουθήσαμε αντικατοπτρίζει την Ελλάδα του σήμερα.

A8hnaios
10-01-12, 14:29
https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/390212_2531002708426_1054252075_32196887_187118651 7_n.jpg

Monsta
10-01-12, 17:58
Μην ασχολείστε με τα μηδενικά. Αυτά τα ξεπέρασε η ιστορία. Πλέον δεν προσφέρουν ούτε διασκέδαση στους θαμώνες των επαρχιακών καφενείων.


Πέρα το χιούμορ, το ξέρεις πολύ καλά Άρη μου ότι δεν είναι έτσι εκεί έξω. Αν ήταν, θα είχαμε τουλάχιστον μια μικρή ελπίδα ότι κάτι ίσως αλλάξει κάποτε.

panos90
10-01-12, 20:04
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ??????????

https://news247.gr/ellada/kairos/article1565809.ece

Samaro
11-01-12, 12:52
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ...χρέους !!

10/01/2012

|

Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στον κόσμο, αλλά η Ιρλανδία κατέχει την πρώτη θέση...

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ...χρέους

όσον αφορά το συνολικό- δημόσιο και ιδιωτικό- εξωτερικό χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC (BBC Mobile). Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ, αλλά ως προς το συνολικό εξωτερικό χρέος- που περιλαμβάνει το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος που οφείλεται σε τράπεζες και άλλους φορείς στο εξωτερικό- έρχεται τέταρτη στη σχετική κατάταξη.



Ειδικότερα, το δημοσίευμα καταγράφει τα χρέη που έχουν δέκα χώρες με υψηλά επίπεδα δανεισμού- επτά που είναι μέλη της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία), οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Βρετανία. Το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας φθάνει στο 233% του ΑΕΠ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κατέχεται από ημεδαπούς, με συνέπεια να είναι μικρή η εξάρτησή της από τον εξωτερικό δανεισμό. Η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος ίσο με 166% του ΑΕΠ, η Ιταλία 121%, η Ιρλανδία 109%, η Πορτογαλία 106% και οι ΗΠΑ 101%, ενώ ποσοστό χαμηλότερο του 100% έχουν η Γαλλία (87%), η Γερμανία (83%) και η Ισπανία (67%).



Η Ιρλανδία έχει με διαφορά το μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος, το οποίο φθάνει στο αστρονομικό 1.093% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν 12 φορές το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βρετανία, με το χρέος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε αλλοδαπούς πιστωτές - τράπεζες και άλλους φορείς- να φθάνει στο 436% του ΑΕΠ και στην τρίτη η Ισπανία με 284% του ΑΕΠ. Αμέσως μετά έρχεται η Ελλάδα με 252% του ΑΕΠ και πολύ κοντά η Πορτογαλία με 251% του ΑΕΠ. Υψηλό εξωτερικό χρέος έχουν και η Γαλλία (235% του ΑΕΠ) και η Γερμανία (176% του ΑΕΠ), γεγονός που υποδηλώνει υψηλό δανεισμό του ιδιωτικού τομέα τους. Η Ιταλία έχει εξωτερικό χρέος ίσο με το 163% του ΑΕΠ της, ενώ μικρότερο είναι το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ (101% του ΑΕΠ) και της Ιαπωνίας (50%).



Η Ιρλανδία προηγείται και στην κατάταξη των χωρών με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εξωτερικό χρέος, καθώς οι Ιρλανδοί οφείλουν κατά μέσο όρο το ποσό των 390.969 ευρώ. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Βρετανοί με χρέος 117.580 ευρώ, οι Γάλλοι (66.508 ευρώ), οι Γερμανοί (50.659 ευρώ) και στη συνέχεια ακολουθούν οι Έλληνες με 38.073 ευρώ κατά κεφαλήν εξωτερικό χρέος. Το χαμηλότερο χρέος στο εξωτερικό έχουν οι Ιάπωνες με 15.934 ευρώ.


Το δημοσίευμα καταγράφει και στοιχεία για το χρέος των χωρών σε τράπεζες άλλων χωρών (δεν υπάρχουν στοιχεία για το χρέος σε μη τραπεζικούς φορείς και για χρέη στην Κίνα). Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ΗΠΑ χρωστούν 835 δισ. ευρώ σε ιαπωνικές τράπεζες και άλλα 834 δισ. ευρώ σε βρετανικές τράπεζες, ενώ η Ιαπωνία οφείλει 244,8 δισ. ευρώ σε αμερικανικές τράπεζες και 107,7 δισ. ευρώ σε γαλλικές τράπεζες.


Οι Έλληνες χρωστούν κυρίως στις τράπεζες της Γαλλίας (41,4 δισ. ευρώ), της Γερμανίας (15,9 δισ. ευρώ), της Βρετανίας (9,4 δισ. ευρώ), της Πορτογαλίας (7,5 δισ. ευρώ) και της Ιταλίας (2,8 δισ. ευρώ). Οι Πορτογάλοι έχουν χρέη στις γειτονικές τους ισπανικές τράπεζες (65,7 δισ. ευρώ), στις γερμανικές (26,6 δισ. ευρώ) και τις βρετανικές τράπεζες (18,9 δισ. ευρώ). Οι μεγαλύτεροι πιστωτές των Ιρλανδών είναι οι βρετανικές τράπεζες με 104,5 δισ. ευρώ, αλλά και αντίστροφα οι Βρετανοί οφείλουν 113,5 δισ. ευρώ σε ιρλανδικές τράπεζες. Οι Ιρλανδοί οφείλουν μεγάλα ποσά και στις γερμανικές τράπεζες (82 δισ. ευρώ), τις αμερικανικές τράπεζες (39,8 δισ. ευρώ) και τις γαλλικές τράπεζες (23,8 δισ. ευρώ). Οι μεγαλύτεροι πιστωτές των Ισπανών είναι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες (με 131,7 δισ. ευρώ και 112 δις. ευρώ, αντίστοιχα), ενώ των Ιταλών είναι οι γαλλικές τράπεζες (309 δισ. ευρώ) και οι γερμανικές τράπεζες (120 δισ. ευρώ).

https://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=36736&categories_id=69

Z4 DCT
11-01-12, 15:21
Ρε που φτάσαμε.....και που θα καταλήξουμε......:whistle::thumbsdown:


https://www.skai.gr/crime

nikos1400
11-01-12, 15:26
Ρε που φτάσαμε.....και που θα καταλήξουμε......:whistle::thumbsdown:


https://www.skai.gr/crime

"μπατε σκυλοι αλεστε" ειμαστε...

Samaro
11-01-12, 16:42
Λάθος η συνταγή στον Έλληνα ασθενή λένε οι Γερμανοί


Ακόμη και οι Γερμανοί παραδέχονται πλέον ότι η συνταγή για τη διάσωση της Ελληνικής οικονομίας ήταν λανθασμένη. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, εδώ και 20 μήνες ο «Έλληνας ασθενής» βρίσκεται στην εντατική. Κάθε τρεις μήνες υποβάλλεται από τους «θεράποντες ιατρούς» της Τρόικας σε νέο τσεκάπ για να εξακριβωθεί η κατάστασή της υγείας του.

Τα όσα θα αντικρίσουν οι επικεφαλής της τριμερούς την ερχόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να τους χαροποιήσουν, καθώς για άλλη μια φορά, οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν επιτυγχάνονται. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρολφ Λανγκχάμερ, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία που εδρεύει στο Κίελο, «η χώρα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χωρίς ξένη βοήθεια. Δεν πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας, αλλά ξεκάθαρα για ένα πρόβλημα χρεοκοπίας».

Η Ελλάδα βουλιάζει

Είναι χαρακτηριστικό ότι δίχως το σχεδιαζόμενο κούρεμα του χρέους η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει ακόμη περισσότερο στο βούρκο των χρεών, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αφού η Αθήνα επιμένει σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50 % την ώρα που οι πιστωτές ζητούν μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν.

Και όσο για το λόγο που ο ασθενής δεν παρουσιάζει βελτίωση παρά τα «αλλεπάλληλα φάρμακα»; Γιατί πολύ απλά, η συνταγή ήταν λανθασμένη, επισημαίνει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Μπέρενμπεργκ Μπανκ (Berenberg Bank)

«Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».

https://www.koutipandoras.gr/?p=14200

Samaro
11-01-12, 17:56
Συγκλονίζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Πρώτη σΆ όλη την Ελλάδα η Αθήνα στις αυτοκτονίες ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν στη Βουλή για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011 πανελλαδικά. Συνολικά 1.727 είναι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας από το 2009 έως 10.12.2011.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες και απόπειρες) έχουν, ανά περιφέρεια, ως εξής:

*Στην Αττική, το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178, το 2011 σε 198.

*Στη Θεσσαλονίκη, το 2009 ανήλθαν σε 55, το 2010 σε 98, το 2011 σε 97.

*Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το 2009 ανήλθαν σε 30, το 2010 σε 39, το 2011 σε 30.

*Στην Κεντρική Μακεδονία, το 2009 ανήλθαν σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25.

*Στη Δυτική Μακεδονία, το 2009 ανήλθαν σε 9, το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15.

*Στην Ήπειρο, το 2009 ανήλθαν σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16.

*Στη Θεσσαλία, το 2009 ανήλθαν σε 32, το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46.

*Στη Στερεά Ελλάδα το 2009 ανήλθαν σε 34, το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25.

*Στην Πελοπόννησο, το 2009 ανήλθαν σε 41, το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36.

*Στη Δυτική Ελλάδα, το 2009 ανήλθαν σε 32, το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41.

*Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το 2009 ανήλθαν σε 12, το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8.

*Στο Βόρειο Αιγαίο, το 2009 ανήλθαν σε 5, το 2010 σε 12 και το 2011 σε 9.

*Στο Νότιο Αιγαίο, το 2009 ανήλθαν σε 12, το 2010 σε 14 και το 2011 σε 13.

*Στην Κρήτη, το 2009 ανήλθαν σε 37, το 2010 ανήλθαν σε 30 και το 2011 σε 39.

https://www.koutipandoras.gr/?p=14203

nikos1400
11-01-12, 18:04
κολλημενο διαφορικο, θα αντεξει Θεσσαλονικη-Αθηνα (οδικως) ???
:confused:

m-power_01
11-01-12, 18:38
εσύ θα αντέξεις?

nikos1400
11-01-12, 18:46
εσύ θα αντέξεις?

σφυριζει ?

fanisk
11-01-12, 18:48
σφυριζει ?

Με το στριψιμο τι θα κανεις ?

m-power_01
11-01-12, 18:49
σφυριζει ?

Δεν εννοώ αυτό... άντε στο στεγνό πες παλεύεται
Αν πιάσει μία βροχή? Είσαι σίγουρος ότι το έχεις?

nikos1400
11-01-12, 18:55
εσύ θα αντέξεις?


Με το στριψιμο τι θα κανεις ?


Δεν εννοώ αυτό... άντε στο στεγνό πες παλεύεται
Αν πιάσει μία βροχή? Είσαι σίγουρος ότι το έχεις?

:th_Laie_67-1:
δεν ξερω ρε παιδια, δεν εχω οδηγησει με κολλημενο.

οπότε ειναι λιγο επικινδυνο ε ??
αυτη την υποψια ειχα.

...μαλιστα
:think:

Lambros46
11-01-12, 19:08
Κατεβασε το με κανα τρενακι για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου.

nikos1400
11-01-12, 19:22
Κατεβασε το με κανα τρενακι για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου.

για πες ρε Λαμπρο με κανα ΠΜ για να μη φορτωνουμε το τοπικ,
αν ξερεις ωρες, πότε φευγει και ποσο € ??

θελω αυθημερον να κανω τη δουλεια και να μπω στο καραβι πειραια στις 20:30.

Lambros46
11-01-12, 20:13
Δεν το εχω κανει ποτε απλα σαν ιδεα το πεταξα!Δεν ρωτας τον Μανο που νομιζω το ειχε ανεβασει μια φορα;

Lambros46
11-01-12, 20:15
Μπορεις να παρεις και τον ΟΣΕ για να ρωτησεις!

nikos1400
11-01-12, 20:21
Δεν το εχω κανει ποτε απλα σαν ιδεα το πεταξα!Δεν ρωτας τον Μανο που νομιζω το ειχε ανεβασει μια φορα;

εριξα μια ματια, μαλλον δε με βολευει στις ωρες.
θα παρω και τηλ. αυριο να σιγουρευτω.
thumb

προβληματισμος: ελυθη !

Stathis
11-01-12, 20:22
ωραια, αντε να πιασουμε και την επικαιροτητα τωρα... :)

Kostas_1
11-01-12, 20:23
https://tickets.trainose.gr/dromologia/

Monsta
11-01-12, 21:44
ωραια, αντε να πιασουμε και την επικαιροτητα τωρα... :)


on-topic λοιπόν...


Αυτό που προβληματίζει εμένα τελευταία είναι το εξής.



- τα φασόλια Άροσις Πρεσπών (ελληνικό προϊόν) να έχει 2.47e τα 500γρ.

- τα φασόλια Agrino (προέλευση Καναδά, συσκευασία Ελλάδα) 1.56e για τη ίδια ποσότητα

και

- τα φασόλια 3Α (προέλευση άγνωστη, συσκευασία Ελλάδα) να έχουν 2.23.


Πως γίνεται ?? Ε ? Ε ?? Ω ρε τι έχει να γίνει έτσι και γυρίσουμε σε καμιά δραχμή. Ούτε φασολάδα δε θα μπορούμε να φάμε.

Stathis
11-01-12, 21:48
ειναι πιο ψηλα τα μεταφορικα ρε κωστα απο πρεσπες...

nikos1400
11-01-12, 21:48
on-topic λοιπόν...


Αυτό που προβληματίζει εμένα τελευταία είναι το εξής.



- τα φασόλια Άροσις Πρεσπών (ελληνικό προϊόν) να έχει 2.47e τα 500γρ.

- τα φασόλια Agrino (προέλευση Καναδά, συσκευασία Ελλάδα) 1.56e για τη ίδια ποσότητα

και

- τα φασόλια 3Α (προέλευση άγνωστη, συσκευασία Ελλάδα) να έχουν 2.23.
Πως γίνεται ?? Ε ? Ε ?? Ω ρε τι έχει να γίνει έτσι και γυρίσουμε σε καμιά δραχμή. Ούτε φασολάδα δε θα μπορούμε να φάμε.

τη διαφορα θα καταλαβεις μετα απο 4 ωρες με αναλυτη καυσαεριων !
:hystericalbs1:

Stathis
11-01-12, 21:50
ετσι, το ελληνικο εχει περισσοτερα οκτανια!
χαχαχαχα

Monsta
11-01-12, 21:59
τη διαφορα θα καταλαβεις μετα απο 4 ωρες με αναλυτη καυσαεριων !
:hystericalbs1:


ετσι, το ελληνικο εχει περισσοτερα οκτανια!
χαχαχαχα


Μπαααα. Για κάποιο περίεργο λόγο, με 'προλαβαίνει' πάντα η λαχανοσαλάτα. :hystericalbs1:

Thomelef
11-01-12, 22:01
Το ελληνικό συμφέρει ρε.
Βάζεις ένα λάστιχο στον κ@λο σου και κανείς το κομπρεσερ.

Stathis
11-01-12, 22:02
νατος ο τομι, φανερωθηκε πως κανει χρονους στις σερρες...
χαχαχαχαχα

PANOS-E60
12-01-12, 10:52
Η ΠΟΡΕΙΑ

Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα
νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα
χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.

Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε
κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.

Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν
άγαμη θυγατέρα στρατηγού.

Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000
ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.

Παραδίπλα ο Σωτήρης, ο Γρήγορης (40αρηδες) με το νόμο 3717/08
εθελουσία από την ΟΑ με 2,400 ευρώ το μήνα - το ποσό του εφ' άπαξ δεν
μας το αποκάλυψε - μόλις είχαν γυρίσει από ουζερί στη Καισαριανή.

Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, αεροπόρος από τη ΣΤΥΑ, που έχει καταθέσει
εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να
κατοχυρώσει σύνταξη γιατί τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν "πολεμικά" και
μετράνε διπλά λέει -έγινε κανένας πόλεμος και δεν το μάθαμε;-) και
περιμένει εφάπαξ 120,000 ευρώ (μόνο) .

Δίπλα τους ο θειος μου o Βαγγέλης , δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε
πορείες μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ
τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου
υπερτιμολογημένα λόγω Δημάρχου γνωστού - του έδινε τις βιταμίνες του
μας έλεγε γελώντας-.

Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακλουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι
μήνες έκανε χρήση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο
Δημόσιο, μαζί με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να
πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.

Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφαλίστους
αλλοδαπούς και 3 έλληνες και ο Αγησίλαος που παίρνει εδώ και 20 χρόνια
αναπηρική σύνταξη τυφλού αλλά οδηγεί ταξί και είναι έξαλλος με την
απελευθέρωση του επαγγέλματος από τον Ραγκούση .

Στα δεξιά τους ο 'Ακης: φοιτητής ετών 32, παρέα με τον Γιώργο, γιατρό,
τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.

Μαζί τους και ο Τέλης, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο
δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο, Εφοριακό απόφοιτο
Δημοτικού που παίρνει 3,200 ευρώ το μήνα και φοβάται ότι θα του κόψουν
το. ΔΙΒΕΤ και κάθε 2 χρόνια αγόραζε και ένα διαμέρισμα.

Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος
στο τελωνείο και μετΆ έπειτα υπάλληλος ΣΔΟΕ.

Να και ο Μηνάς έμπορος που είχε ξεχάσει ποτέ έκοψε το τελευταίο του
τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν
ήξερε πού ήταν τα κτήματα του.

ΥΣ. Μήπως λείπει Κλινικαρχης με σύζυγο υπάλληλο Νομαρχίας πρόσφατα συνταξιοδοτηθείσα??

Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις
γροθιές βροντοφώναξαν,

"Κάτω τα χέρια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"



.......

Ο Στέφανος, αδελφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με
γουρλωμένα μάτια:

"-Ρε, Κώστα, εμείς εδώ τι κάνουμε;"

ORPHEUS
12-01-12, 11:53
διαίρει και βασίλευε..... παλιά συνταγή καινούργια εκτέλεση

Stathis
12-01-12, 11:55
δουλεψε να φας και κλεψε να 'χεις... διαχρονικη αξια...

Stathis
12-01-12, 20:12
επειδη λαμβανω πολλα μηνυματα σχετικα με τον αγαπημενο προεδρο μας, σας ενημερωνω οτι χαιρει ακρας υγειας, απλα ανειλημενες υποχρεωσεις τον εχουν κρατησει αυτες τις μερες μακρια μας.

https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/vespafans%2001-12/d23d0a73.jpg

ευχομαι να τελειωσουν γρηγορα οι προεδρικες ενασχολησεις και να τον εχουμε και παλι κοντα μας!

hades7
12-01-12, 20:18
μαλλον η ενημερωση μας για τον προεδρα θα αρμοζε να ερθει μεσα απο το θρεντ bmw girls η το milf fever με το συμπαθειο κιολλας ε

PANOS-E60
12-01-12, 21:10
Απαράδεκτον ! Εν μέσω κρίσης να κατέχει 2 προεδρικούς θώκους ταυτόχρονα ! :thumbsup:

Ptboul
13-01-12, 08:08
Απαράδεκτον ! Εν μέσω κρίσης να κατέχει 2 προεδρικούς θώκους ταυτόχρονα ! :thumbsup:

και η μπούρμπερη γραβάτα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, θα μπορούσε να επιλέξει κάτι πιο διακριτικό
https://www.find-me-a-gift.co.uk/images/product_images/oob126_big_funny_ties_tim_300(2).jpg

Thomelef
13-01-12, 08:20
τρίχες...βρήκε η γυναίκα του όλα τα ποστ του στα επίκαιρα θρεντ, και μάλον θα κάνουμε καιρό για να τον ξαναδούμε.
καλά είχε το σνούπη για νικ. τι το ήθελε το σταμάτης ο μλκς...
GOT BUSTED!

Stathis
13-01-12, 08:20
Απαράδεκτον ! Εν μέσω κρίσης να κατέχει 2 προεδρικούς θώκους ταυτόχρονα ! :thumbsup:

ποιους 2, τρεις κατεχει!
και τον παρακαλανε και αλλοι 3 αλλα δεν εχει χρονο...thumb

PANOS-E60
13-01-12, 08:47
ποιους 2, τρεις κατεχει!
και τον παρακαλανε και αλλοι 3 αλλα δεν εχει χρονο...thumb

χαχα ... την ξέχασα τη βέσπα ! ντροπή μου thumb

A8hnaios
13-01-12, 15:39
Να και ενα καλο νεο! thumb
https://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/95d5c62015fc18c8abe217c0422c5fc6_M.jpg

Το δρόμο για την επιστροφή σπάνιου αρχαίου νομίσματος στην Ελλάδα άνοιξε απόφαση δικαστηρίου στην Ελβετία που έκρινε ότι η εκσκαφή και η πώληση του ήταν παράνομες.
Το δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας που εξήχθη παράνομα από την Ελλάδα και πωλήθηκε παράνομα στο εξωτερικό, εξηγεί ο δικηγόρος της ελληνικής πλευράς στο Associated Press.

Η απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του νομίσματος, προσθέτει.

Το νόμισμα, ένα ασημένιο οκτάδραχμο που βρέθηκε στη βόρεια Ελλάδα, υπολογίζεται ότι κυκλοφόρησε το 480 π.Χ από Θράκα ηγεμόνα.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, το οκτάδραχμο άλλαξε χέρια μέσα από εταιρείες off shore και τελικά πωλήθηκε το 2009 για 100.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 82.000 ευρώ)

Το νόμισμα κατασχέθηκε από τις ελβετικές Αρχές με ελληνικό αίτημα και στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε στη ελβετική δικαιοσύνη.

Το όνομα του προσώπου που πούλησε το νόμισμα στον συλλέκτη αλλά και του συλλέκτη δεν έγιναν γνωστά. Διώξεις έχουν ασκηθεί και από τις ελληνικές Αρχές.

Οι ελβετικές Αρχές περιμένουν τώρα μία νομικά δεσμευτική απόφαση από την Ελλάδα για τις περιστάσεις της ανακάλυψης του νομίσματος, σημειώνει ακόμη το Associated Press.

πηγη (https://www.briefingnews.gr/)

strof
14-01-12, 10:33
Κι αλλο καλο νεο!


Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012, 07:54



Άρον άρον φεύγουν από την Ελλάδα οι Αλβανοί λόγω της κρίσης που πλήττει τη χώρα σύμφωνα με άρθρο που θα δημοσιευτεί αύριο στην έντυπη έκδοση του Economist και έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Το άρθρο ξεκινά περιγράφοντας μία σκηνή έξω από ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου οι μαθητές τελειώνουν το μάθημά τους, ενώ οι γονείς τους περιμένουν. Οι γονείς μιλούν αλβανικά, αλλά τα παιδιά του δημοτικού αν και είναι αλβανικής καταγωγής μιλούν μόνο ελληνικά και δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα τους. Τώρα όμως θα πάνε στην Αλβανία γιατί οι γονείς τους αναγκάζονται να επιστρέψουν λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

Τώρα όμως το «φάντασμα» της ανεργίας αναγκάζει τους Αλβανούς να επιστρέψουν στη πατρίδα τους. Το άρθρο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να καταγράφουν πόσοι Αλβανοί επαναπατρίστηκαν και οι αρχές της Αλβανίας ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λίγοι.

Ωστόσο όπως αναφέρει το άρθρο πολλοί είναι οι Αλβανοί που σκέφτονται την επιστροφή και ακόμα περισσότεροι έχουν ήδη φροντίσει να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και να τα μεταφέρουν στην Αλβανία.

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη μεταφορά επιχειρήσεων από την Ελλάδα στην Αλβανία, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη σύγχρονη Αλβανία παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.




πηγη (https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452762&cid=4)

Samaro
14-01-12, 10:39
Στο "Κουτί της Πανδώρας "

Πάνος Καμμένος: «Να πάψει η ομερτά της σιωπής»

https://www.koutipandoras.gr/?p=14311

Κωνσταντίνος
14-01-12, 13:46
Στο "Κουτί της Πανδώρας "

Πάνος Καμμένος: «Να πάψει η ομερτά της σιωπής»

https://www.koutipandoras.gr/?p=14311

Ακόμα ένα παράδειγμα που φαίνεται πως σε αυτή την χώρα, οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν αλλάξει θέσεις.
Ο Καμμένος κάνει έρευνες και οι ΤρεμοΚαμμενοΠρετεντέριδες κάνουν πολιτκή.

Κωνσταντίνος
15-01-12, 13:54
https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63603170

Samaro
15-01-12, 14:55
Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα!



Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση.Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952…
Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο… Διαβάστε:

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.

Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:

«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:

«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».

Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:

«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.»

Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:

«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σΆ όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση.»

Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:

«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.»

Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;…

https://foititesoikonomikon.blogspot.com/2012/01/1952.html

nikos1400
15-01-12, 15:09
[B][/URL]

:shok::shok:

Monsta
16-01-12, 12:15
https://www.marketbeast.gr/forologia/3716-%CE%9C%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%C E%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9.html

Konstantinos E60
16-01-12, 12:23
https://www.marketbeast.gr/forologia/3716-%CE%9C%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%C E%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9.html

Αντιγραφή σχολίου της ίδιας σελίδας...."Malon erxonte ekloges kai arxisane Ta ''Lefta Yparxoun'' kai tis gnostes Pipes."

S8N
16-01-12, 12:27
Αντιγραφή σχολίου της ίδιας σελίδας...."Malon erxonte ekloges kai arxisane Ta ''Lefta Yparxoun'' kai tis gnostes Pipes."

Εδώ ήδη εργαζόμαστε για να πληρώνουμε ίσα ίσα τα χαράτσια και τους φόρους... Μας έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα...

Samaro
16-01-12, 17:59
Ποιοί θυμούνται την Τσιτσιολίνα ;; την ιταλίδα πορνοστάρ και κατόπιν βουλευτίνα ;; Η ιστορία επαναλαμβάνεται !

"Ιδρύει κόμμα η Τζούλια Αλεξανδράτου!"

Η Τζούλια Αλεξανδράτου αποφάσισε να ιδρύσει κόμμα και να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων. Η ίδια βρέθηκε στην Κύπρο, όπου ήταν καλεσμένη σε πάρτι τοπικού πολιτικού, και παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Onlycy.com.

Αποκάλυψε πως στα μελλοντικά της σχέδια σκοπεύει πέρα από τη βιομηχανία πορνό, να κατακτήσει και το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Τώρα θα δείτε σε λίγους μήνες… Ετοιμάζω ένα νέο κόμμα και είναι η πρώτη φορά που το λέω στο site σας, ούτε στην Ελλάδα το έχω πει… και σκέφτομαι πολύ σοβαρά όχι να κάνω ένα κόμμα για να λέω κάνω ένα κόμμα, αλλά ίσως είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, ίσως και ο κόσμος από αντίδραση και μόνο, ποτέ δεν ξέρεις, να με ψηφίσει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική κατάσταση του τόπου μας και από όλη αυτή την κατρακύλα που επικρατεί στην Ελλάδα και, αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε το χειρότερο, ας δούμε και μια άλλη πλευρά, ή ας κάνουμε και μια άλλη κίνηση, που ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

πηγή : https://sosto-lathos.blogspot.com/2012/01/blog-post_9703.html

Thomelef
16-01-12, 18:06
δεν μου φαίνεται εντελώς παράλογο πάντως το να γίνει...αφού μεταξύ μας τώρα, αλλά δεν πάει άλλο...
μέχρι το 2013, ακόμα και όσοι έμειναν υγιείς στην αγορά μέχρι σήμερα, θα δούνε τα ραδίκια ανάποδα.
τες πα, ας έρθει μία η πολυαγαπημένη μας τρόικα αυτή την εβδομάδα, και θα καταλάβουμε αν είναι αλήθειες ή πίπες...
για τον ΦΠΑ πάντως, είναι σίγουρο πως είναι πίπες, αφού απο μόνοι τους το είπαν ότι το να ανεβάσεις τον φόρο είναι εύκολο, ενώ το να τον κατεβάσεις ειναι πάρα πολύ δύσκολο, μιάς και πρέπει να περάσει και να πάρει έγκριση απο την ευρωπαική επιτροπή...
όπως και να'χει πάντως, τρία χρόνια τρελής ύφεσης και κατακόρυφης πτώσης, είναι πάρα πολά για να συνεχίσει αυτό το βιολί, + το γεγονός ότι οι ίδιοι οι ξεφτιλες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά πλέον.
παντού με τις ντομάτες τους πέρνουν.
πόσο πια να συνεχιστεί αυτό το βιολί...
μακάρι να γίνει, και να μας μείνει σαν ένα μεγάλο μάθημα αυτή η τριετία απο'δώ και πέρα...

Thomelef
16-01-12, 18:11
μακάρι πάντως, και το λέω εγώ που δεν τον πάω μία, να υπήρχαν πολιτικοί παληκάρια όπως ο γκλέτσος...
τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται αυτή η χώρα. πατριώτης με τα όλα του, και εκλεγμένος που τιμά την ψήφο και τον λόγο που δίνει για να την πάρει...
μπλέξαμε με όλους τους φλώρους τους χαρτογιακάδες που κρύβονται πίσω απο την γραβάτα τους.
παλιορούληδες...

Monsta
16-01-12, 18:24
παλιορούληδες...

το θενκς πήγε για το παραπάνω που είχα να τ ακούσω καιρό και με πιάσανε τα γέλια. :hystericalbs1:

A8hnaios
16-01-12, 19:50
Ο οικονόμος και προσωπικός έμπιστος φίλος του εκτελεσθέντος πρώην ηγέτη της Λιβύης και στυγνού δικτάτορα, Μουαμάρ Καντάφι, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς σε εκπομπή της σερβικής τηλεόρασης αποκάλυψε ότι ο Καντάφι το 2005 είχε δώσει 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Τα χρήματα είχαν δοθεί υποτίθεται ως "επιδότηση" για να κατασκευάσει τεχνική εταιρεία με την οποία συνδεόταν ο Γ.Παπανδρέου, τουριστικό θέρετρο στη Βεγγάζη!
Η επένδυση δεν έγινε ποτέ, αλλά όπως είπε ο ίδιος, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ! Ο Γ.Παπανδρέου τα κράτησε για να χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματός του!
Οι σχέσεις των οικογενειών Παπανδρέου και Καντάφι είναι γνωστές, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό και θα πρέπεια να διερευνηθεί κατά πόσο αληθεύουν οι ισχυρισμοί του προσωπικού συνεργάτου του Μ.Καντάφι.
Ο Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς αφηγήθηκε την ζωή του κοντά στον πρώην Λίβυο ηγέτη αποκάλυψε και άλλες χρηματοδοτήσεις Ευρωπαίων ηγετών.
Ο Μουαμάρ Καντάφι βοήθησε οικονομικά τόσο τον Νικολά Σαρκοζί κατά την προεκλογική του εκστρατεία (γνωστό αυτό), όσο και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (και αυτό γνωστό).
Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου, εκτιμούμε.

ΠΗΓΗ (https://www.defencenet.gr)

katsaraios
17-01-12, 22:40
χοντρο "μαζεμα" στην Θεσσαλονικη χτυπησανε μηχανισμο δεινοσαυρων ....

https://harryklynn.blogspot.com/2012/01/blog-post_8762.html

stefm5
18-01-12, 08:12
Του Γιώργου Καισάριου

Το “Heritage foundation”, αλλά και άλλα think tanks όπως το Fraser Institute του Καναδά, έχουν έναν δείκτη που τον ονομάζουν δείκτη οικονομικής ελευθερίας.

Η Ελλάδα είναι 119η στην γενική κατάταξη αυτού του δείκτη. Η αξιολόγηση που μας δίνει το Heritage foundation, είναι χώρα κυρίως μη ελεύθερη (mostly not free). Είμαστε πίσω από χώρες όπως Νιγηρία (116), Ινδονησία (115), Τανζανία (110), Νικαράγουα (101), Αίγυπτο (100), Αζερμπαϊτζάν (91).

Είναι δε εντυπωσιακό, ότι χώρες όπως το Μαρόκο (87), η Αλβανία (57) και η Ιορδανία (32) κατατάσσονται ανάμεσα στις χώρες που είναι σχετικά ελεύθερες (moderately free).

Αν κοιτάξει κανείς την αξιολόγηση του Fraser Institute, οι απόψεις συγκλίνουν λίγο πολύ με το Heritage. Και αυτοί μας κατατάσσουν ανάμεσα στους τριτοκοσμικούς. Με λίγα λόγια, μας λένε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ φτωχή οικονομική ελευθερία.

Για να αλλάξει η κατάταξη της Ελλάδος (και άρα να γίνουμε μια καλύτερη χώρα), θα πρέπει να γίνει ανάλυση του τι μετράει αυτός ο δείκτης και στη συνέχεια να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας.

Το ερώτημα είναι, έχουμε κάνει αυτή την προσπάθεια; Εγώ λέω μάλλον όχι. Ας δούμε μια σύγκριση μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας στα σημεία.

Ιδιοκτησιακά δικαιώματα (property rights)

Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία αξιολογεί την ικανότητα των ατόμων να συσσωρεύσουν ιδιωτική περιουσία, που εξασφαλίζεται με σαφείς νόμους και κατά πόσο αυτοί οι νόμοι εφαρμόζονται από την πολιτεία.

Ελλάδα 53, Ελβετία 2

Ελευθερία από τη διαφθορά (freedom from corruption)

Η διαφθορά διαβρώνει την οικονομική ελευθερία και εισαγάγει ανασφάλεια και αβεβαιότητα στις οικονομικές σχέσεις. Η βαθμολογία προέρχεται κυρίως από την Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας (CPI) για το 2010, το οποίο μετρά το επίπεδο της διαφθοράς σε 178 χώρες.

Ελλάδα 80, Ελβετία 8

Δημοσιονομική Ελευθερία (fiscal freedom)

Η δημοσιονομική ελευθερία είναι ένα μέτρο φορολογικής επιβάρυνσης που επιβάλλεται από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει την άμεση φορολογική επιβάρυνση για φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Ελλάδα 150, Ελβετία 142 (εδώ υποθέτω ότι το Heritage εκτιμά ότι και οι δυο χώρες υπερφορολογούνται).

Κρατικές δαπάνες (government spending)

Δεν έχει γίνει προσπάθεια να εντοπιστεί το ιδανικό επίπεδο των κρατικών δαπανών. Το ιδανικό επίπεδο διαφέρει από χώρα σε χώρα, με παράγοντες που κυμαίνονται από τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και το επίπεδο της ανάπτυξης. Ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι υπερβολικές κρατικές δαπάνες προκαλούν χρόνια ελλείμματα στον προϋπολογισμού και είναι μία από τις πιο σοβαρές αιτίες που σέρνει τον δυναμισμό μια οικονομίας.

Ελλάδα 166, Ελβετία 0

Να τονίσω ότι όποια αξιολόγηση και να δει κανείς, είτε από think tanks είτε από οργανισμούς (όπως ο ΟΗΕ η την Παγκόσμια Τράπεζα), είμαστε τελευταίοι στον δυτικό κόσμο στα πάντα, και βρισκόμαστε ανάμεσα στους τριτοκοσμικούς. Δεν έχει σημασία ποια είναι τα επίμαχα σημεία της αξιολόγησης, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ανάμεσα στα κράτη του δυτικού κόσμου, είμαστε τελευταίοι.

Στην κατάταξη του Doing Business (αξιολόγηση επιχειρηματικότητας από την Παγκόσμια Τράπεζα), είμαστε 157οι στην κατηγορία του investor protection.

Και όταν δεν υπάρχει η επενδυτική προστασία, μην περιμένετε να δείτε επενδύσεις. Θα δείτε καιροσκόπους, διαπλεκόμενους (που θα πάρουν δουλείες από την πολιτική ηγεσία), κλέφτες λωποδύτες, απατεώνες (σαν αυτούς που συνέλαβε χθες η αστυνομία) και ενδεχομένως επιχειρήσεις χαμηλής προστιθέμενης αξίας, αλλά δεν θα δείτε στην Ελλάδα σοβαρές επιχειρήσεις που να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθεμένης αξίας, που απαιτούν ένα υψηλής προστιθεμένης αξίας εργατικό δυναμικό που παίρνει υψηλούς μισθούς. Όχι μόνο από ξένες εταιρείες, αλλά ούτε Ελληνικές.

Το έλλειμμα σε θεσμούς είναι ο κυριότερος λόγος που δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και είμαστε φτωχοί σε οικονομική ελευθερία. Το εργατικό κόστος είναι το λιγότερο. Διότι αν το πρόβλημα ήταν απλά το εργατικό κόστος, η Γερμανία και η Ελβετία δεν θα έπρεπε να έχουν βιομηχανία.

Και αυτό το έλλειμμα σε θεσμούς είναι η αιτία της δουλείας μας. Και δεν το έχουν προκαλέσει οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Πορτογάλοι, οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι και οι της τεκτονικής στοάς, αλλά η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, που έχουν μειώσει την οικονομική ελευθερία του μέσου πολίτη τόσο πολύ, που το καλύτερο που έχει να προσδοκά είναι μια δουλειά στο δημόσιο.

Αυτή είναι η αιτία της δουλείας μας. Για να σπάσουμε τις αλυσίδες, θα πρέπει τα πάντα να αλλάξουν. Διότι αν δεν αλλάξουν, τότε δεν θα έχουμε κανέναν άλλον να κατηγορήσουμε για αυτή τη δουλεία πάρα τους εαυτούς μας.


Πηγή:www.capital.gr

PANOS-E60
18-01-12, 09:56
Λένε ότι την έγραψε μαθητής της 6ης Δημοτικού.

Όποιο «παιδάκι» όμως και να την έγραψε, νομίζω ότι αξίζει να το διαβάσετε...







Σκέφτομαι και γράφω: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα».

Του μαθητή της 6ης Δημοτικού Πέτρου Σαλ.......





Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα, παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ.

Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο από τα πολιτεύματα, είναι πολύ καλό πράγμα. Αν δεν ήταν, θα την είχαμε καταργήσει, όπως τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο.



Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα σημαίνει να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, φτάνει να συμφωνεί μαζί σου ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και ο Πρωτοσάλτης.

Δημοκρατία επίσης είναι να μπορείς να διαδηλώνεις ελεύθερα για ό,τι πράγμα θέλεις.

Υπάρχουν χιλιάδες διαδηλώσεις για να πηγαίνεις κάθε τόσο. Θα ήθελα κι εγώ να πάω σε μια διαδήλωση που θα λέει ότι μπορούμε να τρώμε ελεύθερα σουβλάκια, τσίζμπουρκερ και άλλα σκατοφαγιά, όπως λέει ο μπαμπάς, κάθε μέρα κι όχι 1 φορά το μήνα, αλλά δεν έχει φτιαχτεί ακόμα τέτοια διαδήλωση.



Σ' αυτές που γίνονται σήμερα οι μεγάλοι διαδηλώνουν για το ίδιο πράγμα, αλλά ξεχωριστά.

Άμα βρεθούνε όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στους δρόμους μαζί, μπορεί να τσακωθούνε και να αρχίσουνε τις μπουνιές.

Στις διαδηλώσεις περνάς ωραία, είναι σκέτη περιπέτεια, αρκεί να φοράς μάσκα, γυαλιά και να αντέχεις το ξύλο.

Οι μεγάλοι που πηγαίνουν σ' αυτές, καλά θα κάνουν να αγοράζουν δικά τους γυαλιά γιατί την τελευταία φορά που πήγε ο μπαμπάς μου, μου πήρε τα γυαλιά του κολυμβητηρίου για να μην τον τσούζουν τα μάτια του και μου τα έχασε. Εγώ νεύριασα και μετά ...τσακώθηκε με τη μαμά που τον έλεγε άχρηστο και πως αν ήταν άξιος θα έτρωγε κι αυτός μερικά λεφτά από αυτά που φάγανε και οι άλλοι και τώρα δε θα αναγκαζόταν να τρέχει στις διαδηλώσεις, και να τρώει ξύλο, 40 χρονών άνθρωπος, αλλά δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσε.



Στη Δημοκρατία ψηφίζεις όποιον θέλεις για να γίνει βουλευτής και μετά άμα δε σου αρέσει μπορείς να τον βρίσεις,

να τον φασκελώσεις ή να του πετάξεις αυγό ελεύθερα. Σε δείχνουν και τα κανάλια. Αυτός όμως όσες βρισιές κι αν ακούσει δεν το κουνάει από τη θέση του, δεν καταλαβαίνει Χριστό.



Οι διαφορετικοί βουλευτές μέσα στη Βουλή φωνάζουν, τσακώνονται, κάνουν τους εχθρούς και τους μαλωμένους και καμιά φορά βρίζουν ο ένας τον άλλο. Ένας είπε τους άλλους γομάρια προκαιρού και μετά αυτοί τον κάνανε Υπουργό.

Άρα στη Δημοκρατία μπορείς να βρίζεις ελεύθερα άμα είσαι μεγάλος. Άμα πάλι είσαι μικρός, μπορεί να σε βάλει η δασκάλα τιμωρία γιατί είπες το Θοδωρή, μαλακοπίτουρα.



Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία που είναι καλή. Το αντίθετο της Δημοκρατίας είναι η Χούντα που είναι κακή. Είναι αυτή που είχε ο μπαμπάς όταν ήταν μικρός. Στη Χούντα δεν κάνουν εκλογές και δεν κλείνουν τα σχολεία 4 μέρες. Ούτε τώρα βέβαια κάνουμε εκλογές, γιατί θα είναι καταστροφή για τον τόπο, λένε όλοι στις τηλεοράσεις, που δε θέλουν να χάνουμε μαθήματα και να μείνουμε αγράμματοι.

Σήμερα έχουμε για πρωθυπουργό έναν πολύ καλό κύριο, τον Παπαδήμο, που αρέσει πολύ στη γιαγιά γιατί είναι σοβαρός, όμορφος, τα λέει ωραία απέξω χωρίς να τα διαβάζει σαν τον προηγούμενο, και έχει έρθει απ' το εξωτερικό.

Η γιαγιά που έχει Αλσχάιμερ νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και απορεί γιατί δε φοράει στολή. Το βασιλιά δεν τον είχε ψηφίσει κανείς για να μας κυβερνά, αλλά ούτε και τούτον τον έχει ψηφίσει κανείς, γι' αυτό μπερδεύεται η γιαγιά.



Δημοκρατία ακόμα είναι να κάνεις ότι λένε οι πιο πολλοί. Στο σχολείο μου δεν έχουμε δημοκρατία γιατί ενώ είμαστε 25 παιδιά στην τάξη, κάνουμε πάντα αυτό που θέλει η δασκάλα μας.

Στο σπίτι μας πάλι έχουμε δημοκρατία. Κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε ο αδερφός μου, η μαμά μου κι εγώ.

Είμαστε πιο πολλοί απ' τον μπαμπά μου. Είμαστε ο λαός. Και ο μπαμπάς είναι ένας καλός κυβερνήτης που μας ακούει.



Και στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και στο σπίτι έχουμε δημοκρατία και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι, αν εκτός από δημοκρατία, ο μπαμπάς είχε και δουλειά.



Πέτρος Σαλ.......


πηγή FB

Stathis
18-01-12, 09:57
παιδια υπαρχουν χιλιαδες τροποι να αποτυπωθει η σημερινη κατασταση.
ο σιγουρο ειναι ενα, παμε για φουντο...

Thomelef
18-01-12, 11:14
παιδια υπαρχουν χιλιαδες τροποι να αποτυπωθει η σημερινη κατασταση.
ο σιγουρο ειναι ενα, παμε για φουντο...

αυτό είναι το μόνο σίγουρο...
έτσι και αλλιώς ο έλληνας σήμερα συναλάσεται υπο καθεστώς δραχμής.
με τόσες μειώσεις στο εισόδημα του και τόσες αυξήσεις στην γενικότερη διαβίωση, μπορούμε να πούμε πλέον πως βλέπουμε την ζωή υπο καθεστώς δραχμής, μόνο που ακόμα οι συναλλαγές μας γίνονται με ευρώ.
το πολύ άσχημο βέβαια είναι πως αν γυρίσουμε στην δραχμή, πράγμα για το οποίο είμαι πλέον 100% σίγουρος, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα...
η επιστροφή έπρεπε να γίνει απο την αρχή...όταν όλοι ήξεραν ότι το καραβι δεν βγαίνει με τπτ...
έπρεπε να κοπούν όλες οι δαπάνες δημοσίου, να αδειάσει το μισό δημόσιο εξαρχής, να κοπούν όλα τα έργα, να πάρουμε μόνοι μας τον πούλο απο την ένωση, και να βράσουμε στο ζουμί μας...
τώρα έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, και το δημόσιο εν τέλη θα διαλυθεί, και τα λεφτά ολονών τελείωσαν, και η λιγοστή παραγωγή που υπήρχε διαλύθηκε, και κάθε περιουσιακό στοιχείο που υπήρχε απαξιώθηκε πλήρως, και η διαβίωση έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα.
αν γινόντουσαν σωστές κινήσεις εξαρχής, ο ιδιωτικός τομέας μαζί με λίγη υποστήριξη, θα μπορούσε να απορωφήσει 300.000 κόσμο με τα δεδομένα του 2008, υπο την προυπόθεση ότι η αγορά θα κινούταν με τον ίδιο ρυθμό, και όχι σε ρυθμούς χελώνας όπως την κατήντησαν τα μμε και οι κυβερνήσεις.
το μοναδικό που μπορεί να κάνει πλέον ο κόσμος πιστεύω εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι να πάει και να σπάσει στο ξύλο κάθε πολιτικό πρόσωπο που υπάρχει, γιατί τελικά λεφτά δεν υπάρχουν.
και απο την στιγμή που λεφτά δεν υπάρχουν, όσο και να φωνάζει ο λαός, απλά θα πιάνετε η φωνή του.

Ptboul
18-01-12, 11:20
παιδια υπαρχουν χιλιαδες τροποι να αποτυπωθει η σημερινη κατασταση.
ο σιγουρο ειναι ενα, παμε για φουντο...

https://news247.gr/oikonomia/se_70_hmeres_h_ellhnikh_xreokopia_me_eyrw_stis_153 0_draxmes.1578010.html#commentsList

Nino
18-01-12, 11:53
αντε παλι τα ιδια..
τα λιγοστα χρηματα που εμειναν σε καταθεσεις να τρεξει ο κοσμος να τα σηκωσει για να γλυτωσει την καταστροφη!!
τι και αν αποδυναμωνει ακομα περισσοτερο την χωρα ,τι και αν κινδυνευει το χρηματοπιστωτικο συστημα απο "τεχνητο" κραχ...
αυτη η αναγγελια της χρεωκοπιας ξεπερασε και αυτη της δευτερας παρουσιας απο τους αιρετικους.
Αυτοι που αγορασαν τα ασφαλιστρα θα πρεπει να παρουν το κερδος τους παση θυσια μα με ελεγχομενη μα με ανεξελεκτη μα με τεχνητη,το αστειο ειναι οτι εχει περασει και στη συνειδηση μας οτι το φουντο δεν το γλυτωνουμε!!!!
εξηντα ημερες λοιπον πριν τη καταστροφη....
THINGS TO DO
να σηκωσω ολα τα λεφτα
να παρω μια θυριδα στη τραπεζα και να βαλω τα μισα εκει, να βρω τροπο τα αλλα μισα να τα "βγαλω" εξω ( καμια ιδεα?)
Λαδι εχω
Να παρω αλευρι,οσπρια, μακαρονια ρυζι σε μεγαλες ποσοτητες
Να παρω πολλες κονσερβες, γιατι μετα με αυτες θα βγαζεις γκομενα!!
Να αγορασω φυσιγγια και να καθαρισω το δικαννο
Μια μικρη γεννητρια δεν θα ηταν ασχημη ιδεα!!
τσιγαρα σπιρτα οινοπνευμα
Ασφαλειες για πορτοπαραθυρα extra
Δυο τρια μπιτονια με καυσιμα...
να ετοιμασω ενα πληρες φαρμακειο ( θα το παρω απο το bmw) και το συμπληρωνω
Να βρω που θα καταχωνιασω το Χ3,λες να χωραει στο γκαραζ του Γιαννη που ειναι φιλος?
Να... να..
τι αλλο για δωστε καμια ιδεα!!!

PANOS-E60
18-01-12, 12:00
χα χα ! Εγραψες Γιαννη.

Λοπόν, αφού το σήριλα Ταμάρα δεν βλέπω να τραβάει, προτείνω εσείς οι δυνατοί σεναριογράφοι να φτιάξετε νέο κύκλο επεισοδίων με γενικό τίτλο "τρομολαγνεία" και επεισόδια με κλίμα που να θυμίζει Κατοχή.

Ρίχνω ιδέα γιά το πρώτο "ο Ταμτάμ μαυραγορίτης" :th_Laie_67-1:

Thomelef
18-01-12, 12:20
αντε παλι τα ιδια..
τα λιγοστα χρηματα που εμειναν σε καταθεσεις να τρεξει ο κοσμος να τα σηκωσει για να γλυτωσει την καταστροφη!!
τι και αν αποδυναμωνει ακομα περισσοτερο την χωρα ,τι και αν κινδυνευει το χρηματοπιστωτικο συστημα απο "τεχνητο" κραχ...
αυτη η αναγγελια της χρεωκοπιας ξεπερασε και αυτη της δευτερας παρουσιας απο τους αιρετικους.
Αυτοι που αγορασαν τα ασφαλιστρα θα πρεπει να παρουν το κερδος τους παση θυσια μα με ελεγχομενη μα με ανεξελεκτη μα με τεχνητη,το αστειο ειναι οτι εχει περασει και στη συνειδηση μας οτι το φουντο δεν το γλυτωνουμε!!!!
εξηντα ημερες λοιπον πριν τη καταστροφη....
THINGS TO DO
να σηκωσω ολα τα λεφτα
να παρω μια θυριδα στη τραπεζα και να βαλω τα μισα εκει, να βρω τροπο τα αλλα μισα να τα "βγαλω" εξω ( καμια ιδεα?)
Λαδι εχω
Να παρω αλευρι,οσπρια, μακαρονια ρυζι σε μεγαλες ποσοτητες
Να παρω πολλες κονσερβες, γιατι μετα με αυτες θα βγαζεις γκομενα!!
Να αγορασω φυσιγγια και να καθαρισω το δικαννο
Μια μικρη γεννητρια δεν θα ηταν ασχημη ιδεα!!
τσιγαρα σπιρτα οινοπνευμα
Ασφαλειες για πορτοπαραθυρα extra
Δυο τρια μπιτονια με καυσιμα...
να ετοιμασω ενα πληρες φαρμακειο ( θα το παρω απο το bmw) και το συμπληρωνω
Να βρω που θα καταχωνιασω το Χ3,λες να χωραει στο γκαραζ του Γιαννη που ειναι φιλος?
Να... να..
τι αλλο για δωστε καμια ιδεα!!!

εσύ δλδ πιστεύεις ότι ως δια μαγείας θα βγούμε απο τα σκ@τ@ που είμαστε αυτή την στιγμή???αυτό που γίνεται εδώ και τρία χρόνια σχεδόν, είναι να μας μαδάνε οικονομικά...
όλες οι π@@τσες που είχε να βγάλει απο τον κ@λο της η ελλάδα, μέχρι σήμερα πληρώθηκαν απο μένα, εσένα, και όλους τους υπόλοιπου έλληνες.
σήμερα φτάσαμε όλοι μας, τα ταμεία μας να είναι πολύ κάτω, και δυστηχώς με αυτά που ανακοινώνουν, θα πάνε ακόμα πιο κάτω...
τι πιστεύεις ότι θα γίνει???ότι θα μας καμαρώνουν για πολύ ακόμα οι έξω???δεν νομίζω.
πιστεύεις ότι πλέον λόγο τρομολαγνείας ο κόσμος δεν ψωνίζει με τον ρυθμό που ψώνιζε???ξανασκέψου το καλύτερα. no money in da house φίλε.
εγώ κάποτε είχα 25+ άτομα προσωπικό. σήμερα έχω δύο. σαν και την δική μου επιχείρηση, υπάρχουν πάαααααααααρα πολές...
ή μήπως απο την άλλη δεν συμφωνείς ότι αυτή την στιγμή η συνθήκες διαβίωσης του έλληνα δεν είναι αντίστοιχες με αυτές που θα υπήρχαν αν γυρνούσαμε στην δραχμή με μια πολύ βαρβάτη υποτίμηση???
όλα τα έξοδα μας ανέβηκαν, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα κατέβηκαν σε αντίστοιχα επίπεδα. αυτό δεν είναι υποτίμηση???ποιά η διαφορά???το ότι έχουν άλλο σχήμα τα νομίσματα μας???
απο τα καύσιμα και μόνο, μπορείς να δείς, ότι τα πληρώνουμε το λίγο λίγο 80% πάνω απ'ότι το 2008. με 50% + αύξηση, ενώ τα έσοδα όλων, είναι τουλάχιστον 30 - 40% κάτω.
δεν είναι σενάρια τρομολαγνείας όλα αυτά πλέον, είναι η πραγματικότητα που δεν μπορεί να χωνέψει ο νούς μας.
απλή ερώτηση. τι πάει καλά στον τόπο μας???thumb

BILL007
18-01-12, 12:33
Γιάννη όπως τα είπες...Δυστηχώς...

Το σημερινό κλίμα (τεχνητό -εφόσον μας καλύπτουν οι δανειστές μας προς το παρόν) εκεί οδεύει την κατάσταση...Να κερδίσουν οι λίγοι(που έχουν "ασφαλίσει τα λεφτάκια τους") και οι υπόλοιποι να περάσουμε στην εξαθλίωση...
Δηλαδή αμα πάμε για 1-1530, το 1-1100 που είχε ακουστεί πάλι πριν κάτι μήνες,θα μιλάμε για την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του τόπου...

Μακάρι να μην ζήσουμε κάτι τέτοιο!

Nino
18-01-12, 13:09
Θωμα επειδη ειναι πολλα και διαφορετικα τα ερωτηματα θα απαντησω κατα περιπτωση


εσύ δλδ πιστεύεις ότι ως δια μαγείας θα βγούμε απο τα σκ@τ@ που είμαστε αυτή την στιγμή???αυτό που γίνεται εδώ και τρία χρόνια σχεδόν, είναι να μας μαδάνε οικονομικά...


οχι δεν πιστευω οτι θα βγουμε δια μαγειας ουτε ποτε ανεφερα κατι τετοιο.
οταν και εαν τελειωσει αυτο που συμβαινει θα ειναι να ειμαστε οι πολλοι κατα πολυ φτωχοτεροι και με ελαχιστη εως μηδαμινη ιδοκτησια μιας και ο καθενας θα πουλησει οτι μπορει για να αντεξει σε αυτη τη κατασταση ( λογω ανεργιας κλπ)



όλες οι π@@τσες που είχε να βγάλει απο τον κ@λο της η ελλάδα, μέχρι σήμερα πληρώθηκαν απο μένα, εσένα, και όλους τους υπόλοιπου έλληνες.
σήμερα φτάσαμε όλοι μας, τα ταμεία μας να είναι πολύ κάτω, και δυστηχώς με αυτά που ανακοινώνουν, θα πάνε ακόμα πιο κάτω...

τι πιστεύεις ότι θα γίνει???ότι θα μας καμαρώνουν για πολύ ακόμα οι έξω???δεν νομίζω.


Αν ηταν και τους ηταν ανωδυνο θα μας ειχαν αφησει στη τυχη μας εδω και καιρο, η αλυσιδα ακομα και ο ποιο μικρος κρικος οταν σπασει ...
βεβαια παιζει και το αλλο σεναριο να μας "διατηρουν μεχρις να ξεφορτωνονταν τα τοξικα μας ομολογα... ή και να ειναι ποιο περιπλοκα τα ραγματα σε ενα παιγνιδι που μας ξεπερνα οπως εχω ξαναγραψει.




πιστεύεις ότι πλέον λόγο τρομολαγνείας ο κόσμος δεν ψωνίζει με τον ρυθμό που ψώνιζε???ξανασκέψου το καλύτερα. no money in da house φίλε.
εγώ κάποτε είχα 25+ άτομα προσωπικό. σήμερα έχω δύο. σαν και την δική μου επιχείρηση, υπάρχουν πάαααααααααρα πολές...


ειπα ποτε και πουθενα κατι τετοιο?
Σαφως και δεν υπαρχουν χρηματα δεν εχει καμια σχεση η τρομολαγνεια, η οποια ομως υπαρχει και δημιουργει αλλες ανεξελενκτες καταστασεις.
Ειδικα η δικη μου οικογενεια εχει βιωσει τις συνεπειες της κρισης παρα πολυ (μειωση εισοδηματος, ανεργια συζυγου)
Τι κανω? αυτο που γραφω στη πρωτη παραγραφο!!





ή μήπως απο την άλλη δεν συμφωνείς ότι αυτή την στιγμή η συνθήκες διαβίωσης του έλληνα δεν είναι αντίστοιχες με αυτές που θα υπήρχαν αν γυρνούσαμε στην δραχμή με μια πολύ βαρβάτη υποτίμηση???
όλα τα έξοδα μας ανέβηκαν, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα κατέβηκαν σε αντίστοιχα επίπεδα. αυτό δεν είναι υποτίμηση???ποιά η διαφορά???το ότι έχουν άλλο σχήμα τα νομίσματα μας???


Να το πω αλλιως και δεν εχει σχεση με σενα.
αν και εγω ειχα τα λεφτα μου στην ελβετια και τα χρεη μου στην Ελλαδα δεν θα με ενοιαζε καθολου αν θα γυρνουσαμε στη δραχμη και οτι αυτο θα σημαινε που μαλλον δεν το εχεις αναλογιστει καλα.
Τωρα που εχω μονο χρεη και οικογενεια τρεμω την ωρα που θα γινει κατι τετοιο και για μενα αλλα και για την ιδια τη χωρα, σκεφτεσαι τι θα συμβει?
φρικη χαος,αναρχια,καταστροφη.





απο τα καύσιμα και μόνο, μπορείς να δείς, ότι τα πληρώνουμε το λίγο λίγο 80% πάνω απ'ότι το 2008. με 50% + αύξηση, ενώ τα έσοδα όλων, είναι τουλάχιστον 30 - 40% κάτω.
δεν είναι σενάρια τρομολαγνείας όλα αυτά πλέον, είναι η πραγματικότητα που δεν μπορεί να χωνέψει ο νούς μας.
απλή ερώτηση. τι πάει καλά στον τόπο μας???thumb

τα σεναρια τρομολαγνειας που μαλιστα ειχα την τιμη χαχαχ α να ξεκινησω εγω στο φορουμ και με μια αναδρομη στο παρελθον θα δεις οτι οπως και πριν δυο χρονια,ετσι και τωρα καθε φορα παιζει και μια ημερομηνια χρεοκωπιας.
Απο σεπτεμβρη σε μαρτιο και απο μαη σε ιουνη παμε, τη μια μεσα στις γιορτες που ειναι αργια την αλλη πριν το πασχα και την αλλη τον αυγουστο που λειπει ο κοσμος.
Δυο χρονια τωρα ζω τη μερα της μαρμοτας εγω και ολοκληρη η Ελλαδα, νισαφι πια!!!
Τωρα ομως που θα αλλαξουν τα εργασιακα και στον ιδιωτικο τομεα τοτε ισως και να κλεινει ο κυκλος και να μπουν τα πραγματα σε αλλα μονοπατια..
Εμεις απλα γυρισαμε 30 χρονια και βαλε πισω
Θα παιξουν και τα κοιτασματα και σαν λαος που ενιωσε να γουργουριζει η κοιλια του απο πεινα δεν θα μας νοιαζει ουτε ποιος θα εκμεταλευθει την εξορυξη, ουτε πως λεγονται τα σκοπια, ουτε τιποτα αρκει να παρουμε μια ανασα και λαδωσει το εντερακι μας.
Αυτα Θωμα πιστευω εγω και αν διαφωνουμε δεν πειραζει μου αρεσει ο διαλογος που κανουμε!!